The Witcher 3: Wild Hunt (PC/PS4/Xbox One)

Viestiketju alueella 'Pelit ja konsolit' , aloittaja Dragonheart^, 05.02.2013.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. oldslow

  Rekisteröitynyt:
  18.02.2011
  Viestejä:
  183
  Juuri laitoin pelin lataukseen, kuinkahan pyörii tällaisella kokoonpanolla? Kokeilemallahan se tietysti selviää, mutta olisi kiva saada vähän etukäteen infoa.

  Win7 64-bit / Intel Core i5 2500K 3.30GHz / 8,00Gt DDR3 800MHz /
  2047Mt NVIDIA GeForce GTX 770 / 120GB OCZ-VERTEX3 (SSD) & Samsung SSD 850 EVO 250G.
   
 2. Sadness

  Rekisteröitynyt:
  31.10.2013
  Viestejä:
  9 707

  Tosta kannattaa katella mutta piirtoetäisyydet ja varjot ainakin suoriltaan mediumille. itelläni on käytössä highit 970 kanssa, muissa sitten voi kikkailla.
   
 3. oldslow

  Rekisteröitynyt:
  18.02.2011
  Viestejä:
  183
  Kiitoksia, no ei muuta kuin huomenna kokeilemaan :).
   
 4. Rage_

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2012
  Viestejä:
  486
  Ennen koneen päivitystä pelailin vanhalla Phenom II 1055T + GTX 770 kombolla medium-high-asetuksilla sujuvasti, joten eiköhän tuo sinullakin high:lla pyöri ihan mukavasti.
   
 5. oldslow

  Rekisteröitynyt:
  18.02.2011
  Viestejä:
  183
  Tuossa aloittelin ihan tutoriaalilla, ja GeForce Experience optimoinnilla, ja ihan kivaltahan tuo näyttää / tuntuu.
   
 6. eskimoe

  Rekisteröitynyt:
  26.12.2008
  Viestejä:
  1 559
  1F888-2CE52-3E459-DAD3A

  https://www.gog.com/redeem

  Tuossa on koodia GOTY Editioniin jos joltakin uupuu. Ei ole itsellä käyttöä.
   
 7. MikkoKoo

  Rekisteröitynyt:
  28.07.2003
  Viestejä:
  1 245
  Viimeinen DLC lopultakin tuli päätökseensä. Mikä uskomaton tyhjyys tuntuu juuri nyt sisälläni. Huikea, mahtava seikkailu - on ohi, sniff :¨¨(

  edit: pelikelloon ehti kertyä 247 tuntia, ja peliä en tule koskaan uudelleen aloittamaan.
   
  Viimeksi muokattu: 17.10.2016
 8. MikkoKoo

  Rekisteröitynyt:
  28.07.2003
  Viestejä:
  1 245
  Juuri tämä tässä pelissä on ollut parhautta :kippis:
   
 9. Mohoo

  Rekisteröitynyt:
  17.01.2015
  Viestejä:
  70
  Itellä lähti joku aika sitten toinen läpipeluu, julkaisun aikaan tuli pelattua peli läpikotaisin ja nyt NG+ ja DLC:t. Rapiat 50 tuntia pelattuna NG+:aa, vielä en ole edes päässyt Skelligeen asti. Kiirekös tässä. Harvoin sitä enää nykyään löytää pelejä mistä viitsii innostua tällä tavalla että vaikka kuinka paljon pelaa niin koskaan ei saa tarpeekseen, varsinkin toisella pelikerralla. On tämä vaan aivan loistava peli.
   
 10. Karhuherra

  Rekisteröitynyt:
  03.02.2013
  Viestejä:
  1 348
  Noniin, tulipahan itsekkin viimein pääjuoni pelailtua läpi. Yllätävän ...

  antiklimaattinen oli tuo lopputaisto. Ei se huono ollut, mutta jotenkin koko ajan tuntui sille että olisi noista lähtökohdista voinut saada hieman enemmänkin irti. Kaer Morhenin taisto oli paljon eeppisempi. Itse loppu taas ei ollut huono lainkaan, vaan ihan tyydyttävä lopetus. Kyseessä oli siis se lopetus, jossa Ciri jää henkiin ja alkaa noituriksi. Mitä todennäköisimmin Ciristä olisi tullut keisarinna, mutta en päättänyt osallistua Radovidin salamurhaamiseen, koska kuuleman mukaan noiturien pitäisi pysyä etäällä politiikasta, joten odotin kyseisen tehtävälinjan aiheuttavan harmaita hiuksia myöhemmässä vaiheessa peliä. Liian monissa peleissä kun valintojen seuraukset ovat tarkoituksellisen ennalta-arvaamattomia, mahdollisimman ristiriidassa sinun omien tavotteidesi kanssa ja mahdottomia järkeillä etukäteen. Pakko kyllä CD Projekt RED:lle antaa plussaa, että hoitivat tuon asian aika mallikkaasti, sillä näin jälkikäteen tarkasteltuna peli antoi aina riittävästi luotettavaa informaatiota päätösten tekoon. Nytten olisi vielä lisäosat edessä, joten niiden valinnoissa sitä luultavasti osaa olla hieman viisaampi, kun tietää miten tuo systeemi pelissä toimii.

  Ei sillä että minä erityisen tyytymätön olisin tuohon lopetukseen ollut. Siinä Ciri pääsee elämään juuri sellaista elämää kuin itse haluaa, omilla ehdoillaan, kokemaan kaikkea mielenkiintoista ja sivutuotteena ehkä myös auttamaan hieman muita ihmisiä joiden elämää hirviöt haittaavat. Keisarinna-lopetuksessa Ciri taas tiedostaa oman potentiaalin ja rupeaa Keisarinnaksi koska kokee sen velvollisuudekseen, sekä näkee että pystyy sillä tavalla auttamaan useampia ihmisiä, vaikkakin se tapahtuu osittain hänen henkilökohtaisten haaveiden ja tavotteiden kustannuksella. Siltikin, maailma on ja tulee olemaan aina enemmän tai vähemmän takapuolesta teki kuka mitä tahansa, joten onko se nyt niin väärin viettää elämää omilla ehdoillaan mielenkiintoisia kokemuksia hankkien? Enpä osaa sanoa.
   
 11. illm

  Rekisteröitynyt:
  17.03.2012
  Viestejä:
  152
  Tossahan lopun päätöksen suhteen voit tehdä kaikki nappulat oikein mutta sit käyt
  moikkaamassa emhyriä edes vastaanottamatta sen lahjuksia ja ciri menee empress linjaa
  joka oli omasta mielestäni vitun tyhmää kun muuten kaikki meni juuri eri linjoja.
   
 12. Halopeno

  Rekisteröitynyt:
  22.03.2015
  Viestejä:
  129
  Mikäs tässä on Skyrimiä paremmin? Mietin että asentaisiko sen uusiksi, vai ostaisiko tämän.
   
 13. Roth

  Rekisteröitynyt:
  15.05.2016
  Viestejä:
  128
  Witcherissä maailma on elävämpi, eikä niin staattisen oloinen kuin Skyrimissä. Samoin tehtävät ovat pääosin mielenkiintoisempia. Witcherin jälkeen Skyrimin ja Falloutin maailmat ovat jotenkin tuntuneet vaisummilta ja NPC:t enemmän "tietokonemaisilta".

  Toisaalta jotkut eivät ole pitäneet Witcherin maailmasta, vaikka he ovat taas sitten tykänneet Skyrimistä.
   
 14. Sadness

  Rekisteröitynyt:
  31.10.2013
  Viestejä:
  9 707
  On siinä skyrmissäkin omat juttunsa kun seikkailee ja vähän elävöittää sitä modeilla, modien kauttahan betshan pelit elävät kauemin kun witcherin tapauksessa lisäherkut ovat pieniä mutta skyrmissä tuele kokonaisia pelejä(endreali)

  Mutta näin vanilla näkökulmasta, witcherin questit ja kerronta tapa jos oikein osaan ilmaista on edellä betshan teoksia.
  Mutta silti olen molempien pelien suurystävä kun avoimen maailman fantasia ropet näyttävästi uppoaa.
   
 15. The Oath

  Rekisteröitynyt:
  30.05.2012
  Viestejä:
  1 248
  Kaikki.
   
 16. justi57

  Rekisteröitynyt:
  12.10.2004
  Viestejä:
  313
  Jeps, välillä tuntui, että oma monitori kävi ahtaaksi tälle maailmalle ja se olisi vaatinut 4K-näytön... Tosin pelattavuuden kannalta liikkuminen oli paikoin kömpelöä, esim. Novigradin NPC:itä pursuavilla kaduilla.

  En tiedä, ehkä enemmän pidän Oblivionin/Skyrimin/Fallout 3:n kaltaisista levollisista maailmoista, jotka eivät ole niin ylitsepursuavan täyteläisiä.
   
  Viimeksi muokattu: 23.10.2016
 17. MikkoKoo

  Rekisteröitynyt:
  28.07.2003
  Viestejä:
  1 245
  Witcherin maailma ja sen yksityiskohtaisuus ovat kyllä vertaansa vailla. Jossain mörön perseessä satut vahingossa eksymään reitiltä ja löydät jonkun pikkuruisen kaupan jonne yksikään questi ei vie. Silti tämäkin kauppa on uniikki ja sisältältää uniikin sisustuksen, aivan kuin oikeassa elämässä. Skyrim edustaa sitten juuri toista ääripäätä, sillä esim luolastot tuntuvat lähinnä proseduraalisesti generoiduilta, mikä on kyllä melkoinen immersiontappaja. Witcherin monet alueet ovat suorataan vaikuttavia, ja vahvaa tunnelmaa löytyy laidasta laitaan, esim auringonlasku merellä purjehtiessa tai öinen retki suolla kuutamon valossa. Skelligen luontoa jaksaa ihastella ja ihmetellä pitkään, Skyrim on tässä mielessä tasapaksu laatikko.

  Ei sillä, kyllähän Skyrimistäkin kovasti nautin, mutta witcher on vain vielä niin kovin paljon parempi kokonaisuus, imo.
   
 18. perato

  Rekisteröitynyt:
  30.12.2014
  Viestejä:
  1 482
  Itestä kyllä tuntu että myös Witcherinki ympäristöt oli paikoitellen todella "sieluttomia", vaikka selkeästi enemmän ajatusta niissä oli. Kaikkea semmosta pientä immersion tappajaa tässäki pelissä oli. Tusinatavaraa joka luukku täynnä, autiot talot täynnä tavaraa, tuoretta ruokaa, palavia takkoja yms.) Witcherissä tosiaan nuo sivuquestit oli pääasiassa ihan hyvin kirjoitettuja. Pääquesti ois hyvin voinut päättyä tuohon em. Kaer Morhenin tappeluun. Loppu oli jotenki hyvinki lässähtäneen pannukakun makunen, tuli ihan mieleen ensimmäinen installaatio tästä sarjasta.

  Skyrimissä taas itteä viehättää pelimekaniikka ja se 1st personin tarjoama parempi "siellä olemisen tuntu". Jotenni tuo 3rd person on rasittava tämmösissä luonnonympäristöissä missä puut ja pensaat on koko ajan joko näkökentän edessä tai häipyy kuin haamut siitä kameran edestä. Semmosta samanlaista "tuonne vois lähtä" fiilistä ei tuu kuten Skyrimissä. Mitää erityistä fiilistä ei witcherin pelimekaniikka tarjonnu toisin ku Skyrimissä hiippailut ja jouskarilla ammuskelut. Toki nämä nyt on niin voimakkaasti mielipidekysymyksiä, mutta eniveis. Jos nyt pitäs valita kumpaa pelais nii empä tiä, kumpikaa ei oikee houkuttele, Skyrim on jo nii kaluttu ja toisaalta Witcher 3 ei itelle tarjonnu mitää uudelleenpeluu koukkua.
   
 19. Karhuherra

  Rekisteröitynyt:
  03.02.2013
  Viestejä:
  1 348
  Helpompi olisi kysyä mikä tässä ei olisi paremmin. Skyrimissä on parempi modattavuus, saat luoda oman hahmon, enemmän vapaavalintaisuutta ja liikkuminen ei ole ihan yhtä kömpelöä, mutta muilla osa-alueilla Witcher III vie voiton. Mutta en tiedä onko noiden kahden vertailu ihan reilua, sillä kyseessä on yllättävän erityyliset pelit. Witcher III tuntuu enemmän roolipelielementeillä ja valintamahdollisuuksilla höystetyltä keskiaikaiseen fantasiamaailmaan sijoittuvalta Red Dead Redemptionilta kuin Skyrimin kaltaiselta (hyvin vapaasti pelaajan muokattavissa olevalta) hiekkalaatikolta.

  Mutta jos päädyt Witcher III:sen hankkimaan, niin kannattaa:

  1) valita vaihtoehtoinen ohjaustapa, koska alkuperäinen on hyvin kankea.

  2) valita vaikeustasoksi vähintään toiseksi vaikein, koska keskivaikeustaso on ihan liian helppo niille, jotka ovat elämänsä aikana videopelejä vähääkään enemmän pelanneet. Toiseksi vaikeinkin on sen verran helppo, että kuolema ei välttämättä korjaa koko pelin aikana kertaakaan jos vaan pitää varusteet ajan tasalla, hyödyntää signejä (erityisesti Quenia) ja saa väistöt osumaan kohdalleen edes jotenkuten.

  3) olla säikähtämättä suorastaan puuduttavaa määrää sivutehtäviä, joka on auttamattomassa ristiriidassa pääjuonen kiireisen tunnelman kanssa. Pääsääntöisesti kannattaa tehdä ne sivutehtävät jotka liittyy päätarinan hahmoihin, mutta muuten mennä vain sen mukaan mikä sattuu kiinnostavalta vaikuttamaan. Kaikkea ei ole pakko suorittaa.
   
  Viimeksi muokattu: 23.10.2016
 20. eskimoe

  Rekisteröitynyt:
  26.12.2008
  Viestejä:
  1 559
  Jeps. Witcher 3:n jälkeen ihan turha toivo palata takaisin Skyrimin mekaaniseen maailmaan täynnä yksiulotteisia hahmoja ja lackluster fetch questeja.
   
 21. Pehmytrambo Banned

  Rekisteröitynyt:
  04.04.2013
  Viestejä:
  1 135
  Tuohon Skyrim vs. W3 -vertailuun: molempi parempi. Tehtävät (etenkin sivutehtävät) ovat Witcherissä paljon mielikuvituksellisemmin toteutettuja ja maailmassa on muutenkin enemmän elämää. Toisaalta Skyrimissa on enemmän mahdollisuuksia ohjata hahmonsa kehitystä haluamaansa suuntaan. Witcherin vaikeat valinnatkin ovat osin ontosti toteutettuja, Novigradin kaduilla ovat samat sotilaat, noitien jahtaajat ja vastaavat riippumatta siitä, mitä valintoja olet tehnyt. Tämä häiritsee etenkin muutamassa kohdassa, jossa jonkun sotilaan puheet ovat pahassa ristiriidassa tapahtuneen kanssa. Mutta helvetin hyvä pelihän tämä on.
   
 22. Paapaa

  Rekisteröitynyt:
  14.04.2005
  Viestejä:
  11 030
  Toivokaamme, että Witcherin ylivertainen tarinankerronta ja tehtävät motivoivat kehitystiimiä panostamaan senkin edestä seuraavaan Elder Scrollsiin!
   
 23. Sadness

  Rekisteröitynyt:
  31.10.2013
  Viestejä:
  9 707
  Itseasiassa tässä asiassa olikin hassua kun jossain modeissa oli parempia tehtäviä kun skyrimissä itsessään.

  Erityisesti interesting npc:ssä oli pari maukasta tehtävää.

  Edit: Witcherissä eniten harmittaa välillä Geralt itsessään kuinka sinisilmänen apina se on kun sitä juoksutellaan ja valehdellaan miten tahansa ja sitten toivoisi että ottaisi miekat esille ja viipaloisi pari tonttua mutta ei kun ei, nämäkin aina vain kirjoitettuja juttuja ja sama asia myös RDR:ssä häiritsi.
   
 24. Tarnado

  Rekisteröitynyt:
  16.04.2003
  Viestejä:
  1 120
  Eh, törmäsinpä ärsyttävään bugiin. Alla pientä spoileria jos et ole peliä pelannut:

  Tuossa noitien questisarjassa päädyin tappamaan sen puun, eka keräsin sille ne tavarat mitä se pyysi, jonka jälkeen valitsin sen trick him vaihtoehdon. Noh, samantien tuli teksti että käy kertomassa että hoidit ongelman, samalla alkoi myös bossitaistelu, jossa eka vein puulta 20% hp:ista, jonka jälkeen se spawnasi pikkumosia, noiden tapon jälkeen mitään ei tapahdu.

  Questissä lukee että käy ilmoittamassa että hoidit ongelman, puu näyttää kuolleelta, mutta toisena questinä edelleen näkyy että tapa puu. Ja mikä siis ärsyttävintä, se puun HP bar jää siihen ylös jumiin, ja sitä ei saa pois. =/ Harmi että juoksin tuon kanssa jo pari questia, ei jotenkin tekisi mieli vetää uutta savea, ja kokeilla tapahtuuko tuo uusiksi, mutta toisaalta loppupeli hp barinkaan kanssa ei tunnu järin kivalta. :D
   
 25. temexi

  Rekisteröitynyt:
  19.08.2002
  Viestejä:
  6 464
  Sääefektit, juoni ja tehtävät pääosin. Siinäpä ne.

  Niin staattinen kuin Skyrim, menikö nyt murot sekaisin? Mikä Withcerissä on dynaamisempaa kuin Skyrimissa? Witcherissä ei ole edes kosketeltavia objekteja vaan kaikki haravat sun muut ilmestyy maagisesti seinistä ja laatikoista taskuihin. Sitten tiputtelet ne 100 haravaa kadulle pieneksi kasaksi mikä ei ole edes oikea kasa itse pelimaailmassa. Siinäpä sitä dynaamista immersiota.
   
  Viimeksi muokattu: 24.10.2016

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti