Töihin Norjaan

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja T0mi, 13.01.2009.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Chaos__AD

  Rekisteröitynyt:
  11.11.2004
  Viestejä:
  3 499
  Käväisi mielssä tuollainen vaihtoehto, kun töissä tällä hetkellä on sellainen tilanne, että porukkaa irtisanotaan ja lomautetaan.
  Mielenkiintoinen vaihtoehto olisi työskennellä öljynporauslautalla. Ammatiltani olen automaatioasentaja.
  Mistä tuollaisia duuneja kannattaa alkaa etsimään, vai unohdanko koko jutun?
  Onko siis kellään omakohtaisia, tai sukulaisen/tutun kautta kokemuksia?

  Kokeilin hakua, enkä löytänyt vastaavaa keskustelua.

  [signature]""Mielipide on kuin pyllynreikä, jokaisella on yksi ja ne kaikki haisee""[/signature]
   
 2. T0mi

  Rekisteröitynyt:
  30.07.2002
  Viestejä:
  4 730
  Googleen drilling rig job opportunities ja sitten vaan CV vetämään.
  [signature]Kahta en vaihda: neloselta ykköselle ja vauhdista pakille.[/signature]
   
 3. kooper

  Rekisteröitynyt:
  14.08.2004
  Viestejä:
  496
  Meikäläisellä on sellainen käsitys öljynporauslauttatyöskentelystä norjanmerellä että maksavat aivan tuhottoman isoja palkkoja, töitä on esim 2kk putkeen ja sitten pitkä loma perään, työ on todella raskasta ja erittäin vaarallista, lautalla joudut pärjäämään kymmenien eri kulttuurien kanssa, työpäivät ovat todella pitkiä ja vapaa-ajantilat vähäiset.

  Eli rahaa ja lomaa tulee paljon mutta ei ihan helpolla.
   
 4. La carotte dans l'oreille

  Rekisteröitynyt:
  03.03.2007
  Viestejä:
  750
  Kappas tuota samaa itsekin olen miettinyt, tai lähinnä noita Offshore-hommia ylipäätään.

  Tuossa olen lueskellut noita MacGregorin sivuja ja ajattelin sinne tunkea yhtenä paikkana hakemuksen.
  http://www.macgregor-group.com/
   
 5. Pääkäyttäjä

  Rekisteröitynyt:
  24.04.2008
  Viestejä:
  1 556
  Ja mulla on sellanen käsitys, että Nigeriassa ansaitsee 300k vuodessa kännykkäbisneksellä.

  [signature]Jiemeli: Onko jotain tieteellistä faktaa miksi akku räjähtäisi latauksessa?[/signature]
   
 6. xcc

  Rekisteröitynyt:
  25.03.2007
  Viestejä:
  236
  Onko tämä nyt jotenkin muodissa kun murossa väläytellään öljynporauslautalle lähtöä vähän siellä sun täällä?
   
 7. Sitten vaan käymään kursseja, Basic Safety Training, HUET yms.
  [signature]-------------[/signature]
   
 8. Ville

  Rekisteröitynyt:
  16.05.1999
  Viestejä:
  306
  Kuuluu siihen samaan kastiin jotka haistattavat paskat tälle paskavaltiolle ja lupaavat muuttaa heti pois kunhan saavat opiskelut päätökseen.

  Eihän näille voi kuin nauraa:)
   
 9. janolle

  Rekisteröitynyt:
  29.06.2003
  Viestejä:
  2 277
  Jos mikään ei pidättele täällä kotimaassa niin miksi ei. Aikamoinen kokemus voisi olla jos tota tekis muutaman vuoden...
  [signature]Jaa-a... [/signature]
   
 10. PekkaM

  Rekisteröitynyt:
  05.08.2001
  Viestejä:
  3 096
  Yksi norjalainen kaveri on noissa offshorehommissa. Kai siinä puolensa on jos pitää työnteosta tuollaisissa pitemmissä työn ja vapaan jaksoissa. Elämä lautalla on aika rajoittunutta vaikka fasiliteetit (elokuvateatteri, kuntosali jne.) onkin kunnossa. Kaveri on Trondheimin TKK:lta "petroleum engineer" mutta ainakin alkuun kun hommat oli vähän enemmän hantti- sellaisia, niin sanoi että työkaverina oli maisterin tutkinnon hankkineita ihmisiä vähän alalta kuin alalta ja he eivät olleet juuri norjalaisia.
   
 11. Chaos__AD

  Rekisteröitynyt:
  11.11.2004
  Viestejä:
  3 499
  Ei mua täällä pitele oikein mikään muu, kuin omistusasunto ja työpaikka. Kohta ei työpaikka pitele ja kämpänkin saa toivottavasti myytyä. Pidän kyllä Suomesta. Ei täällä asiat mielestäni vituilleen ole, jote asiallisia vastauklsia kiitos.

  Eli offshore kurssi pitäisi ainakin käydä. Järjestetäänkö niitä Suomessa? Jos järjestetään, niin onko se tutkinto käypä Norjassa? Missäköhän hintaluokissa tuon koulutuksen suhteen pyöritään? Onko millään firmalla sellaista, että ottaa töihin ja laittaa sitten kurssille?

  Toki muutkin rahakkaat hommat kiinnostaisi. Paras tyyli olisikin tuollainen 2-3kk töitä ja saman verran lomaa. Kerkeäisi lomilla olemaan Suomessa.  [signature]""Mielipide on kuin pyllynreikä, jokaisella on yksi ja ne kaikki haisee""[/signature]
   
 12. consigliere

  Rekisteröitynyt:
  09.03.2001
  Viestejä:
  2 110
  Näin äkkiseltään tulisi mieleen, että tuollaisiin ns. perushommiin on kyllä tarjolla ihan norjalaistakin työvoimaa yllinkyllin. Pitäisi sitten olla varmaan jotain erikoistunutta ammattitaitoa, jos pelkillä duunarin papereilla meinaisi päästä ilman minkäänlaista kokemusta tai kursseja. Toki ainahan sitä voi yrittää.
  [signature]Johnny and his mighty friends.[/signature]
   
 13. jaako2

  Rekisteröitynyt:
  26.10.2007
  Viestejä:
  1 748
  Kaverin isoveli on vesileikkaajana öljynporauslautalla, ei sit pienintäkään hajua et mitä tekoa semmosella siellä on.
  [signature]Dell Precision M4300
  IBM X60s[/signature]
   
 14. The Great Milenko

  Rekisteröitynyt:
  21.11.2000
  Viestejä:
  1 489
  Lisäksi tarttee käydä luultavasti noita muitakin, esimerkiksi jo mainittu BST ja siihen päälle helikopterikurssit. Omasta pussista noiden maksaminen tarkoittaa käytännössä matkustamista Norjaan tai Tanskaan ja voit kuvitella mitä maksaa, jos sinut köytetään helikopteriin joka upotetaan isoon uima-altaaseen ja koko operaatiota valvoo pari sukeltajaa + henkilökunta.

  En usko, että tarvitsevat tuolla ihan perus-venttiilinkääntäjiä ulkomailta. Reppuhommat kuulostavat varmaan seikkailuna ihan kivalta, mutta jatkuva matkustaminen loppuelämän on siistiä ehkä kuulopuheiden ja telkkariohjelmien perusteella.
  [signature]"Tätä minä juuri tarkoitan. "Ei ole olemassa mitään kulissia. Tämä on todellisuutta. Sinä olet hullu!"."[/signature]
   
 15. La carotte dans l'oreille

  Rekisteröitynyt:
  03.03.2007
  Viestejä:
  750
  Itse olen hakenut muihinkin metalli-/asennustöihin. Mol.fi löytyy nytkin Norjasta muutamia paikkoja joissa on käytössä rytmitys 4-6vk töitä 2-3vk vapaata. Tuollainen rytmitys sopisi hyvin meikäläiselle koska kuitenkin tahdon pitää asunnon ja käydä Suomessa jne.
  Maalla tapahtuvaan asennukseen, ainakin Norjassa kelpasi haastattelijalle Suomessa hommattu työturvallisuus- ja tulityökortti sekä tutkintotodistukset.
  Tuo offshore on ollut mielessä lähinnä sivuajatuksena, juuri tuon paremman ansion takia. Ajatus onkin että, pääsisi ensin sopivaan taloon sisälle ja sieltä sitten siirtymään joskus noihin "parempiin hommiin".

  Komennuksista itselläni on kokemusta, joten se ei pelota. Pitäisikin saada joko komennus Suomesta tai sitten työ jossa muuten hyvät lisät.
  Millään kiireellä ei onneksi tarvitse paikkaa etsiä, nykyisessä ei enää ole komennuksia tarjolla, joten ajattelin katsella jos löytyisi vaihtoehto.
   
 16. Chaos__AD

  Rekisteröitynyt:
  11.11.2004
  Viestejä:
  3 499
  Vähän muitakin foorumeita tuossa kerkisin lukemaan ja tulin myös siihen tulokseen, että kallista on käydä nuo kaikki koulutukset.
  Suomi24 foorumilla joku kertoi viestissään, että hänen tuttunsa oli ollut Norjassa laivanrakennustelakalla töissä. Oli suomalainen telakan omistaja. Suurin osa työntekijöistä suomalaisia, työnantaja hoiti asunnot yms. paperityöt ja muutenkin kirjoituksen mukaan hyvin työnantajan puolelta hoidettu kaikki hommat ja autettu alkuun. Onkohan tällaisesta hommasta kokemusta/tietoa kenties, että minkä niminen tuo suomalainen telakka on?


  [signature]""Mielipide on kuin pyllynreikä, jokaisella on yksi ja ne kaikki haisee""[/signature]
   
 17. Tweppo

  Rekisteröitynyt:
  03.05.2000
  Viestejä:
  41
  Aika läheltä öljynporausta menee tuo öljynetsintä. Pikkubroidi valmistunut TKK:lta DI (ties mitä kuitu ja optiikka, en ymmärrä) haki tuollaiseen öljynetsintä duuniin 2007 loppuvuonna. Jotain pällitestiä teki eka Hki, sitten kutsuttiin Osloon työhaastatteluun, maksettiin lennot ja hotla tietty.

  No aniway, työnkuvaus olisi ollut jotain teknistä juttuu paatilla millä ois sit menty Nigerin ja Afrikan rannikkoo poraillen ja etsien mustaa kultaa.

  Ja sitten se tärkein eli palkkaa. Suoraan sanottiin että ensimmäisen kahden vuoden vuosipalkka 40.000 USD, Jenkkifirma niin ilmoittivat näin sen asian. Tietty lennot Suomeen ja paatille olisi kustannettu, pari kertaa vuoteen. Muutaman vuoden päästä olisi päässyt seuraavalle levelille 60t $.

  Tietysti elämiskulut minimaaliset kun firma tarjoaa ruuan ja punkan mut sit voitti tuo elämänlaatu. Kaiken kaikkiaan vuodesta olisi ollut 10 kuukautta reissussa ja 2 kk himassa. Ja sekin tais olla lähemmin että 5kk reissu ja 1kk hima.

  Mielenkiintoista olisi varmaankin ollut...
  [signature]Asus M2N-SLI Deluxe | AMD 64 X2 4400+ |4 GB DDR2 800Mhz | 1,2 T | Leadtek 8800 GT |
  Murossa vuodesta 2000.[/signature]
   
 18. PekkaM

  Rekisteröitynyt:
  05.08.2001
  Viestejä:
  3 096
  Noissa DI:n hommissa Statoililla käsittääkseni vuoro menee kaksi viikkoa (12h/7d viikossa) hommia lautalla ja kaksi vapaata. Palkka lienee melko hyvä vaikkei nyt mikään astroniminen kuitenkaan. Kai siellä on kaikenmaailman likaisempaakin hommaa tarjolla aina kanttiinista mutterinvääntämiseen mutta en osaa sanoa miten hyvin noissa suomalainen voi kilpailla paikoista. Ainakin skandinaviskaa pitäisi kai osata puhua aika hyvin. Palkkaa tietenkin syö se, että jos ei halua asua siellä Bergenissä tai Stavangerissa mihin firman kopteri lautalta lennättää, pitää käsittääkseni omalla rahalla lentää edelleen.
   
 19. Chaos__AD

  Rekisteröitynyt:
  11.11.2004
  Viestejä:
  3 499
  Muutin vähän otsikkoa.

  Tuo DI:n palkka ei kyllä kummoiselta kuullosta =)
  Tosin kokemuksena olisi varmaan erinomainen. Nyt on kuitenkin hakusessa mahd. korkea palkka perus duunarille. Liekö sitten mahdoton yhtälö? Nykyisessä duunipaikassa on hyvä palkka, mutta kun tulevaisuuden näkymät on, mitä on, niin en mielellään seuraavassa työpaikassa alle sen palkan tekisi.
  Jos esim. Norjaan pääsisi töihin, niin tuo pari kuukautta töitä ja pari lomaa ei kuullostaisi ollenkaan pahalta.
  Olisi tarkoitus hieman pohjakassaa kerätä omakotitaloa varten.
  [signature]""Mielipide on kuin pyllynreikä, jokaisella on yksi ja ne kaikki haisee""[/signature]
   
 20. Hijodelaluna

  Rekisteröitynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  43
  Kuulostaa aika eksoottiselta!
  Tiedätkö kauan helikopterilla voi oleskella turvallisesti vedenalla?
  Kait ne köyttää kuitenkin helikopterin sisäpuolelle ennenkuin upottavat koko paskan?


  [signature]ojoj[/signature]
   
 21. Feliz

  Rekisteröitynyt:
  14.12.2004
  Viestejä:
  1 122
  hitsaajia haetaan ainakin aika usein tuonne...
  minusta se on hyvä palkka siellä vert. koulutus ..
  voi saada jopa parikymmentä euroa tunti
   
 22. The Great Milenko

  Rekisteröitynyt:
  21.11.2000
  Viestejä:
  1 489
  No anteeksi kun en jaksanut kirjoittaa "helikopteripelastautumiskurssi", mutta luulisi pikkusherlockin näppärästi tuosta postauksestani päättelevän mistä on kysymys.
  [signature]"Tätä minä juuri tarkoitan. "Ei ole olemassa mitään kulissia. Tämä on todellisuutta. Sinä olet hullu!"."[/signature]
   
 23. La carotte dans l'oreille

  Rekisteröitynyt:
  03.03.2007
  Viestejä:
  750
  Hitsaajia ja asentajia hakevat paljon. 180(n24?) kruunua esittivät palkaksi luokkahitsaajalle, vaatimuksena oli EW-tutkinto mig/mag ja tig.
  Lisäksi paikan päällä pitää suorittaa kokeet mig:llä rutiililangalla levylle vaakan sekä pystynä, tig:lle putkelle HLO 45.
  Jonkin verran on siis palkkaus parempi, tosin kaikki riippuu siitä työpaikasta.

   
 24. Feliz

  Rekisteröitynyt:
  14.12.2004
  Viestejä:
  1 122
  tjoo aina yleensä pari ilmoitusta saattaa olla vapaana...

  http://www.mol.fi/paikat/Job.do?lang=fi&jobID=7148102&index=18&anchor=7148102
  http://www.mol.fi/paikat/Job.do?lang=fi&jobID=7075100&index=19&anchor=7075100
  http://www.mol.fi/paikat/Job.do?lang=fi&jobID=7075110&index=21&anchor=7075110
  http://www.mol.fi/paikat/Job.do?lang=fi&jobID=7075113&index=22&anchor=7075113


   
 25. 50 000e,4kk töissä vuodessa Norjassa öljynporauslautoilla selitti aikoinaan joku tutunkaimanserkku(tm)
  Paikkaansapitävyydestä en menisi vannomaan,mutta 4kk töitä ja 8kk lomaa :)
  [signature]Koff -Mieti Sitä[/signature]
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti