The Expanse (SyFy) joulukuu 2015

Viestiketju alueella 'TV-sarjat, elokuvat ja musiikki' , aloittaja Saskatoon, 17.07.2015.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Saskatoon

  Rekisteröitynyt:
  15.07.2008
  Viestejä:
  497
  Kyseessä on siis Syfyn uusi avaruusscifirasarja joka alkaa tämän vuoden joulukuussa. Tuohon on vielä aikaa, mutta ajattelin avata ketjun jo hyvissä ajoin, kun ainakin itsellä nousi innostus tähän sarjaan aika lailla nyt San Diego Comicconin myötä. Sarja perustuu James S.A. Coreyn The Expanse-kirjasarjaan, joista on nyt tullut 5 kirjaa ulos ja ilmeisesti vielä 4 kirjaa tulossa (tahti on ollu 1 per vuosi). 10-jaksoinen 1.kausi kuvaa pääasiassa 1. kirjan Leviathan Wakesin tapahtumia.

  Tässä vähän videota mistä sarjassa on kyse:


  Tässä pari traileria:

  Tuolla Comicconissa esitettiin sarjan pilotti ja ainakin paikalla olleet tuntuivat kovasti kehuvan sitä. Syfyn track record avaruusscifin kanssa ei ole kovin mairitteleva sitten BSG:n, mutta tähän on ainakin pistetty paukkuja ja annettu kunnon budjetti.

  Tässä vielä juttua tuosta pilottijaksosta:
  http://io9.com/the-expanse-is-the-show-we-ve-been-wanting-since-battle-1717279167


  edit. vaihdettu videon youtube-linkki
   
  Viimeksi muokattu: 01.09.2015
 2. badmojo

  Rekisteröitynyt:
  15.06.2010
  Viestejä:
  1 030
  Positiivisena yllätyksenä mukana ei näyttäisi olevan Syfyn ~jokaisen tusinascifin vakionäyttelijöitä.
   
 3. Saskatoon

  Rekisteröitynyt:
  15.07.2008
  Viestejä:
  497
  Sarja alkaa jenkeissä 14. joulukuuta ja 2. jakso esitetään heti seuraavana päivänä. Tämän jälkeen tiistaisin paikallista aikaa.
   
 4. Saskatoon

  Rekisteröitynyt:
  15.07.2008
  Viestejä:
  497
 5. trulez

  Rekisteröitynyt:
  06.01.2005
  Viestejä:
  788
  Näytti aika tylsältä mutta pistetään korvan taakse jos vaikka onnistuisi yllättämään.
   
 6. Tranfire

  Rekisteröitynyt:
  02.06.2010
  Viestejä:
  1 222
  Syfy-kanava vähän huolestuttaa, mutta varovaisen toiveikas olen silti. Muutamat ennakkomielipiteet pilottijaksosta ovat olleet positiivisia ja kirjasarja käsittääkseni ihan ok. Tarinaa riittää ainakin useammaksi kaudeksi kun kirjojakin on plakkarissa jo viisi, joten ehkä tämä on sitten ihan mietitty juonenkin kantilta. Oisko nyt vihdoinkin scifiä, joka täyttäisi Battlestar Galactican ja Fringen jättämän aukon...
   
 7. Saskatoon

  Rekisteröitynyt:
  15.07.2008
  Viestejä:
  497
  The Expansen pilotti olisi nyt ilmaiseksi näkyvissä eri digitaalisia kanavia pitkin. Tosin kaikki noista Facebookia lukuunottamatta taitavat olla geoblokattuja.

  Linkkiä FB-videoon: https://www.facebook.com/ExpanseSyfy/?fref=nf
   
 8. Poppamies Tuliliemi

  Rekisteröitynyt:
  30.12.2003
  Viestejä:
  333
  Tämä oli kyl varsin kelpo pilotti, hyvin toimi hahmot ja tehosteet + painottomuus oli ihan siististi tehty. Ehke vähän rytmityksessä ongelmia mutta kyllä tää jatkoon menee.
   
 9. Saskatoon

  Rekisteröitynyt:
  15.07.2008
  Viestejä:
  497
  Nyt olisi ensimmäinen jakso tullut jenkeissä myös telkkarista ulos ja toinen jakso ensi yönä. Vastaanotto on ollut pääosin kehuvaa, jotain kritiikkiäkin on tullut.

  Ilmeisesti Comcastilla on tapahtunut lapsus ja jaksot 3 ja 4 olivat vahingossa näkyvillä striimauspalvelussaan jonkin aikaa, josta ne ovat jo ilmeisesti levinneet torrentteina internetin ihmeelliseen maailmaan.
   
 10. metziih

  Rekisteröitynyt:
  26.06.2011
  Viestejä:
  542
  Kyllähän tämä helvetin kovaa settiä on.
   
 11. Hawoks

  Rekisteröitynyt:
  16.01.2013
  Viestejä:
  85
  Vaikuttaa parhaalta tv-scifiltä pitkään aikaan, jakso jaksolta paranee.
   
 12. BunnyCorpse

  Rekisteröitynyt:
  01.03.2005
  Viestejä:
  53
  Aavistuksen verran saisi olla yleinen etenemistahti rauhallisempi ja avaruuden kamera ajoja vois hidastaa. Toki aina kun on jo lukenut kirjat mihin sarja/elokuva perustuu, niin etenemistahti kirjaan verrattuna tuntuu nopealta.
  En tiedä onko Chrisjen Avasaralan näyttelijä karmivan huono vai onko siitä tahallaan tehty jotenkin tönkkö. Amoksen kuvittelin vanhemmaksi.

  Muistelisin, että kirjoissa tais olla sotilailla jonkinlaiset powerarmorit ja niiden sotiminen muutenkin vähän futuristisempaa. Luultavasti semmosen äksönin vääntäminen tv-sarjaan maksais liikaa. Etukäteen jo mietityttää erään hahmon toteutus, kun hänen identiteetti tuntui olevan aika sidoksissa rakkaaseen taisteluhaarniskaan (esiintyy muistaakseni vasta 2. kirjassa).

  Kirjoissa myös keskityttiin hieman enemmän siihen miten "matkustajat" kokee painovoiman vaihtelut avaruustaisteluissa yms. manöövereissä, mutta ehkäpä semmoinen "törmäystuoleissa" lääkittynä pusertaminen ei ole televisiossa jännää useammin toistettuna.

  Jokatapauksessa oikein hyvä tv-sarja ja aika tarkkaan mennään kirjojen mukaan noin yleisesti ottaen.
   
 13. MrMister

  Rekisteröitynyt:
  02.08.2012
  Viestejä:
  1 725
  poistoksi
   
  Viimeksi muokattu: 07.12.2016
 14. Murhh

  Rekisteröitynyt:
  30.03.2012
  Viestejä:
  994
  Itsekkään en pilotista välittänyt, mutta paranee kyllä jakso jaksolta. On tällä kyllä paljon potentiaalia. Tahti on hieman liian ripeä yhä, mutta ei aivan samanlaista adhd-sähellystä kuin ekassa jaksossa.

  Pitkästä aikaa laatuscifiä, ja vieltä syfyltä? Ei olisi uskonut.
   
 15. trulez

  Rekisteröitynyt:
  06.01.2005
  Viestejä:
  788
  Nyt 4 jaksoa katsottuna ja ihan ok fiilis. Ei mikään tajunnan räjäyttävä uutuus mutta sen verta kiinnostaa että eiköhän tuo eka tuotantokausi tule katsottua loppuun asti.

  Beltterit ja Marsilaiset on maalattu vähän liian yksinkertaisiksi, toivoisin että sarja näyttäisi enemmän kuin yhden puolen kyseisistä kansoista.
   
 16. Saskatoon

  Rekisteröitynyt:
  15.07.2008
  Viestejä:
  497
  Aika hiljaista ollut täälläkin jo hetken joten pientä updatea.

  Syfy ilmoitti tuossa uuden vuoden tienoilla uusineensa The Expansen 2. kaudelle. 2. kausi sisältää 13 jaksoa eli kolme enemmän kuin 1. kaudella ja alkaa joskus vuoden 2017 alkupuolella.
  1. kautta on nyt esitetty jenkeissä 5/10 eli 1. kausi on jo puolessa välissä ja kauden finaalikin on jo kolmen viikon päästä kun ilmeisimmin Syfy esittää nuo kaksi viimeistä jaksoa yhdessä.
   
 17. Keiko

  Rekisteröitynyt:
  16.01.2004
  Viestejä:
  244
  Viisi jaksoa nähtynä. Ensimmäinen jakso oli sekava ja vähän tylsä. Toinenkaan ei mikään huikea, mutta kyllähän tämä sen jälkeen tempaisi mukanaan. Poliittisen trillerin elementeistä plussaa, samoin tuotannon laadusta verrattuna SyFyn muuhun tarjontaan. Aidon tuntuinen on Ceresin habitaatti ja sen asukit. Tykkään kyllä kovasti tästä.
   
 18. anidabi

  Rekisteröitynyt:
  02.11.2005
  Viestejä:
  3 778
  Jep, syfyn perinteiseen roskaan nähden erittäin hyvä sarja. Näyttelijät pääosin omasta mielestä ok vaikkakin aika randomeja ovat. Pilotin jälkeen alkanut näköjään CGI syömään budjettia kun mielestäni vähän laskenut alkuun verrattuna. Ainakin se mars cruiserin taistelu oli melkoisen kömplö ja efektit heikot. Varmaan tarkoituksella vielpä erittäin sekava ettei vielä paljastuisi liikaa niistä hyökkääjistä.

  Tarina tärkeintä ja mielestäni erittäin koukuttava ja sopivaan tahtiin katsojalle kerrotaan. Ylivoimaisesti surkeinta on kaikki ne tyhjiöön liittyvät kohtaukset kun ei tunnu tuuli paljoo puhaltavan vaikka älytön reikä aluksen kyljessä.
   
 19. Saskatoon

  Rekisteröitynyt:
  15.07.2008
  Viestejä:
  497
  Vähän mietin tuota alunperin itsekin, mutta ilmeisimmin tuo oli fysiikan mukaan aivan oikein, eikä ilma pakene aivan niin nopeasti kuin scifissä yleensä esitetään.

  Tässä hieman keskustelua tuosta redditissä:
  https://www.reddit.com/r/TheExpanse/comments/3ybcvv/vacuum_breaches_seem_too_weak/
   
 20. Melbac

  Rekisteröitynyt:
  15.01.2001
  Viestejä:
  10 375
  Pitkästä aikaa suhteellisen hyvä syfy sarja.Toi "syfy"oli yhdessä vaiheessa merkkinä siitä että sarja on automaattisesti paska.. :D
   
 21. pnirvi

  Rekisteröitynyt:
  12.05.2010
  Viestejä:
  29
  Kyl tää löi allekirjoittaneelta ns 'kalsarit kintuista'. Parasta HC scifi sarjaa sitten B5:den imo. Menisi pikku viilailujen jälkeen HBO:n tuotantona.
   
 22. Anatoli

  Rekisteröitynyt:
  12.03.2000
  Viestejä:
  114
  Neljän jakson jälkeen voi sanoa, että nyt on osunut palaset kohdalleen. Draamaa tehdään välillä täysin tyhjästä ja painottomuuskohtauksissa näkyy toisinaan selkeästi vaijeritemppuilu, mutta yleisesti ottaen erittäin mainiota scifiä. Toivottavasti laatu pysyy vähintään yhtä hyvänä jatkossakin.
   
 23. Seitan

  Rekisteröitynyt:
  10.07.2002
  Viestejä:
  6 072
  Neljä ensimmäistä jaksoa tänään katsoneena täytyy sanoa että tämähän toimii melko hyvin. Syfyltä kerrankin onnistunut tuotos. Saatu mukaan pari syfyn tasoon nähden kovaa näyttelijääkin mukaan. Hienosti luotu ympäristö tapahtumille. Jaksot vaan tuntuu harmillisen lyhyiltä siihen nähden kuinka vauhdilla tässä mennään eteenpäin. Kirjoista löytyy näköjään materiaalia vaikka kuinka moneen kauteen. Tyypit kirjoittaneet viidessä vuodessa viisi n. 600 sivuista kirjaa ja kuudes tulee tulevana kesänä. Vähän tuli B5 fiiliksiä Ceres asemalta. Toivotaan pitkää ikää tälle sarjalle.
   
 24. Tranfire

  Rekisteröitynyt:
  02.06.2010
  Viestejä:
  1 222
  Tässä on hyvin vähän, jos ollenkaan, niitä yleensä ärsyttäviä tekijöitä - teinidraamaa, typeriä sidekick-hahmoja, huonoa huumoria, kökköä toteutusta tms. mitä useissa Syfyn sarjoissa on ollut. Maailmakin tuntuu toistaiseksi sopivan uskottavalta ilman räikeitä ylilyöntejä. Ihan kivasti juonen ehdoilla mennään ja sarjaa seuraa oikein mielellään. Vielä enemmän toivoisin kylläkin ns. lihaa luiden ympärille näille hahmoille, useimpien kohtalosta en sen suuremmin välitä. Esim. Game of Thronesissa on hienosti tasapainotettu isommat juonet ja hyvin kirjoitetut, syvälliset hahmot. Katsotaan, syvenevätkö Expansen henkilöhahmot tästä jossain vaiheessa. Ei nyt sellainen sarja, joka välittömästi iskee, mutta pikkuhiljaa vakuuttaa yhä enemmän.
   
 25. Saskatoon

  Rekisteröitynyt:
  15.07.2008
  Viestejä:
  497
  The Expansen 1. kausi saatiin sitten purkkiin tällä viikolla kun Syfyllä esitettiin kaksi vikaa jaksoa putkeen. Palaset rupesivat loksahtelemaan kohdalleen kunnolla edellisviikolla 8. jaksossa ja sitten kun päästiin vauhtiin niin kaksi vikaa jaksoa olikin jo huikeaa menoa. Nyt sitten joutuukin odottelemaan seuraavaa kautta vuoden verran kun sarjan pitäisi jatkua joskus ensi vuoden alkupuolella. Ensi kaudella on onneksi 3 jaksoa enemmän kuin 1.kaudella, vähän turhan lyhyeltä tuntui 1.kausi. Sarjaa moitittiin monen kritisoijan puolella aika tylsäksi ja sekavaksi, mikä on tietyllä tavalla totta, varsinkin kirjoja lukemattomille saattoi vaikuttaa sekavalle. Sarja ei mielestäni myöskään sovellu kovin hyvin aivot-narikkaan-viihteeksi, muuten missaa aika paljon. Loppua kohti kuitenkin kun palaset rupesivat loksahtamaan paikalleen niin sarja kyllä palkitsi katsojan. Parhaita jaksoja olivat mielestäni 4, 8, 9. ja 10. jaksot. Näyttelijöistä mielestäni Thomas Jane (Miller), Wes Chatham (Amos) ja Jared Harris (Arderson Dawes) onnistuivat parhaiten, varsinkin Jane oli loppua kohti huikea.
  Täytyy toivoa, että sarja tulisi Netflixiin tms. kesän aikana, luulisi suoratoistopalvelujen nostavan sarjan suosiota paljonkin. Varsinaiset live-katsojaluvut olivat aika surkeita, mutta toisaalta sarjan 1.kausi myi kuin häkä iTunesissa, Google Playssa tms. digitaalisissa kauppapaikoissa.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti