Testissä - Huawei P40 Pro

Viestiketju alueella 'Yritykset ja jälleenmyyjät' , aloittaja Huawei asiantuntija, 01.04.2020.

 1. Huawei asiantuntija

  Rekisteröitynyt:
  01.04.2020
  Viestejä:
  2
  Heippa kaikki Murolaiset!

  Olettekin ehkä jo huomanneet, että Huawei on viime viikolla lanseerannut uuden P40-sarjan, joka on jatkoa Huawein palkitulle P-sarjalle. P40-sarjaan kuuluvat P40 lite E, P40 lite sekä tietenkin lippulaivapuhelimet P40, P40 Pro sekä P40 Pro+.

  Huawein P-sarja on tunnettu korkealuokkaisista valokuvausominaisuuksista ja uusi P40-sarja jatkaa innovointia mobiilivalokuvauksen ja videoinnin osalta. Suuressa 1/1.28-tuuman sensorissa on 2.44μm:n pikselikoko, joka parantaa valon määrää myös hämärissä kuvausolosuhteissa. Paranneltu periskooppimuotoilu sallii jopa 10-kertaisen optisen zoomin. P40-sarjan lippulaivapuhelimista löytyy tehokas Kirin 990 5G -järjestelmäpiiri, joka tukee myös nopeaa 5G-yhteyttä ja Wi-Fi 6 Plus:aa. Älypuhelimet on muotoiltu tyylikkäästi ja kompaktisti ja niistä löytyy Huawein Quad-curve Overflow Display -näyttö, joka tarjoaa erinomaisen päivitystaajuuden ja reagointikyvyn.

  Huawei P40-sarjan puhelimissa on Huawei AppGallery -sovelluskauppa ja Huawei Mobile Services -taustapalvelut sovelluksille. Huawei julkaisee kuukausittain päivityksiä suomalaisten sovellusten julkaisujen osalta. Tällä hetkellä esimerkiksi Finnair, Yle Areena, Neverthink, Kahoot!, Tidal, Microsoft Office, AUTODOC, TikTok ja Adidas ovat saatavilla Huawei AppGallerysta. Käyttäjät voivat myös nauttia monipuolisesta viihdekirjastosta Huawei Video-, Huawei Music- ja Huawei Reader -sovellusten avulla.

  Olemme ryhtyneet yhteistyöhön Muropaketin kanssa, sillä haluamme tarjota uuden lippulaivapuhelimen myötä enemmän tukea ja vastauksia faneillemme. Jaamme foorumilla vinkkejä ja infoa, miten uudesta laitteesta saa eniten irti. Olemme rekrytoineet myös 20 Huawei Edelläkävijää, jotka ovat päässeet testaamaan laitetta ensimmäisten joukossa. Näitä tuloksia pääsee myös lukemaan täällä foorumilla.

  Onko sinulla jotain kysyttävää näistä laitteista? Autamme mielellämme! :)
   
  tiiako ja Teknobugi tykkäävät tästä.
 2. Teknobugi Edelläkävijä

  Rekisteröitynyt:
  01.04.2020
  Viestejä:
  53

  Tässä yksi Edelläkävijä.
  P40 Pro ollut nyt vuorokauden käytössä ja täytyy sanoa että kerrassaan upea laite.
  Mattainen takalasi on upea, eikä kerää sormenjälkiä, ainakaan yhtä selkeästi kuin kiiltävä musta. Eikä takalasi ole niin liukas kuin olen monessa muussa vastaavassa todennut, itseasiassa tuntuu välillä ettei luista yhtään.
  Sovelluksista sanon sen verran, että ainakin googlen maps, kuvat ja chrome toimivat varauksin. Esim. Maps herjaa google palvelujen puuttumista, mutta skippaamalla maps kyllä hakee ja opastaa paikat ihan perus toimintona. Asetuksista kannattaa sulkea kyseisten sovellusten ilmoitukset pois päältä, niin eivät muistuttele ilmoitispalkissakaan.
  Huomiona sellainen että esim. 112 sovellus löytyy Appgallerystä, mutta sekin ilmoittelee ainakin alussa googlen poissaolosta.
  Muut sovellukset siirsin esiasetetun phone clonen avulla ja loput jotka eivät kloonautuneet, kuten Face, insta, siirsin "SHAREit" sovellunsella. Kaikki kävi todella simppelisti, eikä toimenpiteisiin tarvitse suurempaa osaamista.
  Pankkipalveluista ainakin Nordea ja S-Pankki näyttäisivät toimivan moitteitta.
   
  tiiako ja Huawei asiantuntija tykkäävät tästä.
 3. marxi Edelläkävijä

  Rekisteröitynyt:
  26.10.2001
  Viestejä:
  531
  Täälläkin ollut nyt vajaan vuorokauden käytössä, positiivinen yllätys kyllä ollut. Tuolla toisessa P40-ketjussa muutama viesti onkin.


  Phone clonella siirretyistä sovelluksista toimii ilman valituksia:
  Box.com, Dropbox, Elisa Kirja, HERE WeGo Maps, Iltalehti, FB Messenger lite, LastPass, Mi Fit, Danskebank mobiilipankki, Movie mate, Mtv, OmaElisa, OmaPosti, Outlook, Paypal, S-Pankki, Seriesguide, TomTom Amigo (kamerat+navi), Twitter, Viaplay, Wilma

  ShareIt:lla siirretyt toimii:
  Whatsapp ja Instagram


  Valittavat Google palveluiden puuttumisesta, mutta näyttää toimivan:
  Mobilepay, Nordnet, OP-mobiili, Ruutu

  Huomautus android versiosta, mutta toimii:
  Finnkino

  Valittaa Google palveluiden puuttumisesta, kaatuu:
  Karttaselain, Yle uutisvahti

  Ei avaudu:
  Iltasanomat


  Flickriin räppäilin kuvia, osa on otettu vertailun vuoksi Oneplus 7t:lla ja osa GalaxyS7:lla
  https://www.flickr.com/photos/187761068@N07/

  Erityisesti tuo pimeäkuvaus on kyllä vaikuttavaa, viime yönä heikossa kuunvalossa, liki säkkipimeässä vähän ennen klo02 otetut kuvat ikkunan läpi:

  P40 Pro Yö-tilassa:
  https://www.flickr.com/photos/187761068@N07/49737371016/

  Onelplus 7T Nightscape:
  https://www.flickr.com/photos/187761068@N07/49737381891/

  Galaxy S7 man 4s valoitus:
  https://www.flickr.com/photos/187761068@N07/49736962078/

  Toki tuossa Huaweissa valotusaika oli automaattisesti paljon pidempi.
   
  tiiako ja Huawei asiantuntija tykkäävät tästä.
 4. Btrc Edelläkävijä

  Rekisteröitynyt:
  01.04.2020
  Viestejä:
  18
  Heippa,
  Täällä myös yksi edelläkävijä. Puhelin saapui eilen ja vähän kerkesinkin jo testailemaan luuria. Vaikuttaa kyllä todella pätevälle laitteelle ja on ollut positiivinen yllätys. Playkaupan puuttuminen alkuun huolestutti, mutta tosiaan sovellukset saa ladattua muuta kautta ja myös osan saa siirrettyä phone clonen kautta. Tähän en vielä ole suuremmin kerennyt perehtymään.

  Tänään kävin kameraa vähän testailemassa, ja on se kyllä arvostelujen veroinen. Tässä linkki kuviin, joita kerkesin täysin automaattiasetuksilla napsimaan. Kuvat myös täysin muokkaamattomia. Lisäilen kuvia sitä mukaa tuonne, kun vaan kerkeän töiden ohella niitä ottamaan.

  https://www.flickr.com/photos/187848954@N08/albums/72157713767101412
   
  tiiako, Huawei asiantuntija ja Teknobugi tykkäävät tästä.
 5. Carahoermano Edelläkävijä

  Rekisteröitynyt:
  08.08.2008
  Viestejä:
  22
  Terve!

  Täällä myös yksi edelläkävijöistä! Ajattelin ottaa tähän tuotetestiin sellaisen näkökulman, että pyrin eroon Googlen palveluista ja jätän suosiolla asentamatta Googlen sovellukset (ehkä Youtubea lukuunottamatta) tähän puhelimeen. En siirrä ollenkaan sovelluksia vanhasta puhelimesta tarjottujen työkalujen avulla vaan pyrin löytämään natiivisovellukset ensin Huawein omasta AppGallerysta. Mikäli sovelluksia ei sieltä löydy, kartoitan vaihtoehtoisia sovelluskauppoja (amazon, f-droid, aurora). Päivitän postauksiini kokemuksiani sovellusten kanssa aina sitä mukaan, kun uusia huomioita ilmenee.

  Puhelinta en ole vielä saanut mutta, sen saavuttua lähden testaamaan itselleni tärkeimpiä sovelluksia, niiden vaatimaa asennustapaa ja niiden toiminnallisuutta. Liiteenä nopeasti luotu taulukko työkaluksi itselleni tärkeimmistä sovelluksia. Taulukkoon saattaa tulla vielä sovellusmuutoksia, jonka lisäksi täydennän taulukkoon aina sovellusten toiminnallisuuden ja kuinka se helpoiten puhelimeen asentuu. [​IMG]

  Toisena painopisteenä sovellusten lisäksi vertailen puhelimen toiminnallisuutta aikaisempaan puhelimeeni Samsung Galaxy s10e:hen. Arvioin puhelimen näyttöä, käytön helppoutta, suorituskykyä, akunkestoa ja sen jokaipäiväistä toiminnallisuutta.

  Kuvauskykyä pyrin arvioimaan vertaamalla otettuja kuvia tämän hetkisen Samsungini kanssa.

  Palailen tarkemmin asiaan, kunhan saan puhelimen käyttöön :)

  https://nextcloud-fi.webo.hosting/s/Xek9enQ9QtqGB6m
   
  Viimeksi muokattu: 06.04.2020
  tiiako tykkää tästä.
 6. 0s1ris Edelläkävijä

  Rekisteröitynyt:
  02.04.2020
  Viestejä:
  10
  Täällä myös yksi edelläkävijöistä.

  Puhelin ollut nyt hetken käytössä ja suurimman vaikutuksen teki itse kamera. Kameralla saa otettuja tarkkoja ja laadukkaita kuvia. Videoiden laatu kans on todella upea. Suurimman osan tiedostoista ja sovelluksista sai siirrettyä nopeasti Phone Clonen avulla, mutta kaikki sovellukset eivät kuitenkaan toimi P40 Pro:ssa siirtämisen jälkeen, koska sovellus vaatiii Google Palvelut. Tämä tuskin tulee olemaan ongelmana, sillä niitä varmasti tulee saamaan jotakin muuta kautta puhelimiin. Uskoisin että isot yritykset lisäävät myös aikanaan oman sovelluksensa AppGalleryyn.

  Puhelinta muuten en ole vielä tarkemmin katsonut läpi, mutta ensivaikutelma on todella hyvä. :)

  Pitää tässä joku päivä julkaista kuvia ja videoita esille.
   
 7. tiiako Edelläkävijä

  Rekisteröitynyt:
  01.04.2020
  Viestejä:
  24
  Heissan, täällä kirjoittelee Tiia ja vielä en ole saanut omaa puhelinta, postilla välillä vie aikaa. Mutta innoissani luin jo teidän muiden kommentteja ja yllätyin iloisesti miten hyvin sovellukset siirtyy kuitenkin kertomillanne tavoilla ja upeita kuvia olette ottaneet. :)

  Tällä hetkellä käytössä Huawei P 30 Pro, joka on viides Huawei puhelin ja pääsen käyttämään phone clonea. Mahtavaa päästä vertailemaan näitä kahta uusinta keskenään.

  Täällä olisi myös mukava saada vinkkejä muilta. :) Viikonlopun aikana olen lukenut kaikki mahdolliset arvostelut P 40 puhelimista ja katsonut lukemattomat tubevideot, niin arvostelut kuin miten siirtää Google sovellukset. Löytyi jopa pari videota, millä siirtää Google Play kauppa kokonaan ja veisi noin 10 minuuttia, mutta en taida uskaltaa lähteä tuota kokeilemaan. Phone clonella siirtynee jo niin hyvin sovelluksia ja tuolla share it toiminnolla tuntuu hyvin siirtyneen teillä Instagram ja Whasapp. Yllätyin, että phone clonella siirtyy Danske Bank, tämä oli huippu-uutinen.

  YouTubesta löysin APKPure ohjelman, jolla saisi puuttuvia sovelluksia ja mm. Gmailin ja Huawei meilin kautta ja Google Mapsin toimimaan. En ole ns. tekniikkatyyppi vaan puhelimessa menen kamera ja valokuvaamisen fiilistely edellä. Eli onko jotain mitä suosittelisitte sovellusten siirtoon ja mitä ette suosittelisi lähteä tekemään?

  Mahtavia testauksia kaikille ja langoilla taas, jahka saan P 40 Pro:n hyppysiini. Terkuin Tiia
   
  Carahoermano ja Teknobugi tykkäävät tästä.
 8. Kalle47 Edelläkävijä

  Rekisteröitynyt:
  01.04.2020
  Viestejä:
  4
  Moro,

  Sain puhelimen eilen käyttööni. Kaikki on kehunut kameraa, mutta kyllä se niin vaan on että kamera on parasta mitä puhelimeen tällä hetkellä saa. P40 pro vaatii hieman totuttelua, itse en ole niin innoissani puhelimen koosta, koko on vähän liian iso omaan käteen. Huomaan tarvitsevani kahta kättä usein kun haluan tehdä jotain puhelimella. Sovelluksista jäi uupumaan Supla ja Spotify. En saanut sovelluksia puhelimeen mitenkään helposti vielä ainakaan. Olen testannut Huawein omaa musiikkia palvelua, joka vastaa Spotify / Applen omaa musiikki palvelua. Sovellus on kaatunut pari kertaa ja on ollut heikko alku kokemus. Vastaavaa ongelmaa kun ei ole Spotify:lla tullut vastaan.

  Testailu jatkuu...

  Terv Kalle
   
  tiiako tykkää tästä.
 9. Ezkimo02 Edelläkävijä

  Rekisteröitynyt:
  30.03.2020
  Viestejä:
  2
  Moi, täällä myös yksi edelläkävijöistä.

  Puhelin ollut nyt hetken käytössä ja onhan toi kamera aivan huippulaatua. Puhelimena P30 Pro, mistä oli helpoin siirtää kaikki sovellukset Phone Clonen avulla. Suurin osa niistä toimikin suoraan, vaikkakin avatessa useampi sovellus herjaa, että ei toimisi ilman googlea.
  Pankkisovelluksista Nordean sovellukset, S-mobiili, Bank Norwegian, sekä Nordnet toimi suoraan Phone Clonen siirron jälkeen.
  Niille joilla jokin pankin sovellus ei toimi suoraan, suosittelen lataamaan sen Aurora Storen kautta. Sieltä löytyy ainakin Nordea, S-Mobiili, Nordnet, Bank Norwegian, Op-mobiili, Sp-mobiili, Danskebankin mobiilipankki, sekä Handelsbankenin sovellus. Kokeilin noista jokaista ja lähtee päälle, eikä ainakaan kaadu.

  Sovellukset joita en ole saanut toimimaan ovat: Parkman, Easypark, Taskuparkki, foodora, sekä Wolt. Nämä kaikki käyttävät apunaan googlemappia, joka sinänsä toimii navigointiin, mutta ei näköjään sovelluksien paikannuksiin. Woltin ja Foodoran saa toimimaan kyllä, kun kirjautuu selaimella kyseisille sivuille ja tekee niistä pikalinkin puhelimen sovelluksiin. Netflix ei toiminut siirron jälkeen, joten poistin sovelluksen kokeilin ladata sen ensin APKPuren kautta, mutta senkään jälkeen ei toiminut. Toimiva sovellus löytyi lopulta Aurora Storen kautta.
   
  tiiako tykkää tästä.
 10. marxi Edelläkävijä

  Rekisteröitynyt:
  26.10.2001
  Viestejä:
  531
  Jos asennat Youtuben, niin kerro sitten miten sen teit, voi olla hiukan hankalampi homma kuin kuvittelet :).

  P40Pron oman selaimen avaussivulla on m.youtube.com omana shortcuttina, toimii kyllä ihan ok sitä kautta
   
  Teknobugi tykkää tästä.
 11. tiiako Edelläkävijä

  Rekisteröitynyt:
  01.04.2020
  Viestejä:
  24
  Kiitos todella hyvästä vinkistä pankkisovelluksille. Luin muuten Huawein Instasta kommenttikentistä, että pankkisovelluksista neuvotellaan jo pankkien kanssa eli peukut pystyyn, että ovat tulossa pian ihan AppGallerynkin kautta. :) Välillä tulee kuitattua teinien jotain ostoja tai tilattua pitsaa ja kuitattua pankkipalveluiden kautta vaikka itse olisi muualla eli tärkeä olisi saada toimimaan Danske Bank ja Danske id.
   
  Carahoermano tykkää tästä.
 12. tiiako Edelläkävijä

  Rekisteröitynyt:
  01.04.2020
  Viestejä:
  24
  Meillä on koronan vuoksi nyt kaikki suoratoistopalvelut käytössä eli toivottavasti kaikki saan ladattua. Kiitos tuosta Aurora Store vinkistä. :)
   
 13. tiiako Edelläkävijä

  Rekisteröitynyt:
  01.04.2020
  Viestejä:
  24
  Hitsi meillä on perhe Spotify neljällä ihmisellä käytössä eli jollain kommervenkillä pitäisi oma Spotify saada pelittämään ja toki, kun sinne on tullut tehtyä vaivalla musiikkilistat. Terkuin Tiia
   
 14. marxi Edelläkävijä

  Rekisteröitynyt:
  26.10.2001
  Viestejä:
  531
  Amazon Appstoresta saa ainakin Spotifyn jos ei siirrä Phone clonella. Amazonin kautta tuohon voisi tulla päivityksetkin jatkossa automaattisesti.

  Edit. Aurora store osalta kannattaa lukea disclaimer tarkkaan.
  https://gitlab.com/AuroraOSS/AuroraStore/raw/master/DISCLAIMER

  "Using Aurora Store with your personal Google Account may cause your account
  to be blocked | blacklisted by Google."

  Tuo siksi että Google kieltää Play storeen menemisen muilla kuin Googlen tarjoamilla menetelmillä, joten Aurora store rikkoo noita ehtoja.
   
  Viimeksi muokattu: 06.04.2020
  tiiako tykkää tästä.
 15. tiiako Edelläkävijä

  Rekisteröitynyt:
  01.04.2020
  Viestejä:
  24
  Kiitos kovasti vinkistä ja eletään toivossa, että kloonautuisi suoraan. :)
   
 16. tiiako Edelläkävijä

  Rekisteröitynyt:
  01.04.2020
  Viestejä:
  24
  Kiitos tästä vielä, vähän jännittää peruskilttinä toimia "sääntöjen" vastaisesti. Sähköpostina käytössä esim. Gmail. Olisi pirullista joutua estolistalle.
   
 17. Jompi Edelläkävijä

  Rekisteröitynyt:
  10.06.2013
  Viestejä:
  18
  Terve!

  Minut on myös valittu edelläkävijäksi. Minulla on aikaisemmin ollut käytössä Huawei P20 Pro. Olen tyytyväinen kyseiseen puhelimeen, mutta olen pitkään odottanut EMUI 10 -päivitystä.

  Käyttöönotto

  Käyttöönotto oli erittäin helppoa. Phone clonen avulla suurin osa sovelluksista siirtyi suoraan. Siirsin yhteensä 24gb tiedostoja ja sovelluksia vanhasta puhelimesta. Phone clonessa meni noin 15 minuuttia. Suurin osa sovelluksista säilytti kaikki tiedot ja käyttöönotto tuntui luontevalta.

  Sovellukset

  Googlen palveluiden ja Play storen puuttuminen näkyy jonkin verran puhelimen käytössä. Esimerkiksi pankkisovellusten kanssa ei ole mitään ongelmaa. Mobile pay ja muutama muu sovellus valittaa google palveluiden puuttumisesta, mutta toimivat silti moitteetta. Ongelmia saattaa esiintyä sovelluksissa, jotka käyttävät google mapsia karttapalvelunaan.

  Siirtämistäni sovelluksista eivät toimineet Outlook, Instagram, IS ja Netflix. Ne toimivat kyllä selaimella erittäin hyvin ja Netflixiinkin on ilmeisesti jo löydetty lähde. Outlookkia ei saanut AppGallerysta, mutta onnistuin lataamaan sen ApkPuren kautta.

  Sovellukset toimivat siis pääsääntöisesti hyvin. Eniten mietityttää päivitysten saatavuus näissä sovelluksissa, joita ei löydy AppGallerysta.

  Akku

  Kuten P20 Prossa, tässäkin akku on huippuluokkaa. Latasin akun 90%:iin melkein heti käyttöönoton jälkeen. Latauksessa ei kestänyt kovin kauaa. Akkua on tällä hetkellä 41% jäljellä. Latauksesta on 21 tuntia, joista näyttö on ollut päällä noin 4 tuntia. Niihin neljään tuntiin sisältyy muun muassa arviolta tunti videoiden katselua bluetooth-kuulokkeiden kanssa.

  Yleinen käyttö

  Käyttö on ollut tähän mennessä sujuvaa. Takakuori on jälleen Huaweille tuttuun tapaan vakuuttavan näköinen. P20 Prota en uskaltanut käyttää ilman suojakuorta, sillä puhelin tuntuu todella liukkaalta ilman sitä. Tässä puhelimessa ei vastaavaa ongelmaa ole, sillä puhelin pysyy hyvin kädessä. Kuoreen ei myöskään jää helposti sormenjälkiä.

  Näyttö ulottuu alas saakka, koska fyysistä näppäintä ei ole, mikä on mielestäni hyvä asia. Pikavalintanäppäimet saa päälle halutessaan asetuksista. Etukameran sijainti on vanhasta puhelimesta poiketen vasemmalla reunalla. Se tuntuu ehkä hieman loogisemmalta paikalta, koska ilmoitukset ja muut yläpalkin asiat mahtuvat vierekkäin. Sormenjälkitunnistimen käyttö on helppoa ja se toimii nopeasti.

  P40 pro on melkein saman painoinen P20 Pron kanssa. Ehkä hieman eroa löytyy, mutta ei huomattavasti. Kamera tulee selkeästi ulos takakannesta, mikä voi joillekin olla ongelma. Sopivalla suojakuorella tämäkin ongelma ratkeaa. Kaarevan näytön käyttö vaatii itselleni ainakin hiukan totuttelua, välillä tulee turhan usein virheellisiä painalluksia kaarevuuden vuoksi.

  90 Hz:n virkistystaajuus on vakuuttava. Ero 60 Hz:n on massiivinen. Navigointi sujuu ongelmitta ja puhelimen käyttö tuntuu luontevalta lyhyen ajan jälkeen. Opastus eleiden avulla navigointiin on hyvä. Tavalliselle kännykkäkuvaajalle sekä etu- että takakamera vaikuttavat erittäin korkeatasoisilta.

  Terveisin Joonas
   
 18. Puutarhatonttu_ Edelläkävijä

  Rekisteröitynyt:
  15.10.2014
  Viestejä:
  156
  Nonniin, kuljettihan se Posti viimeinkin minunkin testikappaleen perille! :)

  Ensiksi ulkoisista ominaisuuksista:
  Onhan tämä aika kookas laite, paino on ihan siedettävä ja siihen tottuu varmasti ajan kanssa. Puhelin on vaan siinä ja rajoilla, että onko jo liian iso käteen. Kuitenkaan en koe että se olisi "lipsahtamisvaarassa" vaan tämän isompaa puhelinta en itselleni enää ottaisi jo ihan käytettävyyden kannalta ajateltuna. Onneksi mukana tuli kirkas silikonisuoja jotta uskaltaa käsitellä laitetta muutenkin kuin rystyset valkoisena ohimot hikoillen.

  Näyttö peittää käytännössä koko puhelimen etupuolen ja vähän hirvittääkin miten on kestävyyden laita. Olen kuitenkin omissa puhelimissani aina tykännyt käyttää panssarilasia naarmuuntumisen estämiseksi. Eräässä suuressa elektroniikkaliikkeessä työskennellessäni sain huomata että puhelimen näytön vaihto on se kallein mahdollinen korjauskohde ja sitä kyllä miellään suojelee niin paljon kuin mahdollista.

  Puhelimen desing miellyttää silmää. Takakuori on testikappaleessani valkoinen, joka valon vaihdellessa muuttaa hieman sävyään, tyylikästä. Valtava takakamera on katseenkiinnittäjä, mutta siihenhän kuvattavia kohteita monesti pyydetäänkin katsomaan. Etukamera on näytön alla isohkossa lovessa, mutta mielestäni se ei häiritse vaikka mustaa yläpalkkia ei olisikaan kytketty päälle, kyllä siihen silmä tottuu. Sivulla olevat näppäimet ovat jämäkän tuntuiset ja muutenkin puhelin on todella napakkaa tekoa eikä kitise edes kevyesti taivuttaessa.

  Sitten puhelin virtoihin ja pintaa syvemmälle:
  Ensipuraisuna uudesta P40 prosta mieleen jäi tuttu Huawei-kokemus ilman Googlea. Huawei-kokemuksella tarkoitan niitä tuttuja asetuksia sekä käyttöliittymää. Puhelimen ensikäynnistyksessä hämmästyin kun ei niitä perinteisiä Google-tilien kyselyitä ja käyttöoikeuksia kysyttykään. Puhelin käynnistyi suoraan aloitusnäyttöön, tuntui oudolta ettei edes Huawei-tiliä kysytty aluksi. Johtunekko testiversiosta, sitä en tiedä.

  Heti ensimmäisellä hipaisulla tuli tunne että nyt ollaan puhelinten lippulaivaluokassa. Näyttö liikahtaa sujuvasti hellällä kosketuksella ja tuo 90hz virkistystaajuus todella näkyy ja jopa tuntuu, kun vertaa tuohon omaan P20 puhelimeen. Siitä lipsuttelin puhelimen asetuksiin ja kirjauduin jo edellisestä puhelimesta tuttuun Huawei-tiliin, tällä alkoi hommat luonnistumaan omien tietojen osalta. Seuraavaksi Phone clone sovellus käyntiin ja P20:sestä tiedot wifin kautta uuteen tulokkaaseen. Aikaa tietojen siirrossa meni ehkä muutama minuutti ja muutamaa sovellusta vaille kaikki tulivat suoraan P40 pro:hon. Toki Googlen palveluita tuo Phone clone ei edes tarjonnut siirtää, olisihan se ollut liian helppoa. Myös yhteystiedot ja kuvat tärähtivät uuteen puhelimeen ilman sen kummempaa säätöä.

  Eniten nuissa siirretyissä sovelluksissa mietityttää se, että nyt taitaa jäädä uusimmista päivityksistä paitsi koska Google ei niitä päivitä eikä kaikkea löydy App gallerysta. Aika varmasti näyttää kuinka sovellukset löytävät tiensä Huawein omaan kauppaan, toivon todella että niin käy, ihan jo tietoturvapäivitysten takia. Monet Googlen palveluista ovat korvattavissa, mutta kun esimerkiksi suosituin sovellus WhatsApp puuttuu niin se voi olla kompastuskivi monelle käyttäjälle.

  Muutamia muita huomioita ensipuraisusta:
  Sormenjälkilukija toimii hienosti näytön läpi. Ohjelmisto tosin varoittaa että kolmannen osapuolen suojakalvot saattavat häiritä toimintaa, ja varmasti häiritsevätkin jos niitä ei ole kunnolla suunniteltu. Ohjelmisto suosittelee käyttämään Huawein omia suojakalvoja, mutta itse en ole sellaisia nähnyt missään myynnissä toistaiseksi.

  Kasvolukitus on todella nopea, puhelinta kun nostaa edes vähän kasvoille niin näyttö aukeaa salaman nopeasti. Kasvokuvalla en ole testannut että onko tämä ominaisuus kuinka turvallinen käyttää.

  Puhelimessa ei ole kuuloketta ollenkaan kuten perinteisessä puhelimessa on näytön yläreunassa. Kuitenkin puhelu kuulostaa ihan tavalliselta eikä kyllä uskoisi että se tulee jostakin näytön takaa värähtelemällä.

  Kameran laatu on todella hyvä kuten moni tuossa edellä jo mainitsikin. Sillä saa zoomailtua kauas, mutta en kyllä keksi oikeaa käyttökohdetta mihin tuota 50x zoomia käyttäisi kun kuvanlaatu ei siinä sitten ole kovin kummoinen.
   
 19. Carahoermano Edelläkävijä

  Rekisteröitynyt:
  08.08.2008
  Viestejä:
  22
  Aurora Storea pystyy käyttämään anonyymisti jolloin tilin lukkiutumisen vaaraa ei pitäisi olla. Jos olen ymmärtänyt oikein.
   
  tiiako ja Ezkimo02 tykkäävät tästä.
 20. Jambbos Edelläkävijä

  Rekisteröitynyt:
  01.04.2020
  Viestejä:
  4
  Täällä myös yksi puhelimen testaaja. Tosin tänään puhelin vasta tulikin.

  Luuri odottelee vielä paketissa, kun millään ei muisti pelaa viime kuukauden lomakkeen täyttöön. Kauanko nämä luurit käytössämme ovat?

  Saanko whatsappia tähän vaikkapa apkmirrorista? Miten Nordean pankkisovellus?
   
 21. Teknobugi Edelläkävijä

  Rekisteröitynyt:
  01.04.2020
  Viestejä:
  53
  Nonni. Tähän nopea hajatelma.

  Nyt on pari päivää käyttöä taka ja P40 Pro on tullut kerran ladattua täyteen... Ennen eilistä täyteen latausta, välissä oli pari pikaista 10 minuutin latausta ( Puhelin saapui noin 50% varauksella).
  Eli hyvin kestää akku ja varmaan paremmin, kun pääsee normaaliin rytmiin.

  Käyttöönotto oli tosiaan sujuvaa ja suht vaivatonta, käyttäen Phone Clonea ja osalle sovellusista jouduin käyttämään SHAREit sovellusta, tämä toi hienosti loputkin sovellukset vaivatta perille. Suosittelen. Sovelluksista myöhemmin.

  Nyt alkuhuuman jälkeen kun laitetta on tutkinut paremmin, niin todella onnistunut kokonaisuus.

  Näytön lasi todellakin ylittyy kuin vesiputous ja antaa pyyhkäisy liikkeille mukavan liukuvan fiiliksen.
  Näyttö on kirkas, eloisa ja todella sulava liikkeinen. Näytön nurkat ovat poikkeukselliset, sillä runko kaartuu sivulle aivan kuin peittäisi lasin nurkat sisäänsä.
  Tämä vaikuttaisi hyvältä ratkaisulta, JOS kapula tipahtaa kulma edellä maahan, niin lasi ei ole ensimmäinen iskun saaja.
  Vaikka näyttö kaartuukin reunoille, niin virhekosketusten määrä on lähes nolla. Omassa puhelimessa virhekosketukset ovat yleisiä ja kuori on siinä suositeltava.

  Takalasikin on miellyttävä, eikä ole niin liukkaan tuntuinen kuin yleensä, vaikkakin ajoittain edelleen liukas. Värini on huurteisen harmaa, joka on aivan loista ja pääsee oikeuksiinsa auringon valossa..

  P40 Pron koko on aivan justiin omaan käteeni ja tuntuma on pyöreiden reunoje myötä miellyttävä.

  Kamera kyttyrä on aika minimalistinen eikä ole vielä häirinnyt käyttöä yhtään.
  Kamerat tuottavat aivan tajuttomia kuvia ja jopa noin 30x zoomilla saa käsivaraisestikkin hyviä kuvia.
  Pääkameran kennohan on 50megapixeliä, mutta valmis kuva on vain rapiat 12 megapixeliä.

  Sormenjälki tunnistin on nopea ja voin melkein sanoa, että nopeampi kuin oman fyysinen vastaava (OnePlus)
  Samoin kasvojen tunnistus on huippuluokkaa, se toimii pimeässä loistavasti infrapuna valonsa ansiosta ja on melkeimpä nopeampi kuin sormenjälki. Monesti puhelin on jo auki, ennen kuin peukku on lukijassa.

  Sovellukset......Hmmm näistä jo aikaisemmin mainitsinkin.
  Suurempia ongelmia en tosiaan ole kohdannut, pois lukien tuo google ja sitten muutamat sovellukset herjaavat google palvelujen poissa olosta, mutta toimivat.
  Esimerkkinä 112 sovellus, joka löytyy myös AppGallerysta ja silti herjaa. Mutta näiden sovelluksien kohdalla (myös mm. MAPS.ME) kun poistaa ilmoitukset käytöstä, niin homma on bueno.

  Face, Insta, Twitter, Spotify ja Netflix siirtyivät tuolla SHAREit sovelluksella hienossti, eikä Netflixikään tainnut aiheuttaa päänvaivaa.

  Nordea ja S-Pankki toimivat hienosti ilman mitään takkuilua.

  Aino mitä oikeastaan kaipaan Googlelta, on varmuuskopiot Whatsappista, Kuvat (pääsee selaimella juu) ja Pay.
  Pay on ollut käytössä jo kauan, että kortin mukana kantamista, täytyy taas harjotella.
  Maps ja Chrome toimivat ilman kirjautumis mahdollisuuksia, samoin Gboard toimii

  Ja mitäs muuta keksisi...
  Sovelluksia voi ladata AppGalleryn lisäksi vaikka
  Amazon App Storesta
  APKPure
  Ja Youtube sovelluksen "matkija"(client), nimeltä "NewPipe app", löytyy paikasta nimeltä F-Droid
  Tai sitten vaikka kaverilta, tuon SHAREit sovelluksen avulla.

  Loppuun voisi laittaa vielä, että periaatteitani joudun nyt pikkaisen pyörtämään. Olen nimittäin pyrkinyt välttämään takalasia ja näytön kameraleikkauksi. Loven piilotus ei vain tule kuuloonkaan Huawei P40 Prossa, se ei vain yksinkertaisesti sovi vesiputous näyttöön.
  Ja jo yhden päivän käytön jälkeen, tuo varsinainen puhelimeni tuossa hyllyllä, on aikansa elänyt.
   
  Viimeksi muokattu: 06.04.2020
  tiiako tykkää tästä.
 22. Teknobugi Edelläkävijä

  Rekisteröitynyt:
  01.04.2020
  Viestejä:
  53
  Tästä oma pikainen unboxing, josta pisteet pojalle editoimisesta.

   
  Viimeksi muokattu: 06.04.2020
  Timbeh, Huawei asiantuntija, Carahoermano ja 1 muu tykkäävät tästä.
 23. Puutarhatonttu_ Edelläkävijä

  Rekisteröitynyt:
  15.10.2014
  Viestejä:
  156
  Onko kukaan päässyt testaamaan 5G nopeuksia tällä laitteella? Täälläpäin ei ole edes verkkoa joten ei kannata liittymää hankkia vielä.
   
 24. Teknobugi Edelläkävijä

  Rekisteröitynyt:
  01.04.2020
  Viestejä:
  53

  Phone Clone siirtää sen vanhasta puhelimesta tai sitten SHAREit sovelluksella, jotka kumpikin löytyy play storesta.
  Löytyy myös APKPuresta.
   
  Viimeksi muokattu: 17.04.2020
 25. Oman Edelläkävijä

  Rekisteröitynyt:
  04.01.2017
  Viestejä:
  22
  Tänään saapui testiyksilö tännekki. Hyvin sai P30pro:lta cloonattua sovellukset. Pikasel testillä osa toimiki ja osa ei. Pitää vielä syventyä näihin. Spotify pelaa hienosti. Pikasel kokeilulla kamera menny etiäpäin ja selfiekamera hakkaa 100-0 P30pro:n oman. Lärvitunnistin tunnistaa naaman pimeässä huoneessa. Täs tais olla jo infrapunaa naaman tunnistamiseen? Sormenjälkitunnistin paremmassa paikassa. Kooltaan lähes identtinen P30pro kanssa. Ohan tää hieno facelift.
   
  tiiako tykkää tästä.

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti