Tulevaisuudessa robotit tekee duunit, ei ihmiset

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja suomalainen_mies, 08.05.2012.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Tlapio

  Rekisteröitynyt:
  28.04.2010
  Viestejä:
  1 590
  Nii no tuos oli uutinen et kaikille ei riitä töitä tulevaisuudessa. Niin joko osa kansasta on poistettava muonavahvuudesta tai yritysten eli robottien on elätettävä tämä kansan osa. Ne kenellä on työtä ei voida verottaa niin rankasti että nämä kenellä ei ole työtä voisivat elää. Hankala yhtälö tuo tulee tulevaisuudessa olemaan.
   
 2. Kaljugorilla

  Rekisteröitynyt:
  29.03.2012
  Viestejä:
  1 516
  Mitenkäs olisi vanha kunnon inflaatio-kusetus? :D

  Aivan kaikki verot kokonaan pois.

  Robottien omistajilla on paljon pääomaa ja rahaa.
  Kansalle maksetaan inflaatiokorjattu perustulo kerran kuukaudessa.
  Valtio "painaa" jatkuvasti lisää rahaa menojensa kattamiseksi.

  Ei-sijoitetun pääoman arvo sulaa jatkuvasti inflaation takia ja kansa kuluttaa antaumuksella, kun säästämisestä jää käteen vain kasa arvotonta paperia.


  Ainoastaan nollat lisääntyvät pankkitilien saldoissa.
  Samalla myös paperirahasta päästään eroon.

  Tämähän ei ole alkuunkaan oma ajatus, mutta tuli vastaan eräänä päivänä, kun kyselin googlelta tyhmiä.
   
 3. IhmeellinenJuttu

  Rekisteröitynyt:
  28.11.2008
  Viestejä:
  2 059
  Ainoastaan muutosvaihe voi aiheuttaa kipuilua ja sekin on poliittisella päätöksillä minimoitavissa. Lopulta tavarat syntyvät kuluitta ja niitä voi valmistaa rajattomasti eli ne tulevat olemaan ilmaisia.
   
 4. Hal2K3 Banned

  Rekisteröitynyt:
  11.02.2003
  Viestejä:
  1 639
  Sinun sohvalla löhöämisen, roskaruoan mässyttämisen ja CS:GO:n pelaamisen voisi robotti-AI hoitaa nykypäivänäkin jo ja vieläpä paljon paremmin.
   
 5. User-ID #1234

  Rekisteröitynyt:
  19.03.2009
  Viestejä:
  5 017
  Siinäpä sitten orjana tarjoat sipsejä sohvalla löhöävälle robotille! :D
   
 6. RavenWolf

  Rekisteröitynyt:
  27.07.2007
  Viestejä:
  1 199
  A big Dutch bank is replacing 5,800 people with machines, at a cost of $2 billion
  http://qz.com/799816/dutch-bank-ing-is-replacing-5800-people-with-machines-at-a-cost-of-2-billion/

  European banks are desperately trying to find ways to save money in these straitened times. ING, a major Dutch lender, announced this week that it plans to save €900 million ($1 billion) a year by cutting 5,800 jobs as part of a “digital transformation.” A further 1,200 employees will have their jobs changed or moved.

  This transformation doesn’t come cheap. ING plans to invest €800 million over the next five years on technology that will standardize its infrastructure, data, and other processes into “one digital banking platform.” Most of the job losses will be full-time staff in Belgium and the Netherlands, where risk management, finance, HR, and IT functions will be centralized. In Belgium, the number of ING branches will be cut to 650, from 1,200.

  The bank is setting aside €1.1 billion for redundancy payments. Added to the IT investments, the rough bill for replacing people with machines will run to the equivalent of more than $2 billion.

  Upstart fintech companies are now launching banks that deliver services almost exclusively via mobile apps, bypassing all the legacy costs of large workforces and outdated technology.

  Indeed, ING is far from alone in launching a costly technical transformation. Last week, Germany’s Commerzbank announced that by 2020 it will digitalize and automate 80% of its processes, cutting 9,600 full-time jobs, at a cost of €1.1 billion, as a result. Meanwhile, RBS is about to launch an online, AI-powered customer-service system (paywall), which can apparently read a customer’s moods and respond accordingly. It also, presumably, never takes breaks and doesn’t ask for any perks.  Ja tämä on vain pankkisektorilla. Tulemme kuulemaan vielä vaikka kuinka paljon vastaavaa lähiaikoina muiltakin toimistotyönsektoreilta. Itse veikkaan, että isoja muutoksia alkaa tulemaan vakuutusyhtiöhin hyvin pian.
   
 7. demas

  Rekisteröitynyt:
  01.02.2013
  Viestejä:
  232
  Eikö robotti-työtä voi verottaa (ei samoin perustein toki) kuin nykyistäkin työtä? Verotuksella sitten kompensoidaan menetettyä ihmistyötä. Vai enkö hiffaa jotain olennaista?
   
 8. konvehteja

  Rekisteröitynyt:
  27.12.2012
  Viestejä:
  4 166
  Mites tämä toimisi? Kaupan kassan liukuhihna verolle? Samoin kylmätiskit, kun ei tarvita palvelutiskiä? Jokaisesta käteisnostosta veroa? Internetin lippuostoihin veroa, kuin myös netflixiin, kun ei vuokraamoissa tarvitse ravata.
   
 9. ?

  Rekisteröitynyt:
  20.06.2007
  Viestejä:
  7 282
  Jos suurin osa on työttömänä niin ei nuo verot riitä, siinä ongelma. Jos taas verotetaan liikaa, ei kukaan ala tuottamaan mitään roboteilla.
   
 10. taxman

  Rekisteröitynyt:
  16.01.2001
  Viestejä:
  3 149
  Voi: pitää verottaa yritysten tulosta. Ongelmana on se, että tämä pitää tehdä (ainakin lähes) maailmanlaajuisesti, koska muuten yritykset alkavat kilpailuttamaan valtioita. Tulevaisuuden robotisaatio pitää onnistua ymmärtämään kaikkialla, ja lisäksi kaikkialla pitää tehdä siitä oikeat johtopäätökset. Todennäköisyys tälle on pieni ja huononee, jos huomioi lobbauksen voiman.
   
 11. Endemon

  Rekisteröitynyt:
  16.05.2016
  Viestejä:
  759
  Yritys tuottaa enemmän kun ei palkkakuluja. Tällöin voidaan verottaa yrityksiä enemmän toiminnan yhä pysyessä kannattavana.
   
 12. RavenWolf

  Rekisteröitynyt:
  27.07.2007
  Viestejä:
  1 199
  Yksi toivo tässä on se, että robotisaatio on globaali-ilmiö jotenka voisin kuvitella ettei täältä montaa valtioita löydy jolla ei olisi sitten paineita verottaa niistä tuloista. Itse uskon, että koska tästä automaatiosta johtuvasta työttömyydestä nousee globaalisti niin iso ongelma, että se myös ratkotaan globaalisti koska se on vähän pakko tai sitten se on vallankumous monessa valtioissa.
   
 13. Zepi

  Rekisteröitynyt:
  26.08.2000
  Viestejä:
  10 294
  Arvonlisäverollahan sitä robottien tuottoa verotetaan.

  Jos robotti muuttaa puolen miljoonan euron raaka-aineet kahden miljoonan myyntihinnalla myytäväksi lopputuotteeksi, niin verottajalle päätyy nykyisellään kuitenkin se 480 000e siitä kahden miljoonan myyntihinnasta.

  Myyjä saa kyllä vähentää raaka-aineiden hankintahinnasta maksetun alvin tuosta tuosta 480 000e:stä, mutta koko ketjusta tuo 480k silti päätyy verottajalle. Se, että minkä maan verottajalle raha päätyy on eri asia, mutta suurin osa kertyy sinne, missä kuluttaminen tapahtuu.
   
 14. Vitsa

  Rekisteröitynyt:
  23.01.2013
  Viestejä:
  467
  Tämä tuskin tulee olemaan edes mikään ongelma. Käytännössä kaikki maailman valtiot ovat jo mukana harmaan talouden torjunnassa ja veroparatiiseja ei oikeastaan ole enää olemassa. Yhteisen veropohjan luominen saattaa hyvinkin onnistua ihan lähivuosina. Ja vaikka joku kehitysmaa jäisikin järjestelmän ulkopuolelle, ne voi helposti blokata tullimuurin taakse
   
 15. RavenWolf

  Rekisteröitynyt:
  27.07.2007
  Viestejä:
  1 199
  Ei ALV ole vaihtehto kun kansalla ei ole edes rahaa kuluttaa kovin paljoon. Raha kertyy niille tehtaan omistajille. Sieltä pitää verottaa missä sitä rahaa on. Ei tyhjästä kaivosta kannata yrittää vettä kaivaa. Muutenkin tuotteiden hinta ja valmistuskustannukset romahtavat todella pieniksi tulevaisuudessa. Ei sellaisista silloin kerry verojakaan paljon. Ultimaalisesti tuote ei juuri raaka-aineiden hintaa enempää maksa. Ja raaka-aineetkin tulevat älyttömän halvaksi kun avaruudesta päästään niitä roudaa.
   
 16. RavenWolf

  Rekisteröitynyt:
  27.07.2007
  Viestejä:
  1 199
  Siksi uskonkin, että tämä vielä onnistuu.
   
 17. RavenWolf

  Rekisteröitynyt:
  27.07.2007
  Viestejä:
  1 199
  Hyvä artikkeli:

  Tulevaisuus näyttää töiden suhteen toivottomalta lähes kaikille http://www.hs.fi/talous/a1475640452209?jako=b73ecb57e00e8f2d58b19fcecb55ed8f&ref=tw-share

  Koulutus ei auta. Palkkatuet eivät auta. Uudet yritykset ja kokonaan uudet teollisuudenalat eivät mitä todennäköisimmin auta. Tulevaisuudessa ei yksinkertaisesti ole järkeviä töitä suurimmalle osalle ihmisiä.

  Näin väittää uusi kirja The Wealth of Humans – Work, Power, and Status in the Twenty-First Century. Sen kirjoittaja on The Economist -lehden toimittaja ja siellä muun muassa Free Exchange -blogia kirjoittava Ryan Avent.

  Aventin ajatuksenjuoksu ja kirjan hyvin lähteytetyt argumentit ovat niin vakuuttavia ja samalla pelottavia, että tekee mieli vaatia parempaa tulevaisuutta. Sellaisen saatammekin saada, mutta todennäköisesti vasta vuosikymmeniä kestävän kipuilun jälkeen.

   
 18. iwm

  Rekisteröitynyt:
  30.04.2015
  Viestejä:
  148
  Kumma juttu kun yritysten tekemänä yhteinen hinnoittelu ja kilpailun välttäminen on paha asia, sitten kun valtiot tekevät samoin niin ihmiset hurraavat. Onneksi aina löytyy valtioita jotka lipeävät rintamasta ja haalivat itselleen pääomia edullisemman verotuksen avulla.
   
 19. G-MIES JERRY COTTON

  Rekisteröitynyt:
  20.03.2001
  Viestejä:
  10 629
  Näissä teorioissa tuntuu unohtuvan se, että jotta niillä roboteilla voisi tehdä tulosta, pitäisi olla myös asiakkaita, joilla on varaa ostaa niitä tuotteita. Jos maapallon väestöstä vaikka vain 5-10% (ei nyt lasketa mitään kehitysmaita) olisi työvoiman ja siten tulojen piirissä, alkaisi se 95% varmasti muodostaa omaa liiketoimintaa. Toki se ei tapahdu heti.
   
 20. ie1

  Rekisteröitynyt:
  01.01.2013
  Viestejä:
  6 523
  Aikamoinen dystopia. Kirjoittajassakaan ei ole valitettavasti mitään vikaa.
   
 21. RavenWolf

  Rekisteröitynyt:
  27.07.2007
  Viestejä:
  1 199
  Aivan varmasti alkaakin. Suuri työtön enemmistö kehittää oman talousjärjestelmän ja omanelinkeinojärjestelmän. He myös surutta kopioivat ja piraatisoivat vanhan talousjärjestelmän tuottamia tuotteita omaan käyttöön. Jossain vaiheessa se vanha järjestelmä on niin kuollut, että kukaan ei sitä oikein käytä. Vanhat naavaparta eliitit eivät enää olekkaan eliittiä. Näin järjestelmät muuttuvat. Mutta huomautettavaa on, että se uusi korvaava järjestelmä ei muistuta juurikaan mennyttä järjestelmää.

  Analoginen esimerkki voisi olla kuinka IRC:n käyttö on romahtanut huimasti sosiaalisen median jälkeen. IRC:iä ei juurikaan enää käytetä ja käyttäjäkunta kokoajan vain supistuu ja supistuu. Tämä nykyinen IRC:n korvaava sosiaalinen media on sitten kumminkin radikaalisesti erillainen järjestelmä kuin vanha IRCi. Saman kaltainan tapahtumaketju on todettavissa melkein kaikissa asioissa missä tapahtuu muutosta. "Vanhat jäärät" pitävät kiinni vanhasta kunnes kuolevat pois evoluution tieltä.

  Ongelmallisinta tässä varmaankin on se, että niin kuin kaikki muutos nykyisin, niin tämä talousjärjestelmä muutoskin tulee niin nopeaa etteivät valtiontapaiset organisaatiot kykene reagoimaan taikka muuttumaan tilanteiden vaatimalla nopeudella. Katsokaa vaikka nykyisiä päättäjiä. Kaikkialla puhutaan Kikystä ja siitä kuinka pitää saada porukkaa töihin vaikka väkisin. Tämä on ihan absurdia kun miettii, että muutaman vuosikymmenen päästä me elämme aivan erillaisessa maailmassa. Siis koko automaatiotyöttömyys alkaa levitä käsille varmasti jo seuraavan hallituskauden lopulla. Silti politiikot eivät tajua ajatella tätä asiaa ollenkaan. Me keskitytään ihan vääriin asioihin. Me keskitytään siihen miten kaikki saataisiin töihin kun pitäisi keskittyä siihen, että miten me selviydymme ja pystymme pärjäämään ympäristössä missä ei ole juurikaan töitä.

  Kiky-päätöksestä on taikka sotesta on ihan hirveää vääntöä. Siis näistä päätöksistä millä ei ole kumminkaan isossa mittakaavassa paljoonkaan merkitystä. Miettikää kun politiikkojen pitää alkaa miettiä tätä oikeaa ongelmaa. Siis ongelmaa jossa fundamenttaalisella tasolla mietitään mitä tarkoittaa tämä automaatioyhteiskunta ja robotisaatio. Se vaatii ihan kokonaan erillaisen talousmallin. Siis puhutaan nyt kumminkin ihan eri kokoluokan asioista kuin jostain 30 minuutin työajanlisäyksestä viikossa. Sitten pitäisi puhua jopa 10 tunnin työajan lyhentämisestä viikossa! Oikeasta kansalaispalkasta jolla pystyttäisiin takaamaan ostovoima köyhille (ei mistään minimistä). Työttömiä kohtaan meillä on iso asennevamma. Nyt niitä syrjitään kun niitä pitäisi ihailla siitä, että ovat vapautuneet työnorjuudesta. Copyright & patenttijärjestelmien purkamista tai vähintää todella radikaalia remonttia kaivataan. Koulutautuminen pitäisi olla aina mahdollista ja ilmatteista kaikille ikäluokille. Tässä oli vasta alkua mitä remonttia tarvitaan, mutta mitä pidemmälle tämä automaatio kehittyy sitä radikaalimpia uudistuksia tarvitaan. Todennäköisesti itse rahatalous ei vaan toimi enää pitkälle viedyssä robotisaatiossa vaan tarvitaan miettiä vaihtehtomalleja kuten joidenkin hehkuttamaa resurssitaloutta ja vastaavia vaihtoehtoja. Miksi politiikot eivät puhu näistä oikeasti asioista? Näistä meinaa pitäisi puhua jo nyt sillä aika alkaa loppumaan.

  Oikeasti tärkein mietintä pitäisikin olla, että kuinka me saamme kaikki ihmistyö korvattua mahdollisimman tehokkaasti roboteilla. Sillä se taho joka siinä onnistuu ensimmäisenä on kaikkein vaurain. Eikö olisi mahtavaa jos Suomi pystyisi tuottamaan ihan kaiken mitä me kansalaiset ikinä himoitsemmekaan ihan ilmatteiseksi kaikille meille? Siihen meidän pitäisi tähdätä. Se pitäisi olla agenda.
   
 22. RavenWolf

  Rekisteröitynyt:
  27.07.2007
  Viestejä:
  1 199
  USA:ssa kekustellaan todenteolla automaation kehityksestä. Täällä Suomessa taas meidän johtajat ovat ihan kujalla asioista.


  Obama talks about artificial intelligence
  https://www.wired.com/2016/10/president-obama-mit-joi-ito-interview/

  IT’S HARD TO think of a single technology that will shape our world more in the next 50 years than artificial intelligence. As machine learning enables our computers to teach themselves, a wealth of breakthroughs emerge, ranging from medical diagnostics to cars that drive themselves. A whole lot of worry emerges as well. Who controls this technology? Will it take over our jobs? Is it dangerous? President Obama was eager to address these concerns. The person he wanted to talk to most about them? Entrepreneur and MIT Media Lab director Joi Ito. So I sat down with them in the White House to sort through the hope, the hype, and the fear around AI.

  Video keskustelusta:
   
 23. RavenWolf

  Rekisteröitynyt:
  27.07.2007
  Viestejä:
  1 199
  White House:

  The Administration’s Report on the Future of Artificial Intelligence
  https://www.whitehouse.gov/blog/2016/10/12/administrations-report-future-artificial-intelligence

  Today, to ready the United States for a future in which Artificial Intelligence (AI) plays a growing role, the White House is releasing a report on future directions and considerations for AI called Preparing for the Future of Artificial Intelligence. This report surveys the current state of AI, its existing and potential applications, and the questions that progress in AI raise for society and public policy. The report also makes recommendations for specific further actions. A companion National Artificial Intelligence Research and Development Strategic Plan is also being released, laying out a strategic plan for Federally-funded research and development in AI.

  One of the most important issues raised by AI is its impact on jobs and the economy. The report recommends that the White House convene a study on automation and the economy, resulting in a follow-on public report that will be released by the end of this year.

  https://www.whitehouse.gov/sites/de.../ostp/NSTC/preparing_for_the_future_of_ai.pdf
   
 24. RavenWolf

  Rekisteröitynyt:
  27.07.2007
  Viestejä:
  1 199
  Schools not preparing children to succeed in an AI future, MPs warn
  https://www.theguardian.com/technol...-children-to-succeed-in-an-ai-future-mps-warn

  A report by the cross-party Science and Technology Committee suggests that the education system should be adapted to “focus on things that machines will be less good at for longer,” rather than skills that are rapidly becoming obsolete.

  The committee also warned that while “robots as portrayed in films like Star Wars” remain some way off, the government’s role in preparing for major social change is lacking.

  Dr Tania Mathias, acting chairwoman of the committee and Conservative MP for Twickenham, said: “Science fiction is slowly becoming science fact, and robotics and AI look destined to play an increasing role in our lives over the coming decades.”

  Mathias told ttold the Guardian that the school curriculum, particularly in secondary schools, did not reflect the “fourth industrial revolution” in robotics and AI that is underway.

  The committee also urged the government to set up a commission on artificial intelligence to look at the potential problems the science could create.
  “Government leadership in the fields of robotics and AI has been lacking,” said Mathias, noting that by contrast major technology companies, including Google and Amazon, had recently formed a partnership on AI.


  Lord Martin Rees, astronomer royal and co-founder of the Centre for the Study of Existential Risk at the University of Cambridge, said: “We’ve got to bear in mind that the jobs that are going to be lost are not just blue collar jobs. Routine legal work and accountancy are going to be replaced more easily than gardening and care work. The relative attractiveness and security of different jobs is going to change.”

  Earlier this year Yuval Noah Harari, a lecturer at the Hebrew University in Jerusalem, warned that AI will trigger the “rise of the useless class”.


  “Most of what people learn in school or in college will probably be irrelevant by the time they are 40 or 50,” he told the Guardian. “If they want to continue to have a job, and to understand the world, and be relevant to what is happening, people will have to reinvent themselves again and again, and faster and faster.”
   
 25. RavenWolf

  Rekisteröitynyt:
  27.07.2007
  Viestejä:
  1 199
  Vaikuttaa taas läpimurrolta neuroverkoissa:

  DeepMind Invented a Computer That Learns How to Use Its Own Memory
  http://motherboard.vice.com/read/de...uter-that-learns-how-to-use-its-own-memory-ai

  The results are impressive. After feeding the entire subway network of London, England into one of these DNCs, the computer was able to answer complex questions that required a bit of what we might describe as deductive reasoning.

  For example, here’s one question the DNC could answer: “Starting at Bond street, and taking the Central line in a direction one stop, the Circle line in a direction for four stops, and the Jubilee line in a direction for two stops, at what stop do you wind up?”

  Just try asking Siri something that complicated. Chances are it’ll end up telling you when the next Bond movie is slated for release.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti