Tinnitus

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Su-cc-ess, 26.11.2008.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. rävän tuuhein STI

  Rekisteröitynyt:
  02.03.2005
  Viestejä:
  3 641
  Pelaatko (nimestäsi päätellen...) jtn FPS -pelejä kuulokkeet päässä ja äänet kohtalaisella tasolla, että kuulisit paremmin vihuja? Noiden kuulokkeiden käyttö varsinkin pelatessa on melkoisen salakavalaa, sitä ikäänkuin huomaamattaan aina säätää lisää volaa, että kuulisi ne vihut paremmin... Siinä kun pelaat sen +2h niin kyllä korvat kiittää :(

  Mulla tuli tinnutustä 4,5v sitten eräistä konemusakemuista, ja sen jälkeen varsinkin bileiden päätteeksi aamuyöllä toisinaan korvissa kohisee. Olen huomannut, että samaa tapahtuu myös, jos pelailee kuulokkeet päässä ja innostuu jo mainitsemallani tavalla leikkimään volalla :/

  Kyllä kannattaa vähentää vielä jos voi... Toi on sellainen loppuelämän sairaus, että heikkohermoisempi ei sitä kestä :(
   
 2. Bingobango

  Rekisteröitynyt:
  18.11.2004
  Viestejä:
  175
  Muistan joskus ala-asteikäisenä kun tuli pamautettua nallipyssyn nallirulla jollain kivellä. Kuulo lähti moneksi minuutiksi kokonaan ja säikähdin silloin että lähtikö kuulo kokonaan.
  Mitään pitempää tinnitusta ei jäänyt.
  Tässä eräs päivä höyläilin kakkosnelosia pihalla ja vaikka koneen ääni ei miltään suurelta alussa kuulostanutkaan niin ~1h höyläyksen jälkeen huomasin että korvat tinnittää. Tätäkään tinnitusta ei onneksi kestänyt kovin montaa tuntia.
   
 3. Ewottaja

  Rekisteröitynyt:
  02.03.2007
  Viestejä:
  336
  En pelaa kuulokkeet päässä, katson ainoastaan elokuvia ja televisiota. Naapureista johtuen kuulokkeet on päässä jopa 3-5h päivässä. Tiedä sitten jos on joku räjähdys tjsp. tullut normaalia kovemmalla. Luulisi että se olisi tullut jo aiemmin, eikä 6kk kuulokkeiden käytön jälkeen.

  Tähän asti en ole koskaan käyttänyt kuulokkeita, mutta vittumaisten naapurien takia jouduin sellaiset ostamaan, ja tässä nähdään lopputulos. Kiitos teille metelöivät naapurit.

  Mulla muuten aloitettiin kilpirauhasen vajaatoiminnan takia Thyroxin lääkitys, ja vähän sen jälkeen tämä tinnitys alkoi. Olisiko näillä jokin yhteys?
   
 4. mabasa

  Rekisteröitynyt:
  22.03.2004
  Viestejä:
  3 145
  En usko, että tuo johtuu kuulokkeista. Vai onko kuulosi merkittävästi alentunut? Tinnitushan monesti tulee kuulovaurion yhteydessä. Kyllä sinä sen tietäisit, jos olisit aivan liian kovalla kuunnellut. Juuri tuonkin takia sinun pitäisi mennä sinne lääkärille, vaikka sitten arvauskeskukseen. Tai otat opintolainan. Kyllä sitä rahaa hullumpaankin kuluu. Että selviäisi mahdollisesti syy ja tehtäisiin ainakin kuulokoe, niin tietäisit vähän, missä mennään.

  Tinnitushan voi syntyä esim. verenkiertohäiriön yhteydessä, jonkin sairauden jälkitautina jne.
   
 5. Ewottaja

  Rekisteröitynyt:
  02.03.2007
  Viestejä:
  336
  En ole huomannut ainakaan mitään selkeää kuulon huonontumista.
   
 6. Mokkis

  Rekisteröitynyt:
  26.01.2000
  Viestejä:
  1 060
  ei kuulokkeissa ole mitään pahaa jos vain pitää volyymin riittävän alhaisella. Itse teen niin että aloitan sellaisella volyymilla jolla juuri ja juuri musiikin kuulee selvästi. Niin ettei mitään infoa jää kuulematta, mutta että taso on mahdollisimman alhainen. Taustamelun pitää tietenkin olla pieni. Ennen oli oma hiljainen työhuone jossa saattoi kuunnella erittäin hiljaa musiikkia, nyt meluisa avokonttori. Ei hyvä.

  Kuulokkeissa on se huono puoli että niillä tuntuu niin makeelta kuunnella lujaa ja siihen lujuuteen tottuun joten volat helposti nousee koko ajan...

  Suljetut kuulokkeet myös haittaavat korvan tuulettumista joten vaikkua syntyy. Itsellä kovat ihan märkii. Töissä ja iltaisin joutuu kuulokkeita käyttään, joten ongelma on ihan konkreettinen.

  Muistelisin että penskana kokeiltuani tukkia korvat olisi kuullu vain huminaa ja sydämen sykettä. Kyllä sitä huminaa nytkin kuuluu, ei se kaikki vinkumiseen huku. Saisi vain vinkua vähemmän.

  Tai kokeilinkin juuri. Jos tukkii korvat etusormilla niin tinnitus on kovempaa kuin jos työntää korvan nipukat sisään etusormilla. Aika outoa, mutta humina kuuluu hyvin kuitenkin vaikka oikea korva hieman uliseekin.

  Normitilan tinnitus myös häviää kokonaan joksikin aikaa jos tukkii korvat hetkeksi. Joskus pidin ihan yön yli tulppia ja olo oli mahtava herättyä kun kaikki ääni oli niin lujia eikä tinnitusta kuulunut. Siis silloin kun tinnitus oli voimakkaampaa alkuaikoina.

  Olisikohan korvassa joku gain control? Tai siis onkin...
   
 7. SheikYerbouti

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2003
  Viestejä:
  4 626
  [nosto]

  Alkoi aika sponttaanisti tinnittämään vasemmassa korvassa tässä jokunen päivä/viikko sitten. Ensin soi vaan välillä ja meni ohi, nykyään korkea ääni jatkuvasti vasemmassa korvassa. En ole ikinä kuunnellut kovalla volyymillä oikeastaan mitään, leffoissakaan en käy liian kovien äänien takia. Aina erittäin tarkka ollut, että en ajaudu tilanteisiin joissa on kovaa ääntä.

  Johtuneeko sitten pyrkimyksestä alentaa verenpainetta? Tullut oltua pitkään vähäsuolaisella dieetillä ja alettua kuntoliikunta, joten verenpaine on luultavasti viime viikkojen aikana laskenut. Nenä on aina myös ollut vino ja vasemman sieraimen läpi ei kulje ilma oikeastaan lainkaan ruston vuoksi.

  EDIT: Tässä samalla on välillä, piiiiiitkästä aikaa, alkanut kuulumaan sydämenlyönnit korvissa välillä nukkumaan mennessä. Skidinä tätä aina kuului, nyt alkanut taas. Nämä äänet loppuivat ja tinnitus alkoi. Kieroa!

  Ja oi tätä ironiaa, kirjoitin heinäkuussa tähän samaiseen ketjuun:
   
 8. SheikYerbouti

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2003
  Viestejä:
  4 626
  Vastaan itselleni - vasen korva oli täynnä vaikkua. Lääkäri arvioi, että 35-40db leikkasi kuuloalueelta pois. Aiheutti myös tinnituksen.

  Jumalauta mikä helpotus. Olin aika valmis jo luopumaan normaalista elämästä, niin helvettiä se oli.

  EDIT: Maksoi muuten vain 68 euroa, menin suoraan erikoislääkärille. Tutki korvan, nenän, suun ja puhdisti korvan täysin.
   
 9. Pvt. Hudson

  Rekisteröitynyt:
  15.08.2008
  Viestejä:
  22
  Congrats, onneksi selvisi. Itselläni korvat huutaneet nyt pari kuukautta kovempaa kuin vuosiin. Alkaa tosin jo vähän rauhoittumaan. Voisi varmaan varmuuden vuoksi käydä huuhtelussa.
   
 10. ViKiV

  Rekisteröitynyt:
  21.05.2009
  Viestejä:
  76
  Siis mitä? Voiko tämä vinkuna muka pelkästään vaikusta johtua? Itselläni tämä korkeataajuuksinen vinkuna on ollut riesana varmaan yläasteelta asti, enkä ole koskaan saanut sille mitään selitystä, koska meluisissa tiloissa pidän aina korvatulppia ja muutenkin olen äänenvoimakkuuksien kanssa tarkka.
  Kuulokin on aina testeissä ollut huippuluokkaa.

  Korvia ei kyllä varsinaisesti ole tullut putsailtua. Olisihan tuo kumma jos tämä kitinä tästä tokenisi melkein vuosikymmenen jälkeen :eek:
   
 11. Holokausti

  Rekisteröitynyt:
  01.10.2008
  Viestejä:
  66
  Onneksi olkoon :cool:

  Itsehän kävin 08 -kesänä korvien soimisen alkaessa ihan korvalääkärin pakeilla. Sieltä ei oikein mitään varsinaista informaatiota irronnut, mutta korvaan tietenkin kurkkasivat. Olisikohan lääkäri huomannut sinne tähyillessä jos siellä on vaikkua sellaisia määriä että voisivat aiheuttaa kyseisen vaivan? Vai vaatiiko perusteellisemman tutkimuksen, ja olisi mahdollista että tinnitukseni johtuisikin vain vaikusta...

  Ainahan sitä saa toivoa :o
   
 12. mabasa

  Rekisteröitynyt:
  22.03.2004
  Viestejä:
  3 145
  Siitä voisikin saada kunnon ahaa-elämyksen: ahaa, ei tarvitse kärsiä tinnituksesta, kun putsaa korvat kerran vuosikymmenessä. Täytyypä muistaa paremmin tulevaisuudessa.

  Eli huhhuh, mitä juttuja teillä on. Vaikka jotkut vannovatkin, etteivät koske korviinsa millään kyynärpäitä pienemmällä, niin oikeasti vanupuikon heilauttaminen suihkun jälkeen on hyvä tapa. Ei pääse kertymään vaikkua ja samalla tulee kuivattua korvat :D
   
 13. Vessapaperimuumio

  Rekisteröitynyt:
  21.08.2006
  Viestejä:
  213
  No ei vitussa ole. Vanupuikon työntäminen korvaan on ensinnäkin vaarallista ja toiseksi vaikun poistaminen ei sillä onnistu. Tamppaantuu vaan paremmin.
   
 14. kansaIainen

  Rekisteröitynyt:
  11.05.2003
  Viestejä:
  5 879
  Jos sormien työntäminen korviin olisi terveellistä, meillä olisi ohuemmat sormet.

  Korviin ei saa tunkea mitään tikkuja. Korvissa on hieno karvoitus joka vaurioituu eikä enää pysty poistamaan vaikkua, jos sitä kaivellaan tikuilla.

  Tinnitus voi johtua monista asioista, yksikään niistä ei ole korvakäytävän tukkoisuus.

  -väsymys

  -asentovirheet

  -melun aiheuttama vaurio korvassa

  - purentavirheet, leukojen jännittäminen, hampaitten narskutus

  -jännitysvirheet, hankala työtuoli, hankala asento, hartioitten jumittaminen

  -kuulohermon vaurio (ulkopuolinen ruhje, syöpä, perinnöllinen vika)
   
 15. mabasa

  Rekisteröitynyt:
  22.03.2004
  Viestejä:
  3 145
  Living on the edge. Elämä on vaarallista, mutta aika tohelo saa olla, jos vanupuikolla tärykalvonsa puhkaisee. Ja todellakin, kun säännöllisesti puhdistaa, niin lähtee. Tamppaantuu? Mitä ihmettä taas? Se tarttuu kosteana helposti siihen puikkoon. Olen aina ihmetellyt, miten ihmiset saavat korvansa täyteen vaikkua ja nyt tiedän. Itsellähän ei ikinä ole lääkäri korvista vaikkua löytänyt.
   
 16. DropIt

  Rekisteröitynyt:
  20.09.2002
  Viestejä:
  49
  Itse käyttänyt jonku 15 vuotta vanupuikkoja aina suihkun jälkeen.

  Kävin kesällä korvia näyttämässä lääkärissä muusta syystä.

  Kehuivat kuinka puhtaat korvat mulla on. :p
   
 17. mabasa

  Rekisteröitynyt:
  22.03.2004
  Viestejä:
  3 145
  No, juurihan yllä kerrottiin, että yksi oli juurikin korvakäytävän tukkoisuus. Ei ole myöskään ensimmäinen kerta, kun olen moisesta kuullut. Jos menee lääkärille näyttämään korviaan tinnutuksen takia, niin ensimmäisenä lääkäritkin katsovat, onko korvassa jotain ylimääräistä tavaraa eli käytännössä vaikkua tai legopalikoita.
   
 18. kansaIainen

  Rekisteröitynyt:
  11.05.2003
  Viestejä:
  5 879
  No hitto!

  Aiheuttaako korvakäytävän tukkoisuus tinnitusta?

  Vai onko se vain kuulon alenema?

  Aiheuttaako korvatulppa tinnitusta?
   
 19. dzeeta

  Rekisteröitynyt:
  27.07.2004
  Viestejä:
  569
  Viimeksi pari viikkoa sitten lääkäri taas kerran muistutti, ettei korviin saa millään sörkkiä, varsinkaan vanupuikoilla. Sillä saa lähes poikkeuksetta työnnettyä vaikkua kohti tärykalvoa/korvakäytävän seinämiä. Puikkoon voi pienen värinäytteen saada ja joskus vähän enemmänkin, mutta siihenpä se sitten jää. Itselle kuitenkin jäänyt tuo tapa päälle lapsuudesta ja viimeksi liiallisen kaivamisen tuloksena korvakäytävän tulehdus mekaanisen rasituksen seurauksena. Itse käytän removaxia ja sen mukana tulevaa pientä pumppua, näillä saa korvan riittävän puhtaaksi ihan kotikonsteinkin huuhtelemalla. Välillä lähtee aivan uskomattomia "palasia" ja puhdistumisen voi jopa tuntea.

  Itse kärsin myös tinnituksesta. Vaikun runsas määrä vaimentaa ympäristöstä tulevia ääniä ja näin ollen tinnituksen voi ikään kuin kuulla paremmin. Vaikkuhan ei itsessään "aiheuta" tinnitusta.
   
 20. Hyvok

  Rekisteröitynyt:
  30.01.2005
  Viestejä:
  822
  Itse voin kokemuksesta sanoa että EI kannata sillä vanupuikolla tosiaan sorkkia korvia. Eräs kerta kun rutiininomaisesti puhdistin korvia niin vaikkua olikin niin paljon että puikolla sörkkiminen työnsi vain kaiken vaikun tärykalvoa vasten "muuriksi" jonka jälkeen en kuullut sillä korvalla käytännössä mitään. Valehtelematta puoltoistatuntia koitin sorkkia sitä puikolla pois sieltä mutta ei lähtenyt. Lähdin sitten keskellä yötä ajelemaan helsingin keskustaan hakemaan yliopiston apteekista jotain tököttiä jolla sen korvan saisi auki. No ei lähtenyt sillä tökötilläkään vaikka monta kertaa koitin. Nukuin sitten korva tukossa ja seuraavana aamuna menin hakemaan lähiapteekista 20ml ruiskun jolla suihkuttamalla lämmintä vettä se paakku lähti sieltä vihdoin pois.
   
 21. Tinnitus

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2010
  Viestejä:
  2
  Nyt tais tulla aika menettää se.. Muroneitsyys meinaan. :smoke:
  Joo ja tinnitus on tosiaan vittumainen asia. Oma piiipitykseni sai alkunsa kauan sitten puolustusvoimien palveluksessa ollessa metsäkeikalla kun joku reipas alikersantti nakkasi TJ-patin aivan teltan viereen ja minä epäonnekseni juurikin kohdalla telttakankaan toisella puolella. PAM! Tapahtumasta nousi luonnollisesti pienimuotoinen sanominen, raporttia ja kuulotestiä tehtiin. Mittauksissa todettiinkin alenemaa jollain tietyllä herzi alueella. Hmm.. Pitäisi ehkä palata asiaan ja vaatia suunnattomia korvauksia. Tai sitten ei.
   
 22. mabasa

  Rekisteröitynyt:
  22.03.2004
  Viestejä:
  3 145
  Onnea vain. Itselläni myös isänmaata puolustaessa korvautui osa kuulosta tinnituksella. Eipä tippunut korvauksia, koska tinnitus ei ole kuulemma sairaus, vaikka löytyi kyllä puolen tusinan lääkärin lausuntoa ja muuta. Mutta kun sitä ei voi mitata (todistettavasti), niin todistettava kuulovamma ei riittänyt (eikä myöskään itsessään kuulemma ollut mikään korvattava asia, kun minusta ei sen seurauksena tullut invalidia). Eli lyhyesti sanottuna saamani päätöksen sisältö oli: "Haista vittu, meitä ei sinun elämänlaatusi kiinnosta tippaakaan.". Suomessahan on perinteisesti se linja, että jos jokin vaikuttaa suoraan ja välittömästi ihmisen ammatinharjoittamiseen, niin se on ainoa mahdollisuus saada korvauksia. Muista haitoista ei tarjota edes lämmintä kättä.
   
 23. mabasa

  Rekisteröitynyt:
  22.03.2004
  Viestejä:
  3 145
  Vielä tuosta korvien puhdistamisesta, että jos jostakin tuntuu, ettei puhdistaminen onnistu työntämättä vaikkua syvemmälle, niin luonnollisesti sitten ei kannata. Minulla itselläni mahtuu puikko helposti sinne ja sitten vain pyörittelen sitä vasten seinämiä. Erityisesti, kun puhdistaa usein, niin ei siellä ole mitään, minkä voisin työntää syvemmälle. Minulla ei ole ikinä ollut korvatulehdusta, eikä mitään muutakin ongelmaa korvien kanssa lukuun ottamatta tuota tinnitusta ja kuulon alenemaa, jotka sain puolustusvoimista läksiäislahjaksi. Aion siis jatkaa korvien puhdistamista samalla tavalla kuin viimeisillä reilulla parilla vuosikymmenelläkin. Viimeksi korviin katsottiin syksyllä ja puhdasta oli.
   
 24. JMlie

  Rekisteröitynyt:
  09.08.2009
  Viestejä:
  350
  Itellä tinnitti n. 4kk korvatulehduksen jälkeen korva. Eikä ollut mitään pienimuotoista ulinaa vaan korkeataajuuksinen torvi kuului helposti puheen, television ym. yli. Olin jo valmistautunut siihen, että tätä jatkuukin sitten koko loppuelämä, mutta alkoikin sitten yhtäkkiä hiljenemään ja nykyään ei vingu luullakseni yhtään.

  Niin sitä vaan, että älkää heittäkö toivoa kaivoon jos parin kuukaudenkin päästä vielä vinkuu (niin kuin tuolla ylempänä joku oli jo tainnut). ;)

  Itsehän käytän myös säännöllisesti vanupuikkoja vaikkakin tuntuu, että ei niillä saa muuta kuin sitä keltaisen sävyissä heijastelevaa väriä ulos.

  On muuten autuas fiilis kun käy lääkärillä tyhjentämässä korvakäytävän. Muutama vuosi takaperin jäi kesällä uintikerran jälkeen vettä korvaan yli vuorokaudeksi enkä kuullut korvalla juuri mitään. Kyllähän sitä yritti ronkkia vaikka minkälaisella sauvalla pois, mutta piti sitten lopulta antautua ja varata aika.

  Kelas vaan, että uskomattomasti sitä paskaa korvaan mahtuukin kun katteli sitä lääkärin kädessä olevaa pahvikaukaloa... hyi helvetti :(
   
 25. Vessapaperimuumio

  Rekisteröitynyt:
  21.08.2006
  Viestejä:
  213
  Vaarana ei ole pelkästään tärykalvon vaurio vaan korvakäytävässä oleva iho on erittäin arka mekaanisille vaurioille ja paranee hitaasti.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti