Toyota Avensis T22 D4D tehot häviää

Viestiketju alueella 'Autot ja muut moottoriajoneuvot' , aloittaja Mikko4, 09.05.2018.

 1. Mikko4

  Rekisteröitynyt:
  09.05.2018
  Viestejä:
  2
  Eli potilaana on T22 ave vm.2002 2.0TD D4D . Kun painan ohitustilanteessa kaasun pohjaan tehot ovat mitättömät, tämä tapahtuu satunnaisesti eli kun nostan kaasun ja painan uudelleen voi tehot tulla takaisin. Autossa huomattu myös huono käynnistyvyys talvella pakkasen paukkuessa alle kymmenen asteen.
  Autosta löytyi yksi vikakoodi: 32(1) injection pump system malfunction. Tähän mennessä vaihdettua komponenttia: polttoaine suodatin, kaasupolkimen asentoanturi ja SCV.
  Mistähän lähtisi vikaa etsimään?
   
 2. Venom_S

  Rekisteröitynyt:
  06.02.2016
  Viestejä:
  17
  Mulla oli omassa T22 anjoviksessa sellainen vika että välillä moottorin vikavalo syttyi ja kaikki tehot hävisi otti kierroksia vain jonkun reilun tuhat. Vein sen piuhan päähän ja se valitti jostain kaasupolkimen asentotunnistimesta uusi olisi maksanut jonkun 500€ koska joutuu ostamaan koko poljin paketin pelkkää asentotunnistinta ei olisi saanut erikseen. Löysin romikselta vastaavan 50€. Toimi hyvin jonkun puolivuotta ja alko samat ongelmat uudestaan. Alkoi korpeamaan sen verran että myin koko paskan afrikkaan. Muuten ei ikinä ollut mitään vikaa vaikka vasta vähän yli 600000tkm ajettu ja hitsaamaton kori. Se oli sillä vanhalla dieselmoottorilla 2C-TE. olisi kiva tietää mistä vika johtuu haaveilisin 2+3 farkku avensiksesta mutta ei uskalla ostaa juur tosta syystä.
   
 3. Underground

  Rekisteröitynyt:
  21.11.2006
  Viestejä:
  599
  Tuntematta konetta, niin eikös tuo ole ihan commonrail? Käynistykseen varmaan hehkujen mittaus ja esim. suuttimien ohivuoto. Vikakoodi mahdollisesti vikaantuneesta korkeapainepumpusta. Eli jos testeri löytyy niin polttoaineen paineiden tarkastus jne.. Tuo kuppitesti on ihan helppo kotikonsteinkin suorittaa ja kertoo jo paljon. googleta "suuttimien ohivuototesti"
   
  Viimeksi muokattu: 12.05.2018
 4. Mikko4

  Rekisteröitynyt:
  09.05.2018
  Viestejä:
  2
  Joo, tämä on näitä ensimmäisiä commonrail moottoreita. Moottori koodi on: 1CD-FTV. Ostin auton tosiaan vuosi sitten, jolloin tuo satunnainen tehon häviäminen oli jo olemassa, sitä en kuitenkaan huomannut koeajaessa. Huoltokuitteja tutkiessani huomasin, että samaa vikaa oli ilmeisesti yritetty korjata jo aiemmin korjaamoilla?? PA-suodattimia, antureita ja SCV:tä oli ainakin vaihdettu tiuhaan tahtiin. Täytyy varmaan alkaa perkaamaan yksitellen joka paikkaa, itselle tulee ainakin mieleen toistakymmentä komponenttia, joka moisen voi aiheuttaa.
  Olen kuullut huhuja vanhoilta sepiltä, että tuo hehkujen mittaus on mahdotonta ja urbaani legendaa? Eli periaatteessa, vastuksen mittaamalla saa vain selville onko ''lanka'' ehjä.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti