Testissä Yotaphone 2

Viestiketju alueella 'Mobiiliuutiset- ja artikkelit' , aloittaja Sampsa Kurri, 19.03.2015.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Sampsa Kurri -

  Rekisteröitynyt:
  25.03.1999
  Viestejä:
  7 118
 2. halpis

  Rekisteröitynyt:
  19.12.2006
  Viestejä:
  4 375
  Nyt tarvitaan vain perinteisen ja e-mustenäytön hybridi samassa näytössä niin johan alkaa olla hyötyä.
   
 3. Hannibal_pjv

  Rekisteröitynyt:
  16.04.2012
  Viestejä:
  1 872
  Jou, tai oikeasti toimiva värillinen e-inc... Puhelin, jossa olis kuukauden/kahden valmiusaika, kuulostaa ihan kivalta...
   
 4. Zechariah

  Rekisteröitynyt:
  15.10.2003
  Viestejä:
  354
  "E-paperinäyttö aiheuttaa hieman ristiriitaisia tuntemuksia, koska tällä hetkellä tekniikka ei tunnu olevan millään tapaa käytön kannalta ehdottoman tarpeellinen ominaisuus.. Toisaalta värillisenä ja hieman nopeammin reagoivana näyttö voisi tuoda jo huomattavasti enemmän lisäarvoa puhelimelle, mutta nykyisellään se on lähinnä hieno lelu. Toki myös hyviä käyttötarkoituksia löytyy jo nyt, kuten e-kirjojen lukeminen yli 100 tunnin akkukestolla, mutta takanäytön hyödyntäminen ei tunnu nykyisellään kovinkaan luonnolliselta."

  Nyt on vähän vaikeaa ymmärtää noita yhteenvedon kommentteja takanäytöstä. Eikö se näyttö ole tarkoitettu nimenomaan kirjojen/yms lukemiseen. Miksi sen vasteiden pitäisi siis olla kuin etunäytössä? Värien tarpeellisuudestakaan en tiedä. Vähän sama kun alkaisi vaatimaan kindlen "lukuversioihin" värinäyttöä. Ymmärtääköhän toimittaja, että näyttötyypin pointti on nimenomaan se, että silmä ei väsyisi pitkien lukusessioiden taikana. Miksei takanäytön hyödyntäminen tunnu luonnolliselta toimittajan mielestä jos sitä käytetään e-kirjojen lukemiseen? Käsittääkseni tässä ei ole tarkoitus kehittää "kaksi näyttöistä puhelinta" vaan puhelin, jonka toinen näyttö mahdollistaa pitkät lukusessiot silmän väsymättä.
   
 5. Pekko Lainiala -

  Rekisteröitynyt:
  01.01.2015
  Viestejä:
  512
  Laitetta ei markkinoida niinkään puhelimen ja e-lukijan risteytyksenä vaan kaksinäyttöisenä puhelimena. Näin ollen yhteenvedossa tarkastellaan laitteen käyttöpotentiaalia muultakin kantilta kuin e-kirjojen lukemista ajatellen. Myös takanäytön rajallisen koon vuoksi ei ole mielekästä ajatella, että näyttö olisi pelkästään lukemiskäyttöön.
   
 6. Zechariah

  Rekisteröitynyt:
  15.10.2003
  Viestejä:
  354
  Tämä toki selventää asiaa, mutta en silti lähtisi kuittaamaan info- ja lukunäyttöä leluksi jos siitä puuttuu värit tai päänäytön responsiivisuus (ja sitten seuraavassa lauseessa koitetaan kumota edellinen lause kertomalla hyvästä käyttötarkoituksesta...?) Ja eihän tämä ominaisuus tosiaan ole "ehdoton" puhelimen käytön kannalta, mutta ei ole moni muukaan älypuhelinten ominaisuuksista.

  En näe mitään estettä sille miksei 4,7" kokoinen älypuhelimen näyttö voisi olla tarkoitettu pääasiassa lukemiseen esim. lyhyiden matkojen aikana yms.

  Väitän, että yotaphonen kakkosnäytön pääpointti on ollut juurikin kirjojen/artikkeleiden yms lukeminen, mutta taloudellisista syistä sitä kaupataan vahvasti myös muiden ominaisuuksien puolesta, jotta yotaphonea ei leimattaisi vain "kirjoja lukevien puhelimeksi", jonka seurauksena kohdeyleisö olisi hyvin marginaalinen. Tämä (mahdollisesti väärä) näkemykseni lieneekin se syy miksi meikäläisen oli vaikeaa ymmärtää toimittajan arvostelukriteereitä ja kommentteja.

  Kyllähän monesti tuotteita kaupataan vaikka millä argumenteilla, mutta joskus tarkoitusperät ovat jotain muuta. Joissakin arvosteluissa näitä spekuloidaan ja toisissa ei.

  Ja itse en ole ks. laitetta hankkimassa enkä edes lue kirjoja. Tämä kommentti lähinnä sen takia jos viesteistäni jää jotenkin puolusteleva maku :D
   
 7. Mawe

  Rekisteröitynyt:
  07.01.2001
  Viestejä:
  1 569
  Näkisin kyllä epaperinäytön erittäin vahvana valttina esim. sellaiselle kuka käyttää paljon karttoja.

  Mielelläni näkisin myös muissa puhelimissa tuota e-paperia ja saattaisi jopa mennä ihan ainoana näyttönä, ainakin jos toistaisi kihvelit kunnolla. :think:
   
 8. yepp

  Rekisteröitynyt:
  16.01.2001
  Viestejä:
  1 089
  Hienoa et joku uskaltaa vähän muutaki tehdä ku iphone kopioita. Itseä pistää tälläisein harvinaisemman tuotteen kanssa mietityttämään, että jos moisen hankkii ja tulee vikaa, niin meneeköhän monta kuukautta huollossa?
   
 9. Dolo

  Rekisteröitynyt:
  03.08.2006
  Viestejä:
  149
  Minä jäin miettimään vaikuttaako pelkän takanäytön käyttö akun kestoon? Sitä kun ei näemmä viitsitty mainita lainkaan testissä.
   
 10. Pekko Lainiala -

  Rekisteröitynyt:
  01.01.2015
  Viestejä:
  512
  Kyllähän se vaikuttaa joo. Paikallaan oleva kuva e-paperinäytössä ei kuluta akkua lainkaan, jonka vuoksi siinä voidaan pitää esimerkiksi taustakuvia ja saapuvia ilmoituksia jatkuvasti esillä. Jos päänäyttöä ei käytä laisinkaan, lupaa valmistaja e-paperinäytöllä 24 tuntia nettiselausta tai yli 100 tuntia e-kirjojen lukemista.
   
  Viimeksi muokattu: 22.03.2015
 11. Jiia

  Rekisteröitynyt:
  04.06.2009
  Viestejä:
  457
  Olipa kyllä hölmö yhteenveto. Ettäkö lukulaitteeksi tarkoitettu takanäyttö olisi vain "hieno lelu" koska toimittaja ei keksinyt sille fiksumpaa käyttöä kuin omien taustakuvien näyttäminen. Kuusinkertainen käyttöaika takanäytöllä ei sekään mahtunut koko artikkeliin, vaikka akkua säästävät ominaisuudet ovat yksi puhelimen myyntivalteista.

  Aivan kuin olisi lukenut järkkäriarvostelun, jossa vain pokkareille tärkeät ominaisuudet on otettu huomioon.
   
 12. Dolo

  Rekisteröitynyt:
  03.08.2006
  Viestejä:
  149
  Mä en vaan sitä ymmärrä, että miksi testaaja ei ole sitä puhelimen suurinta gimmickiä näyttänyt viitsineen edes testata, se mitä valmistaja lupaa voi ihan kuka tahansa lukea netistä. Se mitä se todellisuudessa on, on taas testaajien tehtävänä ottaa selvää.

  Eli mitäs jos ottaisitte puhelimen uudelleen testiin ja teette sille pikkasen perusteellisemman testin, jookos? Tälläisenään testi on ihan pelkkää liukuhihnaroskaa jossa selviää ainoastaan perusasiat.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti