Testissä Asus ROG Claymore -pelinäppäimistö – verrokkina Cooler Master MasterKeys Pro L

Viestiketju alueella 'Muropaketin artikkelit' , aloittaja Muropaketin toimitus, 16.01.2017.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Muropaketin toimitus Ylläpito

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2016
  Viestejä:
  31 535
 2. Fanboys suck

  Rekisteröitynyt:
  15.02.2011
  Viestejä:
  1 142
  Harkinnassa on ollut jo jonkin aikaa ns. pelinäppis - tai itse asiassa mekaaninen/aktivointipisteinen näppäimistö. Valitettavasti vaatimuksena on myös <> näppäin z:n vasemmalla puolella (sekä skandilayout mahdollisuus enterin seutuvilla), sekä kohtuullinen äänettömyys ja soveltuvuus "yleisiin" koodaus ja tekstintuottotarkoituksiin. (Cherryn RED ilmeisesti äänettömin ja varsinkin O-renkailla saa vieläkin äänettömämmäksi). Joskus saman näppiksen äressä pelattavat retro slicks'nslidet vaatii ainakin useamman yht aikaisen näppäinpainalluksen tunnistamisen - nykyinen logitech ei sitä tee.

  On vaan alkanut mietityttämään että onko lähinnä WOTin pelaaminen oikeastaan kiinni näppiksestä, varsinaisia FPS:ä en enää juuri pelaa mitkä voisivat näidenkin näppisten erikoisominaisuuksista hyötyä. Nykyinen langaton low profile logitech on toiminut ihan kohtuullisesti, eli huomaisinko eroa vaihtamalla. Duunissa näppis taas on jostain 90-luvulta ja vaikka olen siihen tottunut luulisi että joku moderni näppis toimisi koodaamisessa paremmin (kuten himassa käyttämäni logitech).

  Mutta ihan ok artikkeli, kiitos kirjoittajalle.
   
 3. Kanto

  Rekisteröitynyt:
  28.03.2003
  Viestejä:
  165
  Toi irrotettava numeronäppis oli jo Microsoftin Sidewinder X6 näppiksessä ja se vaihto oikealta vasemmalle puolelle toimi hyvin ja pysyi kiinni magneetein.
  Muuten se kalvonäppis ei sitten kestänytkään aktiivista pelaamista.
   
 4. jartar

  Rekisteröitynyt:
  10.01.2005
  Viestejä:
  313
  Yleisesti ottaen peli sana viritetään nykyisin kaiken kalliin tietokoneroippeen eteen myynnin maksimoiseksi. On siitä sitten pelaamiseen hyötyä tai ei. Suuren osaan pelaamisesta pelinäppis ei tarjoa mitään hyötyä. Artikkelikin oli joltain osilta todella outo kun mietitään rungon kestävyyttä. En muista koskaan kuulleeni, että joku olisi saanut näppiksen rungon poikki ilman huomattavaa ja tarkoituksenmukaista väkivaltaa. Sen sijaan metalli ihoa vasten on viileän ja jopa epämiellyvän tuntuinen. Jos näppiksen runko on käyttöpuoleltakin metallia, niin en sitä kenellekkään suosittele ilman kattavaa testiä. Yksi alumiininen hiirimatto on minulla ollut. Toista ei tule. Jännä oli, että näppistä arvostellessa vertailtiin painoa. Jos reilu 100 grammaa painavampaa näppistä ei jaksa siirtää sivuun, niin suosittelen hankkimaan elämän.

  Myös 250e näppiksen suositteleminen ensikertalaiselle on kyseenalaista ilman erittäin hyviä perusteluita. Vaikka RGB valaistus olisi yksi kriteeri niin, esim. oma uusimman version Logitech G910 maksoi 89e. Mekaanisia RGB näppiksiä olen halvimmillaan nähnyt 70 euron hinnalla. Jotta mekaanisesta näppiksestä kannattaa maksaa yli kolme kertaa enemmän niin sen täytyy olla todella poikkeuksellinen...
   
  Viimeksi muokattu: 16.01.2017
 5. Scooter-

  Rekisteröitynyt:
  06.05.2013
  Viestejä:
  392
  Arvosteluihin olisi hyvä saada videota näppäimistön käytöstä, jolloin voisi todeta miten näppäimistö pitää ääntä käytettäessä.
   
 6. TeroP

  Rekisteröitynyt:
  26.06.2000
  Viestejä:
  1 898
  Nämä hinnat ovat jokseenkin täysin naurettavia. Näppäimistöstä kun et valitettavasti saa poikkeuksellista vaikka mitä tekisit, eikä näppäimistön "mekaanisuus" tässä asiassa tee minkäänlaista poikkeusta. Itselläni on ollut käytössä 3 erilaista mekaanista näppäimistöä, joista kaksi on käynyt takuuvaihdossa. Esimmäinen näppäimistö MX-red kytkimillä lopetti tiettyjen näppäinten pohjaan painettuna rekisteröimisen ja toinen näppäimistö MX-brown kytkimillä rupesi tekemään tupla- tai triplaklikkejä kirjoittaessa. Kumpikin hajosi noin vuoden käytöllä.

  Vastaavasti aikanaan naputtelin Keytronicin KT2000 kalvopaskalla 15 vuotta ilman mitään ongelmia ja verrattuna täysin uuteen yksilöön (ostin näitä aikanaan 2kpl yhteensä 15e hinnalla), ei tuntumassa ollut mitään eroa.

  Omasta kokemuksesta mekaaniset näppäimistöt tietyillä kytkimillä (mx blue, mx brown) tuntuvat kirjoitettaessa hieman paremmalta kuin kalvonäppäimistöt, mutta kirjoitusnopeudessa en koskaan saanut mitään eroa näiden välillä vaikka kuinka hakkasin kirjoitustestejä. Pelaamiseen sen sijaan mekaaniset näppäimistöt olivat itselle se merkittävästi huonompi vaihtoehto, liikkuminen esimerkiksi quakeworldissa (pelasin ko. peliä 12 vuotta) kärsi todella paljon enkä saanut sitä korjattua vuosien saatossa sille tasolle, mitä se oli kalvokytkimellä olevilla näppäimistöillä.
   
 7. jartar

  Rekisteröitynyt:
  10.01.2005
  Viestejä:
  313
  Ei minullakaan ole yksikään kalvonäppäin hajonnut. Mulla ollut tuo sama Keytronic ja sitä tuli nuorempana moneen kertaan hakattua nyrkillä kun pelit ei kulkeneet. Toimivuuteen se ei vaikuttanut ollenkaan. Pidän itse tätä mekaanista versiota parempana kirjoittaa kuin edellistä näppistä, mutta ei se ero iso ole. 89 euroa oli todella kova hinta tästä näppiksestä, mutta sen vielä jotenkin sieti. Sen sijaan kun mekaanisten näppisten hinnat ovat tulleet reilusti alas, niin on erittäin kyseenalaista suositella yli 100 euron näppistä, ellei ne tarjoa jotain todella poikkkeuksellista. Näppiksen kohdalla on vaikea edes keksiä mitä se poikkeuksellisuus edes olisi.

  Enkä itsekkään usko tuohon ylivoimaiseen kestoon mitä väittävät. Vikaantumisherkkyys kasvaa suhteessa aika paljon kun jokaisella näppäimellä on oma kytkin. Jokaisen kytkimen pitää olla laadultaan huippua. että laite kestää. Enkä usko, että mekaaninen selviää samanlaisesta kurituksesta kuin tuo vanha Keytronic.
   
 8. Lydecker

  Rekisteröitynyt:
  18.01.2017
  Viestejä:
  2
  Itse olen vaihtanut näppäimistöä nyt 3 kertaa vuosien mittaan ja aina myynyt uuden näppiksen pois. Joskus odotin että vuodelta 2002 oleva Logitechin Multimedia Keyboard hajoaisi, nyt pelkään sitä... Yksikään vaihtoehto ei ole tuntunut hyvältä vaikka monta viikkoa yritin totutella uuteen. Kun tuosta joskus aika lopulta jättää, se varmaan vaihtuu johonkin perus K200-sarjan näppäimistöön ilman valoja ja vimpaimia.

  Mielestäni näiden mekaanisten ulkonäkö ja markkinointi tähtää siihen vanhaan tuttuun rakoon: pelaava nuoriso, taustalla pappa betalar.
   
 9. dktha

  Rekisteröitynyt:
  28.11.2005
  Viestejä:
  3 975
  Tulisikohan joskus jotain kustomoitua näppistä natural-muotoilulla. Ei ole pelikäyttöön mielestäni yhtään huonompi kuin tavallinenkaan, mukavampi vain käyttää. Noh, itse olen jotain uusia Logitecheja ja Razereita testannut pelihömppänäppisten osalta ja en niissä mitään eroa havainnut 10e Logitechiin. Alkaa noita rannevaurioita olemaan entistä enemmän, joten eSports-heputkin saattaisivat arvostaa.
   
 10. jartar

  Rekisteröitynyt:
  10.01.2005
  Viestejä:
  313
  Aika paljon nämä on makuasioita, enkä ihmettele vaikka joku pitää aidosti vanhaa kalvonäppistä parempana kun 200e mekaanista. Samoin se 10 euron uusi näppis voi omiin mieltymyksiin olla parempi. Varmasti mennään paljon pappa betalar meiningillä ja kyllähän se imagoa paremmasta antaa kun laite on kallis. Kun yli 200 euroa maksaa näppiksestä niin kyllähän siinä automaattisesti muuttuu paremmaksi pelaajaksikin;)

  Omaa näppistäkin muualla myytiin minimissään 160e hinnalla ja kun se lähti sitten tarjouksessa 89e hintaan niin sen ostin kun ajattelin, että onhan sen oltava hyvä kun se on normaalisti niin kallis. No onneksi tämä sentään on omasta mielestä hieman parempi kuin edellinen. Olisi muuten voinut hieman harmittaa :D

  Mun edellinen näppiskin oli varustettu valoilla kuten tämäkin. Mulle se on tärkeä juttu kun tulee usein käytettyä tietokonetta pimeässä ihan asumisjärjestelyiden takia.
   
  Viimeksi muokattu: 18.01.2017
 11. V1lle85

  Rekisteröitynyt:
  09.12.2010
  Viestejä:
  590
  Liekköhän ajuritarjonta tullee olemaan samaa luokkaa muiden ASUS -tuotteiden kanssa? Eli toisinsanoen luokatonta.
   
 12. Jymmi

  Rekisteröitynyt:
  08.04.2008
  Viestejä:
  948
  näppituntumaa Asukseen ottaneena se ei millään tasolla päässyt Corsairin, tai vielä paremman Duckyn tasolle.

  Mulle ei auennut Maya kulttuuri teema ja Claymore nimi?
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti