Treenaus kotona

Viestiketju alueella 'Urheilu' , aloittaja CoreFusion, 02.09.2014.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. CoreFusion

  Rekisteröitynyt:
  11.06.2003
  Viestejä:
  758
  Itsellä nyt suunnitelmissa parantaa huomattavasti kotona treenaamisen mahdollisuuksia (lihaskunto, aerobinen, tekniikka) ja tämän ketjun tarkoituksena on kerätä ideoita ja kokemuksia kotona treenaamisesta ja kotisaleista.

  Itse kun kamppailulajiharrastaja olen niin tarkoituksena on laittaa 3x3m tatami ja sen lisäksi välineistöä treenaamiseen

  Koska tilaa isoille laitteille ei ole, ratkaisuksi on tällä hetkellä mielessä seuraavanlainen kombo:

  • Muunneltavat käsipainot/kahvakuulat x2 (malli, malli2)
  • Leuanvetotanko + siihen lisäksi joku tällainen
   • Lisäksi tähän ajattelin jonkinlaista lautaa jonka voisi asettaa tangon päälle (kun tankoa laskee alemmas) ja tässä voisi sitten tehdä esim. vatsa- tai selkälihaksia. Eli korvaisi selkälihaspenkin, mutta ei veisi juuri tilaa.
  • Hyppynaru, steppilauta
  • 3x3 tatami (40mm paksu) + peili yhdelle sivulle
  • Nyrkkeilysäkki + pistareita pari kpl (näille jos jonkinlaisen telineen rakentaisi)
   
 2. zabaleta Banned

  Rekisteröitynyt:
  16.09.2009
  Viestejä:
  2 454
  Voimapyörä. Ei vie paljon tilaa.
   
 3. namnam123

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2011
  Viestejä:
  100
  Voimistelurenkaat.
   
 4. Skikuda

  Rekisteröitynyt:
  26.01.2008
  Viestejä:
  3 330
  [​IMG]

  +

  [​IMG]


  Jos tilaa löytyy (et asu tyyliin kerrostalossa) niin aivan ylivertainen vaihtoehto kaikenlaiseen voimatreeniin.
   
 5. Volmari

  Rekisteröitynyt:
  20.09.2004
  Viestejä:
  1 713
  Hyvin mahtuu kerrostalossakin heilumaan levytangolla, kyykkytelineet vie sitten vähän enemmän tilaa, jos sellaisen näkee tarpeelliseksi. Joka tapauksessa tanko ja läjä painoja on erinomainen hankinta kotisalille. Siihen ottaisin vielä kaveriksi tämän tyylisen lisävarusteen:
  Post Landmine - Angled Barbell Training - Rogue Fitness
   
 6. zabaleta Banned

  Rekisteröitynyt:
  16.09.2009
  Viestejä:
  2 454
  Tuommosen setin jos päättää ottaa niin eipä sitä voimapyörääkään tarvitse. Lykkää vaan levyt tankoon ja alkaa rullata.
   
 7. CoreFusion

  Rekisteröitynyt:
  11.06.2003
  Viestejä:
  758
  Omakotitalossa asustan, mutta ei täälläkään tilaa rajattomasti ole (valitettavasti), levytanko + painot vois laittaa harkintaan, tuollainen voimapyörä löytyykin jo ennestään.

  Tuota tatamia tuntuu olevan hieman hankala saada, parista paikasta olen kysellyt ja myyvät ei-oota, ei kuulemma kannata noin pientä erää edes tilata. Ei kait se auta kuin odotella, että tekevät jonkun isomman tilauksen ja pistää siihen mukaan.
   
 8. del Sol

  Rekisteröitynyt:
  27.12.2009
  Viestejä:
  227
  Olen monesti miettinyt, miten ihmeessä valtaosa populasta tuntuu olevan niin laiskoja, että jättävät lihaskunnon retuperälle, vaikka tosi vähällä panostuksella saa oikein hyviä tuloksia.

  Oma ohjelma yläkroppaan, kaikki kertasuorituksina ja about kuutena iltana viikossa:
  20 leukaa
  50-60 punnerrusta
  1,5 min vatsatreenia 'lankkuna' + 1 min per kylki
  200 kpl selkälihaksia lattialla (kädet ja jalat ylös)

  Aikaa ei mene todellakaan kauaa, välineistä tarvetta on ainoastaan leuanvetotangolle ja pysyy kyllä rantakunnossa. Halutessaan tuohon saa jalat kätevästi mukaan kyykkyhyppytreenillä, itsellä ne treenautuvat toisessa lajissa.

  edit. Joskus vuosia sitten kävin salilla 3-4 krt/vko ja jotain 1½h kerrallaan. Toki silloin tulokset olivat kovempia, mutta kyllä nykytreenin aika/tulos -suhde on lyömätön. Eipä ole väliksi vaikka aiemmin penkistä nousi muutama kymmenen kiloa enemmän.
   
 9. zabaleta Banned

  Rekisteröitynyt:
  16.09.2009
  Viestejä:
  2 454
  Vaikka jalat "treenautuisivat" toisessa lajissa niin ei taida suhde mennä yksyhteen jos kuus kertaa viikossa vedät ylä/keskikropalle 270-280 liikettä. Ja sitten tuo 220 liikettä selälle ja muutama minuutti vatsoille. Nuo nyt vaan on minun mielipiteitä. Mutta hyviä kotiliikkeitä juuri nuo leuanvedot ja punnerrukset.
   
 10. del Sol

  Rekisteröitynyt:
  27.12.2009
  Viestejä:
  227
  Jep ei varmaankaan ole täysin balanssissa minun treeniohjelma, mutta luulenpa että tämä asia ei ole se mikä joskus aikanaan koituu kohtalokseni.
   
 11. CoreFusion

  Rekisteröitynyt:
  11.06.2003
  Viestejä:
  758
  Sainpahan tatamin hommattua ja nyt se on nätissä pinossa tuossa odottamassa, että tila vapautuu muusta käytöstä ja saa ne lattiaan :), alle 100€/m2 tuli maksamaan.
   
 12. thfunc

  Rekisteröitynyt:
  13.05.2013
  Viestejä:
  356
  https://www.kuntokauppa.fi/leuanvetotanko_ja_voimistelulaite

  Tuommonen leuanvetotanko on ihan pirun hyvä, itsellä on. Ei vaadi ruuvailuja/pulttailuja jos vain löytyy normikokoinen oviaukko jossa karmilistat. Eli pystyy heittämään reenin ajaksi siihen roikkumaan ja muuksi ajaksi piiloon. Lisäksi vatsalihasliikkeet onnistuu kun tanko on oviaukossa vasten maata. Ja kun tuosta löytyy eri otteille paikkoja niin on mahdollista tehdä monipuolisesti eri leuanvetoliikkeitä.
   
 13. ilkkal

  Rekisteröitynyt:
  08.06.2007
  Viestejä:
  144
  Jos ilman painoja ja laitteita tehtävät treenit kiinnostaa, niin http://neilarey.com sivustolta löytyy monenlaisia harjoituksia kuvien kera. Noita olen tehnyt kotona ison joogamaton päällä, joten tilasta homma ei ainakaan jää kiinni.

  Ilmanvaihto on tietysti aina hieman huono asuintiloissa, tämä olisi parannuslistalla ekana, jos siihen olisi mahdollisuus :)

  Todella aikatehokastahan tälläinen treenaaminen on, siksi on tosiaan ihme, että niin harvat tälläisiä tekevät.
   
 14. Ernomies

  Rekisteröitynyt:
  01.12.2000
  Viestejä:
  2 324
  Tuuletinta puhaltamaan ja treenit läpi pelkät kalsarit jalassa jos ja kun kuuma tulee. Siihen päälle stereoista sopivaa treenimusaa niin johan alkaa puntti nousta.
   
 15. SheikYerbouti

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2003
  Viestejä:
  4 626
  Paljonko tuossa täytyy olla seinätilaa oviaukon molemminpuolin? Meillä on surkeasti oviaukot sellaiset, että melkein heti karmin jälkeen alkaa seinä.
   
 16. Blockhead

  Rekisteröitynyt:
  01.09.2004
  Viestejä:
  42
  Ite koen tuollaisen kyllä surkeaksi ja vaaralliseksi. Meillä oli tuommonen mutta tulin ryminällä alas kun takapuolen ylälista irtosi. En tiedä olinko liian kevyt tuohon vai mikä, ei tuo vipupuristus riittänyt pitämään tuota ylhäällä. Ennemmin perinteinen puristettava ja vielä varmistusruuveilla varustettu malli. Se tosin vaatii tukevat karmit.
   
 17. thfunc

  Rekisteröitynyt:
  13.05.2013
  Viestejä:
  356
  - Tangon pituus 104 cm, joten oviaukon leveys tulisi olla alle metrin
  Eli käytännössä jos on 80cm oviaukko niin 24cm pitäisi mahtua johonkin suuntaan töröttämään. Sen voi pistää toispuoleisesti esim 5cm - 19cm.
  Tuo ei montaakaan kiloa tukeudu sen ylälistan varaan jos tnako vain on säädetty karmin syvyydelle sopivaksi (eli jotta kuorma kohdistuu mahdollisimman paljon molemmilta puolilta horisontaalisesti ja mahdollisimman vähän vertikaalisesti). Mutta toki joissain karmeissa se pienikin kuorma voi sen ylälistan tuoda alas, eihän nuo joskus ole kuin kahdella hassulla pienellä naulalla kiinni. Siihen kun naputtaa muutaman lisää niin kestää kyllä. Oma ylälista on kolmella naulalla kiinni ja kestää hyvin.

  E: Tästäkin löytyy kyllä kiinnikkeet jotka voi karmin yläpuolelle seinään kiinnittää, jos näin kokee tarpeelliseksi.
   
  Viimeksi muokattu: 29.10.2014
 18. CoreFusion

  Rekisteröitynyt:
  11.06.2003
  Viestejä:
  758
  Hyvä linkki, kiitokset. Jakakaahan muutkin jos hyviä sivustoja on tiedossa.
   
 19. Athlon4

  Rekisteröitynyt:
  05.03.2000
  Viestejä:
  9 822
  En kyllä tuollaista itsekkään laittaisi kun tiedän miten heppoisesti (tarkoituksella) nuo oven listat olen kiinnittänyt.
  Produktdetails ovirekki
  Tuossa mikä itseltä löytyy tulee mukana nuo koukut (painoa ei tueta ollenkaan ylälistaan) niin saa sitten roikkua miten tahtoo ja ei varmasti tule alas.
   
 20. katchu

  Rekisteröitynyt:
  20.03.2005
  Viestejä:
  1 374
  Aihetta sivuten Tikis.fi sivustolla on tänään alkanut 21-päivän punnerrushaaste.

  21 päivän punnerrushaaste

  Ajatuksena on punnertaa päivittäin 21 päivän ajan. Ensimmäisenä päivänä punnerretaan 15 kertaa ja joka päiäv määrää nostetaan viidellä. 12 päivän jälkeen punnerretaan sitten yhteensä 115 kertaa. Toistoja ei tarvitse tehdä putkeen vaan ne voi tehdä pitkin päivää.
   
 21. hezaurus

  Rekisteröitynyt:
  25.12.2002
  Viestejä:
  8 520
  En oikein ymmärrä näitä sillä aloittelijoille ne ovat liian kovia ja pidemmälle ehtineille vähän turhia. Lisäksi hemmetin yksipuolista.

  On melko murhaa jos taustaa ei isommasti ole ja vedetään 21 päivää putkeen ilman lepopäiviä. Samat lihakset, sama liike. Varsinkin vanhemmiten kun lepopäivien merkitys korostuu.
   
 22. Athlon4

  Rekisteröitynyt:
  05.03.2000
  Viestejä:
  9 822
  Eipä tuo pahalle kuulosta kun kerran toistot voi jakaa kuinka pitkälle ajalle tahansa. Toki jos viiden punnerruksen sarja tekee tiukkaa niin sitten tuollainen ohjelma on liian kova mutta yhtään urheilua harrastaneelle ei tuosta tule edes paikat kipeäksi. Ainahan voi vielä käyttää akkojen punnerruksia jos normaalit ei suju.
   
 23. hezaurus

  Rekisteröitynyt:
  25.12.2002
  Viestejä:
  8 520
  Saat ihan vapaasti keulia punnerruksillasi, mutta ko. ohjelma on todella rajusti mitoitettu aloittelijoille.

  Pidemmälle ehtineille taas noin yksipuolinen harjoittelu ei ole mielekästä eikä optimaalista ellei sitten tarkoituksena ole kehittää pelkkää yhden ja saman liikkeen sietokykyä.

  Tietenkin jos haluat kertoa miksi ko. ohjelma on hyvä ja miksi sitä kannattaa tehdä mielummin kuin jotain monipuolisempaa settiä niin siitä vaan?
   
 24. Athlon4

  Rekisteröitynyt:
  05.03.2000
  Viestejä:
  9 822
  En todellakaan keuli kun en itsekkään laske itseäni mitenkään huippu/hyväkuntoiseksi siksi tuota en kauhean raskaaksi ennakkoon laskekkaan. Ja en tuota pidäkkään "harjoittelu ohjelmana" tai normaalin treenin korvaajana vaan lisänä normaalin treenin päälle, noitahan voi tehdä vaikka kuntosalitreenin lämmittelynä. Otinpa itselle huvikseen kokeiluun tuon, katsotaan sitten parinkymmen päivän jälkeen että tuntuuko missään.
   
 25. splosh

  Rekisteröitynyt:
  21.11.2009
  Viestejä:
  2 126
  Käytänpä tätä threadia niin ei tarvita uutta:

  Oisko kellään kertoa jotain raskasta kehonpainolla tehtävää liikettä, jolla saisi olkapäitä taakse- ja alaspäin (varmasti myös saisi rasittaa yläselkää)? En tykkää enää juur yhtään reenailusta eli pitäisi olla tehokas, vähillä toistoilla / lyhyellä ajalla. Soutulaitetta on tullu monta vuotta funtsittua - mutta ei hankittua - sillä oletuksella, että olisi ratkaisu ongelmaan.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti