Testissä Corsair Carbide 600Q

Viestiketju alueella 'Muropaketin artikkelit' , aloittaja Juha Kokkonen, 30.12.2015.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Juha Kokkonen -

  Rekisteröitynyt:
  26.09.2006
  Viestejä:
  5 261
 2. perato

  Rekisteröitynyt:
  30.12.2014
  Viestejä:
  1 482
  Niin mikä tässä käänteisessä nyt on sellaista, et tämä on jotenki yhtäkkiä taas järkevää, siis nostaa poweri ja näyttis tonne ylös lämpenemään, pistää lämpö nousemaan ylös ja silti poistaa se alhaalta jne. Mitkä ne edut tässä on? Prossu on varmaan viileempi juu. Muuta?
   
 3. Juha Kokkonen -

  Rekisteröitynyt:
  26.09.2006
  Viestejä:
  5 261
  Niin, kyllä se pitäisi selvitä jutun lukemalla. Yleensä näissä käännetyn rakenteen koteloissa on ollut prosessorin ja näytönohjaimen lämpötilat selvästi (useita asteita) alhaisemmat kuin saman kokoluokan perinteisissä koteloissa. Mitä tarkoitat sanalla "yhtäkkiä"? Ei tuo asia ole missään vaiheessa mihinkään muuttunut.
   
 4. perato

  Rekisteröitynyt:
  30.12.2014
  Viestejä:
  1 482
  Yritin sitä tosta pläräämällä löytää, mut eipä osunu silmään. Yhtäkkiä sanalla, että mitä nyt vaan muroa seuraan, niin lähinnä on näkyny tekstiä "se vanha tyyli jossa poweri muhii ja keittyy ja kiehuu ja paistuu siel ylhäällä", liittyen vanhoihin kokoonpanoihin. Nyt se sit onki vaan "käänteinen tyyli".

  Mikä ne lämpötilat sit selittää?
   
 5. antilope

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2015
  Viestejä:
  976
  Koska normaalisti lämpöä tuottava lämmönohjain on alhaalla ja lämpö nousee ylös päin koko kotelon alueelle.
  Tässä lämpöä tuottavat osat on ylhäällä jolloin kotelon keskiosa pysyy viileänä, eli ei valehdella mitään.

  Tosiasiassa koteloon laitettiin ylikokoinen prosessorijäähy jolla koteloa jäähdytettiin, ja ulostyöntävä näytönohjain, jotta kotelo näyttäisi viileältä.

  Kokonaisuudessa näyttää ostetulta testiltä.

  Pitää tuoda markkinoille vanhaa suunnittelua jotta seuraavana vuonna voidaan myydä vallankumouksellista virtalähde alhaalla mallia.
   
  Viimeksi muokattu: 31.12.2015
 6. Poistunut keskustelija 0054 Banned

  Rekisteröitynyt:
  22.10.2005
  Viestejä:
  17 872
  Juuh okei kun samat testipalikat on käytännössä jokaisessa muron koteloartikkelissa :kahvi: Poweri alhaalla tämä olisi kyllä jees, vanhassa Bitfenixin Outlawissa oli kans käänteinen asettelu mutta poweri siltikin alhaalla.
   
 7. LaDeX

  Rekisteröitynyt:
  17.03.2007
  Viestejä:
  6 032
  Käänteinen tyyli tarkoittaa tuota että emolevy on edestä päin katsoen vasemmalla eikä oikealla.
   
 8. Juha Kokkonen -

  Rekisteröitynyt:
  26.09.2006
  Viestejä:
  5 261
  Käänteinen rakenne ei tarkoita sitä, että virtalähde on ylhäällä, vaan sitä, että emolevy on sijoitettu ylösalaisin. Käänteisen rakenteen koteloissa virtalähde voi sijaita aivan yhtä hyvin myös pohjalla tai kotelon etuosassa, mutta tässä Carbide 600Q:n tapauksessa se on sijoitettu hieman huonosti ylös ja ottamaan ilman kotelon sisältä.

  Samaa testikokoonpanoa on käytetty kaikissa Muropaketin ATX-kotelotesteissä varmaan viimeisen viiden vuoden ajan, joten emme todellakaan lähde muokkaamaan sitä yksittäisten koteloiden takia. On totta, että käytetty näytönohjain ei tuota lämpöä kotelon sisälle yhtä paljon kuin monet ei-referenssicoolerilla varustetut näytönohjaimet, jotka eivät ole kotelon sisälämpötilojen kannalta optimaalinen ratkaisu. AMD:n ja NVIDIA:n referenssiratkaisuna on kuitenkin useimmiten edelleen ulospuhaltava ratkaisu ja sellaista myös käänteisen rakenteen koteloiden kanssa suositellaan käytettävän parhaan tuloksen saavuttamiseksi. Käännetyn rakenteen kotelot ovat tunnetusti tavallista tarkempia komponenttivalinnoista ja se on myös tuotu esiin artikkelissa. Muropaketin testit ovat aina täysin puolueettomia - se on ollut aina koko sivuston toiminnan perusta.
   
 9. perato

  Rekisteröitynyt:
  30.12.2014
  Viestejä:
  1 482
  Tämä selevä, jotenni jäänyt nyt mielikuva, että näissä kaikissa olis tää virtalähe ollut ylhäällä, mut ilmeisesti siis ei. Noh, aina oppii jotain uutta. Ajattelin, että nää käänteiset jutut olis jotenni parempia vaan tietyissä tapauksissa(vesijäähyt) tjsp.

  Vaikkei hirveenä niinkään tään koteloarkkitehtuurikiinnosta, nii aina sitä joskus miettii, et voisko ton tilan käyttää jotenki järkevämmin hyödyksi.
   
 10. Lankakerä

  Rekisteröitynyt:
  01.01.2002
  Viestejä:
  1 252
  Tämmöisissä tapauksissa sisäilmaa kierrättävä ei-referenssikortti olisi mielenkiintoinen bonus. Tuskin kummoisia eroja lämmöissä, mutta näkispä senkin. Miksei vaikka lisätä muihinkin kotelo artikkeleihin, ihan vaan koska niitä ny kuitenkin on aika paljon tämänkin sivun lukijoilla käytössä.
   
 11. Juha Kokkonen -

  Rekisteröitynyt:
  26.09.2006
  Viestejä:
  5 261
  Totta. Se valitettavasti vain tuplaa välittömästi tarvittavien testiajojen määrän. Lisäksi kaikkia verrokkikoteloita ei ole aina välttämättä saatavilla uusia testejä varten, vaan tulokset ovat aiemmin samoissa olosuhteissa ajettuja. Toki johonkin väliin voisi ajaa vain yhden testiajon ja toimittaja sen pohjalta kommentoida mahdollisia erityishuomioita tulosten analyysien yhteydessä, mutta senkin painoarvo olisi lopulta varsin kyseenalainen, koska mahdollisia muuttujia on sen verran paljon.
   
  Viimeksi muokattu: 04.01.2016
 12. Poistunut keskustelija 0054 Banned

  Rekisteröitynyt:
  22.10.2005
  Viestejä:
  17 872
  Mielestäni vaan hyvä pitää samat palikat referenssikortteineen, koska tällöin vertailu aiempiin koteloartikkeleihin onnistuu helposti. :)
   
 13. Juha Kokkonen -

  Rekisteröitynyt:
  26.09.2006
  Viestejä:
  5 261
  Jep, tästä syystä tosiaan kokoonpanoa ei lähdettykään muuttamaan, koska muuten vertailu ei olisi esimerkiksi Define R5:een onnistunut. Nuo kotelot kun ovat aika hankalia nurkissa säilyteltäviä mahdollisia tulevia vertailutarpeita varten.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti