Topfield TF5100PVRc HDMI ja EPG ongelma

Viestiketju alueella 'Viihde-elektroniikka, kamerat ja Hifi' , aloittaja jthcbm, 24.02.2017.

 1. jthcbm

  Rekisteröitynyt:
  17.08.2003
  Viestejä:
  34
  En tiedä onko alue oikea tämän ongelman kysymiseen.....mutta tuntui lähimmältä mikä sattui silmään.

  Ongelmani liittyy otsikossa mainittuun tallentavaan digiboksiin ja EPG (ohjelmakartta tai -opas) ongelmaan.
  Laitan tuohon alas pari kuvaa esimerkkinä ongelmasta.
  Asun Elisan kaapeli-tv taloudessa. Ongelmat alkoivat viime vuoden joulukuussa.
  Tuota EPG häikkää esiintyy ainakin seuraavilla kanavilla: Jim, Liv, Hero, CMore First, CMore Hits, CMore Stars, CMore Series, TLC.
  Ja nyt sitten eilisestä lähtien on alkanut esiintymään myös Yle 1, Yle 2, Yle Fem kanavilla.
  Topfieldissa käytän Plasma EPG -tapia (versio 2.35 rek. versio). Jossa sitten on myös samat ongelmat, että ohjelmatiedot ovat vaillinaisia (kuva 4)
  Olen tehnyt digiboksille tehdasasetusten palautuksen mutta ei auttanut asiaa.
  Omituisiinta tuossa asiassa on se, että JOS tulee kuvan mukainen ongelma, että ohjelmanimiä ei näy mutta kuvaukset näkyy. Niin tuo ongelma korjaantuu sillä, että sammutan digiboksin ja laitan päälle niin ohjelmanimet näkyy sitten. Mutta sitten jos menen jollekin toiselle kanavalla missä on sama ongema niin ohjelmat nimet ei näy niin pitää TAAS sammuttaa digiboksi ja uudestaan päälle niin ohjelmanimet tulee sitten.

  Arvatkaa onko tylsää aina sammuttaa digiboksi JOS ohjelmat nimet ei näy tai tiedot ovat vaillinaisia eli välistä puuttuu kokonaan ohjelmatietoja nimeä myöten. Tai sitten näkyy ohjelma nimet mutta välistä puuttuu ohjelmanimiä.....ja sitten näkyykin ohjelma nimiä. (kuva 3)

  Kysyin Elisalta tuosta ongelmasta ja he vastasivat, että heilllä ei ole mitään ongelmia EPG tietojen lähettämisen kanssa.

  Suostuivat vaihtaan digiboksin veloituksetta??? :O Ostin digiboksin Gigantista 2008. Elisalta eivät taineet oikein ymmärtää viestiäni. :D

  Kysyin tätä asiaa toisella palstalla mutta en ole saanut mitään vastausta.
  Joten kysyn nyt täällä JOS joku osaisi kertoa ja auttaa, että mikä tuon vian oikein aiheuttaa?

  Voisko virtalähde olla syypäänä?

  Tosin Virtalähteen korjautin 2013 huoltoliikkeessä. Jossa virtalähteeseen oli vaihdettu ainoastaan ne isot elkot ----> Rubycon elkoihin. Mutta korjaaja oli jättänyt yhden ison elkon vaihtamatta koska se vaikuttaa kuulemma mukaan ainoastaan siihen että JOS kanavat ei löytyisi. Pikku elkoja (1 uf) ei vaihtanut ollenkaan.
  Korjauksen yhteydessä kiintolevy vaihtui 500 Gt (Hitachi) SATA kiintolevyyn ja Topfieldilta tilattuun SATA muuntimeen.

  Toppyn firmis (3.16) eikä viimeisintä ja syynä on se, että viimeisimmässä firmiksessä ei ole kellon ajan palautusta sähkökatkon jälkeen.  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]


  PS. Näin lopuksi voiko noilla pikku elkoilla olla vaikutusta EPG toimivuuteen???
  Kysyn tuota asiaa sen takia, että kaverini omistaa Topfield TF500C mallin. Hän korjautti samana vuonna oman digiboksin samassa huoltoliikkeessä jatkuvien ongelmien takia. Korjaaja oli vaihtanut isot elkot. Mutta vika ei poistunut kokonaan. Boksi meni uudestaan takuuhuoltoon jossa samat elkot vaihdettiin veloituksetta. Viime vuonna sitten boksi alkoi jumiutumaan todella pahasti eli virtojen jälkeen päälle ei mennyt kuin 1 tai 2 tuntia niin boksi oli niin jumissa, että virtanapin painallus ei auttanut ollenkaan asiaa. Ainoa mikä auttoi virtajohto irti 10 sekunniksi. Ja silti sama ongelma oli taas edessä.

  Viime vuonna olin töissä kierrätyskeskuksella jossa myydään ja korjataan erilaisia laitteita ja esineitä. Sanoin kaverille, että tuo mulle se boksisi niin otan siitä virtalähteen irti ja näytän sitä TV-korjaajalle niin hän voisi katsoa sen. Hän toi boksin, otin irti virtalähteen ja vein töihin ja annoin TV-korjaajalle. Niin hän tsekkasi kaikki elkot ESR mittarilla MUTTA tätä ennen hän otti kelat irti koska ne vääristää kuulemma mukaan elkojen arvot. Syylliseksi selvis, että kolme pikku elkoa virtalähteen toisessa päässä (EI sillä puolella missä on ISO elko, virtajohto kiinni, etc.) eivät olleetkaan niissä toleranssiarvoissa missä pitäisi olla. Kaveri oli silloin pyytänyt varsinaista korjaajaa vaihtamaan kaikki elkot mutta korjaaja ei ollunna suostunut. Laitoin virtalähteen kiinni Toppikaan. Ja nyt kaveri on kehunut, että boksi ei ole enää jumiunut ollenkaan vaan toiminut kuin unelma. Hän kävi jälkeenpäin sanomassa korjaajalle, että missä vika oli todellisuudessa ollunna. Mutta korjaaja oli vain sanonut, että ei se jumiutuminen niistä ole voinut johtua ja että siellä on kiintolevyn johto ollunna huonosti kiinni. Mutta ei ollunna. (Tämä niinku off-topikkina).
   
 2. jthcbm

  Rekisteröitynyt:
  17.08.2003
  Viestejä:
  34
  Päivitystä tuohon digioksiini.....

  Kävin tänään yhdellä tutulla (hänen kotonaan) joka korjaa työkseen erilaisia A/V laitteita. Ja hän vaihtoi virtalähteeseen KAIKKI elkot uusiin. Mutta jätti ne rubycon elkot jotka toinen liike oli vaihtanut aikaisemmin.
  Muutama elko ei ollunna enää järjissään ja muutama oli viittä vaille valmista kauraa. Elkojen vaihdon jälkeen hän laittoi Topfieldiniin antennijohdon (häneltä löytyy antenni- ja kaapeliverkko).
  Digiboksi päälle ja Topfieldin oma EPG ohjelmakartta päälle Yle1, Yle2, MTV3 OK Mutta kun mentiin Hero kanavalle niin osa ohjelmanimistä puuttuikin.
  Sanoin hänelle, että kun sammuttaa digiboksin ja uudestaan päälle niin ne puuttuvatkin ohjelmanimet näkyy.
  Sitten mentiin Yle1 kanavalle niin tästä päivästä ei näkynyt kuin kahden ohjelman nimet. Sunnuntaista sitten näkyi enemmän.
  Sanon hänelle, että mennääs CMore First kanavalle kaikki ohjelmanimet näkyi. Mutta kun mentiin CMore Hits kanavalle niin alkuun näkyi vain kahden elokuvan nimet. Meni jonkun aikaa niin tuli loputkin mutta EI mitään ohjelmanimiä ollenkaan. Kuten aikaisemman viestini kuvassa näkyy.

  Sanoin hänelle, että tuossa ole mitään järkeä, että JOS jossain kanavalla on puutteelliset ohjelmatiedot niin pitää jättää se kanava päälle ja sammuttaa digiboksi ja uudestaan päälle. Jne jne jne...

  Hän arveli, että joko Elisalla on vaihdettu tai siis päivitetty jotain osia joka on vaikuttanut siihen jotkut digiboksit eivät osaa lukea EPG tietoja ennen kuin sammuttaa digiboksin jättäen kyseisen kanavan päälle.

  Aikaisemmin tuo EPG vika ei vaikuttanut Ylen kanaviin ja eikä MTV3, Nelonen, Sub kanaviin.
  Mutta nyt tällä viikolla nämäkin kanavat ongelmallisia.
  Ja eikä ole mitään hyötyä käyttää Plasma EPG:n sanahakua ohjelmien tallentamiseen kun ohjelmatiedot ovat puutteellisia tai ei ole ollenkaan.

  Tätäkin threadiä on luettu MUTTA kellään ei ole ratkaisua tähän pulmaan.
  Olisi mielenkiintoista kuulla tai siis lukea, että onko muillakin samanlaisia ongelmia. Ja että onko tuohon mitään ratkaisua.
   
  Viimeksi muokattu: 27.02.2017
 3. IcePen

  Rekisteröitynyt:
  02.06.2000
  Viestejä:
  6 535
  Mitä minulla oli aikoinaa Toppari niin sen EPG päivittyi hitaasti niin että niitä puutuvia ohjelmia ilmestyi sinne väleihin pikkuhiljaa niin että EPG oli aina seuraavilla katsomiskerroilla täydellisempi, eli lukusin tuon enempi topparin EPG:n ominaisuudeksi kuin viaksi.

  Tietenkin lähetyspää on voinut muttaa EPG tietojen lähetystapaa niin että niissä on vähempi virheenkorjauksen tarkoitettua päällekkäisyyttä ja että ne lähetetään harvempaan (lue hitaammin) ja siksi sen toppatin EPG:n täydentyminen voi kestää pisempään kuin ennen.

  Itseasissa monet uudet televisiot ja digiboksit taitaa hakea ne ohjematiedot jonkin nettipalveun kautta eikä tuon EPG lähetteen kautta.

  Sitten on vielä se että monet kanavat ei enää laita kaikkiin ohjelmiin täydellisiä EPG tietoja (esim. monista nelosen elokuvista puutuu info osuus).
   
  Viimeksi muokattu: 26.02.2017
 4. jthcbm

  Rekisteröitynyt:
  17.08.2003
  Viestejä:
  34
  Niin tuosta aikaisemmista viesteistä jäi mainitsematta sellaiset olennaiset seikat, että nuo ongelmat alkoivat viime vuoden joulukuun loppu puolella.

  Ja viime viikolla alkoi sitten nuo Ylen kanavien ja MTV3, Nelosen ja Subin ongelmat.

  Aikaisemmin ongelma rajoittui noihin Hero, MTV Max, Jim, Liv, Kutonen, CMore kanaviin.

  Ja vaikka kuinka pidän sitä kanavaa päällä josta puuttuu ohjelmatietoja niin niihin ei päivity millään EPG tiedot eli näkymät ovat kuvan kaltaisia kaikilla ongelma kanavilla. Tai sitten tiedot ei päivity ollenkaan eli näytetään vain kahden ohjelman tiedot nimineen MUTTA loppuruudut ovatkin tyhjää täynnä. Ja eivätkä täydenny vaikka pitäisin kanavaa päällä useita tunteja. Sitten vasta päivittyy jos sammutan digiboksin ja laitan uudestaan päälle.

  [​IMG]

  Ainoa mikä auttaa asiaan kuten olen todennut aikaisemmin useampaan otteeseen on pitää kyseinen kanava päällä ja sammuttaa digiboksi ja uudestaan päälle. Niin sitten kyllä boksi hakee nätisti EPG tiedot ohjelmanimineen, -kuvauksineen kaikkineen.

  MUTTA MUTTA nyt jos siirrynkin esimerkiksi MTV3 kanavalle niin tuloksena on se, että ei näy kuin pari ohjelmanimeä ja sen jälkeen onkin sitten tyhjää täynnä. Ja vaikka kuinka pitkään odotan kyseisellä kanavalla niin ohjelmanimet puuttuvat kuten pari kuvaa osoittaa. Ja tuota MTV3 kanavaa pidin tunnin....mutta ei niin ei ei vain tule ohjelmannimiä eikä paljon muuta.

  [​IMG]
  [​IMG]

  Sama SAATTAA koskea myös Ylen kanavia sekä muita eri nipun kanavia.

  Mutta nyt kun jätän MTV3 kanavan päälle ja sammutan digiboksin ja laitan uudestaan päälle.
  Niin voila EPG onkin haettu Eli kaikki tiedot näkyivät ihan täydellisinä.

  Arvatkaapas mitenkä taas sitten käy muitten kanavien osalta......ne on JOKO OK tai sitten niitä vaivaa jälleen kerran EPG tietojen vaillinaisuus....joka korjaantuu virtojen sammuttamisella ja päälle laittamisella.

  Elisa väitti mulle viestissään, että he EIVÄT muka olisi mitään muutoksia tehnyt kun valitin asiasta viime viikolla.

  Juttelin tämän Toppyn virtalähteen korjaajan kanssa. Ja hän sanoi, että ei nuo Elisan aspan tytöt mitään tiedä mitä tekninen tuki on tehnyt. Jos kerran ovat tarjonneet sinulle toista boksia vaihdossa (aspan tyttö luuli varmaan, että minulla on joku Elisan viihde vaikka viestiin kirjoitin selkeesti, että minulla on tallentava digiboksi Topfield TF5100PVRc HDMI.
  Noh, luetun ymmärtäminen on vaikeeta). :D

  Ja sanotaan näin lopuksi, että hänellekin oli myös täysi mysteeri tuo EPG tietojen puutteellisuus ja minkä takia se tuolleensa toimii. Hän totes vain, että ei se tee hyvää digiboksille, että sitä käynnistellään ja sammutellaan vähän väliä kun EPG ohjelmakartta EI toimi kunnolla vaikka on aikaisemmin täydellisesti.
  Hän suositteli ottamaan uudestaan Elisaan yhteyttä. Hän lupas myös, että tutkii itsekin tuota ongelmaa, että onko siihen jotain ratkaisua ja että onko Elisa tehnyt jotain muutoksia.

  Hän suositteli mulle kumminkin sitä, että kokeilisin Topfield 5100 HDMI viimeisintä firmistä JOS se korjaisi tuon asian.
  Tällä hetkellä omassa on käytössä patchattu 3.16 firmis (joka on toiseksi viimeisin) tuon automaattisen kellon palautuksen vuoksi.


  Mutta kaiken kaikkiaan Topfieldin EPG:stä tai sitten Plasma EPG:stä on todella hankala ajastaa mitään kun ei ole mitään tietoja mitä ajastaa. :D
  Taitaa nykyisin olla periaatteessa turha tehdä enää Plasmalle syvähakuakaan noitten EPG ongelmien takia. :/
   
  Viimeksi muokattu: 27.02.2017
 5. IcePen

  Rekisteröitynyt:
  02.06.2000
  Viestejä:
  6 535
  Kai tajusit että siinä ohjelman nimen kentässä lukee "Ei luokiteltu" ja tiedät sen että EGP ominaisuuksiiin kuuluu tieto ohjalman luokasta (elokuva, urheilu, uutinen, jne) joten on mahdollisuuksien rajoissa että topparin vanhentunut firmis näyttää päivittyneen EPG:n tiedot (otettu myös luokatieto käytöön ?) väärin, tämä siis ihan vain veikkaus tuon "Ei luokiteltu" perusteella (siinähän lukee "Ei luokiteltu" se ei ole tyhjä eikä siinä ole mitään satunnaisia merkkejä).

  Muuten eikös vanhemmsisa toppareisa ollut sen luukun sisällä bios paristo joka piti sen luukun sisällä ollen kellon ajassa, pysyykö sulla kello ajassa kun irroitat töpselin seinästä?

  Muuten siinä Plasmassa saattaa olla ideaa kun vaikka toppapri ei näyttäisi EPG tietoja oikein niin jos ne tiedot kumminkin vastaanotetaan oikein uudemman päivityksen omaava Tap saatta pystyä näyttämään ne tiedot oikein vaikka topaprin vanha firmis ei siihen pystyisi.
   
  Viimeksi muokattu: 27.02.2017
 6. tavallinen sankari

  Rekisteröitynyt:
  04.10.2015
  Viestejä:
  148
  tuossa plasmassahan saa ne ohjelmatiedot haettua manuaalisestikkin,löytyykö ne kaikki silleen?

  itellä tf520pvrT.
  1½ vuotta sitten vaihdoin virtalähteeseen kaikki kondensaattorit kun äänessä ja kuvassa oli häiriöö ja jumitti vähän väliä.sen jälkeen toiminut muuten hienosti,mutta satunnaisesti lakkaa tallentamasta mitään ajastettuja ohjelmia.kaukosäätimellä kun käyttää auki ja sammuttaa niin taas tallentelee.

  toiseksi uusin firmis kun uusimmalla ei toimi plasma epg ja muutenkin valikkojen ulkonäkö mielestäni huononi.
   
 7. jthcbm

  Rekisteröitynyt:
  17.08.2003
  Viestejä:
  34
  IcenPen ymmärrän kyllä. Mutta sitä ennen ymmärrä ollenkaan, että EPG alkaa yllättäen temppuilemaan pahemmin ja pahemmin.
  Kun viime viikolla alkoi sitten nuo Ylen kanavat, MTV3, Nelonen, Sub EPG ongelmat. Ja aikaisemmin EI OLLUNNA kuin ainoastaan Hero, Jim, Liv, Kutonen, MTV Max, CMore kanavat. Ja noitten kanavien ongelmat alkoivat viime vuoden joulukuussa.

  Vai kuinka monesta tälläinen EPG on hauska? kolme esimerkkiä kolmesta eri kanavasta ja kolmesta eri tavasta näyttää EPG tiedot ennen digiboksin sammuttamsen ja uudelleen käynnistämisen jälkeen jokaiselle kanavalle.


  ESIMERKKI 1:

  Yle 2 kanava EPG tiedot ennen

  [​IMG]

  Kun sammuttaa digiboksin jättäen kyseisen kanavan päälle (eli tässä Yle2) ja laittaa digiboksin päälle.

  [​IMG]

  HUOM!!! Yle 2 kanava oli päällä kokonaisen tunnin ennen kuin sammutin digiboksin. Huomatkaa tuossa ennen kuvaa maanantai ohjelmatiedot. Eli tästä päivästä näytetään ainoastaan kahden ohjelman tiedot. Mutta boksin uudelleen käynnistyksen jälkeen tietoja onkin enemmän.


  ESIMERKKI 2:

  MTV3 kanavan EPG tiedot ennen

  [​IMG]

  MTV3 jää päälle kun sammutan digiboksin ja uudestaan päälle

  [​IMG]

  Kappas nekin puuttuvat ohjelma nimetkin löytyy yllättäen.


  ESIMERKKI 3:

  Kutonen EPG tiedot ennen. Pidin kanavaa päällä tunnin ja silti näkyy vain jostain syystä yhden menneen ohjelman tiedot ja kyseisen meneillään olevan ohjelman tiedot. Sekä seuraavan ohjelman tiedot. Kuten kuvasta näkyy kellon aika.

  [​IMG]

  Ja kun sammutan digiboksin ja uudestaan päälle.....niin ja kutonen oli päällä. Niin mitäs näyttää Kutosen EPG boksin käynnistyksen jälkeen.

  [​IMG]


  Nuo esimerkit vaihtelevat siis eri kanavilla eri tavalla.

  Eli esimerkki 2 ongelmat saattavat olla vaikka esimerkiksi Yle 2 kanavalla tai Yle 1 kanavalla, jne.
  Esimerkki 3 ongelmat saattavat olla esimerkiksi jollain CMore kanavalla tai MTV Max kanavalla, jne.
  Esimerkki 1 ongelmat saattavat olla esimerkiksi MTV3 kanavalla, Nelonen, jne.

  Toisin sanoen millä tuulella Toppy haluaa ne sillä hetkellä näyttää kun laittaa boksin päälle vaikka aamusella tai päivällä.


  Rehellisesti sanottuna ei tuollainen naurata ollenkaan, että joudun rumppaan jokaisen kanavan kohdalla virtanappia vähän väliä. Ja vain sen takia, että EPG tiedot ei näy täydellisesti. Ja kun yhden kanavan EPG tiedot on saanut kohilleen niin EPG ongelma saattaakin olla sitten jollakin toisella kanavalla tai jopa sillä kanavalla mille olin aikaisemmin saanut haetuksi ne EPG tiedot.

  Niin ja Topfield TF5100PVRc HDMI ei ole mitään kellon paristovarmennusta. Jos tulee sähkökatkos niin Toppy hakee kellon ajan kun sähköt tulee takaisin. Tuo siis ainoastaan 3.16 firmwaressa. Mutta EI 3.40 (viimeisin versio) firmiksessä.

  Tuo mitä tavallinen sankari kirjoittaa plasmasta ja manuaalihausta. Niin nyt olen joutunut hakemaan EPG tiedot Plasmaan manuaalisesti.....eli rumppaan virtanappia ongelma kanavilla ja sitten haen Plasmassa sen kanavan tiedot.
  Aikaisemmin Plasma EPG haki syvähaulla joka aamu kaikkien kanavien tiedot. Mutta joulukuun jälkeen tulin ongelmia
   
  Viimeksi muokattu: 27.02.2017
 8. IcePen

  Rekisteröitynyt:
  02.06.2000
  Viestejä:
  6 535
  Minä sanoin että minulla oli ennen toppari niin että ei topparin EPG ei mielestäni ollut hauska eikä myöskään se toppari kokonaisuudessaan ollut hauska.

  Nykyään en pääasissa tallenna ohjelmia digiboksi toiminnoilla kuin poikkeustapauksissa (teeveessä kiinni USB kiintolevy joka riittää siihen tarpeeseen) vaan katson ne ohjelmat joita haluan katsoa nettipalvelujen (ihan virallisten suomikanavien (ylen ohjelmien lataamiseen sattuu tämän BBS:n kautta löytymään hyvinkäyttäjäystävällinen ohjelma) + HBO yms) kautta.

  Jos joskus vielä päädyn hankkimaan varsianisen digiboksi toimintaa toteuttavan laitteen se on linuxpohjainen avoin laite joka kykenee tallentamaan yhtäaikaa juuri niin monta ohjelmaa kuin haluan sen sillähetkellä tallentavan ja se tekee sen niin että ohjelmien alku ja loopu aikoijen poikeamista ei tarvi murehtia ja sen tallenteet on katsottavissa verkon ja netin yli juuri sieltä mistä niitä sattumoisin haluan katsoa.

  Ts jos hankin jotain niin perinteinen digiboksi ei ole se joka tyydyttäisi sen palvelutason jonka omistamaltani fyysiseltälaiteelta haluaisin
   
 9. tavallinen sankari

  Rekisteröitynyt:
  04.10.2015
  Viestejä:
  148
  niin siis tarkoitin että plasma epg auki ollessa avaa sen asetus ikkunan,niin heti ekana "aloita ohjelmatietojen pikahaku..".itsellä jos jostain syystä joskus puuttunut tietoja niin sillä löytynyt kaikki.
  http://www.plasmaepg.net/images/screenshots_fi/settings.gif
   
 10. kktune

  Rekisteröitynyt:
  03.12.2012
  Viestejä:
  28
  Hello. Käytössä TF5100PVRc ja Masterpiece. Elisan kaapeli Uudellamaalla. Noin viikko sitten alkoi juuri samanlaiset EPG ongelmat kummassakin boksissa. Elisan tekninen tuki ilmoitti että viikko sitten on tehty jotain päivityksiä jakeluun, millaisia, en ole ainakaan vielä saanut vastausta. Eräällä toisella foorumilla tiedettiin että DNA:lla vastaavaa on tehty jo aiemmin ja samanlaisia ongelmia tuli silloinkin. Todennäköisesti noihin ainoa korjaus on uuden/uudemman käytetyn Cable HD-ready hyväksytyn boksin hommaaminen.
   
 11. kurkimies

  Rekisteröitynyt:
  29.04.2009
  Viestejä:
  6 367
  En sitten tiiä, koittavatko operaattorit tätä kautta saada ihmisiä vaihtamaan uudempiin digibokseihin. Elisa ei ilmeisesti halua kertoa yksityiskohtaisia tietoja, kun se on todennäköisesti "salaista" tietoo.
   
 12. kktune

  Rekisteröitynyt:
  03.12.2012
  Viestejä:
  28
  No kaikkein eniten ne haluaisi meidät Viihde yms.palveluiden käyttäjiksi kuukausimaksulla. Digiboxien käyttäjät eivät tuota mitään operaattoreille.
   
 13. kurkimies

  Rekisteröitynyt:
  29.04.2009
  Viestejä:
  6 367
  Jep. Saavat vähintään 24kk ajaksi asiakkaan ja vähintään sen 477€ 24kk ajalta.

  Mullekkin toissa viikolla Elisan myyjä koitti niin tyrkyttää toista Elisa Viihteen digiboksia. Vaikka toiseen telkkariin tai anna kaverille. En mennyt enään samaan ja myyjälle ei mennyt omaan tajuntaan sana ei loppujen lopuksi.

  Joskushan se saattaa olla asiakkaalle parempi diili, saattaa laskea kk-hinta tai sitten nopeus nousee esim. ADSL2+ 20/1Mbit/s -> VDSL2 100/10Mbit/s hinnan pysyen samana.
   
 14. jthcbm

  Rekisteröitynyt:
  17.08.2003
  Viestejä:
  34
  Päivitettyä tietoa tuohon EPG ongelmiin.

  Juttelin eilen tämän korjaajan kanssa puhelimessa. Vaikka hän korjaa myös kotonaan laitteittaan niin hän työskentelee myös huoltoliikkeessä.

  Sain häneltä uutta tietoa, että useita asiakkaita on/oli tuonut Toppyn EPG ongelmien takia bokseja korjattavaksi.
  Ja ovat olleet hermona ja vihaisia kun EPG ei toimi ollenkaan.
  Hän oli joutunut toteamaan heille, että vika ei ole heidän laitteissa ja että Elisa on tehnyt muutoksia EPG datan lähettämiseen. Vikaa esiintyy myös täällä Itä-Suomessa päin.

  Hän oli sitten modannut TF520 viimeisimmän firmiksen TF5100 yhteensopivaksi ja laittanut sen yhden asiakkaan boksiin koemiellessä. Ja nyt tää asiakas testailee tuota EPG toimivuutta.

  Totesin hänelle, että tuossa firmiksessä on sellainen "vika" että siinä EI toimi PlasmaEPG ollenkaan.

  Muuten toimiiko tuossa kyseisessä firmiksessä sitten mikään muukaan TAP? Onko kukaan muuten testaillut?

  Ja JOS toimii niin minkä takia tää PlasmaEPG tekijä ei ole korjannut tuota TAPia yhteensopvaksi tuon firmiksen kanssa. Kun tyytyy vain ilmoittamaan omalla sivulla tuon TAPin toimimattomuudesta tuon firmiksen kanssa.

  Eilen illalla juttelin myös yhden kaverini kanssa puhelimessa. Hän oli testaillut omasta Toppyn TF500C ja EPG vikaa esiintyy myös hänellä vaikka boksissa on viimeisin firmis.

  Äsken juttelin tän korjaajan kanssa uudestaan, että toimisiko tuo TF520 3.94 firmis TF5100 tuon EPG suhteen. Hän epäili vahvasti sillä firmis oli tehty 2011. Hän lupaili tutkailla tuota asiaa ja olla yhteydessä myös Elisaan päin koska jotkut asiakkaat ovat olleet aika käpynä Elisalle.

  Sain häneltä myös sellaista infoa, että muutama vuosi sitten DNA:lla oli ollunna samanlaisia ongelmia ja että tuon takia oli TF520 boksiin oli tehty 2014 firmis päivitys. Samaa vikaa oli esiintynyt myös Soneran kaapeli-tv:ssä.
  Itse tein maanantaina Elisalle yksityisviestinä vikailmoituksen tuon EPG ongelmien takia. Mutta toivottavaa olisi, että mahdollisimman moni tekisi myös vikailmoituksen. Kaverini ainakin sanoi tekevän.
  Tämän korjaajan kanssa todettiin hiukan nauratane, että maailma on "täynnä" kaikenlaisia koodareita niin tuon EPG ongelman korjaaminen TF5100 firmikseen ei varmasti olisi hankalaa. Sillä tekihän se yksikin tyyppi sen timer patchin joka korjas Toppyn omasta firmiksestä sen bugin, että ajastetut tallennukset eivät välillä lähteneet päälle.

  Ja lopuksi tavallinen sankari nikille.

  Tuossa PlasmaEPG ei hyöytä hakea EPG tietoja pikahaulla.
  Koska jostakin kanavalta EPG tiedot ovat vaillinaisia.
  Esimerkiksi täällä päin Ylen kanavat ova samassa kanavanipussa.
  MTV3, Nelonen, Sub, AVA jne. ovat myös samassa kanavanipussa. Ja niin edelleen.

  Silti jossakin kanavassa EPG tiedot ovat vaillinaisia. Esimerkiksi MTV3 kanavalta JOS löytyy täydelliset EPG tiedot niin silti saattaa olla Nelosen EPG tiedot vaillinaisia. Samaa koskee muitakin kanavia samassa kanavanipussa.

  Joten näin ollen ainoa vaihtoehto on katsoa PlasmaEPG:stä, että millä kanavilla tiedot ovat puutteellisia ja katsoa, että miltä näyttää Toppyn oma EPG. Jos tiedot on vaillinaisia niin digiboksin sammutus ja päälle. Ja sitten hakea kyseiselle kanavalla EPG tiedot. Eli Plasmasta kursori esille ja valita kyseinen kanava ja tehdä pikahaku. Ja niin edelleen Ja niin edelleen Ja niin edelleen. Hirveetä digiboksin rumppaamista.
   
 15. jthcbm

  Rekisteröitynyt:
  17.08.2003
  Viestejä:
  34
  Nyt nuo EPG ongelmat ovat alkaneet ilmenemään myös muun merkkisissä digibokseissa kuin ainoastaan Topfieldin eri malleissa. Ongelmia on ilmennyt Procaster ja Finlux merkkisissä bokseissa.
  Ainoa homma ON nyt se, että monien pitäisi alkaa pommittamaan Elisaa tuon EPG ongelman suhteen tekemällä vikailmoituksia.
  Sen takia, että JOS digiboksi ON Cable Ready hyväksytty (oli merkki ja malli mikä tahansa) niin kyllä Elisan pitäisi muuttaa tuon EPG-datan lähettämisen speksit sellaisiksi, että mikä tahansa digiboksi osaa lukea ne täydellisesti ilman vajavaisuuksia.
   
 16. Hiomakone

  Rekisteröitynyt:
  04.01.2010
  Viestejä:
  155
  Kyllä se vika on Elisan päässä: topfield 5100,520,crc1410tc,finnsat fsc03pvr/fsc05pvr,humax pvr-9200c, kaikilla edellä mainituilla juuri samat epg ongelmat elisan kaapelissa wbox3 en ole vielä testannu mitä tekee...
   
 17. tavallinen sankari

  Rekisteröitynyt:
  04.10.2015
  Viestejä:
  148
  saako sitä patchaus ohjelmaa enää mistään?

  googlella löydetyt lataus linkit ei johda enää mihinkään.
   
 18. rauttiz

  Rekisteröitynyt:
  09.01.2009
  Viestejä:
  35
  Samanlaista EPG-ongelmaa esiintyy nyt myös Topfield TF600PVRc -digiboksilla Tampereen Puhelimen kaapeli-tv:ssä (Tampereen Vuoreksessa). Tampereen Puhelimelta vastasivat eilen, että kyseiseen ohjelmaopasvikaan ei ole korjaustoimenpiteitä. Uskoivat ongelman rajoittuvan vain tähän digiboksimalliin.

  Kyselin asiasta tänään TF600PVR-mallin omassa ketjussa:
  https://www.dvdplaza.fi/forum/threads/topfield-tf600pvr.66427/page-26#post-1648633

  Tässä hetki sitten ottamani kuva ohjelmaoppaasta kyseisellä digiboksilla:
  [​IMG]
   
 19. jthcbm

  Rekisteröitynyt:
  17.08.2003
  Viestejä:
  34
  Kysyin Elisalta syytä noihin EPG ongelmiin laittaen samalla listan eri merkkistä ja mallisista digibokseista joissa on havaittu tuota ongelmaa. Sain heiltä seuraavanlaisen vastauksen.


  Tällä hetkellä on huomattu, että joillain vanhemmilla digibokseilla ei riitä välimuisti lisääntyneen EPG-datan käsittelyyn. Olemme laajentaneet ohjelmatietojakelua kaapeli-tv -verkossa, mikä suurimmalle osalle asiakkaista ehdottomasti parantaa EPG:n toimintaa. Osa vanhemmista laitteista ei valitettavasti kykene käsittelemään suurempaa datamäärää. Tilanteen voi korjata digiboksille tehtävä ohjelmistopäivitys, jos laitevalmistajalla on sellainen jakelussa.

  Mikäli laajennettu EPG-data aiheuttaa ongelmia digiboksin kanssa, olemme hyvin kiinnostuneita saamaan siitä tietoa. Siksi, mikäli boksin päivitys ei ongelmaa korjaa, otamme mielellämme vastaan vikailmoituksia, joista selviää mitä laitteita ja ohjelmaversioita kyseinen ongelma koskee.  PlasmaEPG TAP liiittyen ja Topfield TF520PVRc viimeisimpään firmikseen liittyen. Toimiiko tuo PlasmaEPG muuten tuon boksin viimeisimmässä firmiksessä? Kysyn sen takia kun Matti Lehtomäen omalla PlasmaEPG etusivulla.

  http://www.plasmaepg.net/fi/

  Hän mainitsee 6.8.2014 seuraavaa....
  PlasmaEPG ei ainakaan toistaiseksi toimi Topfieldin malleilla 510PVRx ja 520PVRx, mikäli käytössä on uudempi firmware versio kuin 3.97.

  Mutta sitten 9.11.2014 on seuraava ilmoitus.....
  Uusi versio (v2.35) PlasmaEPG:stä julkaistu!

  Tosin lataussivulla on maininta, että tuo TAP ei toimi uusimmassa firmiksessä.

  Mikä tuossa TF520 viimeisimmässä firmiksessä on niin erikoista että siinä ei toimi PlasmaEPG. Olen yrittänyt hakea tietoa netistä muta en ole löytänyt mitään tietoa.
  Ja toiseksi jokunen aika sitten laitoin tälle Matille sähköpostia noista ed. olevista asioista....mutta en ole saanut vastausta.

  Lyhyesti sanottuna tuo koko EPG ongelma ratkeaisi sillä, että tuo TF520 viimeisimmän firmiksen saisi toimimaan TF5100PVRc HDMI mallissa (kuulemma samat sisuskalut ja takapaneeli). Ja että Matti tekisi tuosta PlasmaEPG uuden version joka toimisi tuossa firmiksessä (JOS NYT tuo uusin firmis tukee TAPien käyttöä(?). Ainakin Toppy oli poistanut TF530 mallin uusimmasta firmiksestä TAP-tuen).
   
 20. veppis

  Rekisteröitynyt:
  24.01.2002
  Viestejä:
  26
  Ilmoittaudun jonon jatkoksi. TF5100PVRc HDMI käytössä, Elisan kaapeli ja samat ongelmat EPG:n kanssa. Ohjelmistoversio on 3.40 ja ohjelmaopas perusversio. Olen omaan piikkiin korjauttanut virtalähteen "konkkaongelman", koska boksi on muuten palvellut erinomaisesti. Tilanne on nyt kuitenkin melko haastava, sillä eihän kukaan nykypäivänä jaksa käsin syöttää tallennettavien ohjelmien tietoja ajastukseen.

  Olisi mielenkiintoista tietää, että minkä laitteiden EPG:n toimivuutta päivitysten on ollut tarkoitus parantaa? Elisa Viihteen käyttäjien? Kai tässä on kohta mietittävä vaihtoehtoja vakavammin. Uusi HD -boksi, uusi älytelkkari tallennusmahdollisuudella vai siirtyminen suoratoistopalveluiden käyttäjäksi? Elisa Viihteen tilaaminen ei ole vaihtoehto.
   
 21. juhahein

  Rekisteröitynyt:
  21.02.2013
  Viestejä:
  12
  Samaa teki täälläkin TF520PVRc ja Elisan kaapeli. Uusin ohjelmistoversio ratkaisi tämän ongelman (4.13 ladattavissa http://www.topfield.fi/Topfield-TF520PVRc), mutta se puolestaan hajottaa graafisten tappien toiminnan (esim. MyStuff). Ehkä kuitenkin tv-ohjelmatiedot on näistä se tärkeämpi.

  Vanhemmille boksimalleille voinee tuon uusimman firmiksen syöttää, kunhan vaihtaa laitekoodin sopivaksi esim. vegapack-ohjelmalla. En tiedä löytääkö sitä nykyään kuinka helposti, mutta voin jakaa dropboxin kautta, jos joku tarvitsee.
   
  Viimeksi muokattu: 27.05.2017
 22. ApeeApina

  Rekisteröitynyt:
  26.09.2008
  Viestejä:
  1 233
  Alkoi itselläkin TF5100PVRc:n EPG kettuilemaan, kun kaapelihommelit ilmeisesti muuttui Anvialta Elisalle. Nyt ne ohjelmatiedot on ihan miten sattuu, jotkut kanavat pysyy täysin tyhjinä ja joissain on reikiä siellä täällä, eikä niitä tietoja näytä latautuvan vaikka pitäisi kanavia miten kauan päällä. Aika perseestä, pitääkö sitä lähteä tuon firmwaren kanssa kikkailemaan ja toivoa ettei se tee EPGnavigatorista kelvotonta. Se sopii siis myös tälle boksille modattuna? Hupaisasti TV:n EPG päinvastoin alkoi toimimaan paremmin, ennen se oli ihan kelvoton kun piti käydä erikseen joka ikisellä kanavalla ennenkuin latasi tiedot, nyt se pätkäyttää kerralla lähes kaikille.

  Edit: Sain tuon 520:n firmaren sisään ja tietenkin käyttömukavuutta 1000% parantavat tapit kuten Filer ja EPGnavigator jumittaa boksin kun yrittää käynnistää. Käyttö on kyllä yhtä kidutusta sillä perusliittymällä, enkä voi ymmärtää kenellä kestää hermo sen kanssa. En saanut Win10:n kautta firmwarea menemään millään, vaikka ajurit sain siihen kondikseen että Altair näyttää boksin levyn sisällön, en sitten ymmärrä miksei nuo päivityssoftat toimi ja laitoin firmwaren boksista löytyvällä TAPilla. Mutta nyt olen jumissa tuon firmiksen kanssa, kun se TAP ei enää toimi vaan jumittaa boksin, hienoa. Eikö tähän ole saatavilla mitään TAPeja jotka toimisivat? Tai eikö ole mitään häxiä jolla vanhat TAPit saisi toimimaan? Pitää vissiin alkaa koluamaan FWpatcheja jos siellä olisi joku EPG-kikka jolla ne tiedot saisi latautumaan oikein vanhemmallakin firmiksellä ja sen firmiksen saisi jopa koneeseen sisään.

  Edit2: Joo-o eipä taida olla asialle mitään tehtävissä. Löysin koneelta vanhan firmiksen patchauspaketin ja siellä kyllä oli jotain patcheja EPG:n välimuistin kasvatukseen, mutta ne ei ole tarkoitettu ainakaan 5100c:n firmiksiin. Ainakin tuo TF520PVRc 4.13 firmis näyttäisi toimivan OK kunhan perkkasi kaikki grafiikkaa sisältävät TAPit pois, totuttelua tietty vaatii.
   
  Viimeksi muokattu: 12.06.2017
 23. hermannipelle

  Rekisteröitynyt:
  01.04.2013
  Viestejä:
  2 426
  Aivan sama ongelma TF5100PVRc:ssä ja paheni vain kun tekivät kanavamuunnoksia, että joillekin kanaville ei tule tietoja ollenkaan.

  Kauan sitten oli duudsoni/dudeson tai jotain sinnepäin nimimerkki jonka sivuilta pystyi lataamaan 2 viikon ohjelmatiedot kerralla boksiin. Sääli, että se loppui ja olihan se vähän hankalan työläs aina käydä läppärin kautta siirtämässä tiedot boksiin.

  Mulla taisi olla 3.19 firmis.

  Muistelisin, että 64 bittisellä käyttiksellä firmwarea ei saanut tavallisilla ajureilla asennettua, että tuli peräti BSOD.

  Kokeilen poistaa turhia tappeja, että jos sitä kautta välimuisti kasvaa.
   
 24. rauttiz

  Rekisteröitynyt:
  09.01.2009
  Viestejä:
  35
  Tietääkö kukaan miten välimuistin määrä määräytyy? Onko se esim. joku dynaamisesti määräytyvä osa vapaasta muistista tai firmwareen asetettu kiinteä arvo?

  Ainakin jälkimmäisessä tapauksessa joku osaava voisi tehdä välimuistia kasvattavan patchin tai firmwarea voisi itse muokata esim. hex editorilla, kun vain tietäisi oikean kohdan firmware-tiedostossa.
   
 25. hermannipelle

  Rekisteröitynyt:
  01.04.2013
  Viestejä:
  2 426
  Ei mitään aavistusta, mutta parin tapin poistaminen ei auttanut ja jäi vain filer sekä PlasmaEPG. En tiedä, jos vaan painaa digiboksin käynnistyessä nollaa, että tapit ei käynnisty, jos sitten olisi tarpeeksi sitä ihme muistia.
  AP:n kikka toimii, että jättää kanavan päälle mihin haluaa ohjelmatiedot ja sitten käynnistää uudestaan digiboksin niin saa ohjelmatiedot. Tietysti ärsyttävän työlästä buuttailla digiboksia kanavakohtaisesti.

  Hitsi, kun en uskaltanut aikoinaan kikkailla noiden pätsäys firmware juttujen kanssa, kun pelkäsin, että Toppy muuttuu tiileksi, mutta tuolla näyttäisi olevan EPG muistiin liittyvää, että olisko peräti valmis ratkaisu ongelmiin? --> http://www.toppy.org.uk/~r2-d2/patches.html

  Patches to decrease the memory used by the Toppy's EPG, which may be useful if you use only external EPG data (e.g. a MyStuff.mei from Radio Times data) or are tight on memory. The Freeview EPG data (currently) needs about 2Mb and the Toppy reserves a 3.5Mb buffer. The patches drop this reserve to: 0.5Mb [E0], 1.5Mb [E1], or 2.25Mb [E2]. These patches are for the TF5800 5.12.88 and beyond. (Thread)There's also Harvey's EPG [E] patch for specific TF5000 firmwares, dropping the reserve from 3Mb to 1Mb.

  Ehkä tuo EPG [E] ja The Freeview EPG data syö vähän muistia?
   
  Viimeksi muokattu: 01.07.2017

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti