Testissä Samsung Galaxy A5 (2017) - pätevä peruspuhelin kovalla hintalapulla

Viestiketju alueella 'Mobiiliuutiset- ja artikkelit' , aloittaja Muropaketin toimitus, 17.02.2017.

 1. Muropaketin toimitus Ylläpito

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2016
  Viestejä:
  31 535
 2. jarfin

  Rekisteröitynyt:
  15.07.2004
  Viestejä:
  1 051
  njaa,aika paljolti mutu hommaa ilman kunnon vertailu testi arvoja.

  nooh muron testi on ainakin suomenkielinen... ja kyllä tekstistä jotain poimii,ainakin kirjoittajan oman melipiteen...  GSMARENA testi samasta kännystä.

  http://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_a5_2017-review-1555.php


  kyllä A5 ihan kelpo känny olis...hmm
   
  Viimeksi muokattu: 18.02.2017
 3. inffy

  Rekisteröitynyt:
  19.12.2000
  Viestejä:
  6 635
  Mitä tarkoitat "aika paljon mutu hommaa"?

  Kyseessä on kyllä ihan kelpo älypuhelin mutta hintalappu on vaan liian kova
   
 4. iplo20022

  Rekisteröitynyt:
  23.03.2003
  Viestejä:
  527
  Voisko näissä kännykkä testeissä saada vertailutaulokon, jota käytetään esim näytönohjainvertailussa. Missä olisi myös muut mallit, tulee muutama rivi lisää mutta huomattavasti olisi nopeampi saada käsitys mihin kategoriaan tehoissa päästään ,tähän tyylin kuin alla olevassa kuvassa .
  [​IMG]
   
 5. Juup87

  Rekisteröitynyt:
  01.08.2012
  Viestejä:
  293
  Kovastihan tuo puhelin kiinnostaisi mutta hinta tosiaan on liian kova. Ero S7:aan on liian pieni että tuota harkitsisi ostettavasksi. Hyvä että samppa rupeaa kumminkin julkaisemaan tällaisia puhelimia kun S8:sta ei tietääkseni ole tulossa muutakuin edge versioita.
   
 6. inffy

  Rekisteröitynyt:
  19.12.2000
  Viestejä:
  6 635
  Tämä voitaisiin ottaa mietintämyssyyn. Täytyy vähän tutkia mikä olisi paras esitystapa jos näitä haluaa tauloikoina tehdä. Ainoa ongelma on että kovin suurta laitevertailua ei voi tehdä koska arvsotelulaitteet palautellaan tietysti heti testin jälkeen takaisin, joten mitään "live-tuloksia samaan aikaan" ei taulukoihin saada muiden puhelinten osalta.
   
 7. Kiedis

  Rekisteröitynyt:
  14.08.2007
  Viestejä:
  162
  Jokseenkin samaa mieltä oltava arvostelun kanssa tässä. Uusi A-sarja on vahvasti ylihinnoiteltu mallisto, jota pyritään myymään kaikille IP-luokituksella. Ominaisuuksiltaan laite ei enää olekaan niin kannattava ostos verrattuna vaikkapa jutussakin mainittuun Honor 8:aan, joka on kuitenkin äärimmäisen hyvä laite sekin Suomen suosituimmalta puhelinvalmistajalta ja hinnaltaan melkolailla 100 euroa halvempi.

  Sadan euron säästöllä kuitenkin saa A5:een nähden tyylikkään puhelimen, vuoden pidemmän takuun (3v vs 2v), 3kk näytönkorjaustakuun, laadukkaamman kameran kolmella vai neljällä eri automaattitarkennusmetodilla (vs A5:n yhteen), paremman kuuluvuuden (3 antennia vs A5:n yhteen), aina toimivan sormenjälkitunnistimen, ilmoitus-LEDin sun muuta. Mitä vielä? No suorituskykyisemmän laitteen, enemmän käyttömuistia, halutessaan 64 Gt tallennustilaa, Android 7:n, ei pakkosyötettyjä Microsoftin sovelluksia tai Androidin pahinta virtasyöppöä Facebookia, joita ei saa poistettua, loistavan akunkeston ja aktiivisen Dual-SIM-ominaisuuden, mikäli moista tahtoisi käyttää.

  Toisin sanoen hämmästelen, mikäli A-sarjasta tulee näillä hinnoilla hittiä, ellei vesitiiviys ole välttämätön pakko. Itsellä ei kuitenkaan ole yleensä tapana kaatosateessa tai vesilasissa puhelinta käyttää, joten turha moisesta on maksaakaan.
   
  Viimeksi muokattu: 19.02.2017
 8. Hannibal_pjv

  Rekisteröitynyt:
  16.04.2012
  Viestejä:
  1 872
  Itse kanniskelen puhelinta mukana joskus vaelluksillakin, joten vesitiiveys on oikeasti hyvä ominaisuus. Suomeen Suvi ei aina ole aurinkoinen. Mutta wanhaan Sonyn compactiin verrattuna tuotantoarvot eivät ole ihan kohdillaan.
   
 9. inffy

  Rekisteröitynyt:
  19.12.2000
  Viestejä:
  6 635
  Kyllähän tässä on nyt menty tuo ip68 luokitus edellä ja tavallaan unohdettu kaikki muu.
   
 10. halpis

  Rekisteröitynyt:
  19.12.2006
  Viestejä:
  4 375
  On harmillista että samsung on itsensä pahin kilpailija vesitiiviissä puhelimissa, kaikki muut ominaisuudet kun ovat täysin turhia jos puhelin ei toimi tai sitä ei voi käyttää. Muuten samsungiin ei kannata missään tapauksessa koskea jos ei ole aivan pakko olemattoman takuun ja muun paskan vuoksi.
   
 11. inffy

  Rekisteröitynyt:
  19.12.2000
  Viestejä:
  6 635
  Samalla tavalla se takuu toimii Samsungilla kuin muillakin. Suomessa vielä todella hyvin kun pienemmät korjaukset voi tehdä "odottaessa" paikan päällä Samsung Experience Storessa
   
 12. Juup87

  Rekisteröitynyt:
  01.08.2012
  Viestejä:
  293
  Kamera näyttäisi olevan kyllä parempi ainakin hämäräkuvauksessa verrattuna honor 8:n (F-arvo parempi ja tarkempi). Lisäksi miten kolme antennia on parempi kuin yksi? Itse olen todennut monessa hommassa että yksi toimiva saattaa olla parempi kuin kolme toimimatonta. Itse en voi tietää tarkemmin kun en ole testannut laitteita mutta tuntuu jotenkin että kommenntisi on tehty pelkästään lukemalla mustaavalkoista ilman käytännön kokemusta.
   
 13. inffy

  Rekisteröitynyt:
  19.12.2000
  Viestejä:
  6 635
  Honor 8 kamera on kokonaisuutena parempi johtuen tuosta toisesta sensorista joka hoitaa siis lähinnä yksityiskohtien tallennuksen kuviin. Eli JOS jos aletaan kuvien yksityiskohtia yms tutkimaan niin Honor vie omasta mielestä ainakin voiton.

  Antenneihin on paha ottaa kantaa että kummassa paremmat. Huaweilla on tunnetusti aina nämä kuuluvuusasiat olleet kunnossa juurikin hyvien antennien johdosta varsinkin jos mobiili Erkon kuuluvuus ei ole paras mahdollinen. Nämä tosin ovat jo sitten jo todella paikkakohtaisia ja verkkokohtaisia juttuja ja harvemmin eroja edes käytössä huomaa.
   
 14. CNorris

  Rekisteröitynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  1
  Samaa mieltä Inffyn kanssa, hyvin skulaa.
  Oma Note 4 laukesi "emolevyn" hajottua noin puolitoista vuotta käyttöönotosta. Samsung tutki ja lähetti uuden puhelimen tilalle, ei nillitetty puuttuvista latureista ym. Uusi puhelin uudella takuulla postissa himaan. Takuuvaihto Soneran kautta, sieltä ostettu luuri.
   
 15. inffy

  Rekisteröitynyt:
  19.12.2000
  Viestejä:
  6 635
  Ja noihin takuujuttuihin vielä niin jos nyt tarkoitettiin jotain roottaus yms turhuuksia niin ne eivät tietenkään oikeastaan kenelläkään (pl. OnePlus ja Google) ole kuuluneet takuun piiriin.
   
 16. Kiedis

  Rekisteröitynyt:
  14.08.2007
  Viestejä:
  162
  Mutkaa ei voi vetää ihan noin suoraksi. Megapikseleillä ei ole enää nykypäivänä puhelinten osalta käytännössä juurikaan merkitystä kameran laatua tarkastellessa. Myöskään f-lukua ei voi verrata näiden puhelinten välillä johtuen Honor 8:n tuplasensorista, jossa monokromisensori ottaa yleisestikin huomattavasti enemmän valoa sisään kuin värisensori. Lisäksi, "The more skeptical among us were quick to point out that an f/2.2 aperture is no longer anything spectacular. To which the Leica engineers replied that a couple of f/2.2 cameras means twice the light, or effectively an f/1.6 aperture on a single camera. There's more to it than the math of dividing 2.2 by the square root of 2, though.".

  Kolme antennia on Honor 8:n tai P9:n tapauksessa parempi siitä yksinkertaisesta syystä, että signaalin vähänkin heiketessä kaksi muuta antennia etsivät korvaavaa, vahvempaa signaalia ympäristöstä ja yhdistää saumattomasti siihen. Eniten tripla-antenni vaikuttaa liikkeessä, esim. autossa tai junassa, jolloin signaali ei katkeile läheskään niin herkästi, mistä on myös varsin runsaasti käytännön kokemusta.

  Kommentoihan reilu vuosi takaperin Huawein Facebook-sivuillekin jokin Ylen Treella vaikuttava toimittaja omalla profiilillaan, miten tarvitsi työn vuoksi Dual-SIM-laitetta ja vaihtoi tästä syystä Honor 7:ään tuolloin uusimmasta iPhonen Plus-versiosta pakon edessä. Kommentissa mainittiin sivuhuomiona jotakuinkin tyyliin, miten on vastenmielistä huomata noin 350 euron laitteen olevan kuuluvuudeltaan (hänen käytössään) toimivampi kuin pois vaihdettu tonnin iPhone. Johtuu juurikin antenniratkaisusta.
   
  Viimeksi muokattu: 27.02.2017
 17. jyrkixy6

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2018
  Viestejä:
  1
  Vanha ketju, mutta uusi kysymys: Onko minkälaisia kokemuksia suojakalvon tai panssarilasin käytöstä Samsung Galaxy A5 2017 puhelimessa??? Puhelimen näyttö on reunoiltaan hieman kaareva, ja myyjä ei suositellut nahkakotelon kanssa käytettäväksi kalvoa eikä lasia.

  Kosteus ja pölykesto on puhelimessa kuitenkin hyvää luokkaa, joten mielellään lisäisin myös näytön kestävyyttä. Lasin / kalvon tulisi toimia nahkakotelon kanssa. Vinkkejä, ehdotuksia, kokemuksia?
   
 18. laasertulostin

  Rekisteröitynyt:
  24.02.2017
  Viestejä:
  286
  ..
   
  Viimeksi muokattu: 19.04.2018
 19. inffy

  Rekisteröitynyt:
  19.12.2000
  Viestejä:
  6 635
  Hiukan eri mieltä. Kyllä se lasikalvo kannattaa hankkia heti jos meinaa. Vaikka näyttö onkin gg4 lasia niin kyllä siihen naarmuja saa aikaan jos vaan sattuu sopivasti olemaan roskaa tms joka pääsee viettämään näyttöä vasten.

  Kaarevien lasien kanssa hyvän kalvon/lasikalvo löytäminen on hiukan hankalaa. Näytöille löytyy NS koko näytön peittäviä ja sitten normaaleja laseja. Koko näytön peittävät lasit saattavat aiheuttaa ongelmia suojakuori en kanssa mutta normaalit lasit jättää sitten reunoille pienet "hajuraot"
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti