Toimiva Keittiö

Viestiketju alueella 'Ruoka ja juomat' , aloittaja Bose, 12.05.2013.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. linuxisnotunix

  Rekisteröitynyt:
  21.05.2014
  Viestejä:
  443
  Liian pienet tasot työskentelylle. Jos tekee jotain isompaa, niin joutuu käyttämään tuota erillistä pöytää. Isompi yhtenäinen taso saataisiin siirtämällä tiskiallas sivuun.
   
 2. Jayded

  Rekisteröitynyt:
  20.01.2011
  Viestejä:
  204
  Totta, tosin allas aivan seinän vieressä ei myöskään ole kovin järkevä, jos siinä meinaa jotain pestä, huuhtoa... Viemäröinnin siirto voi olla myöskin aika haastavaa.
   
 3. MUROPAKETIN HINTAVERTAILU

  Päivän tarjoukset
  Yhteistyössä
 4. tonalt

  Rekisteröitynyt:
  11.08.2002
  Viestejä:
  659
  Joo putket, pistokkeet yms. oli valmiiksi noille kohdille. Muuten olis joutunu tekemään jatkoja. En ole tasotilan vähyyttä kokenut ongelmaksi. Useimmissa kokkauksissa tarvitsee korkeintaan leikkuulaudan. Leipomisiin yms. sitten saareke käyttöön.
   
 5. PornReindeer

  Rekisteröitynyt:
  31.10.2000
  Viestejä:
  5 154
  Mukavaa kun joku kehtaa laittaa oikeasti kuvat millainen tuli, eikä vain kuvaile (sellaista minkä unelmien kotiin haluaisi).

  Pitää itsekin harkita nykyisen keittiön kuvaamista ja laittamista tänne, niin muron insinöörit voivat kertoa mitä vaihdetaan ;)
  L-keittiö, johon on tarkoitus tehdä päivitys ovet ja tasot vaihtamalla, sekä rakentamalla saareke. Ihan reilunkokoinen keittiö, mutta aika vähän työtasoa ja kaappitilaahan tarvitsee aina. Saarekkeen päähän jätän pelkkää tasoa, että se toimii myös kahden/kolmen hengen pöytänä. Pieniä muutoksia haluaisin tehdä kuten 50cm liesi -->60cm/integroitu, mutta kaappien pohjaratkaisu on vähän sellainen että sitten menee kyllä kaikki uusiksi. No katsoo muuttuuko facelift totaaliseksi purkuhommaksi vai selviääkö kevyemmällä ja katsoo sitten viiden vuoden päästä uudestaan räjäyttääkö kaiken atomeiksi :)
   
 6. jjx

  Rekisteröitynyt:
  23.12.2001
  Viestejä:
  14 148
  Mielestäni nurkkaan sijoitettu tiskiallas ei ole kovin optimaalinen käytettävyyden kannalta. Kyllä se on kätevää että molemmilla puolilla on paitsi laskutilaa myös tilaa pyöritellä pannuja ja peltejä.
   
 7. poroGOD

  Rekisteröitynyt:
  22.10.2002
  Viestejä:
  3 412
  Laittaisin kuvaa, mutta vesivanhingon vuoksi kaikki levällään... En lukenut kaikki viestejä joten muutama omakohtainen huomio;

  - Apteekkarikaappi ei olekaan niin kauhea kuin ennen olin ajatellut, siihen mahtuu aivan saatanasti kamaa. Silloin kun tekee ruokaa niin on ihan ok vetää se auki ja ottaa sieltä tarvittavat (L40xK210).
  - Saareke toimii hyvin vaikka siinä ei ole keittotasoa, vaan pelkkää lasku/leikkelytilaa. Siihen saa alakaappeja ja se on näppärä extrapöytä aamiaisbuffetille yms esillepanoon ja tekemiseen.
  - 80cm leveä keittotaso on kiva mutta turha. Normi 60 leveä riittää 90% ajasta vallan hyvin ja vaatii pienemmän liesituulettimen.
  - Lieden vieressä on ylättävän ok olla ulosvedettävä 30cm apteekkarikaappi öljyille, kastikkeille ja mausteille (vs. ennen oli yläkaapissa).
  - Laatikot laatikoiden sisällä ovat saatanasta. Toki niillä voi saavuttaa yhtenäisen keittiön ilmeen, mutta käytettävyys hanurista
   
 8. juho_-

  Rekisteröitynyt:
  28.11.2005
  Viestejä:
  199
  Käyttäjän tonalt keittiö mielestäni oikein onnistunut, vaikka en itse oikein olekaan noiden modernien kaikki-pinnat-kiiltävää-valkoista -tyylin ystävä. Olisin ehkä pistänyt remontin yhteydessä lattiankin uusiksi, koska tuo mosaiikkiparketti tekee kokonaisuudesta vähän sekavan oloisen (budjetti oli muutenkin jo 7,5k niin ei se olisi ollut kuin tonnin lisää). Hieman arveluttaa myös miten kahvinkeitintä ja blenderiä mahtuu käyttämään, kun ne on tuolla tason ja yläkaapin välissä.
   
  Viimeksi muokattu: 25.10.2015
 9. tonalt

  Rekisteröitynyt:
  11.08.2002
  Viestejä:
  659
  Ei tuossa kiillä kuin välitilan laatoitus. Kunnostettu mosaiikkiparketti on saumattomasti lattiamateriaalina yhtä lukuunottamatta kaikissa huoneissa. Sääli sen päälle olis ollu keittiön värimaailman takia pistää esim. laminaattia, vaikka olisi tuohon jokin tummempi väri voinut sopiakkin.
   
 10. Nomber

  Rekisteröitynyt:
  15.07.2002
  Viestejä:
  4 910
  Yleisilmeen takia olisin laittanut myös integroidun mikron kun muutkin koneet on integroituja.
   
 11. tonalt

  Rekisteröitynyt:
  11.08.2002
  Viestejä:
  659
  Odotellaan sopivaa tarjousta.

  [​IMG]
   
 12. poroGOD

  Rekisteröitynyt:
  22.10.2002
  Viestejä:
  3 412
  Mikroista puheenollen.. löytyykö maailmasta yhtään mikroa jossa ovi aukeaa oikealle ja napit olisi vasemmalla?
   
 13. Nomber

  Rekisteröitynyt:
  15.07.2002
  Viestejä:
  4 910
  Enpä tuota huomannutkaan. Mutta noin muuten mielestäni todella hyvännäköinen keittiö.

  Onko kokemuksia välitilan laattojen korvaamisesta lasilla? Tai oikeastaan laittaisin ehkä mieluummin lasin laattojen päälle helpottaakseni työmäärää. Eli nyt on harmaat laatat jotka eivät oikein ole mieleeni ja haluaisin mieluummin esim. valkoisen maitolasin tuohon.

  Mitä kaikkea pitäisi huomioida ja onko tässä ylipäänsä mitään järkeä? Ainakin yksi ongelma on se, että lasi ei olisi suorakaiteen muotoinen vaan hieman L:än muotoinen koska toisessa reunassa on avattavan ikkunan takia yläkaappien alareuna korkeammalla kuin muualla, joten joko lasi pitäisi saada leikattua tuohon muotoon tai tehtyä sauma tuohon kohtaan.

  Miten lasin kiinnitys laattojen päälle? Ja onko jotain muuta yleistä huomiota välitilan lasista joka pitäisi ottaa huomioon? Helppo/vaikea pitää puhtaana verrattuna laattoihin?
   
 14. mela

  Rekisteröitynyt:
  20.07.1999
  Viestejä:
  552
 15. tonalt

  Rekisteröitynyt:
  11.08.2002
  Viestejä:
  659
  Yleensä suurin ongelma on pistorasiat. Niitä varten täytyy lasifirmassa porata reiät, ei saa itse tehtyä.

  Ymmärrän kyllä miksi harkitset tuota vaihtoehtoja. Vanhojen laattojen irrottaminen on aika työlästä. Itse tuli sahattua kyprokkilevy kokonaan irti laattojen kohdalta. Yksitellen kun koitti naputella, tuli turhan helposti kolo kipsilevyyn.

  Yksi vaihtoehto mitä voit harkita, on vanhojen laattojen maalaaminen. Siihen on omaa maalia, ja saumoillekkin on omat maalit.

  Ikeassa on myös semmoisia muovipleksilevyjä mitä voi laittaa välitilaan.
   
 16. juho_-

  Rekisteröitynyt:
  28.11.2005
  Viestejä:
  199
  [​IMG]
  Bongasin ton keittiön yhestä suomalaisesta blogista ja siinä on mielestäni lukuisia hyviä ideoita, jotka ovat useimmille suomalaisille vielä liian rohkeita:

  -Ei ollenkaan yläkaappeja tai kuivauskaappeja
  -Aito keittiösaareke, jonka ympäri voi kävellä, ja joka liikkuu pyörien päällä (taso olisi tosin saanut jatkua yli kaapin, jotta jalat mahtuisi olemaan paremmmin)
  -Takaseinällä oleva taso kokonaan rosteria (helppo pitää puhtaana)
  -Seinä, joka muodostuu kokonaan täyskorkeista kaapeista (astianpesukone ja jääkaappi integroitu sinne)
  -Lattian materiaali kumia
   
  Viimeksi muokattu: 27.10.2015
 17. Sam Pepys

  Rekisteröitynyt:
  22.09.2012
  Viestejä:
  597
  Yleensä niistä maista joissa on vensterinpuoleinen liikenne, eli Englannista voi tilata, tai vaikka Japanista.
   
 18. PornReindeer

  Rekisteröitynyt:
  31.10.2000
  Viestejä:
  5 154
  Miksi yläkaappien poistaminen on hyvä idea? Yleensä ne kuitenkin tulevat jonkun tason tms. päälle, joka olisi muuten hukkatilaa. Toki niiden puute avartaa pientä keittiötä, mutta yleensä pienessä keittiössä on muutenkin puutetta tilasta.

  Kuivauskaappi on yliarvostettu tiskikoneellisessa taloudessa, mutta en siitä silti luopuisi, pienentää voisin. Monet paistinpannut ja padat pitää pestä käsin niin mielestäni sinne on näppärä nostaa ne kuivumaan, kuten myös espressokeittimen osat jne.

  Minusta rosterin pitäminen puhtaana on aika hankalaa. Jokainen nojaaminen ja kosketus kädellä jättää jäljen.
   
 19. poroGOD

  Rekisteröitynyt:
  22.10.2002
  Viestejä:
  3 412
  En kyllä silti löytänyt yhtään mallia jossa ovi aukeaisi oikealle.. :)
   
 20. jjx

  Rekisteröitynyt:
  23.12.2001
  Viestejä:
  14 148
  Mielestäni astianpesukoneen läheisyydessä pitää olla laskutilaa. Meillä ainakin logistiikka toimii niin, että ruokailupuolelta tulee isompi kasa astioita kerralla ja kasa sitten asetetaan astianpesukoneen ja tiskialtaan läheisyyteen. Mahdolliset tähteet roskiin, ehkä lautasten huuhtelu ja sitten astioiden asettelu pesukoneeseen.

  Yläkaapiton keittiö näyttää mielestäni paremmalta, mutta toisaalta säilytystilaa on vähemmän. Jos yläkaappien sisältö on tuolla sivuseinällä niin jokainen purkin hakeminen ja palauttaminen tarkoittaa lisäaskeleita.
   
 21. ttppii

  Rekisteröitynyt:
  17.01.2011
  Viestejä:
  1 284
  Ihan samaa mieltä. Miten ihmeessä yläkaappien poistaminen on hyvä idea? Kumpi on tärkeämpää, toimivuus ja säilytystila vai ulkonäkö? Itsekaipaisin kovadti säilytystilaa, on jopa kivoja keittiölaitteita kuten jäätelökone, joiden ostamisesta olen pidättäytynyt suurelti siksi, että niitä ei saisi kunnolla mahtumaan mihinkään. Yksi hyvä juttu keittiössä on paikka, joossa pystyy tekemään istualtaan töitä, eli sellainen johon jalat mahtuu. Siinäkin menee hiukan säilytystilaa hukkaan, mutta tuo voi korvata vaikkapa hyvin suunnitelluilla yläkaapeilla...
   
 22. camel

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2014
  Viestejä:
  72
  Ite diggailen yläkaapittomasta vaihtoehdosta kanssa. Muutenkin esim tuon Juhon postaaman keittiön toteutus miellyttää omaa silmää. Mistä blogista muuten kuva peräisin?

  Säilytystilaa tosin tarvitsen itekkin paljon laitteista kuivatarvikkeisiin ja muuhun keittiössä säilytettävään tarpeistoon. Siksi suht iso keittiö olisi must, että saisi vaikka tollasen kaapistoseinän mikä tuossa Juhon kuvassa onkin. Tietyt asiat toki pitäisi olla ilman suurempia liikkumisia käsillä, kuten nyt vaikka mausteet, sokerit, suolat, lastat, vispilät yms. työvälineet. Tärkeimmät lieneekin melko iisiä saada mahtumaan siihen pääkallopaikan läheisyyteen ilman niitä kaappejakin. Laitteet, kattilat, pannut ja astiat vievät omassa köökissä suurimman osan tilasta ja voisivat ihan hyvin olla vähän kauampanakin kuin juuri siinä työtason yläpuolella.

  Muttajoo... Mielipide asioitahan nää aika pitkälle on ja kaikilla eri tarpeet. Eipähän tarvitse kyllä toistaseksi funtsia mitään toteutuksia vakavasti ellei jostain pamahda tuhdimpi tukku tuohituotteita lapaseen...
   
 23. 4ntti

  Rekisteröitynyt:
  06.12.2010
  Viestejä:
  613
  Tuommoinen pyörillä, ilman sokkelia oleva saareke näyttää havalta, ihan kuin olisi jostain autokorjaamolta haettu.
  Taka seinän kaapit näyttää suurtalouskeittiön kaapistoilta mallia Metos
  Veikkaan myös että kumisen (pehmeän) lattian puhtaanapito voi olla aikamoinen haaste
  Ainoa hyvä puoli on tuo hana, jossa on ilmesesti irtopää -> saa isot kattilat ja pellit pestyä helpommin

  Ei jatkoon.
   
 24. Sam Pepys

  Rekisteröitynyt:
  22.09.2012
  Viestejä:
  597
  Saarekkeen yksi vaihtoehto on iso vanha teurastajan puinen poytä, voi olla pyorillä myos.

  Butcher's table, esimerkiksi
  [​IMG]

  tai
  [​IMG]
   
 25. Orkesteri

  Rekisteröitynyt:
  18.01.2011
  Viestejä:
  488
  Hyvä kuvalöytö. Olen pointeistasi aika lailla samaa mieltä. Tosin rosterin pitäminen puhtaana vaatii joko jatkuvaa hinkkausta tai erikoisaineita.

  Sokkelittomuus on makuasia, mutta itse ainakin haluan seuraavan keittiöni ilman sokkeleita. Jalat saisivat kyllä olla korkeammat kuin tuossa kuvassa.

  Kumilattia on käytännöllinen, mutta kolikkokohokuviointia kannattaa välttää. Se kun on pitävä mutta tosi vaikea puhdistaa. Linoleumi on fiilikseltään vähän vastaava ja sopii hyvin 60- tai 70-luvun kotiin.
   
 26. tonalt

  Rekisteröitynyt:
  11.08.2002
  Viestejä:
  659
  - Aihe on toimiva keittiö. Yläkaappien puute tarkoittaa ainoastaan hukkatilaa.
  - Mitä hyötyä tuosta on, että saareke liikkuu pyörien päällä? Ärsyttää vaan kun se alkaa seilaan siihen nojatessa. Ja tympeää imuroida tuolta alta, kun ei ole alasokkelia. Ja yksi paha puute on, ettei sille saa nyt pistorasiaa! Pistorasiallista työtasoa onkin vain tuo rosteritaso, ja siellä on jo nyt todella ahdasta.
  - Tavallaan pidän tuosta rosterista efektinä. Mutta ei se helppoa ole pitää puhtaana.
  - Eihän nuo kaapit ole täysikorkeita. Ylhäällä varmaan 60cm hukkatilaa.
  - Kumi on jännä vaihtoehto. Mutta miksi?

  Rosteritason alla ei ole myöskään sokkelia -> ärsyttävä ja ahdas väli imuroida.
  Tiskikaapin puute aiheuttaa sen, että pestyt isot astiat, mitkä ei mahdu tiskikoneeseen, täytyy myös nyt kuivata samantien. Ja tälle operaatiolle ei näy olevan juurikaan työtilaa.

  Tuossa keittiössä ei ole kyse rohkeudesta, vaan näennäisestä trendikkyydestä, josta maksetaan toimivuuden heikentymisellä suuri hinta.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti