TIG-koneen hankinta-apuja

Viestiketju alueella 'Autot ja muut moottoriajoneuvot' , aloittaja winlin, 04.09.2016.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. winlin

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2007
  Viestejä:
  407
  Moro kaikille, en nyt tähän hätään löytänyt jo olemassaolevaa kettinkiä joten alla kysymys:
  Tekeeköhän esim. näillä halvoilla TIG-laitteilla mitään, noin 500eur olisi hintakatto:
  http://www.ebay.com/itm/TIG-WELDER-...072795?hash=item3d0f710f5b:g:f94AAOSwX~dWoNgE
  http://www.ebay.com/itm/TIG-WELDER-...344767?hash=item3abb4acd3f:g:yHQAAOSwJkJWl28f

  Käyttötarkoitus olisi siis satunnaiselle autotallitarpeelle ohuen mustan/rosteripellin sekä valualumiinikappaleiden korjaushitsaukseen.
  Riittävän kokoinen voimavirta-mig on jo omasta takaa paksumman raudan hitsaukseen.
   
 2. blastermaster

  Rekisteröitynyt:
  09.01.2002
  Viestejä:
  1 445
 3. PartII

  Rekisteröitynyt:
  19.08.2013
  Viestejä:
  2 357
  Mulla on ollut tuollainen halpa kiinan tig ja olihan se aika paska. Kuorten sisään ainakin kannattaa vilkaista, mutta varovasti ettei tuu pahaa järkytystä :D Siellä voi olla löysiä liitoksia ja muttereita piirilevyillä. Laitoin lopulta vahingon kiertämään ja ostin pykälää parempaa laatua, eli Everlastin koneen. Tällä jo jotain hitsaakin. Joten suosittelen säästämään vähät roposet ja ostamaan pykälää kalliimman esim. Everlastin tai katselemaan käytettyä merkkikonetta.
   
 4. mzzj2

  Rekisteröitynyt:
  09.12.2002
  Viestejä:
  2 887
  Mikäs kiinakiinakoneella hitsaamisessa tökki?

  Käytettyjä merkkikoneita alle tonniin saa kyllä katsella, helvetillisellä tuurilla ja kyttäämisellä saatat saada alle kahdessa vuodessa jonkun koneen joka on pienempi kuin perävaunu ja jonka hitsausominaisuudet on edes samalla tasolla kuin uudessa kiinainvertterissä. :D

  Noista ihan halvimmista pysyisin itsekin kaukana, mutta stahlwerk tai everlast vois olla siedettäviä kiinakoneita ja noita on aika paljon käytössä. Stahlwerkillä ei ole tällä hetkellä myyjää suomessa, oisko everlastissa ollu paremmat katteet...
  Stahlwerkin 200A acdc pulse ittellä käytössä, jotain ihme bugia tossa oli alussa mutta nyttemmin toiminut ok. Jälkikäteen ajatellen ottaisin ehkä S-mallin jossa on myös ac-taajuuden säätö.

  Valualumiinikappaleet on sitten usein ihan vihoviimeistä tavaraa tigattavaksi ja harjoittelua ei kannata ainakaan niistä aloittaa jos ei ole aiemmin tigillä hitsannut. Jajaja siihen hommaan kannattaa ostaa vähintäänkin 5%si 4043 lankaa tai sitten 12%Si 4047 lankaa.
   
 5. PartII

  Rekisteröitynyt:
  19.08.2013
  Viestejä:
  2 357
  Mikä siinä ei olisi tökkinyt. Koneen laatuhan on aivan naurettavaa ja jopa vaarallisen näköistä kun kuoret silpaisee pois. Liitokset löystyivät itsekseen jne. Nappuloita löytyy joka lähtöön, mutta silti tuntuu olevan mahdoton löytää kunnollisia säätöjä. Kaikki elektrodit eivät toimi, muistaakseni jossain lukikin ettei jopa vihreää saisi käyttää, eikä se sen puoleen yhtään toiminutkaan. Ja jos et muista raapia elektrodia johonkin ennen sytytystä, niin saatat saada vain epämääräistä kipinöintiä. 200A kone, mistä mitattiin about 150A, silti se onneton kiinakolvi meinasi sulaa käsiin. Muutkin kuten maadoituskaapelit aivan naurettavat.
  Everlastillä kaikki astetta paremmin, mutta hinta onkin tuplat. 500eurolla nyt vaan ei saa hyvää ac/dc tig konetta, enkä tarkoittanut että tuolla rahaa saisi edes käytettyä merkkikonetta, mutta sen Everlastin hinnalla voi jo löytää.
   
 6. mzzj2

  Rekisteröitynyt:
  09.12.2002
  Viestejä:
  2 887
  Ok, kuulostaa ihan ...kiinalaiselta :D

  Vihreetä elektrodia ei kyllä senpuoleen suositella useimpiin invertteri-merkkikoneisiinkaan, se on niiden wanhojen peräkärryn kokoisten muuntajakoneiden juttuja..
   
 7. winlin

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2007
  Viestejä:
  407
 8. PartII

  Rekisteröitynyt:
  19.08.2013
  Viestejä:
  2 357
  Jos pääasiassa hitsailee mustaa ja rosteria(dc), niin varmaan pärjää näillä halvoilla romuilla niin pitkälle ennen kuin viiden pennin konkat antaa periksi.
   
 9. mzzj2

  Rekisteröitynyt:
  09.12.2002
  Viestejä:
  2 887
  Muistelen jotain nettimutuilua että noissa kombinaatti-kiinakoneissa on ollut paljon enemmän vikoja kuin pelkissä hitsikoneissa, koskisi mm. sekä everlasteja että stahlwerkkejä.

  Ja maksaahan tossa plasma vielä satasen ylimääräistä ;)

  Omalla stahlwerkillä oon hitsannut etupäässä alumiiniä, ja kuten sanottu nyt jos pitäs valita niin ottasin tuon vähän kalliimman S-mallin jossa on ac-taajuuden säätö.

  Ja kolvihan noissa kaikissa 200A AC koneissa on vitunmoinen mohlo, jos on kerran pidellyt vesijäähdytteistä saman virrankeston kolvia kädessä niin voi olla suuri kiusaus ostaa sellainen.
   
 10. mzzj2

  Rekisteröitynyt:
  09.12.2002
  Viestejä:
  2 887
  BTW, jos tig-hitsaus ei ole ennestään tuttua niin kannattaa ostaa pari pakettia niitä elektrodeja heti alkuun, niitä nimittäin saa olla teroittamassa about jatkuvasti ennenkuin homma alkaa futaamaan. :rolleyes:
  oikeestaan muuta ku 1,6 ja 2,4 millisiä ei tarvi, värinä vaaleansininen, kulta, musta, tai violetti kun ne käy kaikkeen mahdolliseen.
   
 11. PartII

  Rekisteröitynyt:
  19.08.2013
  Viestejä:
  2 357
  Toi mun Everlast on myös yhdistelmäkone, eli löytyy plasma, ihan kiva olla olemassa. Ja kolvi on vesijäähdytetty, tosin en ole vielä kerennyt rakentamaan jäähdytyslaitetta. Kaapelit noissa myös siitä huonoja että jos joutuu vähänkään kylmässä hitsailee, niin muuttuvat rautakangeksi.
  Itse hitsannut pääasiassa punaisella rosterit ja harmaalla alumiinit, 2.4mm hyvä yleiskoko.
   
 12. mzzj2

  Rekisteröitynyt:
  09.12.2002
  Viestejä:
  2 887
  Jep, punainen toimii raudalle niin kauan ku sitä vielä saa, kaikista liikkeistäkään tota ei enää löydy kun ainakin osa valmistajista on lopettanut ton tuotannon. Ekohippeilyhommaa tää siis, tuo on hyvin lievästi radioaktiivista.
   
 13. Shelby

  Rekisteröitynyt:
  20.05.2003
  Viestejä:
  671
  Elektodeissa pärjää vihreällä ja punaisella, lähes tulkoon kaikessa. Aikojen saatossa kuitenkin on tullut vastaan, et nuo värikooditkin saattaa vaihdella valmistaja kohtaisena, saattaa jollain olla värit jotain muutakin. Valu-alumiinin hitsaukseen on hyviä myös certauniumin puikot, riippuen materiaalin vahvuudesta. Pitää valunhitsauksessa myös muistaa, esilämmitys ja jälkijäähdytys. Lämpö tasaisena kaiken aikaa.

  Alumiini valuissakin on silti paljon eroja, toisista valuista saattaa löytyä, vaikka mitä sontaa niin hitsaus saattaa olla jopa mahdotonta. Vanhanajan kunnon alumiini on noissa valuissa ollut helpoiten hitsattavissa.
   
 14. mzzj2

  Rekisteröitynyt:
  09.12.2002
  Viestejä:
  2 887
  Vielä helpommalla pääsee elektrodeissa kun käyttää jotain noista yleislaaduista. Punainen ja vihreä on ns. menneen talven lumia, punainen saatavuuden takia ja vihreä ominaisuuksien takia.

  [​IMG]

  Suomesta helpoimmiten löytyy noista luultavasti musta tai kultaa, omat hitsailut olen kylläkin tehnyt sinisellä ja harmaalla..
   
 15. Chevy1991

  Rekisteröitynyt:
  06.09.2016
  Viestejä:
  1
  Syvällä rinta äänellä 51v, kehoitan ottamaan yhteys Tampereen sähkökone korjaamoon/tampere(at)flowplus.fi nekalaan.Sieltä voi ostaa käytettyjä/huollettuja/korjattuja hitsikoneita.Unohtakaa noi china shitit kokonaan. Ostakaa Kempin tig,pelaa varmasti.Ne on tehty työkäyttöön mutta hyvä valinta myös satunnaiseen käyttöön.itsellä on harrastekäytössä kaikki hitsikoneet Kempin koneita.Näitä kinuski koneita kanssa joskus kokeillut,en koske kepilläkään.
   
 16. Athlon4

  Rekisteröitynyt:
  05.03.2000
  Viestejä:
  9 822
  DC Stahlwerkki ollut muutaman vuoden käytössä ja ei löydy valittamista näin harrastehitsaajana, tiggaaminenkin on helpompaa mitä alun perin luulin toki parempi olla tosiaan niitä elektrodeja aina reilusti saatavilla niin ei tarvitse olla jatkuvasti teroittamassa sitä ainoaa kepakkoa. Oikeastaan ainoa asia mikä jäi harmittamaan ettei suoraan ostanut ac konetta niin olisi päässyt alumiinin kanssa leikkimään. 3-1 Kombokone on näppärä varsinkin kun tilaa on rajoitetusti. Varmaan on joku Kemppi parempi mutta kun hintaa on heti 2-3x enemmän niin ei ole satunnaishitsaukseen oikein järkevä investointi.
   
 17. hävittäjät

  Rekisteröitynyt:
  09.02.2019
  Viestejä:
  3

  Terve ostin tuommoisen Stahlwerkin AC/DC ST IGBT Tig hitsauskoneen ja kyselisin jos jollain olisi tietoa miten periaatteessa tuota pulssi toimintoa säädellään. olen hitsannut perusDC tigillä aiemmin Crmo teräksiä mutta tuo pulssi toiminto on uutta sekä myös alumiinin hitsaus. Kiitos etukäteen avusta.
   
 18. Tuppu

  Rekisteröitynyt:
  03.02.2003
  Viestejä:
  1 570
  Täällä ollu vuosia jo käytössä n. 500e kiinalainen 200A AC/DC pulssi tig eikä kyllä oo valittamista ollu. Suurin rajoitus on hitsaajan taito. Kolvi alkaa olla melko loppu toki, ja maakaapeli alimittainen, mutta tohon hintaan ei oikeen voi ikuista ja parasta odottaakaan. Otin ton toki uutena heti auki ja kiristelin kaikki johtoliitokset tms. Kone selvis jopa pienestä onnettomuudesta jossa jäi litistyksiin 1,5 tonnin kuorman alle ja pienen pellin oikaisemisen jälkeen käyttö on jatkunut. :)

  Nykyään noi halvimmat vehkeet taitaa olla jo ihan täys digilaitoksia, mutta kaikki taidetaan kyllä kiinassa tehä oli merkki mikä vaan.
   
 19. hävittäjät

  Rekisteröitynyt:
  09.02.2019
  Viestejä:
  3
  Terve vaan, Onko sulla mitään vinkkiä antaa miten se pulssi toimii.....Toki voin alkaa kokeilemaan, mutta että jotakin ohjetta jos olisi siitä, niin varmaan jeesais asiassa eteenpäin heti enemmän kuin oma kokeilu.
  siinähän on se ylhäällä 0 ja sitten joko -5 tai +5 arvot potikassa.
  Kuvitellaan, että hitsaisin tommosta 1mm seinämä vahvuista teräsputkea ja virta olisi n.35-40A.
  Miten sitä pulssia suosittelisit siihen. Mulla siis sama kone kuin sulla stahlwerk AC/DC 200 pulssi (valkoinen kone).
   
 20. Tuppu

  Rekisteröitynyt:
  03.02.2003
  Viestejä:
  1 570
  Ei tainnu mulle olla tuo kysymys(itellä eri kone, mutta), enkä tosiaankaan ole mikän hitsausexpertti ja totta puhuaksen en paljoa oo tota pulssitioimintoa käyttäny. Käsittääkseni sillä voidaan parantaa tunkeumaa vähemmällä lämmöntuotolla, en pitäisi sitä kovin hyödyllisenä ohuelle maskulle. Ite tykkään käyttää pitkiä upslope ja downslope aikoja niin silloin voi liipaisimesta käsin "pulssiittaa"(vähentää tehoa) jos näyttää et alkaa palamaan puhki. Lisäks sit alumiinille on kätevää jos on jalkapedaali jolla saa hallittua tehoa, alumiini ku lämpenee niin sulaa herkemmin ja pitää tehoa alentaa, korostuu erityisesti pienissä kappaleissa. Mutta tässäkin toimii aika näppärästi myös tuo liipaisin "pulssitus" ja toki voi keskeyttää hitsaamisen ja koneen nupista vähentää tehoa.
   
 21. hävittäjät

  Rekisteröitynyt:
  09.02.2019
  Viestejä:
  3
  Kiitoksia, Täytyy koittaa vaan tehdä koe kappaleita. Ja nuo pitkät upslope/downslope vinkit täytyy
  myös katsoa, itsellä vanhassa dc tigissä ei niitä ollut.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti