Tuota, mistähän aloittaisi:
On hyvä ja positiivista että testi sekä artikkeli tuli nopeasti pihalle.
Onko teillä tosiaan käytössä lasinen kotelo? ("kumpi näistä näyttää paremmalta uudessa lasikotelossa")
Luulisi että enää vuonna 2017 julkaistavissa emolevyissä ei olisi ikivanhaa biosia, onko kyseessä virhe vai?
Miksi kertoa ylikellotustuloksista ja vertailla niitä vakiona oleviin tuloksiin jos samalla kuitenkin myönnätte että molemmilla emoilla Prime95 testissä kone kaatuu. Eli kellotus ei ole vakaa.
Ihmisiä kuitenkin kiinnostaa 24/7 kellot ja vakaus. Onhan se toki mukava kuulla että yrittämällä tappovolteilla ja asetuksilla windows 10 latautui mutta kaatui samantien 4.9GHz.
Voisitteko ajaa kuitenkin ylikellotustestit siten että kyseessä on VAKAAT kellot. Ei sellaiset että ne kaatuilevat käytönyhteydessä.
"Korkeita lämpötiloja ei voi pitää täysin tarkkoina, sillä lopullisen koneen kaataneen lämpöpiikin tulos ei välttämättä ole päätynyt ruudulle asti." Oletteko aivan varmoja että lämmöt kaatoivat koneen? Yleensä lämpö ei ole syynä ja noissa pitäisi kyllä automaattisesti kellojen pudota jos lämmöt nousevat liian korkeiksi.
Tosin suosittelen että kun etsitte ne vakaat kellot ette esitä mitään "lämmöt 99C" tuloksia, kiitos.
Viimeksi muokattu: 03.01.2017
Jaa-a, vai että tätä tasoa nämä "uuden Muropaketin" arvostelut ja artikkelit on. Olipahan suht järkyttävää tekstiä, samaa tasoa mitä porukka kirjoittaa foorumeilla muutenkin... 
Ja kuten tuossa jo aiemmin mainittu niin mikä virka noilla ylikellotustuloksilla on jossei ne ole vakaat? Monellako muulla sivustolla olette nähneet tehtävän näin? Toki voidaan viitata/mainita että prosessori suostui käynnistymään ja suoriutumaan joistakin testeistä kellotaajuudella X, mutta ei niillä kelloilla suoritetuista tuloksista mainita, koska se ei ole vakaa. Eri asia jos tehdään jotain extreme kellotusta, jossa yritetään saada maksimi benchmark tulokset... Ne lopulliset testitulokset tehdään maksimikelloilla joilla se prosessori on vakaa.
Viimeksi muokattu: 03.01.2017
Sanopas miten voit yleensäkään todeta 100% vakaat 24/7 kellot?
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 03.01.2017
Lyhyellä testiajalla ei tietysti voi varmasti todeta 100% vakaita 24/7 kelloja.
MUTTA jos kone kaatuu kesken testin (ja tekee sen monta kertaa) voi 100% varmasti sanoa että kellotus EI ole vakaa.
Eli pitäisi nyt edes kaikki testit mennä lävitse. En sano että vuorokautta tai tunteja pitäisi jurruttaa (tosin esim. muistitesteissä pidempi aika on suotavaa eikä joku 30min veto vaan) mutta jos koneen saa kaatumaan niin joko lisää voltteja tai sitten pienempi kerroin.
Muutenkin jos ne lämmöt saa sinne +99C että throtlaus alkaa on ihan järkevää alentaa voltteja ellei vaihda cooleria. Mikäli ei kone pysy enää pystyssä lasketaan niitä kelloja.
Edit: itse olen pitänyt Muropaketin (Sampsan) testeistä juuri siksi että yleensä aina kyllä, niitä paremmin kellottuvia yksilöitä löytyy. Mutta ne testit on hyvin tehty ja itse testissäkin lukee että kyse ei ole maksimi kelloista vaan vakaista luvuista mitkä on saatu aikaan kohtuu nopeasti. Jännitteet pysyy kurissa, lämmöt samoin. Toki siinä voi mainita samoin kuten tässäkin testissä että 5GHz kaatuu käyttöjärjestelmään mennessä tms. <= näkee että on kokeiltu ensin menisikö enempi ja etsitty sitten järkevät kellot.
Viimeksi muokattu: 03.01.2017
En menisi sanomaan sitä mussuttamiseksi, jos artikkelin taso on tämä.
Lue kerran ajatuksella läpi ja vertaa vaikka aiempiin vaikka esim. johonkin 2015 vuonna julkaistuun vastaavaan artikkeliin?
Kuten ylempänäkin mainittu, ei vakuuta ja ei mitenkään houkuttelee lukijaa edes vaivautumaan sivulle kun samaa kökköä löytää mistä vaan, ei lukijalla tarvitse tyytyä mihin sattuu skeidaan.
Viimeksi muokattu: 03.01.2017
Aika paljon "paritusta" tuossa artikkelissa. Linkin otsikossa kirjoitusvirhe (...forumula) ja lisäksi hilpeyttä aiheutti se, että yhtäkkiä prosessorin sijaan kellotettiinkin ilmeisesti emolevyä. "Koetimme kellottaa Asusta myös 5 gigahertsiin, mutta näissä olosuhteissa kone kaatui heti kevyempiäkin benchmarkeja ajettaessa."
Noista kellotuksista lienee turha sanoa mitään, sillä kaikki on varmaan sanottu jo aikaisemminkin.
Viimeksi muokattu: 04.01.2017
1,424V? Hienoa syyttää emoa kaatumisesta...
Viimeksi muokattu: 04.01.2017
Eihän tuo volttimäärä liikaa ole jos ajetaan hetkellisiä tuloksia. 1.5v se maaginen raja on 24/7 käytössä.
Jos kaatuu niin laskee joko kelloja tai nostaa voltteja.
Viimeksi muokattu: 04.01.2017
http://muropaketti.com/artikkelit/e...forumula-ja-asrock-z270-extreme-4-emolevyt/2/
Mitä ominaisuuksia?
Niin... ominaisuuksia?
Ahaa.. eli ominaisuudet olikin siis oheishilpetöörin määrä? Vai oliko siellä oikeasti eroa ominaisuuksissa? Noh täytyy etsiä tieto muualta jos kiinnostaa.
http://muropaketti.com/artikkelit/e...forumula-ja-asrock-z270-extreme-4-emolevyt/3/
Saanko vielä yhden "niitä ominaisuuksia" virkkeen ilman tarkennuksia?
Eli pitääkö tämä ymmärtää niin että ASRockin ensimmäinen M.2 liitin on vain puolella kaistalla kun se jakaa vain ensimmäisen SATA-liittimen kaistan. Vai jäikö mainitsematta ykkösen lisäksi kakkosliitin?
Saako siis ASRockiin 2x M.2 + 4x SATA ja Asukseen puolestaan 2x M.2 + 3x SATA? Tällainen tieto olisi ihan hyvä olla vähän tarkemmin.
Jos kuvaa katsoo tarkemmin, on "BIOS" päivitys kylläkin USB2-portissa ainakin merkintöjen perusteella. Murolla parempaa tietoa?
Pidemmälle en sitten jaksanutkaan tarkasti lukea kun tuntui että tekstin tiedot loistaa epätarkkuutta.
Sitten silmäilin läpi kellotukset ja suorituskykytestit ja jatkoin eteenpäin... mutta jäin miettimään että mites ne lämmöt? Missään ei ollut kuvaajia lämmöistä. Eli palasin takaisin ja siellähän ne oli epätarkkojen tekstien seassa. Olitte siis ajaneet prossuja Thermal Limittiä vasten... ja kaiken kukkuraksi kellotukset eivät olleet vakaita. Ja siis mitä vit....
Ajatte vakaustestit vain vakiokelloilla? Ette luota siihen että prossut toimisi vakaasti vakioina? Noh kellotettunahan vakaudella ei ole väliä vai mitä? Eihän kukaan kellotusta 24/7 käyttöön tee vaan pelkkiin benchien ajeluun. 
Ehkä te vielä opitte...
Viimeksi muokattu: 04.01.2017