Testissä Apple iPhone 6s ja 6s Plus

Viestiketju alueella 'Mobiiliuutiset- ja artikkelit' , aloittaja Juha Kokkonen, 12.11.2015.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Juha Kokkonen -

  Rekisteröitynyt:
  26.09.2006
  Viestejä:
  5 261
 2. Gigu

  Rekisteröitynyt:
  10.02.2000
  Viestejä:
  108
 3. Span

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2013
  Viestejä:
  362
  Mikä tuo valmiustilan akkukesto on päivissä, edes suunnilleen?
   
 4. Rohirm

  Rekisteröitynyt:
  15.01.2001
  Viestejä:
  259
  Itsellä 6S+ 64GB. Kaikki toiminnot kytketty päälle, synkkaa 4 tilin mailit, kalenterit jne. Akku kestänyt suunnilleen seuraavasti, riippuen mitä tekee: käyttöä 8-9.5h, valmiudessa 60-72h.
   
 5. delic

  Rekisteröitynyt:
  18.09.2007
  Viestejä:
  275
  Miten tämä liittyy uutiseen? Mitä tulee iPhonen kysynnän hiipumiseen niin siitähän on jo vuosia spekuloitu ja jälleen "yllättäen" Apple kertoi että ne myi n.10 miljoonaa iPhonea enemmän kuin viimevuonna samaan aikaan ja kaikki on taas hetken hiljaa ja nyt taas uudet spekulaatiot pyörii ennenkuin Apple jälleen lyö kovat luvut pöytään. Tätä samaahan se on ollut vuosia. Eihän Applelta viimekvartaaliltakaan odotettu mitään ennätyksiä koska kysynnän oletettiin jo hiipuneen ja "yllättäen" meni taas iha metsään.
   
 6. Juha Kokkonen -

  Rekisteröitynyt:
  26.09.2006
  Viestejä:
  5 261
  Jos pitää puhelinta pöydällä eikä käytä sitä lainkaan, niin kyllä se aika lähelle tuota Applen ilmoittamaa lukemaa menee. Karkeasti arvioiden (hihasta ravistettu arvio) 5-10 % hupenee päivässä matkapuhelinverkkoyhteyden ollessa käytössä. Testilaitteet lähtivät jo takaisin, joten en pysty valitettavasti antamaan enää tarkkoja lukuja.
   
  Viimeksi muokattu: 12.11.2015
 7. BOT

  Rekisteröitynyt:
  13.10.2010
  Viestejä:
  2 753
  Miinukset ja plussat ihan järkeviä jos verrataan laitetta suoraan kilpailuun, mutta minusta vaikka tuo "ei vedenpitävä" -miinus ei kuulu joukkoon. Sehän tulisi vain lisätä plussaksi jos sellainen löytyy. Lista venyy vaan hankalammin luettavaksi tälla tavalla ja toimitus on varmaan miettinytkin asiaa.
   
 8. heino12

  Rekisteröitynyt:
  22.09.2009
  Viestejä:
  29
  Huonoa

  • Ei fyysistä kamerapainiketta
  Eikö 6s äänenvoimakkuuspainike enää toimikkaan myös kamerapainikkeena?
   
 9. Rohirm

  Rekisteröitynyt:
  15.01.2001
  Viestejä:
  259
  Toimii edelleen.
   
 10. Juha Kokkonen -

  Rekisteröitynyt:
  26.09.2006
  Viestejä:
  5 261
  Tästä samasta asiasta on keskusteltu suunnilleen joka toisen tai kolmannen artikkelin kommenteissa ja vastaus on edelleen sama. Se yksipykäläinen äänenvoimakkuuspainike ei edelleenkään aja erillisen kaksivaiheisen kamerapainikkeen asiaa, jolla kuvan ottamisen lisäksi voi myös erikseen lukita tarkennuksen ennen kuvan ottamista. Kamerapainikkeen tarkoituksena ei ole pelkästään ottaa kuvaa kun sitä painetaan, vaan erittäin tärkeänä osana sillä on myös pystyttävä hallitsemaan tarkennusta.
   
 11. Clarenz

  Rekisteröitynyt:
  23.06.2006
  Viestejä:
  1 268
  Tarkennushan tapahtuu sormella täppäämällä ja sen saa siten lukittua, silloinhan sitä ei kaipaa tuossa painikkeessa. Vai menikö joku minulta ohi? Normi kamerassahan tuo on kriittinen, kun se tarkentaa aina siihen "keskelle" jolloin voi tarkentaa kohteeseen, painaa nappi puoliksi ja sitten kohdentaa kuvan kuten haluaa ja painaa nappi pohjaan asti.
   
 12. Juha Kokkonen -

  Rekisteröitynyt:
  26.09.2006
  Viestejä:
  5 261
  Koko kamerapainikkeen ideahan on olla kaksivaiheinen ja se toimii puhelimissa ihan samalla tavalla kuin "oikeissa" kameroissa. Kyllä monista nykykameroistakin löytyy kosketusnäyttö, josta tarkennuspisteen voi halutessaan valita. Ne eivät ole mitenkään toisiaan poissulkevia asioita. Kameranäppäimen ideana kuitenkin on, ettei näyttöön tarvitse koskea kuvauksen aikana laisinkaan ja kuvaamisen voi suorittaa yhdellä kädellä. Tyypillinen peruskäyttäjä, joka ei ymmärrä koko tarkennuksesta tuon taivaallista, ei toki osaa tätä ominaisuutta kaivata, mutta monille vähänkin enemmän kuvaamisesta ymmärtäville kameranäppäin on toivottu lisä.
   
 13. Zepi

  Rekisteröitynyt:
  26.08.2000
  Viestejä:
  10 294
  Apple News:it saa Suomessakin toimimaan kun laittaa puhelimen region-asetuksista jenkkimoodin (tai ehkä myös UK-moodin) päälle.

  Näppiksen ja tekstinsyötön voi tästä huolimatta pitää suomeksi. Kellon voi käsin säätää käsin 24h moodiin ja ties vaikka suomenkielisen käyttöliittymänkin ottaa käyttöön, kunhan tuon region-asetuksen säilyttää.

  Apple-Pay on osoittautunut käytössä mukavaksi, mutta suhteessa contactless korttiin se ei tarjoa juuri mitään extraa. Jotain hyötyä on olemassa silti, sillä se mahdollistaa minulle NFC-maksut myös luottokortilla josta puuttuu contactless ominaisuus. Tämä toki ei Suomessa paljon lämmitä, kun Suomipankkien kortit eivät ole tuettuna.

  Kameranäppäin:
  Kuinka pitkään menee, että 3d-touchilla kameranäppäimen softalla toteuttava kuvaussofta tulee appstoreen? (Tai Apple integroi featuren omaan softaansa, joskin tätä epäilen vähän).

  BTW: mainitsitko ollenkaan burst-modea kuvaamisessa? Pidät vain laukaisinta pohjassa ja luuri ottaa melkoisella sarjatulella kuvia.
   
 14. Juha Kokkonen -

  Rekisteröitynyt:
  26.09.2006
  Viestejä:
  5 261
  Juu, toki region-asetuksilla kikkailemalla Newsin ja jotain muutakin saa toimintaan, mutta niitä ei ole kuitenkaan tarkoitettu Suomen markkinoille ja hyöty on vähän niin ja näin.

  Ihan mielenkiinnosta kysyn, missä olet päässyt käyttämään Apple Payta?

  Tuo ideasi 3D Touchilla toteutettavasta virtuaalisesta kameranäppäimestä on itse asiassa todella hyvä - saa nähdä kauanko menee, että moinen löytyy iOS:n omasta kuvaussoftasta.

  Burst-modea en maininnut erikseen sen kummemmin, koska kyseinen ominaisuus on löytynyt jo aiemmista iPhone-malleista ja se on muutenkin jo aika vakiotavaraa kaikissa high-end-puhelimissa.
   
 15. Zepi

  Rekisteröitynyt:
  26.08.2000
  Viestejä:
  10 294
  Käytän Apple Paytä HSBC:n korteilla asumalla Lontoon kupeessa Briteissä.

  Live photoista: Ne ovat luova työkalu joka vaatii käyttäjältä vähän miettimistä, että miten sitä käyttää. Sopivissa tilanteissa sillä saadut minivideot ovat kivoja ja lisäävät huomatavasti kuvauksen "arvoa" iphonelta katseltuna. Toisinaan se on puhdasta tilan hukkakäyttöä. Itse odotan innolla, että whatsapit ja vastaavat alkavat tukea noita niin, että voi uploadia livefotoja ja ne toimivat laitteessa kuin laitteessa.

  Esim. tässä kuvassa on livephotona iphonelta katsottaessa kivasti extrapotkua kun pitkä juna kulkee ja muu maisema pysyy paikallaan.

  [​IMG]
   
  Viimeksi muokattu: 12.11.2015
 16. Juha Kokkonen -

  Rekisteröitynyt:
  26.09.2006
  Viestejä:
  5 261
  Ok, no se selittää asian :) Olisi ihan mielenkiintoista päästä itsekin testaamaan maksupalveluita puhelimella, mutta se ei valitettavasti ainakaan toistaiseksi ole kovin hyvin tuettuna täällä koti-Suomessa.
   
 17. Zepi

  Rekisteröitynyt:
  26.08.2000
  Viestejä:
  10 294
  No, kuten sanoin, suhteessa contactless korttiin kovin suuria etuja ei ole, mitä nyt turvallisuus on parempi. Contactless kortillani joku voisi ostella Ärrältä kaljaa vaikka kuinka paljon kunhan hakee aina max siksarin kerrallaan kerrallaan, iphonella tuo ei onnistu kun applepay on lukossa sormenjäljellä.

  Ehkä selkein etu on se, että voi maksaa NFC:llä myös korteilla jotka eivät contactlessiä tue, kunhan apple pay on tuettu... Briteissä Applepay:n ja contactlessin toiminta yleisyys tuntuu olevan about samaa tasoa. Jos contactless maksupääte on, pääsääntöisesit myös applepay tuntuisi toimivan

  Pieni bonari on myös se, että puhelimeen kertyy ostohistoria josta näkee vähän mitä on vinguttanut menemään. Tosin mitään oikeita kuitteja ei tule, vaan pelkästään lista tyyliin "£24.99, 4 days ago, Marks & Spencer" "£2,99 5/11/2015 Boots"

  Jengi hehkuttaa Apple Watchin kätevyyttä contactless maksuissa, kun maksuvehje kulkee ranteessa ja toimii kellon maksupäätteen viereen heilauttamalla ja sivunappia painamalla, mutta itse en ole jaksanut (vielä) innostua ostamaan kelloa testiin.
   
 18. delic

  Rekisteröitynyt:
  18.09.2007
  Viestejä:
  275
 19. Span

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2013
  Viestejä:
  362
  Eihän tuo ole edes kovin häävi tulos. Esim. Note 1 idlaa yli kuukauden ja kolmonenkin kolmisen viikkoa. Äkkiseltään ei tule mieleen yhtään luuria, joka olisi yli 10% päivässä syönyt.
   
 20. Juha Kokkonen -

  Rekisteröitynyt:
  26.09.2006
  Viestejä:
  5 261
  Tarkoitin nyt siis valmiusaikaa SIM-kortti sisässä ja matkapuhelinverkkoyhteys päällä. Toki kaikki yhteydet katkaistuna valmiusaika on paljon pidempi, mutta kukaan tuskin nyt ilman korttia älypuhelintaan käyttää. Joka tapauksessa iPhone 6s:t kuluttavat akkua valmiustilassa selvästi vähemmän kuin Android-luurit.
   
 21. Span

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2013
  Viestejä:
  362
  Ja aivan varmana idlaa. Note 1 kulutti keskimäärin tasan yhden prosentin akkua yössä (~8h) ja muutamien 16h idlausten jälkeen huomasin sitä kuluneen 2-3%. Tämä ihan puhelinverkkoon yhdistettynä ja yli vuoden vanhalla akulla, varaustasosta riippumatta. Samsung lupaa 40pv idlausta 2G verkossa, mikä ei ole kovin kaukana totuudesta. Note 3 puolestaan vie "jopa" 2-3% per yö 3G verkossa ilman sen kummempia virransäästötiloja.
   
 22. Juha Kokkonen -

  Rekisteröitynyt:
  26.09.2006
  Viestejä:
  5 261
  Onko myös WLAN päällä? Itse olen tehnyt valmiustilatestin useimmilla toimituksessa vierailleilla Android-luureilla ja valmiusaika on liikkunut matkapuhelinverkkoyhteys, WLAN ja Bluetooth päällä noin 4-9 päivän haarukassa. Yhdelläkään Android-puhelimella en ole yhteydet päällä päässyt moisiin aikoihin ja laitteita on sentään kulkenut käsieni läpi vuosien mittaan kymmeniä.

  Laitoin tuossa testiksi noin seitsemän tuntia sitten iPhone 6 Plussan idlaamaan ja toistaiseksi näyttää vielä akkumittari 100 %. Katsotaan mikä on lukema huomen aamulla. iPhone 6s Plussan virrankulutus ei tuosta hirveästi pitäisi poiketa.
   
 23. Span

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2013
  Viestejä:
  362
  Ykkösessä WLAN ja BT pois päältä, kolmosessa BT päällä. Tuhraan sitä WLANia yöksi päälle jättää, ei ne sähköpostit silloin muutenkaan mieltä lämmitä.

  Sadasta prosentista on muuten vähän heikko lähteä testaamaan akun kestoa. Molemmat Notet kuluttaa ensimmäiseen kahdeksaan tuntiin 0-1% akkua ja lineaarisuus alkaa vasta jossain ~98% kohdalla. Sama "ongelma" koskee myös monia muita laitteita.
   
 24. skipuna

  Rekisteröitynyt:
  28.12.2005
  Viestejä:
  1 563
  Miten tuon alapalkin saa taustakuvan väriseksi kuten testissä olevassa 6S punainen ?
   
 25. Juha Kokkonen -

  Rekisteröitynyt:
  26.09.2006
  Viestejä:
  5 261
  Omiin testeihin pohjaten kuulostaa kyllä uskomattomalta. Itse olen tehnyt nuo valmiustilamittaukset täydestä aivan tyhjäksi asti, joten akkumittarin epälineaarisuus ei haittaa. Sitä tosiasiaa se ei kuitenkaan muuta, että samoissa olosuhteissa iPhonen akunkesto valmiustilassa on ollut selvästi parempi. Pistänpä heti tuosta Note 3:n idlaamaan ja katson minkälaisia lukemia se antaa.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti