TP-Link valvontakamera näkymään html-sivustossa

Viestiketju alueella 'Ohjelmointi' , aloittaja JuhoLa, 31.01.2018.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. JuhoLa

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2018
  Viestejä:
  1
  Hei!

  Olen vasta-alkaja HTML-kielen kirjoittamisessa, ja teenkin tätä nyt ensimmäistä kertaa koulussa. Kysymyksessäni saattaa olla absurdeja asioita, vääriä ongelmanpurkureittejä ja vääriä termejä, pahoittelen niistä. Olen koittanut googlata ongelmaani, mutta kenelläkään ei tuntunut olevan täysin vastaavaa ongelmaa, siksi päätin tehdä tänne viestiketjun aiheesta. Minun olisi tarkoitus tehdä omat html-sivut joihin minun pitää liittää livekuvaa nauhoittava TP-Linkin TL-SC3171G -kameran tuottama kuva. Kamera laitetaan siis ensin toimimaan reitittimen kautta jonka jälkeen se toimii langattomasti, ja pääsen katsomaan livekuvaa yhdistämällä sen IP-osoitteeseen. Onko mahdollista saada tämä näkymään sivustossani käyttämällä <video> -tageja? Olen koittanut seuraavaa:


  <video controls autoplay width="640" height="480">
  <source src="http://IP.OS.OI.TE/" type="Ogg"> //Olen koittanut lukuisia eri videotyyppejä.//
  </video>

  Olen myös koittanut vaihtaa osoitteen muodon vastaamaan samaa kuin TP-linkin sivustolla näkyvän livekuvan koodi; <img id="jpeg" src="jpg/image.jpg?2518375829482829182" onload="JPGStart()" width="320" height="240onclick="refreshImg();"">

  Mainitsen tässä vaiheessa etten oikeastaan uskonutkaan että tuo toimisi ihan noin helposti, kuten ei toiminutkaan. Ruudulle tulee oikeankokoinen alue videota varten ja pyörivä latausrinkula. Käytän html-kielen kirjoittamiseen Ubuntu Mate -käyttöjärjestelmää sekä vanhaa 2006 -vuoden HP:n kannettavaa Intel Celeron 1,73Ghz (Mutta tämä nuhapumppu toimii mainiosti tässä tarkoituksessa varsinkin Ubuntu Matella). Käsitän että tiedoston pitäisi normaalisti sijaita samassa kansiossa missä .html -filuni on, mutta miten käytännössä saisin tämäntyylisen livevideon tuonne kansioon? Onko tämä ylipäätänsä mahdollista? Mitä muuta teidän tarvitsisi tietää jotta pystyisitte auttamaan minua paremmin?

  Kiitos!

  -Juho

  (Siirtäkää tämä pieniin koodauskysymyksiin jos teidän mielestä tämä on pieni kysymys)
   
  Viimeksi muokattu: 31.01.2018
 2. Dradge

  Rekisteröitynyt:
  10.11.2010
  Viestejä:
  4
  Hei! Jos kerran näet kameran ip osoitteeseen menemällä sen videon, niin paina oikeata hiiren näppäintä ja valitse Inspect nähdäksesi sivun lähdekoodin miten valmistaja on tuon videon esittämisen järjestänyt?
   
 3. Cubemon

  Rekisteröitynyt:
  08.08.2008
  Viestejä:
  147
  Tuosta TP-linkin koodista voisi päätellä, että kyseessä on MJPG eli Motion-JPG. Tämä on vähän ärsyttävä formaatti, koska ei ole varsinaisesti videota, mutta monet streamaavat kamerat käyttävät sitä. Etsi siis siihen liittyvää HTML-koodia. Tuon TP-linkin ratkaisu taitaa käyttää jotain javascript-ratkaisua, voit melko varmasti kopioida sieltäkin toimivan esitystavan. Se vaan vaatii hieman koodin tutkimista ja soveltamista omaan sivuun.

  Lisäksi sinun täytyy kokeilla, saako tuosta kamerasta suoraan tuota MJPG:tä ulos, vai vaatiiko se, että kuvaa katsotaan nimenomaan tuolta kameran tarjoamalta HTML-sivulta. Silloinkin homma voi kyllä onnistua laittamalla tuo kameran sivu IFRAME-kehykseen omalla HTML-sivullasi.

  Itselläni on tuommoinen valvontakamerapalikka, jossa on pieni http-serveri ja siihen voi syöttää kuvaa komposiittilähteestä. Alkaa olla vuosia, kun olen sen kanssa viimeksi puljannut, mutta muistaakseni ainakin VLC osasi näyttää siitä suoraan MJPG-kuvaa. VLC-plugarin avulla sai "videon" näkymään selaimessakin.
   
  Viimeksi muokattu: 28.02.2018

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti