Transhumanismi

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Gl4c13r, 10.02.2012.

 1. Mama70

  Rekisteröitynyt:
  26.08.2007
  Viestejä:
  7 518
  Yhteiskunta tulee muuttummaan ja teknologian kehitys tulee muuttamaan sitä rajusti. Kyllähän jo se pitää ajatukset virkeinä. Jos nyt internetin myötä myös tietoa on jaossa enemmän kuin pystyy omaksumaan. Tietenkin se olisi mielenkiintoista miten ihmisen aivot toimisivat jos pitäisikin toimia virkeänä ja valmiina tallentamaan uutta tietoa vuosisatoja.

  Sellainenkin vaihtoehto olisi että jos olisi syväjäädytys niin voisi aina kymmenen vuoden välein käydä kuikuilemassa mitä on muuttunut. Nän ei pallokaan täyttyisi.
   
 2. kamelinvarvas

  Rekisteröitynyt:
  26.12.2006
  Viestejä:
  2 726
  Tylsistyminen ja elämään kyllästyminen ovat aiheen sudenkuoppia mutta tuskinpa kukaan pakottaisi ketään 1000-vuotisen elämän polulle, ellei sitten elämänpidennyshoito pidä aloittaa jo vauvaiässä, jolloin päätös tehdään vanhempien toimesta, ja silloinkin jos senaikaisen yhteiskunnan lait sen sallivat. Mies tosin höpisi, että ikääntyminen voitaisiin peruuttaa milloin tahansa, eli pistää pakkivaiheelle, mitä itse epäilen. Ikääntymistä tuskin voi pysäyttää mutta soluille voisi antaa lisää bensaa, lisää telomeraasia mutta eikö siihenkin liittynyt joitain ongelmia...? Ikuisen elämän perusperiaate onkin, että soluille annetaan loputon uusiutumiskyky, ei niinkään se, että solut pysyisivät muuttumattomina ja jakaantumattomina... vai?

  Tietysti jos vanhoista soluista halutaan tehdä niiden varhaisempia versioita, eikö silloin pitäisi olla jokaisen omia nuoria soluja saatavilla? Onko tässä alettava solujaan säilömään vielä kun ollaan nuoruuden puolella, jotta niitä voitaisiin tulevaisuudessa kopioida ja dumpata takaisin kroppaan...?
   
 3. Henkilö X

  Rekisteröitynyt:
  19.07.2001
  Viestejä:
  590
  Uskoakseni luin joskus, että nykyään osataan jo ottaa tavallisia soluja ja muuttaa ne kantasoluiksi, jotka sitten ilmeisesti pystytään asettamaan minne halutaan ja ne erikoistuvat juurikin sen alueen soluiksi. Muistaakseni koe meni niin, että ottivat ihosoluja, palauttivat ne kantasoluiksi ja pistivät ne sydämeen missä niistä tuli sydämen lihassoluja.

  Paljonko tarvii kehittää enää, että "kaikki" voidaan korjata?


  Eniten tuossa kuolemattomuudessa huolestuttaa se, että ne ihmiset joiden olisi joskus odotellut vanhenevan ja kuolevan pois, eivät tätä enää teekkään. Mitäs tykkäisitte, että joku diktatuurin hitler valokopio ei eläisi ja riistäisi ympäristöään vuosisatoja tai jopa tuhansia? Ne rikkaat ja joilla on valtaa ovat juuri ne, jotka ainakin varmistavat oman kuolemattomuutensa... en olisi niin varma köyhemmistä. Missä kohtaa tämä kuolematon eliitti varmistaakin vain itselleen tämän ja kuolevaisista tulee vain jotain "maaorjia".
   
 4. kamelinvarvas

  Rekisteröitynyt:
  26.12.2006
  Viestejä:
  2 726
  Minäkin ajattelin joskus näin. En enää. Aloin näkemään ihmisen toistamat kuviot aika suuressa mittakaavassa, ja kerran kun huomaat toistuvan kuvion, kaikki on sen jälkeen vain uusintaa, ja yllätykset käyvät vuosi vuodelta vähemmäksi. Suoraan sanoen, vaikka toiselta planeetalta tulisi muukalaisia moikkaamaan, en noteeraisi tapahtumaa paljoakaan, en ainakaan parin päivän jälkeen enää. Toisaalta kuolemanpelko (kivunpelko) voisi hyvinkin ajaa jopa minut ikääntymishoitoon, jos sellainen olisi saatavilla, vaikka en 1000-vuotiaaksi halua elääkään, en ainakaan näillä näkymin. Jotkut saavat tarpeekseen elämästään jo parikymppisinä, ffs.
   
 5. Arc

  Rekisteröitynyt:
  16.04.2000
  Viestejä:
  1 319
  Olen kait aika nörtti kun riittäisi pelkästään elämänhaluksi nähdä mihin teknologia kehittyy.
   
 6. kamelinvarvas

  Rekisteröitynyt:
  26.12.2006
  Viestejä:
  2 726
  Eliitti toki varmistaa kuolemattomuutensa ensimmäisenä. Sen jälkeen tekniikkaa hiotaan ja siitä tulee halvempi. Se, kenellä on kyky oppia tekniikka, tulee myymään oppimiaan taitoja kysynnän ja tarjonnan lakien alla. Informaatiolla on tapana murtautua vapaaksi, joten ikuisen elämän tekniikka ei tule jäämään salaisuudeksi, jos se yhden kerran keksitään.
   
 7. kamelinvarvas

  Rekisteröitynyt:
  26.12.2006
  Viestejä:
  2 726
  Että mitä?
   
 8. Arc

  Rekisteröitynyt:
  16.04.2000
  Viestejä:
  1 319
  "Jotkut saavat tarpeekseen elämästään jo parikymppisinä, ffs."

  Tuohon viittasin. Eihän elämä mitään kiinnostavaa ole mutta yksi osa miksi haluan elää pitkään on nähdä mihin asti teknologia ja tiede menee.
   
 9. vadelma123

  Rekisteröitynyt:
  20.06.2008
  Viestejä:
  1 051
  Tarpeet on inhimillisiä ja ihminen voi esiintyä vain niiden tuoman toiseuden kautta. Muutoin kyseessä on universaali tietokone, jolle annettaan syötteitä ja saadaan tulosteita. Tietokoneet pystyvät jakamaan tähtemme fuusioenergiaa tehokkaammin ja valinta suosii sellaista.
   
 10. kamelinvarvas

  Rekisteröitynyt:
  26.12.2006
  Viestejä:
  2 726
  Pyydän anteeksi. Luin nimittäin itse väärin tuon yhden kommenttisi ja vähän ihmettelin... Jatkakaa.
   
 11. Zakhal

  Rekisteröitynyt:
  05.11.2006
  Viestejä:
  2 048
  Tylsistymiseen auttaisi jos voisi unohtaa vaikka parhaan elokuvan minkä on koskaan katsonut ja sitten voisi aina katsoa sen uudestaan vaikka tuhat kertaa uudestaan. Ei koskaan tylsistyisi. Mutta en tiedä olisiko se sen arvoista että eläisi ikuisesti. Mutta siis ennenkuin elää ikuisesti pitäisi olla jotain sen arvoista ensin.

  Ikuisen elämän haikailun sijaan parempi on että elää elämänsä juuri nyt niin kuin itse haluaa että mitään kaduttavaa ei jää kun lähtee.
   
  Viimeksi muokattu: 21.06.2014
 12. Arc

  Rekisteröitynyt:
  16.04.2000
  Viestejä:
  1 319
  Kuvittele millaisia virtuaalimaailmoja pystytään tulevaisuudessa luomaan. Tylsistyminen on yksi pienimmistä murheista :comp:
   
 13. 612378

  Rekisteröitynyt:
  02.04.2014
  Viestejä:
  1 001
  Tuo jämähtäminen riippuu osittain elämän rajallisuudesta ja vanhenemisesta. Tietyt kuviot omaksutaan nuorena, ja vanhana ei ole enää motivaatiota omaksua uusia, koska aivot ja kroppa ovat ikääntyneet. Ikuisesti nuorena elävällä ei olisi tätä ikääntymisen rajoitetta.
   
 14. 612378

  Rekisteröitynyt:
  02.04.2014
  Viestejä:
  1 001
  Ketään ei pakoteta. Elinikänsä saa hänen mukaansa valita itse. Olennaista on nuorena pysyminen, eli sinulla on aikaa tehdä mitä haluat ilman että ikääntyminen alkaa rajoittaa.

  Hän ei puhunut ikääntymisen pysäyttämisestä. Hän puhui ikääntymisen aiheuttamien vaurioiden korjaamisesta sopivin väliajoin. Tällöin ihminen pysyy biologisesti nuorena niin kauan kuin hoitoja otetaan.

  Soluista saadaan nuoria korjaamalla solun vauriot. Kokonaan uusia soluja taas saadaan noilla kantasoluhoidoilla. Mutta noi jutut on lähinnä science fictionia.
   
 15. Arc

  Rekisteröitynyt:
  16.04.2000
  Viestejä:
  1 319
  Nykyteknologia on jo science fictionia jos sitä katsoittaisiin 40 vuoden takaa ja kehitys vain kiihtyy eli 40 vuoden päästä oleva teknologia on myös scifiä meille tällä hetkellä. Yksi huvittava esimerkki on kun katselin jotain vanhoja scifi leffoja. Avaruusaluksissa on joku warpdrive mutta käytetään ns lankapuhelia jotka on seinässä kiinni eli mitään kännykän tyylisiä viestintälaitteita ei edes pystytty kuvittelemaan. Tulevaisuus tulee olemaan uskomaton kun jo nykyään teknologia on uskomatonta. Voin ottaa kullistani kuvan ja lähes ilman viivettä lähettää sen maapallon toiselle puolella. 3D printtaus tulee todennäköisesti olemaan seuraava uusi huima harppaus kunhan se vielä kehittyy.

  Ja itse aiheeseen, vasta taisi olla tutkimus, että vanhoille rotille annettiin nuorten rottien verta ja sillä oli suuri vaikutus. Vanhoista rotista tuli aktiivisempia jne.

  Toki kaiken mahtavan mukana tulee myös pimeitä puolia kuten järkyttävät vakoilu ja kyttäysjärjestelmät kuten nsa.

  Ja vielä yksi lisäys. Mun mielestä teknologiassa on yksi upeimpia puolia sen ns. demokraattisuus tai tasa-arvo. Aluksi uudet keksinnöt tai laitteet whatever on tolkuttoman kalliita eivätkä toimi vielä hyvin. Kun on viilattu kuntoon niiden hinta on tippunut todella alas ja lähes jokainen pystyy sen hankkimaan.
   
  Viimeksi muokattu: 22.06.2014
 16. Arc

  Rekisteröitynyt:
  16.04.2000
  Viestejä:
  1 319
  [YTB]7JGWcPHS1Wg[/YTB]

  Muutaman kuukauden takainen ohjelma aiheesta. Kurzweil myös mukana. Viihteellistetty toki Spulockin tyyliin.
   
 17. Arc

  Rekisteröitynyt:
  16.04.2000
  Viestejä:
  1 319
 18. Arc

  Rekisteröitynyt:
  16.04.2000
  Viestejä:
  1 319
  [YTB]9grWo5ZofmA[/YTB]

  Zoltan Istvan is a futurist, philosopher, journalist, author of #1 best-selling novel" The Transhumanist Wager" & 2016 US Presidential candidate for the Transhumanist Party.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti