Tori.fi kaupat, voiko ostaja vaatia rahat takaisin?

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja jkksaikkonen, 08.04.2017.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. jkksaikkonen

  Rekisteröitynyt:
  30.12.2011
  Viestejä:
  90
  Pistin tuossa pari viikkoa sitten myyntiin Tori.fi:hin vanhan läppärin. Löysin koneelle ostajan, mutta kun rupesin tekemään windowsin uudelleen asennusta läppäriin, tapahtui asennuksessa joku virhe. Windows kehoitti palauttamaan windowsin käyttäen levyä/Usb tikkua jne.

  Noh soitin heti ostajalle etten voi konetta myydäkkään, ennen kuin saan windowsin kuntoon ja että perutaan kaupat tältä erää ja otin ilmoituksen pois tori.fistä. Ostaja kumminkin halusi ostaa läppärini ja kysyi, että osaanko neuvoa häntä asentamaan käyttöjärjestelmän uudelleen. Vastasin hänelle, että uskoisin vian olevan vain windowsin asennuksessa tapahtuneesta virheestä, mutta uskon että osaan neuvoa. Noh hän halusi välttämättä tehdä kaupat ja myin koneen vielä halvemmalla hänelle. (ilmoitushinta 200e, otin 40e hinnasta pois)

  Nyt tämä ostaja ei saa millään tuota windowsia asennettua vaikka kuinka autan ja autan. Aina kun saan yhden virhekoodin korjauksen neuvotuksi, tulee uutta virhettä. Lähetin hänelle myös postissa windows asennuslevyn.

  Elikkä kysymys kuuluu: jos ilmoitan hänelle, että nyt minulta itseltänikin loppuu tietotaito asian suhteen ja vie läppäri huoltoon, voiko hän ruveta perustellusti napisemaan, että kauppa pitää purkaa? Kumminkin kieltäydyin myymästä konetta alunperin ja hän oli tietoinen viasta. PERKELE :D
   
 2. AIF Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2003
  Viestejä:
  6 583
  Ei voi. Jos olet ollut rehellinen tavaran kunnosta koneen kaupantekohetkenä, niin ei ostaja voi tuosta pakittaa. Eri asia jos taustalla olisi sinun puoleltasi valehtelua tms.
   
 3. jkksaikkonen

  Rekisteröitynyt:
  30.12.2011
  Viestejä:
  90
  Okei kiitoksia paljon, ei ollut valehtelua, käytin itse konetta siihen pisteeseen asti kunnes rupesin uudelleen asennusta tekemään ja ennen sitä kaikki toimi moitteetta.
   
 4. Riippukiikku

  Rekisteröitynyt:
  01.06.2009
  Viestejä:
  14
  Kyllä voi vaatia.
   
 5. MkH

  Rekisteröitynyt:
  03.09.2001
  Viestejä:
  3 626
  Ei mielestäni voi vaatia, jos hän on ollut ongelmista tietoinen ennen kauppoja.
   
 6. SBeckham

  Rekisteröitynyt:
  05.07.2015
  Viestejä:
  668
  näyttäisi siltä, että koneessa saattaisi sitten olla muutakin vikaa kuin "windowsin asennuksessa tapahtunut virhe". Ei liene kovin tavallista, että kone olisi käyttökuntoinen ja asennus ei onnistu millään. Mielestäni kuitenkin kone on kuvauksen perusteella ostettu käyttökuntoisena ja tällä hetkellä näyttää siltä, että se ei sitä välttämättä ole. Tällöin ostajalla voisi olla oikeus purkaa kauppa.
   
 7. Riippukiikku

  Rekisteröitynyt:
  01.06.2009
  Viestejä:
  14
  Kyllä voi vaatia. Tällaiset vaateet voi tosin pyytää työntämään aunukseen mutta vaatia voi.
   
 8. Kikero

  Rekisteröitynyt:
  15.07.2002
  Viestejä:
  366
  Ite joskus palautin läppärin palautusosiolta käyttöjärjestelmän. Ei toiminutkaan sen jälkeen enää kunnolla, virheilmotuksii koko ajan. Tein saman uudelleen ja homma toimi. Kyseinen kone vieläkin käytössä ja aikaa tästä jo parisen vuotta.
  En tiedä mikä oli. Myöskään pöytäkoneissa ei ole aina asennus mennyt kunnolla, uudelleen yritettynä on taas toiminut normaalisti.
  Uutta palautusta vain ellei palautusosiota ole poistettu.
   
 9. TeknoR

  Rekisteröitynyt:
  10.08.2002
  Viestejä:
  16 462
  Ite olisin varmaan mulkku ja en rupeisi kauppoja perumaan enää.
   
 10. Yksityisten tekemissä kaupoissa on vähän sama asian kuin yksityisten tekemissä autokaupoissa keskenään= perävalotakuu. Toki tuosta voi petoksesta tehdä rikosilmoituksen, mutta johtaisiko se mihinkään onkin eri asia. Pitäkää aina mailit tallessa ja jos puhelimessa asioitte, pitäkää puhelimessa ohjelma joka nauhoittaa kaikki puhelut. On ainakin itsellä auttanut monessa tilanteessa, kun kaikki on nauhalla, jos vastapuoli alkaa jänkkäämään. Mutta joo osti tietäen viallisen tuotteen, niin aika heikoilla ostaja silloin on.
   
 11. Jarlaxle

  Rekisteröitynyt:
  24.12.2002
  Viestejä:
  3 469
  Hyödyllisempää olisi tällä foorumilla kertoa koneen merkki ja malli sekä Windows versio mitä siihen yritetään laittaa. Vika kun todennäköisesti on näppäimistön ja penkin välissä.
   
 12. kala-ana

  Rekisteröitynyt:
  13.01.2012
  Viestejä:
  962
  Lisäksi voit kommentoida ostajalle ystävälliseen sävyyn, että ostaa ensi kerralla Macin.
   
 13. sosiaalipummija

  Rekisteröitynyt:
  21.03.2013
  Viestejä:
  3 209
  Kuulostaa vähän siltä että ostaja ei ole mikään IT-alan DI vaan melko tavallinen keski-ikää lähestyvä mahdollisesti naispuolinen pulliainen jolle joku forkkaus on ihan tekemätön paikka.

  Jos kone on toiminut ilmoituksessa kuvatulla tavalla sillä hetkellä kun ostaja on sen ottanut käyttöönsä, sinun (muodollinen) vastuusi loppuu siihen. Kaikki ostajan sen jälkeen tekemät muutokset ja toimenpiteet ovat vain hänen vastuullaan.
   
 14. furesis

  Rekisteröitynyt:
  04.07.2013
  Viestejä:
  3 518
  Lähtökohtana on, että aina saa vaatia. Vaatia voi ihan mitä tahansa, mutta vaatimuksiin suostuminen on tässä tapauksessa ihan sinusta itsestäsi kiinni.

  Poliisia ei kiinnosta, koska petos tuo ei ole, ja kuluttajansuojalaki ei tule sovellettavaksi. Riita-asiana oikeuteen tuota ei kukaan täyspäinen lähtisi viemään, mutta sielläkin näillä tiedoilla voittaisit.

  Suurin riski onkin saada turpaan tai autonkyljet naarmuille, mikäli ostaja on luonteeltaan pitkävihainen ja katkera.
   
 15. Buick

  Rekisteröitynyt:
  08.09.2016
  Viestejä:
  272
  Kyllä muakin vituttaisi maksaa viallisesta koneesta, sehän on kuin maksaisi tyhjästä. Kyllähän se todella oudolta kuulostaa että ehjään koneeseen Windowsin uudelleenasennus aiheuttaisi mitään ongelmia, ellei yritä lykätä johonkin vanhaan koneeseen liian uutta Windowsia, vielä 64 bittisenä.
   
  Viimeksi muokattu: 09.04.2017
 16. Pärre Guudman

  Rekisteröitynyt:
  27.01.2014
  Viestejä:
  842
  No ei se Mac-käyttäjänäkään kovin kaksista ole.
  t. 8-10h Mac edessä-
   
 17. jkksaikkonen

  Rekisteröitynyt:
  30.12.2011
  Viestejä:
  90
  Kyllä hänelle selvästi sanoin, että koneen windowsin asennuksessa häikkä ilmaantui ja itse halusin perua kaupat. Tai enkait minä nyt mitään väärää ole tehny, koska ilmoitin asiasta asap tälle ostajalle. Käynnistin myös koneen hänen ollessa paikalla, että tämä on nyt tilanne, ja hän silti oli halukas ostamaan. Elikkä, eikös ostaja ostanut ns. viallisen tuotteen, tietäen asiasta? Vähän sama kun myisi puhelimen, jossa on näyttö rikki -> ostaja löytyy -> tiedustelee onko näytön vaihto mahdollista -> ei osaakkaan vaihtaa näyttöä -> soittaa takaisin valittaen "en osannut korjata, anna rahat takasin"?
   
 18. Suurinpiirtein näin. Kuten jo itsekkin aikaisemmin kirjoitin. Tiesi ostaessaan, että viallisen on ostamassa. Aino mitä voit ostajan mielestä olla on mulkku, kun myit viallisen tuotteen. Tosin eipä sekään oikein päde, kun itse on nähnyt missä tilassa kone oli ja silti osti sen. Unohda ja jatka eteenpäin.
   
 19. Buick

  Rekisteröitynyt:
  08.09.2016
  Viestejä:
  272
  Luultavasti et ole tehnyt mitään väärää, ei siitä tässä ole kyse.

  Mutta jos saat hyvät rahat rikkinäisestä läppäristä niin onko se hyvä diili? Jos myy rikkinäistä tavaraa niin ihmiset ostavat niitä korjattavaksi tai varaosiksi. Hinta on silloin ihan eri.

  Tässä ostaja on hölmösti luullut läppäriä ehjäksi ja ajatellut että sinä et ole osannut asentaa sitä Windowsia. Tässä tapauksessa ei ole epäilystä siitä että ostaja olisi rikkonut sen koneen.
   
 20. SBeckham

  Rekisteröitynyt:
  05.07.2015
  Viestejä:
  668
  Täytyy muistaa, että tässä ketjussa kuulemme kuitenkin vain toisen osapuolen kerronnan tapauksesta. Selvästi on ilmeisesti sanottu, että asennuksessa oli ongelma, mutta tällä hetkellä tosiaan tarinan perusteella vaikuttaa enemmän siltä, että koneessa on jotain enemmänkin vialla kuin annettiin ymmärtää. Toisaalta voidaan myös ajatella, että jos ketjun aloittaja olisi täysin oikeamielisin ajatuksin asiasta keskustelemasssa, olisi hän tosiaan täällä ennemmin kysymässä apua itse asennusongelmiin, ei niinkään juridisiin ongelmiin.
   
 21. jkksaikkonen

  Rekisteröitynyt:
  30.12.2011
  Viestejä:
  90
  No en tiedä, onko kyseessä edes mikään harhaanjohtaminen, koska sanoin hänelle et en tätä tässä kunnossa voi myydä ja en ole ajanpuuteen takia asiaa paremmin kerennyt tutkia . Kyseessä oli Asus x550j, i5-4200h, gtx 850m, 8gb ram, 500gb hdd, hinta 160e alennettuna. Hän kysyi vielä, että paljolla sitten suostut tuosta tuommoisena luopumaan ja perustelin hänelle, että en tällä hetkellä viitsi 40e enempää ottaa hinnasta pois, koska voin korjata vian itse kotona ja myydä koneen uudelleen. Hän itse siis halusi kysyä minulta hintaa jolla suostun tuosta luopumaan ,koska se 200e olisi ollut liikaa ja tuote ei olisi ollut sen hetkisen ilmoituksen mukainen. Perkele kun piti piti mennä myymään, ja parasta tässä on se, että ostaja itse hieman painosti, että tehdään nyt kaupat ja sillä selvä :D
   
 22. jkksaikkonen

  Rekisteröitynyt:
  30.12.2011
  Viestejä:
  90
  En täältä etsi apua juridisiin ongelmiin, koitan vain kysyä vinkkiä vähän kuinka toimia. Mikä motiivi mulla olisi tänne lähteä kirjottamaan tapahtumasta valheellisesti :D Taidan vain palauttaa rahat, kun hän saa sen postitettua minulle takasin.
   
 23. ilkka99

  Rekisteröitynyt:
  21.06.2001
  Viestejä:
  2 196
  Kysymys on pyritkö harhauttamaan ostajaa vai et. Mielestäni olet toiminut vilpittömästi ja kaupanpurulle ei ole syytä.
   
 24. Buick

  Rekisteröitynyt:
  08.09.2016
  Viestejä:
  272
  Ei myyjä minustakaan ole tahallisesti harhauttanut.

  Mutta ostaja on nimenomaan katsonut ehjiä koneita. Tilanne on tyypillinen bait&switch kusetuksissa/harhautuksissa, ostaja tekee päätöksen ja kun tuote tai sen kunto muuttuu, ihminen luonnostaan pidättäytyy siinä päätöksessä. Muutenhan se ei toimisi.

  200 euroa on kyllä minusta aina vähän tuollaisesta koneesta. Varmaankin sen takia ostaja oli yli-innokas.
   
 25. inffy

  Rekisteröitynyt:
  19.12.2000
  Viestejä:
  6 635
  Tämäkin taas ihan höpö höpö.

  Myyjä on selkeästi ilmoittanut että Windowsin asennuksessa nyt ongelma ja en ala laitetta myymään. Ostaja kuitenkin "vaatinut" että haluaa koneen ostaa ja nyt kun omat taidot ei riitäkään koneen korjaamiseen niin aletaan syyttämään myyjää joka ei koneesta olisi edes halunnut luopua
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti