"Tukes varoittaa huonoista tunkeista"

Viestiketju alueella 'Autot ja muut moottoriajoneuvot' , aloittaja MadBaboo, 21.10.2014.

 1. MadBaboo

  Rekisteröitynyt:
  08.12.2000
  Viestejä:
  1 307
  Ajattelin että hyvä laittaa tänne uutinen, jos joltain näitä Tukesin varoittamia malleja löytyy. Kyseessä olevat ovat näitä "20e hallitunkkeja".


  Tukes varoittaa huonoista tunkeista | Yle Uutiset | yle.fi

  21.10.2014 klo 10:50 | päivitetty 21.10.2014 klo 11:00
  Tukes varoittaa huonoista tunkeista

  Tukes testautti yhteensä seitsemän tunkkia. Turvallisuuspuutteita löytyi kuudesta tunkkimallista.

  Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes kertoo löytäneensä puutteita kuluttajakäyttöön tarkoitetuista tunkeista. Yhden tunkin turvallisuuspuutteet olivat niin vakavia, että myydyt tuotteet on jouduttu keräämään pois kuluttajilta.
  Kyseinen Bilteman sähkökäyttöinen saksitunkki rikkoutui laskettaessa 700 kilon kuormaa, vaikka sen olisi pitänyt kestää kahden tonnin paino, Tukes kertoo tiedotteessaan. Nivelen molemmat pultit repeytyivät irti vastakappaleen kierteistä.
  Tukes kertoo testanneensa tunkin kuluttajailmoituksen perusteella.
  Muut tunkit, joiden turvallisuudesta löydettiin puutteita, olivat renkailla varustettuja, niin sanottuja hallitunkkeja. Kaikki viisi tunkkia poistettiin markkinoilta, koska ne eivät kyenneet nostamaan ilmoitettua enimmäiskuormaa. Noin 20 euron hintaisilla tunkeilla ei voinut nostaa ilmoitettua kahden tonnin kuormaa, ja lisäksi laskeminen oli hallitsematonta suurimmalla kuormalla, Tukes kertoo.
  Puutteita oli myös tunkkien merkinnöissä ja käyttöohjeissa.
  Tukes muistuttaa, että osa auton mukana tulevista tunkeista on tarkoitettu vain hätätilanteisiin eikä niitä pitäisi käyttää säännölliseen renkaidenvaihtoon. Jos renkaat haluaa vaihtaa itse, kannattaa hankkia laadukas tunkki ja varmistaa oikeat nostokohdat autosta. Auton alle kannattaa laittaa myös mekaaninen tuki, kuten irtonainen pyörä, Tukesista neuvotaan.  Tässä vielä suorat linkit Tukesin sivuille:
  Biltema: Etusivu - Marek
  Motonet: Etusivu - Marek
  Motoral: Etusivu - Marek
  Rautakesko: Etusivu - Marek
  TamForce: Etusivu - Marek
  AWD: Etusivu - Marek

  Tunkit voi palauttaa Tukesin sivujen mukaan kuluttajasuojalain mukaisesti myyjille.
   
 2. ossid

  Rekisteröitynyt:
  06.04.2011
  Viestejä:
  2 320
  Itselläni on juurikin joku noista punaisista klooneista, tosin taisin ostaa sen velj. keskiseltä.

  Pitäisiköhän tässä nyt huolestua? :think:

  Jos totta puhutaan niin ei kai kukaan nyt kuvitellutkaan, että nuo nostaisi 2 tonnia tosta vain. Rakenteen heppoisuus näkyy jo kolmen metrin päästä ja jokainen mutteri löystyy tunkissa, että saa olla kiristelemässä vähän väliä.

  Silti, pidän noita turvallisempana mitä auton omia ns. leskentekijöitä, ne kun voi kipata mihinkä tahansa suuntaan milloin vain jos hiemankin epätasainen tai pehmeä alusta.
   
 3. nollapiste7

  Rekisteröitynyt:
  01.07.2009
  Viestejä:
  2 183
  Itsekkin hajoittanut 2 saksi-tunkkia peräkkäisinä talvina, molemmat varaosasta ostettuja.
  Kierteet petti ekan renkaan jälkeen. (auto painaa 1300, yhtä kulmaa yritin nostaa)

  jännä että halppistunkki tavaratalosta oli selvästi korkealaatuisempi ja vaikutti jopa toimivalta vielä operaation jälkeen.

  Ihme kusetusbisnestä tämäkin nykyään...
   
 4. Mr. Hat

  Rekisteröitynyt:
  19.07.2002
  Viestejä:
  2 593
  Mulla on kans tuollanen Motonetin ns. hallitunkki ja joku harmaa samanlainen.
  En itsekään ole ajatellu että noilla 2 tonnia nostelee, mutta kun oman auton paino on reilusti alle 1500 ja nostokohdasta painoa tulee paljon vähemmän,
  tunkit ovat toimineet ihan hyvin, eli itse en ole palauttamassa.
  Eikä sinne auton alle parane koskaan pelkän tunkin varassa mennä.

  Kummeli - tunkki
   
  Viimeksi muokattu: 21.10.2014
 5. Henkka77

  Rekisteröitynyt:
  10.10.2005
  Viestejä:
  9 871
  Ei vittu, sähkökäyttöinen saksitunkki.. :D
  Kuka helvetti ostaa tuollasen ja ruuvaa oikeasti auton ylös moisella rimpulalla?

  Yleensäkään, saksitunkkia ei ole tarkoitettu muuhun kuin hätäavuksi jos rengas puhkeaa tien päällä, renkaat vaihdetaan oikeasti kunnon hallitunkin kanssa, eikä ne kunnollisetkaan ole mitään pilteman 20e tötteröitä. :rolleyes:
  En itse vaihtaisi yhtään rengasta noilla parinkympin paskoilla.
  Itellä käytössä oikeasti kunnollinen 5 tonnin hallitunkki jolla nostaa vaikka koko keulan kerrallaan ylös ja voi luottaa siihen että se myös nostaa sen 5 tonnin edestä.
   
 6. yyri

  Rekisteröitynyt:
  28.01.2007
  Viestejä:
  4 778
  Jahas, täysin samanlainen AWD tunkki löytyy autotallista, liekkö mistä ostettu joskus 3-4 vuotta sitten. Aika himpulahan tuo on, opelia kun tunkkaa ylös niin varsi vääntyy sivulle noin 5-8 mm. Pitänee jostain parempi hankkia tai suunnitella itse.
   
 7. ossid

  Rekisteröitynyt:
  06.04.2011
  Viestejä:
  2 320
  Noita samankaltaisia tunkkejahan on myyty varmaan jo 5 vuotta ainakin. Todennäköisesti suurimmassa osassa on vastaava "virhe"/ominaisuus.

  Eli täysin riittämätön suunnittelu yhdistettynä halvimpaan kiinalaiseen jäterautaan jota nyt vaan on ollut saatavilla. Sitten ihmetellään kun auto putoaa tonttiin ilman rengasta kun ei kestänytkään nostaa eturengasta ilmaan.
   
 8. Cirrus

  Rekisteröitynyt:
  10.08.2000
  Viestejä:
  2 859
  Lähtökohta on se että jos myydään 2 tonnin tunkkia, niin sitten se on 2 tonnin tunkki. Aivan sama vaikka se maksaisi kolme euroa.

  Ongelma on se että Suomen tietystä kohtaa onneton kuluttajansuojalaki mahdollistaa paskan myymisen ilman mitään sanktioita.

  Ainoa jota kiinnostaa on tukes ja sitäkin ehtii kiinnostaa kerran kymmenessä vuodessa tms 5 tunkin verran.
   
 9. Varastosaldo Banned

  Rekisteröitynyt:
  08.10.2014
  Viestejä:
  39
  Ei muuta kuin kaikki takaisin kauppaan niin maahantuoja miettii jatkossa uudemman kerran, ennen kuin tuo tänne aivan kelvotonta kuraa.
   
 10. sl06bhytmar Banned

  Rekisteröitynyt:
  01.12.2007
  Viestejä:
  3 856
  Eikös bilteman 18€ ja Motonetin 20€ tunkki tule samalta valmistajalta vai yleinen kopiomalli? Tekstit ja kaikki muutkin ovat 1:1?

  Kyllä ostin itsekin tuollaisen bilteman 18€ tunkin ja kerran jo kipannut ja Biltema ei onnistunut löytämään vikaa (kippaamisen jälkeen aika väljä). Nyt seuraavan noston jälkeen varsi alkanut vääntymään vasemmalle...

  Autona 980kg paina hatchback, että todella luotettava tunkki. Saa nähä miten leviää Bilteman 1.5tonnin saksitunkki, jonka ostin auton takakonttiin yksikätisen saksitunkin tilalle, joka on siis vakiovaruste ja erittäin pelottava...
   
 11. MadBaboo

  Rekisteröitynyt:
  08.12.2000
  Viestejä:
  1 307
  Yksi asia mikä näissä halvemmissa hydraulitunkeissa vielä aina tökkii, on alaslasku. Isommalla kuormalla venttiiliä ei saa avattua tarpeeksi varovaisesti. Kyllä nuo nyt tiestysti laskevat tarpeeksi pehmeästi peruskinnerin yhden nurkan kerrallaan renkaanvaihdossa, mutta siinäpä se.
   
 12. samunoz

  Rekisteröitynyt:
  23.11.2010
  Viestejä:
  1 321
 13. MadBaboo

  Rekisteröitynyt:
  08.12.2000
  Viestejä:
  1 307
  Ainakin tuon saatavuus on 0, jos siitä pitää johtopäätöksiä vetää :P
   
 14. 4 tai 5 vuotta ollut tuollainen Motonetin malli käytössä. Koskee ilmeisesti ihan kaikkia myytyjä eikä tietyn ikäisiä? Täytyy varmaan poiketa ja käydä vaihtamassa.
   
 15. gol

  Rekisteröitynyt:
  27.06.1999
  Viestejä:
  152
  Itsellä kans kakkostunkkina tuommoinen Motonetin ilman pyörivää vartta eli tuommoinen minkä Samunoz linkkasi. Paketti on tismalleen samanlainen muutoin.
   
 16. konvehteja

  Rekisteröitynyt:
  27.12.2012
  Viestejä:
  4 166
  Joitain vuosia sitten tukes veti takaisin kiinalaisia ketjutaljoja, kun jokin ratas oli haljennut jollain pajalla. Ostin joskus 10v sitten moisen ja nyt samanmoisen. Täysin samoista osista näyttäisi olevan koottu uusi, kuin vanhakin. Tuskin oli silläkään takaisinvedolla vaikutusta mihinkään suuntaan. Eri nimitarrat kylkeen ja myynti jatkuu ennallaan.

  Taitaa muuten minulta löytyä jopa kolme noista. Motonetin, Keskon ja AWD:n :D

  Täytyypä huomenna käydä asia tarkistamassa. Joutaisivatkin pois pyörimästä, kun ei noilla pikkutunkeilla ole käyttöä ollut vuosiin.
   
 17. James5

  Rekisteröitynyt:
  07.04.2011
  Viestejä:
  1 591
  Täällä kanssa joku halpis 2t rimpula, lienee tosin vajaa kymmenen vuotta vanha. Vois kyllä harkita jo uuden ostoa, vaikkapa semmonen matala malli.
  Oli kait näistä tunkeista joku oma ketjunsakin, mutta kumpi mieluummin:
  35kg painava 99€
  Hallinosturi, matala profiili, 2,5 tonnia - Biltema

  vai

  17kg 1,5tn 119€
  Nosturi alumiinia/terästä 1,5 tonnia - Biltema

  Ei tallia käytössä vaan pihalla hiekkamaalla joutuu vaihtamaan ja raahaamaan tunkin varastosta. Siinä suhteessa toi 1,5 tonninen olis kevyempänä parempi.
  Mut toisaalta toi painavampi malli olis kuvan perusteella ehkä tukevamman näkönen ja näin.
  Kellään kokemusta kummastakaan tuotteesta? Tai ehdottaa jotakin muuta mallia tommosessa n. 100€ hintaluokassa
   
 18. juhis.t

  Rekisteröitynyt:
  14.05.2009
  Viestejä:
  232
  Hallitunkki ei toimi hiekalla, kuten on suunniteltu. Hallitunkin idea on, että pitää päästä liikkumaan nostettaessa, muuten alkaa vääntämään.
   
 19. James5

  Rekisteröitynyt:
  07.04.2011
  Viestejä:
  1 591
  Toki käytän levyä siinä tunkin alla. Tarkotin vaan, ettei tunkki ole säilytyksessä ihan siinä lähellä vaan sen joutuu kantamaan paikalle, toisin kuin vaikka hallissa homma hoituisi tunkin pyörien avulla :)
  Kevyempi olis kivempi siis, mutta kyllä sen kolkytäkilosenkin pari kertaa vuodessa kantaa.
   
 20. Pyrres

  Rekisteröitynyt:
  25.06.2008
  Viestejä:
  3 924
  Meillä taitaa olla tuon painavamman mallin vanhempi versio. Painaa kuin synti mutta saumat siistit, nostaa nätisti eikä keiku ja toiminut muutenkin varsin hyvin jo monta vuotta. Pari miinusta löytyy painon lisäksi, on niin korkea ettei mahdu edes vakiokorkuisen Octavia vRS:n alle ja toisekseen alaslasku on todella äkkipikainen jos ei osaa varautua. Tuli eilen kiireessä vaihdettua auton omalla tunkilla renkaat ja voin sanoa että tuli ikävä tuota Bilteman hallitunkkia.
   
 21. Tomppa5000 Banned

  Rekisteröitynyt:
  18.10.2005
  Viestejä:
  2 956
  Omistin kans tuommosen 20 euron Motonet-paskeen. Parin vuoden renkaanvaihtojen jälkeen jouti roskiin, sillä nitinä ja natina oli sitä luokkaa, ettei ollut oikein mielekästä käyttää kun tuntui, että taittaa alle hetkenä minä hyvänsä kun nostaa vähänkään korkeammalle.
  Kesällä ostin motonetista tuommosen nyt satasen hintaisen rimpulan, joka maksoi kesällä 49,90€. Nyt sesonkiaikaan näköjään tuplahintaan. On jo ihan ok kapine satunnaiseen käyttöön ja huomattavasti jämäkämpi kuin nuo Tukesin haukkumat. Lisäksi tulee kantolaatikossa, niin saa romut näppärästi pysymään tallessa. Itse kuitenkin pääsääntöisesti fiksailen tallilla järeämmillä nostimilla, mutta pitäähän se joku tunkki varastossa olla.

  Näkyy olevan samoja vehkeitä, paitsi Moponetin mallissa saa kateutta herättävän reising-ruutulipputeippauksen.

  http://www.motonet.fi/fi/tuote/807518/Hallitunkki-25t-Low-HD

  http://www.biltema.fi/fi/Autoilu---...Hallinosturi-matala-profiili-25-tonnia-15818/
   
 22. Freeze Banned

  Rekisteröitynyt:
  11.04.2000
  Viestejä:
  1 187
  Aiheen sivusta: Jos tuossa sinun sigussa mainostetaan omaa yritystä, kannattaa lukea keskustelualueen säännöt uudelleen. Mainonta MuroBBS:ssä on maksullista, mainostilaa saa ostaa OtavaMedian kautta.
   
 23. Varastosaldo Banned

  Rekisteröitynyt:
  08.10.2014
  Viestejä:
  39
  Olen lukenut säännöt ja luin ne vielä uudestaan. :)

  "Allekirjoituksessa saa pitää mainokseksi luokiteltavaa linkkiä. Jos ylläpito katsoo mainoksen sopimattomaksi, voi ylläpito ilman eri huomautusta poistaa kyseisen linkin."
   
 24. vipe

  Rekisteröitynyt:
  20.07.2000
  Viestejä:
  8 045
  Taitaa multakin löytyä tuommoinen halpistunkki, muistaakseni Motonetista ostin mutta ei löytynyt "omilta sivuilta" ainakaan tietoa tuommoisesta.
  Voiko nuo siis palauttaa ilman kuittia ja saa jonkun vastaavan tilalle? En ole nyt ihan satavarma edes mistä ostin, tarvii kai katsoa onko laatikkoakaan vielä tallessa. :think:

  En kyllä tuohon ole koskaan täysin luottanut muutenkaan, AINA vain tunkkaus ylös, ja samantien pukki varmistamaan ennenkuin irroittaa rengasta.
   
 25. Manne

  Rekisteröitynyt:
  10.09.2000
  Viestejä:
  1 636
  Itseltäkin löytyy tuo Motonetin tunkki.
  Saa nyt hyvän syyn käydä vaihtamassa senkin, kun on ruvennut prakaamaan.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti