Testissä Kaby Lake -kokoonpanot: Intel Core i7-7700K, Asus Maximus IX Formula ja ASRock Z270 Extreme

Viestiketju alueella 'Muropaketin artikkelit' , aloittaja Muropaketin toimitus, 03.01.2017.

 1. Inkvisiittori

  Rekisteröitynyt:
  06.08.2014
  Viestejä:
  3 900
  On oikein, mutta uutisarvo samaa luokkaa kuin sillä, että vanha prosessori on nopeampi 300MHz korkeammilla kelloilla. Kaikki tietää sen jo etukäteen. Ajantuhlausta lukea moista, koska mitään hyödyllistä tietoa ei karttunut matkaan. Anandtechin sivuilta yksi kuva kertoo enemmän kuin tuo artikkeli.
   
 2. Kvarkki

  Rekisteröitynyt:
  31.08.2001
  Viestejä:
  4 717
  Vai onko sittenkään jos on eri emot ja muistit ;) Ymmärsin nyt, että tarkoitit uuden kellot pidettävän samana ja vanhan nostettavan. Mut anyway, lue tarvitsemas tieto Anandtechistä, jos kerran sieltä löytyy. Ei ne Muron aiemmat artikkelit sen kummoisempia ollut, kirjoitustarkoitus oli vaan toinen (rinkirunkkaus viimeisen MHz:n metsästyksessä). Tämän artikkelin arvostelussa meininki on ollut samaa tasoa kuin kaupassa huudeltais banaanien vieressä, että vittu ku paskoja mansikoita.

  Luulis tälläkin foorumilla käydyn sen verran keskustelua, että jos haluaa nippelirunkkausta porin murteella, niin kannattaa siirtää katse toisaalle. Ja jos haluaa todellista kattavaa laatua, niin sitten lontoota tavaamaan Anandtechiin ja muihin. (Ana. vaikutti edelleen asialliselta, kun artikkelia vilkaisin, en ole vuosiin seurannut onko yleinen taso laskenut sielläkin. Perustajan tais häippästä joku vuosi sitten.)
   
  Viimeksi muokattu: 05.01.2017
 3. Hannibal_pjv

  Rekisteröitynyt:
  16.04.2012
  Viestejä:
  1 812
 4. Meteorismus

  Rekisteröitynyt:
  05.12.2008
  Viestejä:
  53
  Artikkeli tuntui paikoin todella kömpelöltä ja puhekielimäiseltä ( "...prosessorin suorituskyky on hyvä, mutta ei vielä huimaa päätä." - "Halusimme verrokilla samat testit ajamalla selvittää..." ). Asiantuntevuus ja ammattimaisuus puuttui ("...300 megahertsia boostattuna") sekä turhia täytesanoja oli käytetty paljon. Teksti yrittää olla nokkelaa mutta kompastuu omaan näppäryyteensä, kun yksinkertaiset asiat yrtitetään kertoa turhan monimutkaisesti ("...mikä ei ole omiaan helpottamaan varsinkaan ylikellottamista."). Ihan kuin koko artikkeli olisi kirjoitettu nopeasti kerralla ja yhtenä ajatusvirtana mitään muokkaamatta. Kellotustestit epävakailla kelloilla ja korkeilla lämpötiloilla tuntuivat lähinnä epämääräiseltä räpeltelyltä ja "pakollisena pahana", joka nyt vain täytyy tehdä. Eikä tästä kirjoittamastani palautteesta kannata kenenkään ottaa nokkiinsa, mutta tämä artikkeli vaikutti vähän diginatiivin näppiksen snäppäilyltä, jossa katsotaan mitä tapahtuu kun painaa biosista "auto overclock" -nappia. Ihan mielenkiinnolla ja avoimin mielin seuraan, että mihin suuntaan Muropaketti menee, mutta tässä kohtaa ei ainakaan Artun, Tapion ja nimettömänä pysyvän "Muropaketin toimituksen" otteet ole juuri vakuuttaneet.
   
  Viimeksi muokattu: 05.01.2017
 5. jonesky12345

  Rekisteröitynyt:
  17.08.2015
  Viestejä:
  1 056
  Tänä aamuna poistin muropaketin ja murobbs:n sivut omista kirjanmerkeistäni ja siirsin viimein IO-techin paraatipaikalle. Ainoa syy viimeaikoina murossa pyörimiselle on ollut kiristyskirjekampanjan tilanteen seuraaminen
   
 6. darkened_

  Rekisteröitynyt:
  30.10.2016
  Viestejä:
  24
  Kellottelijaharrastelijat on joka tapauksessa marginaalissa, varsinkin sen nykyisen hyödyttömyyden vuoksi - tässähän tehdään yleisartikkeleita isolle harmaalle massalle mikä on sitä tietokoneharrastelijoiden ydintä.

  Samaa perushuttua siellä techissäkin tulee olemaan, mitä nyt vain enemmän itseä korostaen, mutta ei kuitenkaan tulle palvelemaan oikeita harrastajia ja asioista syvällisesti kiinnostuneita, missä on esim. täyspassiivikoneet, ebay:stä parikymmentä ydintä halvalla olkkariin, Quad-Sli-viritelmät, pelailua jolalin 6K-8K resoilla jne tutkimusprojektit ja muut oikeasti kiinnostavast asiat? Ai niin ei missään eikä ole tulossakaan...

  Kyllä on aika lailla asioiden oikomista että vähän yksityiskohtasempi ja paremmin kellitelty kaby lake toimii jonain vedenjakajana "paskan" ja "ihq plur super mahtavan" sivuston välillä. Vähään olette tyytyväisiä sitten ja joka tapauksessa ajatusmaailma on tuossa kohtaa vääristynyt.
   
 7. Inkvisiittori

  Rekisteröitynyt:
  06.08.2014
  Viestejä:
  3 900
  Kellottelu turhaa? Biossista pari klikkausta ja vanha rauta yhtä nopeaa kuin uusi ilman kellotuksia. Kaipa se uusi rautakin sitten on turhaa...
   
 8. wwallu

  Rekisteröitynyt:
  07.09.2012
  Viestejä:
  446
  Turhaahan tuo Intelin prossujen osalta on ollut sandystä lähtien. Tai ivystä viimeistään.
   
 9. darkened_

  Rekisteröitynyt:
  30.10.2016
  Viestejä:
  24
  Ei ois. Mulla P55 4.0ghz mikä merkkaa 50% teholisäystä,, päivittämällä uusiin kamoihin saisin saman suorituskyvyn ja kellot ja enemmänkin vieläkin hiljasemmalla ilmajäähyllä nykysen vesikrakenin sijaan, virrankulua ja lämpöä kehittyis vähemmän ja voisin pitää suorituskyvyn täysin vakiona mikä poistaisi mun prosenttiluokan vakausongelmat.

  Uusi rauta ei liity kellotuksiin. Kellotushan tässä on se typeryys mikä mullakin on. Myöskin pointti että vanha rauta yhtä nopeaa kuin uusi ilman kellotuksia on argumentti vailla pohjaa - hyvin pärjää 10 vuotta vanhalla core2quadillakin peleissä ja niillä nyt on lähinnä aika hyvin ja urheilun ja muutaman lisäominaisuuden takia päivittää jos haluavat.

  Ai niin lisätään listaan: Pelailua ja koneenkäyttöä Core2Quadilla 10 vuotta sen julkaisun jälkeen. Tiedän jo että ei ole tulossa tälläiset kiinnostavat jutut, tärkeämpää on kaby laken ylikellotus ja muiden turhien uutuustuotteiden testaus ja ajanhukka niihin pääsemättä mihinkään loppupäätelmiin, tai hyvin usein vääriin sellaisiin.
   
  Viimeksi muokattu: 06.01.2017
 10. Inkvisiittori

  Rekisteröitynyt:
  06.08.2014
  Viestejä:
  3 900
 11. pwerio

  Rekisteröitynyt:
  17.10.2014
  Viestejä:
  91
  Kiva artikkeli. Itse meinasin ostaa ensin Skylaken, mutta kun Intel lupasi huomattavaa tehonlisäystä Kabylakeen, niin jäin odottelemaan sitä. Sitten kun alkoi tihkua tietoa, että
  Skylake 4.0 ghz -> 4.2 ghz Kabylake iski aika pettymys. Odottaako Cannonlakea.

  Artikkeli oli siis erittäin mielenkiintoinen. Seuraavaan testiin olisi kiva saada peli vertailujakin mukaan, eikä pelkkiä Benchmarkkeja ja kuten jo mainittu, niin ei kiitos niitä markkeja tai pelejä millään kaatuilevilla kelloilla ajeta sitten..

  Hyvin kävi ilmi, että toinen lankku oli vähän parempi, mutta melkein tuplahintainen luultavasti myöskin. Tosin itselleni tärkeintä olisivat M.2 ssd paikat, eikä se että saanko siitä irti 0.1 ghz enemmän vai vähemmän.

  Ihmetellyt olen kun niin vähän on lankkuja tarjolla, jossa noita paikkoja on tarpeeksi. Epäselväksi (ja uudeksi asiaksi) jäi nyt kylläkin se, että toimivatko ne 2 kpl m.2 ssd paikkaa täydellä nopeudella, koska itselläni ei ole tarkoitustakaan ostaa "perinteisiä" levyjä, vaan ensin alkuun riittävä m.2 ssd ja sitten jos hinnat tulevat alaspäin tulevaisuudessa ja tilanpuutetta alkaa tulla, niin sitten ostaa toinen siihen rinnalle.

  Täytyy nyt vielä katsoa, että pystyykö amd zen vastaamaan mitenkään hinta/laatu suhteella.
   
 12. Mikitys73

  Rekisteröitynyt:
  19.01.2016
  Viestejä:
  312
  Hei,
  ymmärsinkö oikein, että Z170 tukee tuota uutta kaby lake prosessoria heti bios päivityksen jälkeen?
  Mikä mahtaa olla paras budjetti emolevy z270 sarjalaisista? Kannattaako etsiä halvimman mahdollisimman z170 emolevyn ja siihen heittää tuo uusin lga1151 prosessori? Miksei K versiossa ja stockki versiossa ole paljon hinta eroa? Kannattaako kellottaminen? Ainoa syy pohtia kokoonpanon uudistusta on tuo ddr4 palikat ja m.2 paikat, sekä huima tehon lisäys...
   
 13. Tege Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  13.06.2005
  Viestejä:
  34 789
  Kyllä Z170 tukee jos saa bios päivityksen eli kannattaa tsekkaa valmistajan sivuilta. Muuten ei tue jos ei saa päivitystä.
  Z170 ja Z270 en usko, että kellotuksen kanssa tulee eroavaisuuksia koska emojen osalta muuttui vain USB3.1 tuki tuli, 4 lisäväylää eli nyt on mahdollisuus esim. laittaa suoraan 2kpl m.2 väyliä kuin ennen tuki vain yhtä. K-versio on kellottajille suunnattu. Kellottaminen tuo sen pienen boostin mutta enemmän se auttaa siinä tapauksessa jos seuraava sukupolvi on yhtä 5-10% parannusta niin kellottamalla sen saa kiinni.
   
 14. Laquel

  Rekisteröitynyt:
  26.02.2009
  Viestejä:
  5 692
  Niin tämä sampsan artikkeli on kyllä julkaistu "vasta" 6.1. mutta on "hieman" kattavampi sisältäen mm. clock-to-clock vertailut sandy bridge-kaby lake välisillä prossuilla, lämmöt, tehonkulutuksen.
  Testejä on myös tehty enemmän kuin 5 sisältäen myös aika olennaiset pelitestit.
  Kellotuksesta tulee vielä erikseen artikkeli jonka veikkaan olevan vähän huolellisemmin tehty.
  https://www.io-tech.fi/artikkelit/intel-core-i7-7700k-core-i5-7600k-kaby-lake/
   
  Viimeksi muokattu: 11.01.2017
 15. pwerio

  Rekisteröitynyt:
  17.10.2014
  Viestejä:
  91
  Joo ihan kiva, mutta olisi ollut kiva nähdä ne pohjat pelitestissä. Sillä kun ei paljoa ole merkitystä onko keskimääräinen fps 101 vai 103. Tuon perusteella voi siis pelata millä prossulla vain ja hyvin pyyhkii.
   
 16. Laquel

  Rekisteröitynyt:
  26.02.2009
  Viestejä:
  5 692
  Niin siis minimifps? Tuossahan ei kerrota mitä on käytetty, olettaisin keskiarvoa mikä on vertailuun ehkä parempi. Lisäksi Battlefield 1 kommentissa on mainittu näin: "Selvästi suorituskykyisimmäksi prosessoriksi Battlefield 1:ssä nousi useamman tarkistusajonkin jälkeen Ivy Bridge. Esimerkiksi Kaby Lake- ja Skylake-prosessoreilla testi pätkäsi parissa kohdassa ja ruudunpäivitysnopeus notkahti selvästi, mutta Ivy Bridgellä ilmiö ei esiintynyt niin vakavissa määrin, vaikka käytössä oli vanha Z77-emolevy ja DDR3-muistit." Tuosta vertailusta käy kuitenkin ilmi että clock-to-clock suorituskyky on lähes sama kaikilla prossuilla ainakin näyttispainoitteisissa peleissä ja kaikki ovat riittäviä pelaamiseen edelleen.

  Ja tosiaan eipä näy muron testissä mitään pelitestiä mikä oli pointtini.

  Vakiokellotkin on loppupeleissa aika samantekevät kun nuo kaikki kulkevat yksilöstä riippuen +-4.5GHz vakaasti eikä tarvii nähdä paljon vaivaa.
   
  Viimeksi muokattu: 11.01.2017
 17. rallikuski

  Rekisteröitynyt:
  09.05.2009
  Viestejä:
  297
  Voivoi. Eikö tuo nyt jumankekka riitä 4,2GHz yleensäkin käytössä? Mitä hittoa te teette prosessoreilla jos sieltä pitää saada se 0,3 väkisin lisää ja vaarana on tappaa koko laite? :D
  Itellä vasta Pentium anniversary kellotettuna mutta en siltikään tiedä onko tämä vaan "kullin nostoa" vai mitä hittoa? Newbie näissä hommissa...

  Pistäkää seuraavaksi niitä i5 samalle viivalle. Eikö joku kaby lake toiminut vakiona 3,8GHz ? Tämä kiinnostaisi sillä i7 on vaan rahan tuhlausta ainakin minulle kun pelit pyörii 3,5GHz+ jo aivan tarpeeksi hyvin.

  Ja pelitestejä kans, ihan vakiona kiitos kun kaikki ei kellota.
   
 18. Tege Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  13.06.2005
  Viestejä:
  34 789
  Peruskäyttäjälle varmasti nuo vakiokellot riittääkin mutta hän ei välttämättä ostakaan K-prosessoria mikä on tehty kellottamiseen. Nykyään prosessorien kellotuksessa on hyvin vaikeaa rikkoa prosessoria tai onnistuuhan se jos ei tiedä mitä tee.

  Varmasti joku kaby on 3,8G mutta 7700k on 4,2 ja boostaa 4,5.
  https://ark.intel.com/products/97129/Intel-Core-i7-7700K-Processor-8M-Cache-up-to-4_50-GHz

  i7 tuo mukanaan HT:n mikä antaa enemmän threadeja ja tätä myöten kyllä jotkut pelit siitäkin hyötyvät.
   
 19. pwerio

  Rekisteröitynyt:
  17.10.2014
  Viestejä:
  91
  Minimit tietty. Jos Matti Nykäsellä menee hyvin, niin kukaan ei kiinnostu, mutta kun se konttaa ojan pohjia, niin johan Seiskaa alkaa kiinnostamaan.

  Ymmärrätkö, että on täysin turha kertoa keskiarvojen olevan sata sitä ja sata tätä, kun se ei näy NYKIMISENÄ, vaikka se FPS olisi 100 000, niin se olisi merkityksetöntä.
  Eiköhän kaikkia kiinnosta se, että se peli EI NYI. Tässä kohtaa ne minimit ovat kaikkein tärkeimmät. Fanipojille toki ne maksimit voivat olla hienoimpia.
   
 20. pwerio

  Rekisteröitynyt:
  17.10.2014
  Viestejä:
  91
  Ei löydy muokkausta. Sekä on vähän kyseenalaista ajaa testi parhaalla kortilla, kun juuri sen takia eroja ei välttämättä synnykään kovin paljoa, tai näin jään olettamaan kun mitään toista korttia ei testattu rinnalla ..

  Ymmärrän tosin, että moni pelaaja haluaa sen parhaan kortin, mutta moni myöskään ei viitsi maksaa herkuista tupla hintaa.

  Pohdin vain, että heikommalla kortilla erot olisivat voineet olla suurempia (?)
   
 21. Laquel

  Rekisteröitynyt:
  26.02.2009
  Viestejä:
  5 692
  Miten niin, silloinhan se näyttis saattaisi bottleneckata prossuja? Tässä kuitenkin haetaan prossujen välistä eroa. Tähän kuvioon ois voinu toki laittaa sekä minimi että keskiverto FPS:n niin ois parempi. Nyt se on kuitenkin kerrottu sanallisesti että tietyillä prossuilla esiintyy nykimistä ja toisilla ei.
   
  Viimeksi muokattu: 11.01.2017
 22. pwerio

  Rekisteröitynyt:
  17.10.2014
  Viestejä:
  91
  Sehän me oltais nimenomaan nähty, jos vertailussa olisi ollut parikin näyttistä. Eikö se ole hyvä juttu, että nähdään todellinen suorituskyky eri laitteiden kanssa. Ainakin itselleni se todellinen on se merkityksellisin, eikä se miltä se näyttää "paperilla". Kaikilla kun ei ole just sitä kaikkein huipuinta korttia.

  Minimit fps:t olisivat kyllä kuuluneet tuohon testiin ilman muuta.

  Tietty on ihan ok sanoa, että hitaimmilla korteilla testi on vain suuntaa antava (tosin eikö se aina ole?)
   
  Viimeksi muokattu: 12.01.2017
 23. Taneli-

  Rekisteröitynyt:
  12.02.2008
  Viestejä:
  2 202
  Nyt kun sinä (sekä moni muu) on päässyt jo pidempään pureutumaan sekä analysoimaan tätä artikkelia niin, mihin tulokseen olet päätynyt?

  Mikä noista emolevyistä on hyvä, mikä huonompi ja miksi?
   
 24. pwerio

  Rekisteröitynyt:
  17.10.2014
  Viestejä:
  91
  En minä ole yhtään viisaampi luettuani artikkelin. Sieltä voit itse lukea asian ja tehdä johtopäätökset. Asus näytti toimivan vähän paremmin korkeammilla kelloilla, mutta käsien heilutteluahan tämä on ennenkuin itse pääsee kokeilemaan.

  Lisäksi varmaan kaiikki muutkin valitut komponentit vaikuttavat asiaan. Onko vesijäähyä yms.
   
 25. terozzz

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2009
  Viestejä:
  379
  Menee kyllä lompsan nyörit kiinni kunnes saadaan oikeasti uutta ja tehoa sen 50-100% lisää, n.10% lisää tehoa ei aiheuta kuin V*tutusta lompsalle...
   
Tagit:

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti