Testissä Google Nexus 5X

Viestiketju alueella 'Mobiiliuutiset- ja artikkelit' , aloittaja Pekko Lainiala, 22.12.2015.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Pekko Lainiala -

  Rekisteröitynyt:
  01.01.2015
  Viestejä:
  512
 2. Rane^

  Rekisteröitynyt:
  17.08.2009
  Viestejä:
  5 634
  Hyvä artikkeli! Pitkään mietin tämän ja Moto X Play:n välillä, mutta päädyin 200e halvempaan Motoon Cyanogenilla varustettuna, jolloin sai puhtaan ja laajemmin muokattavan androidin. :)
   
 3. Marti77

  Rekisteröitynyt:
  01.09.2012
  Viestejä:
  1 865
  Kiitos taas loistavasta artikkelista.
  Laite vaikutti pätevältä ja paras on tietysti puhdas android.
  Tietysti 5.2" näyttö rajoittaa käytetävyyttä pahasti tietyissä tapauksissa ja sen takia maksimi 5" näyttö olisi ollut sopivampi mutta nykytrendin mukaan koko menee käytettävyyden edelle.
  Hinta on tietysti aavistuksen korkea kun se ei sisällä muita erikoisuuksia kun sormenjälkitunnistimen.
  SD808 piiri on iso plussa SD810 nähden mitä on pienoinen pettymys.
   
 4. Zepi

  Rekisteröitynyt:
  26.08.2000
  Viestejä:
  10 294
 5. Raiggu

  Rekisteröitynyt:
  30.01.2006
  Viestejä:
  7 985
  Itse ei osaa päättää onko ostamassa jotain vai ei. Honoreita 6/7 harkinnut(ongelmia kuulokeäänissä, kameroissa osaltaan, 3d suoritusk yms), Oneplus X(lasia,
  ongelmia suorituskyvyssä&kamerassa, akussa), Sony compactit(lasia, en ikinä osta lasikuorista puhelinta) etc etc. Probleemat siis revukoista poimittuja. Liian iso
  ei puhelin myöskään saa olla. Samsut tietysti varmaan ok, mutta liian kalliita.

  Taidan jatkaa Galaxy 2:lla ja sitten kun tämän 5X:n saa esim alle 400 tai halvemmalle niin katson uudelleen.
   
 6. laseh

  Rekisteröitynyt:
  01.07.2014
  Viestejä:
  40

  Muutama kaveri omistaa noita honoreita ja molemmat 6 ja 7 tuntuvat kyllä erittäin hyvältä ja näppäriltä käytössä. Tämä 5X ei ole minusta mikään huono vaihtoehto, mutta kun miettii esim että saat samalla 100e halvemmalla OnePlus Two puhelimen, joka on paljon tehokkaampi ja vaikka en ole 5X pitänyt kädessä niin voisin arvata että laadukkaamman tuntuinen. Myös honor 7 taitaa olla specseiltään aika samanlainen ellei parempikin (?).

  Nykyään on kuitenkin paljon hyviä vaihtoehtoja ja pitää vain punnita mitä itse puhelimelta tarvitsee; akunkesto, kestävyys, kamera. Suorituskyky on tämänhintaisissa puhelimissa varmasti kaikkien softan pyörittämiseen riittävä.

  OT: tuo 5X Logo kyllä näyttää hieman dota 2 logolta, etenkin jos tuon X "viivojen" paikkaa vaihdettaisiin.
   
 7. Raiggu

  Rekisteröitynyt:
  30.01.2006
  Viestejä:
  7 985
  Tosiaan noiden Honoreiden kamera ei ilmeisesti toimi hämärässä ja itse haluaisin puhelimen jonka kamera toimisi keikoilla halleissa/tavastialla tms.
  Nexus 5X, mitä nähnyt kuvaa /videota netissä toimii hyvin ja osaa tarkentaa strobojen välkkeessäkin hyvin. Ja Honoreilla kuulemma tosiaan on
  turha yrittää pelailla kun näyttis on niin paska. Ja kuulokeliitännänkin laatu olisi tärkeää.

  Oneplus 2 on liian iso ja painava. Mieluiten ostaisin aina 5" tai alle luurin mutta Sonyn Compact ei sovi sen lasikuoren takia(suurella osalla menee rikki/ongelmia).
  Ja Applen laitteita en koskaan ostaisi, periaatteesta ja onhan niiden hinnasa juppi-ilmaa niin helkkaristi.
   
 8. Ezzy

  Rekisteröitynyt:
  20.03.2001
  Viestejä:
  3 908
  $299 olis ollut sopiva hinta tälle täälläkin...450e on hitosti liikaa tän tason lagipaketista ja jos hyvän akunkeston takaamiseksi (4h+ SOT), joutuu roottaamaan ja vaihtamaan kernelin.
  Harmi sinänsä, kun luurin rauta on muuten ok. Pitänee vaihtaa 6P:hen jossakin vaiheessa, jos ei jaksa säätää kuntoon.
  Vaikea käsittää miten Google osaa aina ryssiä Nexukset jotenkin. Tällä kertaa kamera sentään on loistava ja sormenjälkitunnistinkin virheetön.
   
 9. Pekko Lainiala -

  Rekisteröitynyt:
  01.01.2015
  Viestejä:
  512
  Ilmeisesti löytyy siis Nexus 5X sinulta, minkälaisissa tilanteissa olet hidastelua huomannut? Itsellä oli luuri kuitenkin käytössä yli pari viikkoa ja ainoa hidastelu tuli vastaan kamerasoftan HDR+-tilaa käytettäessä. Voisiko olla joku tietty sovellus, joka aiheuttaa?
   
 10. X3mdog

  Rekisteröitynyt:
  28.05.2015
  Viestejä:
  71
  Itsellä nyt toista vkoa päivittäisessä käytössä. Omaan käteeni juuri sopiva koko (ehkä tulisin toimeen 5,5":llakin). Artikkeli oli hyvä kooste. Itse pidän virta ja äänenvoimakkuus painikkeiden tuntumaa huonona. Kameraohjelma hyytyi kesken kuvauksen, mutta sen sai sammutettua ilman vaikutusta puhelimen muihin toimintoihin. Itse kameraohjelma tosin tokeni vasta, kun boottasi koko puhelimen. Puhelin oli ollut viikon putkeen päällä, tällä saattoi olla osuutta asiaan... Kameran lähin tarkennusetäisyys on n. 10cm ja toimii hyvin ja nopeasti myös hämärässä. Jostain syystä tarkennus ei onnistunut Amarylliksen kukan keskellä kohoavaan valkoiseen pieneen heteeseen. Ilmeisesti tarkennus etsii isompia kohteita?

  Jos avaa puhelimessa olevan kuvan, sen zoomaaminen on ok, mutta OneDrive pilvipalvelusta avatun kuvan zoomaaminen on yhtä tuskaa, johtunee OneDrive ohjelmasta...
  Läpinäkyvän .png kuvan tuessa on myös jotain häikkää, koska läpinäkyvä osa näkyy mustana, mutta tähän olen törmännyt myös Applen laitteilla, joten siinäkin ongelma lienee muualla...

  Takakuoren liitokset nitisee hieman painikkeiden luona. Kun avaa käynnissä olevien ohjelmien listan oikean alakulman ohjelmallisesta neliöpainikkeesta, voi havaita pienen viiveen, ennekuin avautuvien ohjelmaikkunoiden oikeaan yläkulmaan ilmestyy sen sulkupainike (X). USB johtoa ei tosiaan tule mukana, mutta normaalikäyttäjänä sille ei ole käyttöäkään, sillä pilvipalvelut toimivat hyvin. Näyttö on kyllä todella laadukas katsella. Itse arvostan myös sitä, että kun näyttöön napauttaa virran, niin kellon ja päiväyksen lisäksi näkyy seuraava hälytysajankohta. Näyttö aktivoituu virtapainikkeen lisäksi myös puhelinta kallistamalla. Kello sovelluksen saa näkymään analogisena, tosin ilman minuuttimerkkejä, joten se ei ole kovin käytännöllinen. Sensijaan en ole keksinyt saako näytön kelloa analogiseksi...

  Kokonaisvaikutelmana sanoisin, että hyvä peruspuhelin loistavalla näytöllä ja kohtuullisella kameralla.
   
 11. Scar

  Rekisteröitynyt:
  25.09.2006
  Viestejä:
  140
  Kohta on kuukauden ollut Nexus 5x käytössä ilman mitään ongelmia tai kaatumista. Akku kestää kevyellä käytöllä 72h. Yleensä tulee tosin ladattua kun on n.50 prosenttia varauksesta jäljellä. SOT arviolta 3.5 - 4h sopivasti käytettynä. Kamera etenkin HDR+ käytössä hyvä. Parempi kun pikkukennosissa.
   
 12. Ezzy

  Rekisteröitynyt:
  20.03.2001
  Viestejä:
  3 908
  Kamerasofta on joo ihan hirveetä sontaa, mutta paranee vaihtamalla. Mainitsemani lagia on ihan kaikkialla, selain kestää 5-10s käynnistyä, samoin Play store, wifi kytkeytyy hitaasti ap:hen ja kun lataa vaikka useampaa sovelluspäivitystä, niin luuri lagaa silloin 100x. Enimmäkseen noi taitaa johtua kryptauksesta.
  Ollut nyt kolmisen viikkoa käytössä daily driverina ja aikamoista huttua. Ja vaihdoin sentään 2½v vanhasta One M7:sta tähän, joten luulin, että olisi edes sitä lagittomampi.
   
 13. SinSin

  Rekisteröitynyt:
  16.05.2012
  Viestejä:
  5 436
  Amoled näyttö :psmoke:
   
 14. Juha Kokkonen -

  Rekisteröitynyt:
  26.09.2006
  Viestejä:
  5 261
  Kuulostaa kyllä minunkin korvaani epänormaalilta. Veikkaisin, että jossain on vikaa.
   
 15. X3mdog

  Rekisteröitynyt:
  28.05.2015
  Viestejä:
  71
  Hassua, minusta kamerasofta on ihan ok, täyttää hyvin perustarpeet ja käynnistyy sekunnissa. Selain käynnistyy alle sekunnissa, Play Store ottaa 2-3 sekuntia. Sovelluspäivityksistä en osaa sanoa, kun ne päivittyvät kätevästi yöllä automaattisesti, kun nukun. Kryptauksella tarkoittanet asetuksista löytyvää "Salaa puhelin" asetusta, joka on oletusarvoisesti päällä, eikä sitä kaiketi edes saa pois päältä, vaikka tämänhetkisen ohjetekstin mukaan näin voisi olettaa.

  Jos puhelimessasi ei ole yksilöllistä laitevikaa, on ilmeistä, että syy hidasteluun sinun kohdallasi täytyy löytyä asentamastasi softasta ja/tai niiden asetuksista. Myös nettiyhteyden nopeus ja varsinkin laatu saattavat olla osa syytä. Ehkä olet tehnyt erikoisia virityksiä reitittimeesi?
   
  Viimeksi muokattu: 29.12.2015

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti