Topfield HD digiboksi CRC-1400. Liian hyvä ollakseen totta?

Viestiketju alueella 'Viihde-elektroniikka, kamerat ja Hifi' , aloittaja totanoinnii..., 22.04.2013.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. totanoinnii...

  Rekisteröitynyt:
  22.04.2013
  Viestejä:
  80
  Terve murolaiset. Olen jo jonkun aikaa tätä lukenut rekisteröitymättä, mutta nyt päätin liittyä.

  Tarkoitus olisi hankkia ensimmäinen tallentava digiboxini. Ennen oli anysee-laite tietokoneessa jolla tallentelin telkkariohjelmia koneelle, mutta tekis mieli hd-tason tallentavaa boxia taulutelkkuun jossa olisi iso kovalevy. Ja olen toivonut sitä, että niitä tallennettuja ohjelmia voisi siirtää siitä boxin kovalevyltä tietokoneelle tai tallentaa ulkoiselle kovalevylle että voisi säästää tuleville vuosille jotain tärkeitä ohjelmia, erityisesti urheilutapahtumia. Mutta sellasta poksia en ole löytänyt. Anyseella nyt saa tallennettua ohjelmia kyllä koneelle, mutta täytyy olla tietone aina päällä ja voi tallentaa vaan sitä kanavaa mitä katsoo, eikä hd-kanavia voi katsoa tai tallentaa. Se ärsyttää näissä pc:n usb-digiboxeissa.

  Sitten löysin eilen tämän gigantin sivulta

  Topfield HD digiboksi CRC-1400 - Gigantti

  Onko kenelläkään mitään kokemusta tai tietoa tästä boxista? Paperilla vaikuttaisi juuri sellaiselta unelma digiboxiltani. Tallentelen paljon, joten tosi hienoa jos täyden kovalevyn voi vaihtaa tyhjään kun siellä on paljon tavaraa jota ei halua poistaa. ja ulkoisen kovalevyn käyttö tallennusvälineenä kuulostaa hienolta ominaisuudelta.

  Mutta missäköhän tiedostomuodossa tämä boxi tv-ohjelmat tallentaa, ja voiko niitä katsoa muun kuin itse boxin kautta, esim. pöytätietokoneelta? Kun luin joskus jostain että tekijänoikeus-säädökset estää sen että boxille tallennettuja ohjelmia voisi katsoa muilla laitteilla kuin itse boxilla. Onko näin tämän laitteen kohdalla?

  Kun on hintakin kohdallaan tällä hetkellä, tämä paketti tuntuu olevan liian hyvä ollakseen totta. Tallentavan hd-boxin jopa 1000 gigan kovalevyllä alle kolmen sadan, ja vielä kovalevyn vaihtomahdollisuus ja ulkosen kovalevyn käyttö. Siis onko tässä joku koira haudattuna? ja "tallenna 4 kanavaa, katso viidettä"-toiminto? Onko tuossa virhe? Ja mites on tuon topfieldin laadun laita? Ensimmäinen digiboxini joskus silloin digiajan alkaessa oli topfield ja se toimi niin kauan kun hankin taulu-tv:n ja erillinen boxi jäi tarpeettomaksi. Mitään ongelmaa ei sen kanssa ollu koskaan. Mites topfieldin laadun laita on noiden uusien laitteiden kohdalla?

  Täällä on varmaan joku joka osaa vastata kysymyksiini ja sanoa, että kannattaako minun ostaa tämä?
   
  Viimeksi muokattu: 22.04.2013
 2. Moskiittori

  Rekisteröitynyt:
  17.03.2011
  Viestejä:
  145
  Ainakin vanhempien Toppyjen tallennettuja ohjelmia pystyy katsomaan suoraan vlc-playerillä, tallennusmuoto taisi olla .rec jos oikein muistan.

  Vanhemmissa laitteissa ainakin virtalähteen konkat ovat olleet yksi suurin ongelman aiheuttaja... tiedä sitten ovatko korjanneet ongelman näissä uudemmissa laitteissa

  Lisää käyttäjäkokemuksia tuosta laitteesta: Topfield crc-1400 ja trc-1400
   
 3. totanoinnii...

  Rekisteröitynyt:
  22.04.2013
  Viestejä:
  80
  Kiitos linkkivinkistä :)
   
 4. Malk McJorma

  Rekisteröitynyt:
  16.01.2013
  Viestejä:
  306
  Näissä Suomessa myytävissä HD-Toppyissä ei sitten ole TAP-tukea.
   
 5. Malk McJorma

  Rekisteröitynyt:
  16.01.2013
  Viestejä:
  306
  Myös XBMC streamaa FTP:llä Toppyn tallennuksia erittäin hyvin.
   
 6. totanoinnii...

  Rekisteröitynyt:
  22.04.2013
  Viestejä:
  80
  Mikä on TAP?
   
 7. Saabmies

  Rekisteröitynyt:
  25.06.2010
  Viestejä:
  201
  Softia jotka voidaan joita voidaan asentaa topfieldeihin. Jos käyttö on dvb -katsominen/-tallentaminen niin tuskin tarvitset.

  Eiköhän tämäkin malli ole pilattu Samxoneilla. Saahan ne toki vaihettua samalla kun kovon laittaa.
   
 8. kurkimies

  Rekisteröitynyt:
  29.04.2009
  Viestejä:
  6 434
  Se neljän kanavan tallennus todennäköisesti koskee vain sd-laatuisia kanavia. HD-kanavia nauhoitetaan korkeintaan kahta kanavaa.
   
 9. mkkinde

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2009
  Viestejä:
  190
  En tiedä nykyisten Topfield -boksien tasoa, mutta ainakin vanhemmilla bokseilla firmikset ovat olleet enemmän tai vähemmän bugiksia kakkakikkareita (taitaa olla nykyään vähän kaikkien boksivalmistajien synti). Lisäksi halvat kiinakomponentit saattavat tulla tiensä päähän hyvinkin pian takuuajan päättymisen jälkeen. Itselläni on siis Topparin 5100 -kaapelimalli HDMI -tuella, johon ensisijaisesti pohjaan näkemykseni. Koskaan eivät saaneet tuohon aikaiseksi toimivaa firmistä. Ohjelmia jää satunnaisesesti tallentumatta ja boksi vilkuttelee neljää pistettä töpselituuletuksen merkiksi (jälkimmäinen saattaa tosin korjautua paskakonkkien vaihdolla, jota en ole "vielä" tehnyt). TAPeilla saa korjattua onneksi monia puutteita, joten niiden kanssa tuo on ollut ihan käyttökelpoinen boksi (jos unohtaa boksin satunnaisesti missaamat ajastukset). Seuraava boksini ei tule olemaan Topfield, ellei firmisten laadussa tapahdu/ole tapahtunut dramaattista käännettä parempaan.
   
 10. Griffin

  Rekisteröitynyt:
  29.11.1999
  Viestejä:
  17 157
  Yksi tuollainen tuli vastaan, mutta sillä olis takuu voimassa. Vikana oli emolevy, joka ei bootannut, kuin taivuttamalla, joten tn joku tinaus oli irti (eli olisi ollut korjauskelvoton). Powerin konkkia en muista, minkämerkkisiä oli.. Olisi pitänyt ottaa siitä kuva..

  HD laitteet ilmeisesti käyttävät erilaisia suojattuja tallennusmuotoa, jonka purkaminen on nykyisten lakien mukaan rikollista toimintaa. En tiedä, miten juuri tuo boxi, mutta käsittääkseni HD laitteille tuo on vaatimus.

  Jotkut linuxpohjaiset boxit eivät ilmeisesti noita vaatimuksia täytä, mutta niissä on monissa toivomisen varaa vähintään EPG:n toimivuudessa. Muutenkin niiden päivittely ja pluggareiden räpeltäminen vaatii sitten "linux nörtti" asennetta jonkinverran..
   
 11. MrMister

  Rekisteröitynyt:
  02.08.2012
  Viestejä:
  1 725
  kaikki hd-boxit salaavat tallennuksensa ja ovat katsottavissa ainoastaan sillä boxilla millä ne on nauhoitettu.
   
 12. velleri

  Rekisteröitynyt:
  27.02.2005
  Viestejä:
  14 247
  Miten olin sellaisessa käsityksessä, että koko toppaska on jo lyönyt lapun luukulle, mutta eikö niin olekaan?
   
 13. Malk McJorma

  Rekisteröitynyt:
  16.01.2013
  Viestejä:
  306
  Tämä koskee siis vain salattuja kanavia. SD-kanavat ja ja salaamattomat HD-kanavat ovat katsottavissa myös muilla laitteilla.
   
 14. Enrique Carioca Banned

  Rekisteröitynyt:
  05.04.2001
  Viestejä:
  2 333
  Tai jos haluaa Topfieldin niin sitten valitsee Topfieldin mallistosta sen oikean, eli Welcome to TOPFIELD

  Kaapeliverkon tallentava CableHD-ready HD-digiboksi, johon saa CI+ kortinlukijan, joka osaa purkaa salatut tallennukset laitteen kiintolevylle, josta löytyy täysin toimivat USB- ja Ethernet-liitännät, josta saa tallennetut (myös ne salauksesta puretut) HD- ja SD-tallennukset REC-tiedostoina verkon tai USB:n kautta tietokoneelle. Ja johon löytyy vanhoista Toppareista tutut TAPit enemmän tai vähemmän toimivina versioina. Kuten PlasmaEPG HD.

  Ja joka toimii uusimmilla firmiksillä niin hyvin, että laitteen olemassaolon voi ajastettujen tallennuksien suhteen oikeastaan unohtaa kokonaan.

  Ainoa 'vika' laitteessa on hinta (yli 400€ + CI+ kortinlukija) ja se että kiitos Suomen kullia lutkuttavien kyrpänaamahomosisällöntuottajien painostuksesta, laitetta ei tuoda Suomeen virallisten maahantuojien kautta, koska tänne tuodaan rampautettua 2400-mallia, joten laite on tilattava esim. Saksasta. Tosin näin et joudu myöskään maksamaan Teostopaskanaamarunkkareiden tallennemaksuakaan.
   
 15. Ernomies

  Rekisteröitynyt:
  01.12.2000
  Viestejä:
  2 324
  Ja sitten siihen laitteeseen pitää todennäköisesti vaihtaa vielä osia virtalähteeseen että ei heti hajoa. Hyvä diili?
   
 16. Nihilius

  Rekisteröitynyt:
  26.07.2011
  Viestejä:
  669
  En kyllä itsekään ymmärrä tuota Topfieldin boksien suosiota. Itselläni oli ensimmäisenä digiboksina juuri tuo 5100 kaapeliversio HDMI:llä, mikä mkkindelläkin on. Näitähän myytiin ihan siinä parina ensimmäisenä vuonna, kun digiboksit tulivat markkinoilla (ainakin siinä suht alkuaikoina). Kyseinen boksi oli sillon monissa vertailussa menestynyt malli.

  Aluksihan tuo tuntui toimivan hyvinkin, mutta sitten alkoi ilmetä juuri noita samaisia ongelmia. Satunnaisesti jäivät ajastukset tallentumatta yms. Firmispäivitykset todellakin bugisia. Ajan kanssa tuo boksi myös hidastui aivan järjettömästi. Jossain vaiheessa sitten ylipäätään koko käynnistymisen sai tehdä kädet ristissä. Kun boksi buuttasi ja koitti vaihtaa kanavaa, niin 50% todennäköisyydellä tuo aiheutti boksin jumiutumisen. Sitten sai pariin kertaan uudelleen käynnistää ja toivoa, että ensi kerralla onnistuu. Jos odotti pari minuuttia käynnistymisen jälkeen, niin tuntui ainakin paranevan nuo mahdollisuudet.

  Tuohon aikaan ainakin ominaisuudet muuten olivat riittävät ja suht mukava tuota oli käyttääkin. Tuo bugisuus ja muut ärsyttävyydet sitten vaan koituivat lopulta niin häiritseviksi, että oli vaikea ajatella edes niitä hyviä puolia.

  Tämä viesti on kirjoitettu imperfektissä siksi, että olen kyseisestä laitteesta luopunut kokonaan ja pärjään nykyään TV:n sisäisellä digivirittimellä ja tietokoneen tallennussoftalla ja USB-virittimellä. :D Vanhempien luona sen sijaan joudun edelleen tuon laitteen toilailuja kestämään. Vanhemmilta löytyy kyseinen laite kahdestakin eri huoneesta ja voin sanoa, että molemmat toimivat aivan yhtä surkeasti. Topfield on kyllä ainakin omalla kohdallani sellainen merkki, että en koskisi edes pitkällä kepillä. Kehitystäkin on toki voinut tapahtua.

  Joku sanoi, että Suomessa myytävistä Toppyista puuttuisi TAP-tuki. Ainakin omasta 5100 boksista tuo kyllä löytyy ja on testattukin. Onko sitten asiaan tullut muutos myöhemmissä malleissa. TAP-ohjelmia on mahdollista suoittaa myös boksin käynnistyessä automaattisesti, mutta en suosittele, koska nuo saattavat tehdö laitteesta entistäkin epävakaamman. Ylipäätään nuo TAPit aiheuttavat paljon ongelmia, vaikka osa noista onkin todella käteviä. PlasmaEPG ainakin oli aikanaan erinomainen vaihtoehtoinen EPG alkuperäisen tilalle.
   
 17. Enrique Carioca Banned

  Rekisteröitynyt:
  05.04.2001
  Viestejä:
  2 333
  Vaikea sanoa vielä. Edellinen TF5100c kesti viisi vuotta ilman konkkien vaihtoa. Nykyinen tuskin on sen huonompi. :smoke:
   
 18. Enrique Carioca Banned

  Rekisteröitynyt:
  05.04.2001
  Viestejä:
  2 333
  Ei kun TAP-tuki puuttuu näistä uusista Suomessa myytävistä CableHD-ready-Toppareista ja tätä Suomen markkinoilla pelaavat sisällöntuottajat perustelevat sillä, että CableHD-ready laitteiden spekseissä kielletään aika paljon innovatiivisia toimintoja, jota sitten Suomen maahantuojat noudattavat pilkulleen rampauttamalla tarkoituksella laitteita. Esim. Topfield 2400:ssa on fyysinen ethernet-portti, joka on tarkoituksella disabloitu. Fyysisesti samassa laitteessa eli 2401:ssä se toki toimii. Huvittavinta on että CableHD-spekseissä ei tietääkseni estetä omien ohjelmien ajamista laitteissa (eli niitä TAPpeja), mutta Suomeen räätälöidyssä 2400:ssa ne kumminkin on estetty.

  Muualla Euroopassa moisiin rajoituksiin ei olla lähdetty mukaan.

  Mitenkäs se sanonta menikään? "Sokeiden valtakunnassa yksisilmäinen on kuningas". Topfieldin laitteissa on eittämättä omat ongelmansa, mutta kun tästä maasta ei parempaakaan laitetta tämän maan olosuhteisiin kertakaikkiaan löydy, niin pakostikin tulee hehkutettua edes sitä yksisilmäistä Topfieldiä. Oikeasti, kerro sellainen tallentava HD-boksi, joka on parempi kuin em. TF 2401, niin olisin kernaasti ostanut sellaisen? Dreambox kenties, mutta tuokaan laite ei ole mikään mainstream-laite ja vaatinee aika paljon harrastuneisuutta. Minä etsin aikani ja valitsin sen vähiten huonon
   
  Viimeksi muokattu: 01.05.2013
 19. Enrique Carioca Banned

  Rekisteröitynyt:
  05.04.2001
  Viestejä:
  2 333
  Eikä ole. Älä usko kaikkea TO-mafian propagandaa.
   
 20. lusmux

  Rekisteröitynyt:
  06.06.2000
  Viestejä:
  159
  TF5100PVRT kesti useamman vuoden ja sitten konkat vaihtoon. Tällä hetkellä talouden paras ja eniten käytetty boksi vaikkakin on olemassa TF500PVRT, johon on mm. vaihdettu jo isompi kovo ja jotain liittimiä/kortteja takuukorjauksissa. Aikalailla näillä tietämillä loppuu kahden vuoden takuu ja neljän takuukorjauksen jälkeen en todellakaan voi suositella tuota mallia tai muutenkaan uudempaa Topfieldiä. EPG on hitaampi, kaukosäädin ei toimi kaukaa mutta onneksi pystyi vanhemman mallin kaukosäädintä käyttää.

  Viimeisimmässä takuukorjauksessa olivat laittaneet uuden firmiksen laitteeseen. Ihmettelin asiaa mistä ovat sellaisen löytäneet niin kuulemma netistä ja hetken tivattuani sanoivat, että on kolmannen osapuolen firmis, kun ei Topfield tue enää vanhoja laitteitaan. Tuossa vaiheessa viimeistään alkoi usko jo loppua ja pyysinkin korjauksen kuittiin maininnan asiasta, ettei mua syytetä, kun vien sen taas huoltoon. Eipä tarvinnut viedä, kun en enää ottanut sitä käyttöön.
   
 21. Masatir

  Rekisteröitynyt:
  25.01.2010
  Viestejä:
  724
  Onko aloittaja harkinnut Miraclebox 9 Miraclebox 9 Twin HD-digiboksi, 2 viritintä - Digiboksit tai Miraclebox Premium Miraclebox Premium HD-digiboksi, 2 viritintä - Digiboksit bokseja? Itselläni on Miraclebox 9 2xT2 virittimellä ja sen sisään saa itse ruuvata minkälaisen kovalevyn tahansa, onnistuu tallennus myös ulkoiselle levylle taikka sitten pistää tallennukset menemään suoraan nassille ja katsoo sitten millä tahansa lähiverkon koneella sitä tallennusta. Bonuksena kaupan päälle tulee myös muun muassa tavallisen sd-lähetyksen skaalaus 1080p resoon (moni hd-boksi skaalaa vain 1080i resoon) ja esim DLNA-tuki. Tällä saa vähän älyäkin telkkariin, jos sitä telkassa ei ennestään ole. DVDPlazalla on hyvä ketju, jossa paljon tietoa boksista ja Huoltovalikosta löytyy myös.

  Itse harkitsin reilu vuosi sitten myös topfieldiä mutta päädyin sitten Miracleboxiin, kun topparit tuntuvat kärähtävän kahden vuoden sisällä käyttöönotosta ja ylipäätään silmät avautuivat kuinka rajoitettuja monet boksit ovat. Ylipäätään kaikki boksit tuntuvat olevan enemmän tai vähemmän huonoja, varsinkin kaikki cable/antenna hd ready boksit ovat aivan paskoja ja rajoitettuja. Tämä boksi ei ole saanut sitä * Ready HD hyväksyntää, koska sillä pystyy tekemään enemmän kuin mihin noiden sertifikaattien myöntäjät haluavat boksien pystyvän mutta boksi siis toimii kyllä ihan normaalisti Suomen kaapeli tai antenniverkoissa.
   
 22. ttppii

  Rekisteröitynyt:
  17.01.2011
  Viestejä:
  1 284
  No kyllä tarvitsee todellakin jos helppokäyttöisyyttä halua. En haluaisi ajatella tallentamista ilman Plasma-EPG:tä ja sen informatiivista näyttöä ja automaattista tallennusta. Samoin puolitushaulla toimiva mainosten ylihyppy TAP on melkoisen ehdoton. Parissa sekunnissa mainostauoista ohi.
   
 23. happoman

  Rekisteröitynyt:
  18.07.2011
  Viestejä:
  1 528
  CRC-1400 ja TRC-1400 tuotteiden takaisinveto tarkastusta varten - Topfield Suomi

   
 24. Griffin

  Rekisteröitynyt:
  29.11.1999
  Viestejä:
  17 157
  Tarkempi viankuvaus:
  Tarkempi riskiarvio ja viankuvaus: tuotantovaiheessa laitteen sisäisen virtajohdon eriste on saattanut kärsiä vaurioita. Tämän johdosta voi tapahtua sähkön läpilyönti eristeestä runkoon. Riskilaitteita arvelemme tällä hetkellä olevan alle 3% myydyistä tuotteista ja sitä mukaa kun tarkastus etenee, arvio tulee entisestään tarkentumaan pienempään suuntaan.

  Tosin älytöntä panttaamista taas tarkasta syystä.
   
 25. Kustu

  Rekisteröitynyt:
  24.07.2004
  Viestejä:
  748
  Hienoa kun suojaeristetyn laitteen kuoreen pääsee vaihe, saattaa koko digiboksiin kytketty ketju paskoa, jos on käytössä vielä antennin galvaaninen erotin voi omistajan perikuntakin päästä jaolle.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti