Tomin keittiö - Jim

Viestiketju alueella 'Ruoka ja juomat' , aloittaja owo, 10.12.2011.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
  1. kekkuli777

    Rekisteröitynyt:
    26.09.2011
    Viestejä:
    1 269
    Jos hemmo kehuu että "Ruoanlaiton ei todellakaan tartte olla vaikeaa", niin ei silloin odota mitään ihme dashiliemiä tai puy linssejä saati bonitoa. Itseasiassa Patakakkonen oli aikoinaan aivan loistelia kokkiohjelma koska ruoat olivat myös käytännössä valmistettavia kotikeittiössä ja raaka-aineet eivät olleet sieltä Fuji-vuoren etelärinteeltä...;)
     
    Viimeksi muokattu: 14.12.2011
  2. JiiAa

    Rekisteröitynyt:
    29.10.2002
    Viestejä:
    813
    Naulan kantaan! Suurin osa ruokaohjelmista on älytöntä kouhotusta ja brassailua, eivätkä minua kiinnosta tippaakaan juuri siitä syystä että jos jotain tekisi mieli kokeilla valmistaa niin raaka-aineiden hankkiminen on vain yksinkertaisesti liian vaikeaa...

    Ennemmin seuraan sivusilmällä jotain "Mitä tänään syötäisiin" tms. jossa tehdään perus raaka-aineista perusruokia, tai joskus jopa jotain hieman "hienompaakin". Enemmän siitä saa vinkkiä siihen että jos tekisikin ensi lauantaina ne omatekoiset lihapullat hieman erilailla maustettuna.

    Kai se menee joillekkin sitten harrastuksena sitten tuommoinen yyber fine dining ruokaohjelma. Minua kiinnostaa autot, joten katson Top Gearia vaikka en ikinä ostakkaan Ferraria mitä siellä koeajetaan... No ehkä vähän tyhmä vertaus :rolleyes:
     
  3. Touko Myyrä

    Rekisteröitynyt:
    28.09.2006
    Viestejä:
    1 062
    Mitä kukkia käytät ruoanlaitossa yleensä?
     
  4. S62B50

    Rekisteröitynyt:
    16.06.2009
    Viestejä:
    7 270
    Ihan ok ohjelma. Tuolla ilmaisulla "ruuanlaiton ei tarvitse olla vaikeaa" tarkoittaa sitä, että ei noita ohjeita tarvitse orjallisesti noudattaa. Jos jotain raaka-ainetta ei löydy, niin korvaa sen jollakin toisella. Ei se niin vaikeaa ole ja kokeilemalla nimenomaan oppii ne parhaat kombot.

    Onko joku katsonut "kuumaa latinoruokaa" nimistä ohjelmaa, joka taisi tulla liviltä tms.? Tuo on mielestäni hyvä ohjelma. Tekee hyvännäköisiä aasialaisia salaatteja ym.
     
  5. Dulia89

    Rekisteröitynyt:
    31.10.2009
    Viestejä:
    472
    Ärsyttää kyllä tuo sormien dippaaminen. Joo, kävi siellä lusikkakin suussa ja samalla lusikalla pian taas sekoittamassa sitä ruokaa. Ei näin.
    Uskon kyllä että ihan hyvää ruokaa tekee, ei siinä mitään..
     
  6. wertiy

    Rekisteröitynyt:
    27.06.2008
    Viestejä:
    323
    Suuremmista marketeista ainakin pari vuotta sitten myytiin pienissä muovikipoissa pieniä kukkia. Lajeista ei mitään tietoa kun ei kuulu normaaliin ruokavalioon.

    Hieman sekavasti kirjotin viestin, mutta meinasin sitä etten ole henkilökohtasesti jokaista raaka-ainetta käyttänyt. Merikrottia en ole ikinä henkilökohtasesti valmistanut, mutta nähnyt muutaman kerran. Sen pohjalta en laskisi sitä tuntemattomaksi kun tiedän teoriassa mitenkä sellanen fileoidaan sekä valmistetaan. Puy linssejä en ole myöskään ikinä valmistanut, mutta samalla tavalla valmistetaan kuin muutkin linssit joten ei sekään mikään täysin tuntematon raaka-aine ole.
     
  7. Calle

    Rekisteröitynyt:
    22.08.2003
    Viestejä:
    1 881
    Eikö tuo ole ihan normaalia kokeille ravintoloissa ym.? Toki tuota ei liiemmin kannata miettiä siinä annosta syödessä, mutta tämmönen kuva mulla jostain on...
     
  8. tok

    Rekisteröitynyt:
    16.08.2001
    Viestejä:
    364
    Ainakin jenkkien Top Chef-kisassa heitettiin kisaaja pihalle ekassa jaksossa juuri double-dippingin harrastamisesta.
     
  9. kekkuli777

    Rekisteröitynyt:
    26.09.2011
    Viestejä:
    1 269
    Melko kinkyä, double-dipping. :D
     
  10. Tmu^

    Rekisteröitynyt:
    09.08.2009
    Viestejä:
    403
    Et tiedäkkään kuinka oikeaan osuit... Puhun omasta kokemuksesta, että ei sitä lusikkaa ole yleensä siinä vieressä saatavilla juuri sillä hetkellä kun jotakin pitää ja täytyy maistaa. Saattaa tulla myös suurena yllätyksenä, että keittiössä on yleensä aina kiire ja itseäni ei ainakaan kiinnosta lähteä juoksemaan minkään lusikan perässä. Pyrin käyttämään lusikkaa maistamiseen, mutta yleensä tämä ei juuri kiireen takia kannata, tai onnistu.

    Itse ohjelmaa olen ehkä parin jakson verran nähnyt sivusilmällä ja ihan mielenkiintoiselta on vaikuttanut.
     
  11. IceQueen

    Rekisteröitynyt:
    21.06.2011
    Viestejä:
    127
    Kyllä siellä keittiössä paljon muutakin tapahtuu kuin vain sormien dippailua. Fakta on kuitenkin se, että mikään ruoka ei ole puhdasta.
     
  12. IceQueen

    Rekisteröitynyt:
    21.06.2011
    Viestejä:
    127
    Tuossa taannoon tuli ohjelma nimeltä Food Club. Itse ainakin pidin sitä ihan ok ruokaohjelmana.
     
  13. Jakke^

    Rekisteröitynyt:
    26.11.2002
    Viestejä:
    568
    Ihan ok ruoanlaittoa, mutta se kaksikko kyllä mielestäni kuuluu ihan muualle kuin kameran eteen.
     
  14. JiiAa

    Rekisteröitynyt:
    29.10.2002
    Viestejä:
    813
    Totta, kerrankin menu (enimmäkseen) oli maalaisjuntillekkin sopivaa settiä mutta tekijät karkoitti eri kanavalle aika nopeasti...

    Jotenkin kaipaa Makupalat ohjelman amatöörimäistä meininkiä, perusruokaa tavallisille ihmisille perusäijien tekemänä. Ja siinä laitettiin voita oikein isolla mitalla joten kelpaisi karppaajillekkin tänä päivänä.

    Pekkalan Lihansyöjät oli myös ihan jees, vaikka Garam jakaakin mielipiteitä... Kuitenkin hyviä vinkkejä grillaukseen, lihan kypsentämiseen jne.

    Suurimmasta osasta ruokaohjelmista ei jää oikein mitään käteen. Kai niillekkin katsojia riittää, mutta kuinka moni oikeasti on valmistanut esim. tuon Tomin merikrotti ruuan? Tai sitten se ei ole vaan se juttu ja minä en ymmärrä.
     
  15. KeijoH

    Rekisteröitynyt:
    18.01.2009
    Viestejä:
    45
    Mielestäni ruokaohjelmista ei todellakaan ole tarkoitus oppia niitä reseptejä jotenkin ulkoa, vaan oppia ruuanlaittoa (tekniikoita, mitkä asiat sopii minkäkin kanssa yhteen jne.). Ei yliopistollakaan opetella jotain kaavoja (tai muuta tietoa) vain ulkoa, vaan opitaan soveltamaan ja jäsentämään sitä tietoa.
     
  16. wertiy

    Rekisteröitynyt:
    27.06.2008
    Viestejä:
    323
    Itse en kato sen takia kokkiohjelmia, että oppisin tekemään juuri ne annokset. Tykkään juuri siitä et valmistetaan vaikeampia ruokia vaikka tiedän etten tule niitä itse valmistamaan. Tomin keittiöstä lähinnä kiinnostaa se mitenkä hän maustaa ruuat, koska se on itselleni haastavin vaihe.
    Esim pari päivää sit tein helppoa kookoskanaa vihanneksilla ja bumbunversolla ja veli sattu oleen paikalla. Kaivo sit pakastimesta limen lehtiä ja sitruunaruohon jotka toi heti hyvän raikkauden. Tilkka osterikastiketta, kalakastike, jeera ja muutama muukin mauste viimeisteli ja toi täyteläisyyttä.
    Kalakastike oli ainut aineosa kuivattujen mausteiden lisäksi jota olin aikasemmin käyttänyt, mutta jatkossa tulen käyttämään kaikkia noita. Sopi sen verran hyvin ja pääsi lähelle oikeata thaimaalaista ruokaa.

    Kiinnittikö kukaan muu aikoinaan Makupaloissa kokkien mahan kokoon? Vuosi vuodelta kasvoi ja lopussa olivat jo aika pyöreitä. :) Muuta ei jäänyt mieleen kyseisestä ohjelmasta.
     
  17. JiiAa

    Rekisteröitynyt:
    29.10.2002
    Viestejä:
    813
    Juu, ruokaohjelmia katsoo jokainen tietenkin miten kiinnostaa. Itse olen kiinnostunut enemmän perusjutuista tyyliin Makupalat, mutta sitä osastoa on nykyään todella vähän tarjolla. Jotenkin tuntuu että suomalaiseen makuun menisi hyvin "lihaan" keskittyvä ohjelmasarja, nautaa/poroa/hirveä eri muodoissa, niihin sopivia mausteita ja kastikkeita.

    Taitavat olla kunnon riistakokit sen verran kovia karjuja etteivät mene telkkariin pikkurilli pystyssä kastikkeita maistelemaan :)

    No, BBC:ltä tulee Nigella Lawsonin juttuja usein ja sitähän katsoo mielellään. Ja ainakin ne jälkiruuat on melko simppeleitä ja näppärästi itsekkin tehtävissä ilman mauste/raaka-aine tilausta Stokkan Herkkuun...
     
  18. JerryKannu

    Rekisteröitynyt:
    12.06.2008
    Viestejä:
    1 446
    Juu aika harvassa on ne reseptit mitä on tullut 1:1 valmistettua noiden ohjelmien pohjalta. Mutta ideoitahan noista lähinnä saa, ja just jotain ahaa-elämyksiä erilaisten raaka-aineiden suhteen "hei toi varmaan sopis siihen ja siihen..." jne.

    Jos noiden ohjelmien pitäisi jotakuta opettaa ruoanlaitossa reseptien muodossa niin ne olisi varmasti vähän eri tyylillä tehtyjä, Patakakkosen malliin.
     
  19. Nemostelija

    Rekisteröitynyt:
    16.05.2008
    Viestejä:
    1 773
    Niitä saa myös kirjoista ja lehdistä tuhansien sivujen verran, joten näkisin itse suurimpana antina sen mikä kirjoista yleensä puuttuu eli käytäntö.

    Alan "sanelema" käytäntö on tosiaan melko erilainen kuin teoria ja ihannetilanne, jota opetetaan oppilaitoksissa ja hygieniapassia varten. Voi toki järkyttää, mutta tieto lisää tunnetusti tuskaa. On sitten toinen asia, kannattaisiko sitä välttää herkimpien katsojien ja negatiivisen mielikuvan takia. Kuten vaikkapa Topchefissä, tuskin ainakaan plussaa tulee. Toiset paikat ovat tarkempia kuin toiset, voisin kuvitella että Louis XVI:ssä on Ducassea varten palkattu pari apupoikaa pelkästään ojentamaan hopeiset maistelulusikat kellon ympäri. Sen myös huomaa henkilökunnan määrässä tuolla maailmalla. Ja auta armias jos vielä Michelin-tarkastaja sattuisi tuollaisen bongaamaan.

    Se mikä toiselle on arkipäivää, on toiselle eksotiikkaa. Ruoanlaiton ammattilaisille ja vakaville harrastajille näissä ohjelmissa käsiteltävät asiat, ruoat ja termit ovat yhtä tavanomaisia kuin rullakebab ja ES ehkä joillekin muille. Ei tuon (Tomin keittiössä, huom.) ohjelman tarkoituskaan ole selittää kaikkea niin, että jokainen ymmärtää, vaan tarjota ammattilaista otetta. Voisi olla melko kamala lopputulos, jos väännetään itselle luonnolliset asiat kotitaloustuntien tasolle.

    Gaijin ja Farang ovat meikäläisessä skandinaavis-ranskalaisessa ravintolamaailmassa poikkeus, ohjelma ja raaka-aineet sen mukaan. Tämäkin on katsojia varten pehmennetty versio siitä, mitä sieltä menusta löytyy ja mitä tekotapoja käytetään.
     
  20. Dervish

    Rekisteröitynyt:
    09.05.2001
    Viestejä:
    2 736
    Joskus koitin katsoa, mutta oli sellaista tuubaa että huh huh.
    Kyllä se Chucks day off on sentään katsottavaa.
     
  21. JerryKannu

    Rekisteröitynyt:
    12.06.2008
    Viestejä:
    1 446
    Niin saa juu. Mutta jostain syystä mieluummin katselee telkkarista ohjelmia kuin tilaa tuhansia lehtiä tai kirjoja kotiinsa.
     
  22. Ceppu

    Rekisteröitynyt:
    29.06.2011
    Viestejä:
    106
    Kyllä se puhetyyli jo riitti siihen, etten katso enempää. Urheasti aloitin yhden jakson katsomisen ja jaksoinkin melkein kymmenen minuuttia. Siinä ajassa laskin vissiin 8 kertaa "eikä sitte muuta kun..."

    Ohan se nyt aika perhanan ärsyttävä.
     
  23. Touko Myyrä

    Rekisteröitynyt:
    28.09.2006
    Viestejä:
    1 062
    Makupalat oli kyllä aikoinaan huikea. Toinen ei osannut yhtään mitään ja se kokki teki aina voita suolapedillä. Taisivat ohjelman kuvausten aikana lihoa yhteensä varmaan jotain 70 kiloa.
     
  24. kekkuli777

    Rekisteröitynyt:
    26.09.2011
    Viestejä:
    1 269
    Jeps, äijät karppasivat ja vetivät voita mutta laardia tuli :D Joskus katoin että johonkin perunamuusiin puolipakettia voita ja kermaakin kului aika kiitettävästi. Alkoivat muistuttaa keilapalloja loppujen lopuksi. Oli kyllä viihdyttävä sarja, tuollaisia kokkiohjelmia jaksaisi katsoakin, toinen oli patakakkonen joskus muinoin ja sitten legendaarinen Tampere Tv:n Pablon kotikeittiö :"Tässä meillä on erilaisia sieniä, kanttarelli, suppilovahvero, tomaatti, herkkutatti".:D
     
  25. PornReindeer

    Rekisteröitynyt:
    31.10.2000
    Viestejä:
    5 154
    Hah, tuota ohjelmaa ei kyllä repeilemättä pysty katsomaan :D
     

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti