Thaimaahan menossa

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Bowtie81, 17.03.2009.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. nook1e

  Rekisteröitynyt:
  29.10.2003
  Viestejä:
  795

  Viimeksi olin 10 päivää Phuketissa ja en kyllä sinne menisi toisten. Riistohinnat ravintoloissa ja tuktukeissa.
   
 2. -JTL-

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2003
  Viestejä:
  3 538
  Nyt kun mantereelta Lantalle on valmistunut silta, niin ei se nyt niin kauhea matka enää ole. Mutta jos ei tykkää ylimääräisestä istumisesta ja JOS budjetti sallii, niin kentältä pääsee privaatti speedboatilla kätevästi perille :)
  http://www.kohlantashuttle.com/combined-speedboat-and-minibus-transfer/
   
 3. p150313

  Rekisteröitynyt:
  13.09.2004
  Viestejä:
  466
  Tuo silta oli hyvä tieto. Olisiko tuolla Koh Lantalla nyt sitten semmoinen meno kun >10 vuotta sitten Phuketilla...
   
 4. Taajuuskorjain

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2013
  Viestejä:
  372
  Lantalle suositukset kans täältä. Sopivan rauhallinen paikka ainakin omaan makuun.

  Mukuloita ei vielä ole, mutta uskoisin että lapsiperheille se on kans kiva paikka. Parasta on just se rauhallisuus. Liikenne ei ole ihan niin kaaottinen kun mantereella, vaikka kyllä tuollakin tolla pääväylällä menee moottoriajoneuvoa riittävästi.

  Me majotuttiin Crown Lantassa joka on siinä Saladanin kylän alapuolella olevassa niemenkärjessä. Olisin ehkä tykännyt majottua enemmän omaan bungaloviin jonnekin, mutta tuolla meillä oli hotellihuone josta pääsi suoraan uima-altaaseen ja se oli melko parhautta. Hotellilla oli oma pieni uimaranta ja erillinen rantabaari, vaikkakin hinnat siellä oli reippaasti normaalitasoa korkeemmat. Onneks nykyään siinä kärjen eteläpuolella on joku rantabaari jonka hinnat on paljon kohtuullisemmat. Saladaniin meni useamman kerran päivässä kuljetus hotellin puolesta tai sitten sai mennä tuktukilla omaan aikaan pientä korvausta vastaan. Ravintoloita oli kivasti molempiin suuntiin. Sadalanissa oli hauska syödä veden päällä laiturirafloissa tai ostaa katukojuista. Klong Dao rantaa myöten oli kans paljon ravintoloita ja suurella osalla pöydät ihan siinä rantahietikolla. Krääsä ja rytkykauppoja oli kans ihan joka suuntaan, eli shoppailuakin pääsee harrastamaan halutessaan.

  Em. Klong Dao ei rantana ole mikään häävi ainakaan sieltä pohjoispäästä. Puolivälissä oli sitten jo järkevämmän oloinen ja ihmisiäkin viihtyi sillä alueella enemmän. Parhaimmat rannat löytyi kun meni saaren eteläpäähän.

  Eikä se lentokenttämatka nyt niin paha ole Krabin kentältä. Maateitse mennessä sitä matkan pituutta enemmän ärsyttää jos joutuu odottelemaan lauttajonoissa.

  edit: Jaa se siltakin on jo valmis :D Kolme vuotta sitten näytti siltä, että se ei hetkeen tuu vielä oleen pystyssä. Se nopeuttaa heti sitä matkaa.

  edit2: Juu tosiaan skootterin jopa uskalsi siellä vuokrata. Eli mun mielestä se kertoo jo ihan riittävästi siitä, kuinka rauhallinen paikka se on :D Sillä oli kiva huristella pitkin saarta ja rauhassa vierailla vaikka jokaisella rannalla jos halusi.
   
  Viimeksi muokattu: 29.08.2016
 5. freekevin

  Rekisteröitynyt:
  26.06.2006
  Viestejä:
  1 300
  Oltiin Lantalla tämän vuoden huhti-toukokuussa. Silta tosiaan on valmis. Lensimme Phukettiin, josta hotellin kautta varaamamme yksityisauto (oli hotellin kautta halvin, lähettelin kyselyitä niin yksityisille ja matkanjärjestäjille) vei meidät reiluun kolmeen tuntiin Lantalle. Maksoi noin 115€. Menisin uudelleen samalla tavalla. Pois tultiin sitten lautalla, joka sekin menettelee, mutta paljon helpompi kentältä suoraan autoon ja hotelliin. Rahaa menee aavistuksen enemmän mutta aikaa ei. Helppoudesta kannattaa maksaa.
  Lanta on sopivan hiljainen paikka. Pystyy 125cc skootterilla vetää hyvin paikasta toiseen, myös pimeällä. En ajaisi itse Phuketissa.
  Ruokapaikkoja ja krääsämarketteja löytyy hyvin, joten ei ihan kuollut paikka ole. Juuri offseasonin alussa paikka oli sopivan tyhjä.
   
 6. apollyon

  Rekisteröitynyt:
  28.04.2008
  Viestejä:
  371
  Lantalle pääsee myös kätevästi ja vähän isommalla paatilla. http://www.tigerlinetravel.com/ Itse ainakin istun mielummin botskin kannella, kuin minivanissa.
   
 7. X2

  Rekisteröitynyt:
  03.07.2006
  Viestejä:
  344
  Ääni tuolle lautalle. Testattu molemmat ja tuo minivan vaihtoehto oli aivan hirveä, aivan täyteen ahdattu kuuma Hiace jonka kuski ajaa kuin hullu. Jos autolla menee niin kannattaa tosiaan maksaa enemmän että saa oman private kyydin...
   
 8. freekevin

  Rekisteröitynyt:
  26.06.2006
  Viestejä:
  1 300
  [QUOTE="Taajuuskorjain, post: 1717791730, member: 125149"
  Em. Klong Dao ei rantana ole mikään häävi ainakaan sieltä pohjoispäästä. Puolivälissä oli sitten jo järkevämmän oloinen ja ihmisiäkin viihtyi sillä alueella enemmän. Parhaimmat rannat löytyi kun meni saaren eteläpäähän.[/QUOTE]

  Väärin.

  Klong Daon eteläosa on kivinen. Puolesta välistä loppuu kivet, eikä pohjoisessa ole niemen kärkeä lukuunottamatta kiviä.
  Oltiin nimenomaan tuolla pohjoisosassa siinä suoralla osuudella. Ranta on todella lapsiystävällinen ja rauhallinen. Mutta kuten aiemmin jo totesin ajankohdan takia oli ranta lähestulkoon autio eikä montaakaan lasta reilun viikon aikana ollut. Tosin meidän hotelli oli K18.
   
 9. Taajuuskorjain

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2013
  Viestejä:
  372
  Oolrait. Ite en tuossa Klong Daolla tainnu käydä kertaakaan uimassa vaan sitten eteläisemmillä rannoilla ja jäi jotenkin semmonen mielikuva ettei se olisi ollut mikään häävi. Eikös se vesiraja lähteny aika pitkälle pakoon siellä pohjoisosassa? Nousuveden aikaan varmaan ihan kivan lapsiystävällinen ja matala.
   
 10. jinx1980

  Rekisteröitynyt:
  14.02.2003
  Viestejä:
  1 629
  Ei oo kyllä halpa tuokaan, voiko tuo aika pitää paikkaansa 2h, helvetin nopea? Tietysti tohon pitää sitten laskea hintaan vielä lentokenttä-satama ja 50-300bathia lantan päässä riippuen vähän mihin menossa.

  Minivani on vaan helvetin halpa ja jos menee krabille/lta niin ei se matkakaan ole mikään paha ja näitä tietysti myös menee 1h välein tai sanotaanko että pitäisi mennä, nimimerkillä 45min odotettiin vekotinta saapuvaksi. Hinta oli muistaakseni 100thb per lärvä per suunta lanta->krabi town/krabi lentokenttä ja olisko tuo ollut 2,5h luokkaa siis silloin kun ei ollut vielä sitä siltaa, nyt varmasti vähintään 30min vähemmän. Tuolla lantan tiellä kun ei sillä minivanillakaan pääsee kaahaamaan kun liikennettä on niin paljon, meillä ainakin ajoi todella siististi kumpaankin suuntaan ja toisaalta pitäähän elämässä jotain jännitystäkin olla :). Krabille privaattiauto näytti monessa paikassa olevan 2500thb, hintaa en käynyt tinkaamassa kun minivanilla 4 hlö pääsi 400thb, mutta kyllä yksityisen perheen auto tarttee halvemmalla liikahtaa mitä hotellista otettu kyyti...

  Tuosta lantasta yleisesti: on sitten aivan vitun hiljainen paikka, oltiin 2014 maaliskuun reilusta ½ välistä 4 viikkoa eteenpäin. Itse kyllä tykkäsin todella paljon, mutta joku muu voi helposti hakea jotain muuta (törmättiin myös yhteen pariskuntaan joka oli lähtenyt krabilta pakettimatkalta evakkoon tuonne viikoksi vaikka heillä maksettu majoitus krabilla :)). Tuolla tuntui olevan paikallisia asukkaita suunnilleen enemmän kuin turisteja. Joku koh samui tai koh phangan väkimäärän suhteen eri tasolla, phuketissa en käynyt mutta voisin arvata sillä ja lantalla ei ole mitään muuta yhteistä paitsi rahayksikkö ja kieli...

  Tosin kun nyt katsoo esim. google mapsista tuota klong khongin edustaa niin kyllähän tuo 2016 kuvissa on vähän muuttunut...

  Alla sitten jotakin vähän tarkempaa lantasta jos kiinnostaa lukea, lähti vähän mopo lapasesta...

  Rannoista:
  - klong dao: mielestäni ihan paska, pelkkää flattia, no sentään paljon "majoitusmestoja" ja sitä myöden rafloja, tosin kalliita jos ei kaikki niin suurin osa, pääkadulla hyviä ja ok hintaisia mestoja ainakin eteläpäässä :)
  - long beach: about ihan yhtä perseestä rantana, ihan eteläosaan ei tuntunut pääsevän mitenkään (liekö resorttien "omaa aluetta"), ruokamestoja paljon vähemmän ja ne parit aika kalliita -> hankalasti pääsee pääkadun varteen syömään kun tuo ranta on vähän niinku sivussa, pääkadulla useita hyviä ja halpoja muovituolimestoja. Näistä syistä notkuttiin isolta osin uima-altaalla, oli vielä 7/11 ns. vieressä...
  - klong khong: mielestäni kiva ranta, koska vitusti kiveä niin myös nähtävää veden alla, "uimaankin" pääsi parista kohtaa vuorovedestä riippumatta. Jonkun muun mielestä varmasti kivien takia järkyttävä ranta. Laskuveden aikaan pikkutenaville paljon ihmeteltää kun kivet näkyvissä niin koloissa on jos jonkinlaista mönkijää. Hyviä ja halpoja rafloja rannalla, pääkadulla sitten todella hiljaista...
  Tästä eteläänpäin en rannoilla käynyt kuin se mitä pikaveneellä kun haettiin porukkaa kyytiin
  - klong nin: ranta näytti usean majapaikan kohdalla tippuvan vitun jyrkästi toista metriä ennen rantaviivaa, ei siis vaikuttanut mitenkään erityisen kätevältä, majapaikat myös rakennettu aivan rantaan kiinni tai sitten se oli kantiang bay - ei pysty enää muistamaan.

  referenssinä raflahinnoista hinnoista käytin khao pad gaita koska sitä tuli lapsille ostettu reissussa ~100 annosta yhteensä (2kpl per päivä), 60-70thb halpa 80thb ok, 90thb kallis, 100+thb vitun kallis" . Tuo tuntui olevan sellainen hyvä ravintolan hintaindeksi yhdellä tunnusluvulla, pad thai olisi voinut olla toinen :).

  Klong hongin rannalta sai pilveä ja sieniä lähes jokaisesta baarista ja tuo oli ainoa paikka jossa sitä näin mainostettavan täysin vapaasti, olisko ollut 400thb sätkä ja joku 800thb höpöheinäsmoothie, voisi kuvitella että tuolla tötsyn värkit ei maksa mitään, mutta ei se hinnoissa näkynyt...

  Tuktuk hinnat 2014 (x -> saladan)
  klong dao: 50
  long beach: 70-80
  klong khong: 100-120
  Itse neuvottelin tuktuk hinnat thaiksi, en tosin tiedä vaikuttaako hintaan nostavasti vai laskevasti:) (väittäisin kuitenkin kuulleeni kun mm. saladanista vierestä lähdettiin pari kertaan englanniksi ja tinkaamatta 2x hintaan samalle rannalle), vaikka en siis kieltä mitenkään osaa, numerot 0->10000 luonnistuu ja perus "pai x thaorai kap" "pang, x thb?". Tuolta klong hongista sai pahimmallaan muutaman muutaman tuktuk passittaa matkoihinsa kun ei hinta pudonnut - ilmeisesti ajattelivat että kyllä se falangi huutavien lasten kanssa nöyrtyy :), mutta kun hetken odotteli niin aina sieltä joku ajoi ohi ketä ko. summilla kuskasi. About vastaavalla mekanismilla tinkasin myös hotellin hinnat, enkuks kysyin että onko huoneita, thaiksi sitten majoituksen kesto, perheen koko (lasten iät jne) sekä hinnan vääntö. Yhdessäkin mestassa klong daolla jo todella hyvästä hinnasta muihin ko. rannan mestoihin nähden lähti vielä 10% kun sanoi "loth dai mai" ja pakkohan se oli sitten ottaa :).

  Klong nin on sitten jo selvästi pidempänä, sinne varmaan 200thb, ihan etelä-kärjessä tuli käytyä norsusafarilla ja lepakkoluolassa samalla reissulla ja old towniin ajettiin kun mentiin yhdelle veneretkistä ja toisen kerran muuten vain, tuon klong nin ei tuolla otoksella herättänyt tuolla kiinnostusta lähteä etsimään majapaikkoja ja loput mestat tuosta etelään on sitten jo ns. aivan vitun pitkällä - varmasti hienoa paikkoja tuolla kyllä on, tuonne klong ninikään en ilman skootteria majoittuisi lopuista paikoista puhumattakaan - viikon skootteri vuokra lienee kuitattu yhdellä tuktuk ajelulla. Tuonne old towniin ei kannata raahautua, ihan turha mesta, ei mitään nähtävää, no skootterilla sinne toki voi ajella kun ei maksa mitään mutta tuktuk:lla ei kannata...

  Majoituksesta: Otettiin ensin 2 yötä saarelta etukäteen ja kun mesta oli hyvä niin 7-8 päivää lisää, sitten heti jollekin seuraavalle mieleiselle rannalle, lapset leikkiin hiekkaan ja itse kiertämään majoitukset noin 10kpl läpi (aamupäivä riitti tähän hyvin), hyvän hintaisesta kohteesta diili lukkoon ja ruokaa naamaan ko. paikan raflassa. Sitten jossakin välissä hyvissä ajoin kävi taas etsimässä ja sopimassa seuraavan majoituksen jne... Ei kyllä sovi oikein viikon reissulle mutta 2 viikon pätkälle harkitsisin jo vakavasti, aina sitä tilaa jossakin on... Myöskin lasten kanssa saa "tilakuviot" järkevästi setvittyä paikan päällä, etukäteen web-sivustojen kautta se on yleensä mallia että 1 enempää ei bungalowiin mahdu eli pitäisi ottaa joku 2x kallliimpi isompi bungalow vaikka oikeasti omilla ilmapatjoilla sinne mahtuisi vaikka 5 lasta eikä siinä bungalow paikankaan mielestä ole mitään ongelmaa jos järjestely vain itselle sopii (etukäteen otettuna on vielä sekin riski että mesta ei noihin ylimääräisiin asukkaihin suostu vaikka tilanpuolesta mahtuisikin, niin siinäpä onkin sitten neuvotteluvaltit jonkun muun taskussa)...

  Sähköpostien lähettely ja soittaminen ihan turhaa, järkevän hinnan saa vain ja ainoastaan paikan päältä. Myöskin johonkin web kuviin nähden se real-life tilanne oli lähes poikkeuksetta aivan eri, olisi kyllä vituttanut maksaa ennakkoon joku 50e/yö heinää kasvavasta mestasta jonka paikan päältä olisi saanut 25e:llä, mutta joka oli niin vitun ränsistynyt että viereinen paikka 17e hinnalla tarjosi paljon paremman hinta-laatu suhteen. Nyt kun näköjään googlemaps "tienäkymällä" näyttää jotakin niin siitä pystyy arpomaan mm. 7/11 sijainteja, raflojen määrää jne paljon paremmin kuin ennen, mutta ei tuokaan majoitusmestan kunnon arviointiin auta mitään...

  Yleensä oikeasti halpaa hintaa ei tarjonnut kuin ihan randomilla 1 tai 2 mestaa koko rannalta, osa ei tingannut lainkaan jne. Monesta mestasta myös sanottiin että ei ole tilaa (aivan varmasti olisi ollut, koska niitä ihmisiä tuolla ei ollut juuri nimeksikään), mutta ei tuntunut auttavan vaikka sanoi että majan vaihtaminen välissä ei ole mikään ongelma, tarvittaessa vaikka pariinkin kertaa esim. 10 päivän aika onnistuu kunhan hinta on sopiva. Kielimuurin takia oli myöskin käytännössä mahdotonta kysyä että kuinka pitkäksi aikaa sitä majoitusta olisi saatavilla varsinkin kun ei ollut heti majoittumassa vaan tyyliin vasta viikon päästä. Itsellä kriteereinä "bunglow" AC:lla ja pienten lasten takia että uima-allas pitää olla, uima-allas karsi hitosti mestoja pois. Mm. green chili klong hong-rannalta olisi ollut 500thb betonimöksä AC:lla, käytiin siinä useasti syömässä niin tulipahan tuo hintakin siinä sivussa esiin :). yli 7 yön majoituksesta ei saanut missään bungalow mestassa enää mitään extra alea, tuo tarjosi pituus tarjosi jo minimi yöhinnan, 2-4 yön jälkeen tippui myös.

  Jotain retkisuosituksia: pikavene retki phi-phi (oli siinä välissä joku jostakin elokuvasta tuttu poukamakin ja väkeä sitten sen mukaisesti :)) mielestäni tylsä, pikavene retki koh rokille hieno, kaikkein paras oli sellaisella isommalla hitaalla potskilla 4 islands reissu (samaaa vedetään myös pikaveneellä) se emerald cave oli aika mykistävä kun tuli luolasta ulos sinne saaren keskelle. Nuo oli kaikki luokkaa 1000thb/lärvä, tosin tuostakin sai vielä 100thb alennusta kun illalla raflassa törmäsin veneen miehistön jäseneen (oli tarjoilijana :)) ja sovittiin uusi reissu ja tyyppi soitti yhden puhelun kertoi kellonajan koska tullaan rannalta hakeen ja pyys tuomaan rahat veneeseen... Kaikkiin oli tilaa kun edellisiltana varasi. Se norsusafari siellä etelässä oli kyllä melko turha, käytännössä kierrettiin jotain fuckin kumipuu plantaasin reunaa, luulin että oltaisiin menty jotain polkua viidakkoon, mutta eipä tuo nyt hirveästi maksanut kun kyyditys kuului hintaan...

  Tuo koh rok on sitten sen verran kaukana että jos keli äityy kovaksi niin itse matka on aika mielenkiintoinen, sanoisin että merisairauteen taipuvaisen tai muuten vain ulkomailla kaikkea pelkäävän kannattaa kyllä double-checkata säätiedotteet pariin kertaan, voi tulla muuten äitiä ikävä keskellä ei mitään... Paluumatkaksi nimittäin meille nousi aika kiva keli eli jotain kokemusta on. Kipparilla sinänsä tuntui olevan järkipäässä eli ei todellakaan vetänyt kahva auki ko. kelissä mutta eihän sitä kuivaa paikkaa paatista siitä huolimatta löytynyt ja hiljensi se vielä vähän lisää kun muutama tyyppi alkoi laatoittaa... Pääsipähän kiertään lantan itäpuolen speed-botskilla ja sitä pohjois saaren erottavaa kapeaa vesistöä pitkin sekä näkemään siellä jotain apinoita puissa jne. tosin se paluumatka taisi kestää joku 2h kauemmin kuin olisi pitänyt :).


  Näissä mestoissa itse oltiin tuolla lantalla:
  - lanta manda, 2 yötä 1250thb (netistä joku last minute offer), loput 8 yötä 1000thb (2 uima-allasta se toinen on siellä "vuoren päällä"). Tätä vastapäätä oli joku todella halvan oloinen apartmentti kompleksi, mutta oli aivan täynnä (ko. hinnoilla en kyllä ihmettele).
  - green garden, 12yötä, 700thb minibaarilla joka "lainattu" darawadeesta, darawade samaa kompleksia ja yhteinen rafla (vissiin sisaruksia)) sekä sen uima-allasta voi käyttää (aika kämänen)
  - lanta sea house, 7yötä, 1000thb, uima-allas tiptop kunnossa mutta aikas pieni + oma varagenu kun sähköt katkes :)

  Huvittava esimerkki tuosta majoituksen tinkauksesta oli tuo manda, kävin heti kysymässä että mitä maksaisi viikko lisää, nooh äijä sanoi että hän tutkii ja palaa asiaan. Seuraavana päivänä aamulla sitten huhuilee kun käveltiin ohi ja tarjosi niinkin hyvää -omien sanojensa mukaan - alennettua diiliä kuin 1250thb, olin siinä sitten "mitä vittua, tuon verran mä maksoin tästä jo nyt, missä se alennus on?". "no sööl, u pait 1500" ja näyttää mulle luottokorttilaskun kopiota jossa on tuo summa, katsoin että siinä luki "master card" ja sanoin että mä maksoin tän visalla, ei oo mun lasku. No sitten se kaivoi sen oikean laskun ja "oolrait I check the plice" ja iltapäivällä huhuili taas luokseen ja sitten se hinta olikin tuon 1000thb eli joku muu maksoi samasta mökistä 1500thb ja tuosta omastakin halvasta ennakkovarauksesta lähti vielä ~20%...

  Tulipas pitkä posti, no toivottavasti jollekin hyötyä, silloin kun itse näitä katselin niin mistään saanut mitään "kunnon tietoa", aina oli vain että "paljon rafloja ja halpaa". No jos jonkun mielestä kehitysmaassa vaikkapa 4e jostain kanariisi jutusta on halpaa, niin on kyllä reaaliteetit vähän hakusessa....
   
 11. apollyon

  Rekisteröitynyt:
  28.04.2008
  Viestejä:
  371
  Jinx, kyllä tuo tosiaan on noin nopea. Pari kertaa tuolla mennyt Lipelle (Thaimaan kaunein meri tuolla), joka kesti joku 8h, ja Ngaille ja Kradanille, jossa on upeat snorklaus vedet.
   
 12. defensive midfielder

  Rekisteröitynyt:
  27.08.2014
  Viestejä:
  47
  Khao Lakiin. Eivät tee venäläisille pakettimatkoja ja on rauhallinen ja riittävästi hyviä rafloja. Myös hyviä rantoja löytyy.
   
 13. Taajuuskorjain

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2013
  Viestejä:
  372
  Tähän sitten semmoinen huomio, että Thaimaassa ei ole kuin jokunen eettinen elefanttipuisto ja se Lantalla oleva EI todellakaan ole sellainen. En todellakaan suosittele siellä käymistä.

  Lantaa lähinnä olevin eettinen puisto taitaa olla Phang Ngassa jonne on jo vähän turhan pitkä matka.
   
 14. apollyon

  Rekisteröitynyt:
  28.04.2008
  Viestejä:
  371
  Samaa mieltä Taajuskorjaimen kanssa, eli norsut saa jäähä. Toisin sanoen jos tunnet fiilistä delfiinejä kohtaa, niin tunne myös norsuja kohtaan. Jos ei pysty samaistumaan, niin haulikko mukaan, koska isot aivot leviävät ihan eri tavalla pitkin ympäristiä, kuin pienet :)
   
 15. nook1e

  Rekisteröitynyt:
  29.10.2003
  Viestejä:
  795
  Pitäisi katsoa noin 10 päivän matkoja tammikuulle, mistä on hyvä etsiä? Ebookers nyt käytössä.

  Onko millään suomalaisella matkatoimistolla 10 päivän matkoja Thaimaaseen?
   
  Viimeksi muokattu: 11.10.2016
 16. apche

  Rekisteröitynyt:
  21.01.2004
  Viestejä:
  567
  Mihin sää matkatoimistoa tarvitset? Varaat vain lennot niille päiville kuin haluat ja sitten majoituksen erikseen sinne mihin haluat.
   
 17. Ashrakki

  Rekisteröitynyt:
  22.03.2002
  Viestejä:
  2 744
  Vahva tämä. Momondo on hyvä lentohakuun ja seuraa myös secret flying ja lentodiilit ym palvelut halpojen tarjousten etsinnässä. Hotellit sitten mistä haluat tai paikanpäältä.
   
 18. zet

  Rekisteröitynyt:
  26.03.2002
  Viestejä:
  3 964
 19. Kikkee

  Rekisteröitynyt:
  08.04.2014
  Viestejä:
  2 090
  Kuinkahan moni suomalaisturisti painaa paniikkinappulaa :D
   
 20. Perse-Laakkonen

  Rekisteröitynyt:
  23.10.2015
  Viestejä:
  404
  No ei tuo ole mikään nimenomaan suomalainen juttu että lomamatkalla otetaan hapanta. Kyllä niin tekevät muutkin. Vituttaisi minua ainakin jos jonkun edesmenneen diktaattorin takia en saisikaan nautiskella kauan odottamallani lomalla alkoholia ja varmasti peruisin matkan ja lähtisin johonkin sivistysmaahan kuten Saksaan. Siellä olut virtaa ja muutenkin aina on hyvä meininki. Itsehän en ole koskaan ymmärtänyt "thaikkujen" viehätystä.
   
 21. Hauki on kala

  Rekisteröitynyt:
  20.06.2013
  Viestejä:
  364
  Nyt on takana viikko Krabilla ja kesken viikko Phuketissa. Krabilla oltiin ensimmäistä kertaa, joten en osaa sanoa siitä muuta kuin, että vettä satoi joka päivä. Phuketista on jo noin kymmenen vuoden kokemus, joten totean, että hlijaisempaa kuin koskaan kymmenen vuoden aikana. Turisteja noin kolmasosa normaalista. Suurin osa aasialaisia sitten toisena intialaiset ja kolmantena venäläiset. Loput sitten meitä farangeja. Ylihuomenna Isaaniin ja Prathai nimisen kaupungin lähistölle. Viimeksi näin Prathaissa toisenkin valkoisen miehen. Mitenköhän nyt...
   
 22. Grithawarlord

  Rekisteröitynyt:
  17.07.2001
  Viestejä:
  1 128
  4 viikon päästä Koh Taolle. Sukeltaa. 3 viikkoa.
   
 23. rjussi

  Rekisteröitynyt:
  27.02.2001
  Viestejä:
  533
  Kolme kuukautta takana Hua Hinissa. Nyt Suomessa ja kahden viikon päästä takaisin. Toki nuo vuokraleidit alkoivat ottamaan päähän, joten nyt perus thaimaalainen leidi kierrossa. Eukko itse teki aloitteen. Työskentelee baarissa, jossa ei ole akkoja vuokralla. Ei rahapyyntöjä toistaiseksi, sillä tekee hyvää palkkaa ja omistaa auton jne. Saas nähdä, koska pitää kirjoittaa sydänsurut ketjuun...

  Suomessa olo ymmärettävästi vituttaa ihan perkeleesti, mutta kaksi viikkoa ja takaisin lämpimään ilmastoon. Pidemmän aikaa kun on huudeilla, niin tottumus tulee messiin. Ei täällä Suomessa olo oikein jaksa kiinnostaa. :smoke:

  Aikaisemmin olen ollut Pattayalla lyhkäisempiä aikoja, mutta nyt sikailu ei enää kiinnosta.
   
  Viimeksi muokattu: 22.12.2016
 24. jinx1980

  Rekisteröitynyt:
  14.02.2003
  Viestejä:
  1 629
  Sopiiko udella että millä rahalla sä siellä hillut kun tunnut koko ajan (tätä ketjua lukeneena) thaikuissa olevan ja lisäksi käyt Suomessakin silloin tällöin? Ei tuo huorien "päivittäinen käyttäminen" ja Suomeen silloin tällöin lentely mitään halpaa hupia ole, taitaa rahaa palaa vähintään saman verran kuin pelkästään Suomessa asuessa menisi, jolloin kaiketi rahaakin pitäisi taikoa saman verran kuin asuisi suomessa eli karkeasti käteen min 15-20ke?
   
 25. rjussi

  Rekisteröitynyt:
  27.02.2001
  Viestejä:
  533
  Tämä viimeinen reissu oli ihan erilainen kuin nuo aiemmat Pattayan reissut. Se oli enemmänkin semmoinen testi, onnistuuko normaalielämän eläminen thaikuissa. Kämppä+sähkö/vesi ja mopo maksaa vähän päälle 200€ kuussa, niin loppukulutus on ihan itsestä kiinni.

  Joillain lähtee lapasesta, toisilla ei. Safkahan tuolla ei maksa juuri mitään, varsinkin jos asuu turistialueiden ulkopuolella. Dokaaminen ja naiset on sitten ne, mihin saa rahat hukkattua todella nopeasti. Mulla ei tällä reissulla mennyt kolmessa kuukaudessa edes samaa rahaa mitä kolmessa viikossa Pattayalla.

  Olin todella pienellä budjetilla liikenteessä ja lentoina halvimmat yhden pompun lennot mitä löytyi. Ainakin Aeroflotilta ja Turkishilta löytyy lentoja edukkaasti sopivilla vaihtoajoilla. Mennessä oli vain menolento Aeroflotilla, joka maksoi 280€. Nyt meno paluu BKK-HEL-BKK ajoissa ostettuna 650€.
   
  Viimeksi muokattu: 22.12.2016

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti