Toimiva Keittiö

Viestiketju alueella 'Ruoka ja juomat' , aloittaja Bose, 12.05.2013.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. juho_-

  Rekisteröitynyt:
  28.11.2005
  Viestejä:
  199
  Omassa trendikkäässä keittiössäsi on saarekkeen päällä yläkaappi, jonka tavaroihin joutuu vaikeasti kurottamaan, koska saareke on sen tiellä... :)

  En väittänytkään että tuo blogin keittiö olisi täydellinen. Esittelin vain ideoita että näinkin asioita voi tehdä, eikä kaikkien keittiöiden tarvitse olla samanlaisia.
   
  Viimeksi muokattu: 28.10.2015
 2. ketunhäntä kainalossa

  Rekisteröitynyt:
  01.03.2009
  Viestejä:
  2 825
  - Bosch HMT72G450 "Side-opening door: convenient opening thanks to right-hinged or left-hinged door."
  - Teka MWL 22 EGR
  ja sitten Siemensillä on ollut integroitavaa mallia ainakin HF25G5R2.
  Saatavuus taitaa olla heikkoa, briteissä myytävät Boschit näyttäisi olevan B-loppuliitteellä, eli saranat vasemalla.
   
 3. poroGOD

  Rekisteröitynyt:
  22.10.2002
  Viestejä:
  3 412
  Freestandingin haluaisin, mutta tuosta Boschista löysin itsekin tuon right-left lauseen mutta en käytännössä yhtään kuvaa tms. josta näkisi että on olemassa. :)
   
 4. tonalt

  Rekisteröitynyt:
  11.08.2002
  Viestejä:
  659
  Kurottamaan joutuu juu. Mutta kyllä tuon kärsii kun sai lisää säilytystilaa. Suunnilleen kerran kuussa sieltä joutuu viinilasia kaivelemaan.
   
 5. ketunhäntä kainalossa

  Rekisteröitynyt:
  01.03.2009
  Viestejä:
  2 825
  Äkkiäkös noille integroitaville nikkaroi tyylikkäät kuoret? :p toi oli Etelä-Afrikan sivuilta, eli sieltä suunnalta kyselisin noiden perään.
   
 6. poroGOD

  Rekisteröitynyt:
  22.10.2002
  Viestejä:
  3 412
  Juu... täytyy käydä hakemassa se eteläafrikasta... :D
   
 7. Inferno

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2010
  Viestejä:
  850
  Tuli tuossa pari vuotta sitten rempattua oston yhteydessä tämä nykyinen asunto. Keittiökin tuli siinä sitten laitettua uusiksi.

  [​IMG]
  [​IMG]

  Kaikki alhaalla ovat vedettäviä laatikostoja ja saarekkeen takana "ruokailutilan" puolella piilokaappi (ovi himppasen raollaan) esim. isommalle kattaukselle ja muille harvemmin tarvittavalle krääsälle. Allas huullettuna, mutta tilauksesta huolimatta liesi ei x/. Ainoa hetki kun en ollut remppaamassa ja firma laitto kivet paikoilleen, niin vasta töistä tullessa huomasin, että PERKELE.. Sitä kun painoitettiin, että liesi pitää saada huullettuna tasoon puhtaanapidon helpottamiseksi. Siitä väännettiin vähän aikaa ja vaihtoehdoiksi jäi joko irrotuttaa kivet ja viedä ne huullettavaksi (keittiöfirman piikkiin) tai saada rahallinen korvaus virheestä. Loppujen lopuksi päädyttiin jälkimmäiseen ja alennusta keittiöstä tuli n. 1k€. Veikkaan, että seuraavalla kerralla ovat tarkempia näiden suhteen. Muutoin ollaan kyllä oltu tyytyväisiä tähän kokonaisuuteen =)

  Mikron nyt voisi vielä nostaa pois tasolta niin olisi enempi tilaa touhuta.
   
 8. Sam Pepys

  Rekisteröitynyt:
  22.09.2012
  Viestejä:
  597
  Aika synkkä värimaailma omaan silmään.
   
 9. HevosenLehmänVehkeet

  Rekisteröitynyt:
  16.10.2015
  Viestejä:
  1
  Aika useasti täällä vaan kommentoidaan negatiivisesti. Toihan on ihan vitun siisti keittiö. Ei mulla muuta.
   
 10. Inferno

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2010
  Viestejä:
  850
  iKapula ei välttämättä tuo ihan oikeaa väriä esille. Mutta ihan tottakin. Kun lattia ei ole "valoisa" ja tasokin on melkein musta niin kyllähän se tummuutta tuo. Vaan sitä lähettiin vähän hakemaankin =) Jokaisella on omat makunsa ja meillä se on tämä :)
   
 11. ratkakapu

  Rekisteröitynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  2 935
  Sam Pepys on samalla kehitystasolla steeltapen, Athosin ja muiden vastaavien trollien kanssa. Ikinä ei ole mikään hyvin ja oikein, tai jos on, niin se on vahinko. Ja ulkomailla kaikki on paremmin.
   
 12. jeppejehupoika

  Rekisteröitynyt:
  07.01.2009
  Viestejä:
  2 437
  keittiössä ei mitään vikaa mutta...  Vaimolle viestiä että revi irti noi sisustustarrat
   
 13. juho_-

  Rekisteröitynyt:
  28.11.2005
  Viestejä:
  199
  En nyt tiedä onko keittiö sinänsä synkkä, mutta tuo lattia on aika 'brutaali'. Todella viimeistellyn näköinen keittiö, joka voisi hyvin olla jostain keittiökuvastosta tai sisustuslehdestä. Arvostan! Mikroaaltouunikaan ei oikeastaan häiritse ollenkaan vaikka ei olekaan integroitu. Ehkä ainoa kauneusvirhe jonka keksin on että nuo ledinauhat olisi voinut piilottaa niin ettei ne häikäisisi?
   
 14. Sam Pepys

  Rekisteröitynyt:
  22.09.2012
  Viestejä:
  597
  Ei pidä muuten paikkansa, kokkauskuvaketjussa paljonkin sanon että kyllä maistuisi, ja hyvältä näyttää. Mutta tuosta keittiostä, tumma väri on siinä mielessä haastava että on ehkä liikaa ajan hermolla ja voi muutaman vuoden päästä näyttää hieman vanhanaikaiselta, eli ei ole niin ajaton kuin joku vaaleampi versio.

  Harmi että olen antanut itsestäni niin negatiivisen kuvan.
   
 15. Inferno

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2010
  Viestejä:
  850
  Ei muuten ole talossa yhtäkään tarraa. Entisenä maalarina kun en moiseen saatanaan alennu.

  [​IMG]
  [​IMG]

  "Sisustusteksti" on siis ihan perinteisin keinoin maalattu.

  Emäntä kun oli aikoinaan syövän takia pitkään sairaalassa, niin sillä aikaa hänen siskon kanssa piristykseksi se tuohon maalattiin. Emännys kun kova kahvien ystävä on.
   
 16. Inferno

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2010
  Viestejä:
  850
  Ja Sam Pepyksellä todella hyviä pointteja. Mutta itsellehän näitä aina tehdään ja sen hetkisillä fiiliksillä. En minä ainakaan jaksa ressata siitä onko jokin asia "muodissa" 7 vuoden päästä. Jos joskus mieli muuttuu niin sitten asialle tehdään jotain, eli asunto vaihtuu =)
   
 17. tonalt

  Rekisteröitynyt:
  11.08.2002
  Viestejä:
  659
  Niin tuo huultaminen ilmeisesti tarkoittaa, että tehtaalla leikkaavat prikulleen siihen menevän tiskialtaan/induktiotason menevän aukon? En tiennyt että tuo on edes induktiotasolle mahdollista. Toisaalta siinä on sitten sekin riski, että jos induktiotaso menee hajalle, niin ei saa enää uutta samanlaista ja seuraava malli onkin sitten hieman eri kokoinen. Mutta olis kyllä kätevää jos tuolleen saisi.

  Muita huomioita:
  - Ihan siistin näköinen. Värimaailma voisi toimia itsellenikin.
  - Hieno tuo musta kivitaso. Ei varmaan ollut ihan halpa.
  - Välitilan laatotukseen olisin ehdottomasti laittanut laatan värisen saumalaastin
  - Kuten sanottua, mikro olisi parempi olla integroitu ja hyllyllä
  - Aika iso tuo yläsokkelihökötys. Vie aika paljon tilaa. Tuonne olis vielä mahtunut yläkaappia ja varastoon harvemminn käytettävät vempaimet
  - Tiskiallas olisi voinut olla jotain mustaa komposiittimateriaalia, olisi mätsännyt tuohon tasoon
   
 18. Inferno

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2010
  Viestejä:
  850
  Niin se huultaminen tosiaan tarkoittaa sitä, että liesi on täysin samalla tasolla ton kiven kanssa. Itse varsinkin tämmösenä siivous-/järjestysintoilijana arvostan helppoa puhtaanapitoa ja vähiä saumoja. Se on mahdollista ja oli aika suuri tekijä, kun keittiötoimittajaa valittiin vaan siltikin se kusi =/ Vitutusta kuitenkin lievensi tuo reilu alennus loppusummasta.
  - Kivi on 30mm paksua ja sitä on yhteensä rapiat 5 metriä. Hintaa sillä kyllä oli melkein kolmannes koko keittiön hinnasta, mutta siitä en halunnut tätä tehdessä tinkiä.
  - Kun ekan kerran koneella piirtelin tätä keittiöö niin sauma-aineena oli saman sävyinen kun laatta oli. Siitä tuli omasta mielestä vähän turhan "tasainen", joten päädyttiin pari pykälää vaaleempaan.
  - Mikro nousee vielä kyllä tuohon seinälle ylös. Itseäkin ruennu korpeen se tossa tasolla.
  - Tuo yläsokkeli on kyllä yksi suurimmista harmituksista tässä. Kun tämä ostettiin, niin alkuperäinen putkien kotelointi oli tuon kokoinen. Ja koska keittiön tilaus piti saada vetämään piakkoin niin tuolloin ei jäänyt aikaa purkaa koteloita, vaan tilaus tehtiin niiden mittojen mukaan mitä saatiin mitattua. Kun sain lopulta entisen keittiön purettua niin pettymys oli melkoinen, koska yläsokkeliksi olisi riittänyt alle puolet tuosta.
  - Noita allas vaihtoehtojakin pyöriteltiin jonkun verran ja rehellisesti voin sanoa, että en edes muista miksi tuohon "perinteiseen" päädyttiin.

  Mutta aina oppii jotain uutta ja tämä olikin ensimmäinen minun oma näin "iso" remontti. Kaikki muu räjäytettiin atomeiksi paitsi kylpyhuone. Kaikki seinät levytettiin uudestaan, lattiat, katot ym. luonnollisesti kans.

  Ensi kerralla osaa ottaa taas uusia asioita huomioon =)
   
 19. S62B50

  Rekisteröitynyt:
  16.06.2009
  Viestejä:
  7 270
  Eipä ole koskaan tullut mieleen tehdä noin, koska se on turhaa. Kaikki paistinpannut käsinpesulla->kuivaus talouspaperilla ja nostetaan heti omille paikoilleen. Eipä tuota kuivauskaappia siis oikeastaan tarvitse...
   
 20. PornReindeer

  Rekisteröitynyt:
  31.10.2000
  Viestejä:
  5 154
  Kun kuivauskaappi on, niin mulla on yleensä tuollainen "kuivattava" kama siellä. Toki se on turhaa, mutta paperilla kuivaaminen ei ole... :o
   
 21. tonalt

  Rekisteröitynyt:
  11.08.2002
  Viestejä:
  659
  Tämä on taas tuon S62B50:n provoilua, mutta kommentoidaan nyt jos joku erehtyy luulemaan tuota väitettä järjelliseksi.

  Monia astioita ei saa pestä tiskikoneessa. Kun ei tarvitse itse kuivata näitä, säästää aikaa ja vaivaa. Kukaan ei myöskään pakota käyttämään kuivauskaappia kuivaamiseen, ihan hyvin niille ritilöille voi varastoida astioita. Oman kuivauskaapin ylin hylly ei edes ole ritilämallinen, voisihan sitä pyhittää vaikka vain alimman hyllyn ritilälle. Mutta jos sitä ei ole, niin sitten on vähän tympeää viritellä jotain muuta jos sille tulisikin tarvetta. Jos esim. panohommat alkaa kiinnostamaan, niin sinne on kätevä pistää tyhjät pullot kuivumaan.
   
 22. poroGOD

  Rekisteröitynyt:
  22.10.2002
  Viestejä:
  3 412
  Piti vaan kommentoida jollekin joka mussutti hukkatilasta, että tyhjä tila on muutakin kuin hukkatilaa. Tyhjä tila on arvokasta, se tuo tilan tuntua, avaruutta, keveyttä, valoa ja modernia ilmettä. Etenkin hieman isomman keittiön tunkemin tupaten täyteen kaappeja ei välttämättä ole järkevää. Kunhan on reilusti tilaa kaikelle tarvittavalle ja vähän ekstraa, niin sen jälkeen ei kannata ahtaa kaappeja kaikkialle - näyttää vaan raskaalta ja lisäksi useat kaapit ovat hankalasti käytettävissä ja liian korkealla.
   
 23. tonalt

  Rekisteröitynyt:
  11.08.2002
  Viestejä:
  659
  Täällä on mussutettu vain pienten keittiöiden hukkatilasta.
   
 24. poroGOD

  Rekisteröitynyt:
  22.10.2002
  Viestejä:
  3 412
  Se on tavallaan ihan perusteltua mussuttelua kyllä. Säilytystila on yksi tärkeä osa toimivaa keittiötä.
   
 25. Carpower

  Rekisteröitynyt:
  07.03.2014
  Viestejä:
  249
  On kyllä omaan silmään jumalainen keittiö, sekä yleinen ilme asunnossa muutenkin! Juuri tämän kaltaista värimaailmaa itse olen haaveillut, mutta aika näyttää milloin toteutuu. Onko tuo saarekkeen takana oleva "seinä" sellanen taitto ovi mallinen vai
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti