Terveellisen ruokavalion probleema

Viestiketju alueella 'Ruoka ja juomat' , aloittaja Perse-Laakkonen, 07.04.2016.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. carrbon

  Rekisteröitynyt:
  13.01.2011
  Viestejä:
  390
  Nyt ihan oikeasti.

  [​IMG]
   
 2. No mut jos me ei ruokita niin mitä se sitten syö? Salaatinlehti on kuulemma pahaa. Pitää antaa paketti hk-blöötä ja pussillinen ranskalaisia. Juomana kopallinen kaljaa. Jälkiruokana on iso pikarillinen ben&jerry's jäätelöä. Ai että kun on raukea ja täysi olo. Pitänee heittäytyä sohvalle, kun on niin hyvä ja täysi fiilis. Ei terveysruokaa ja rahkaa syömällä saa näin kovia kiksejä.
   
 3. iNdo

  Rekisteröitynyt:
  09.07.2005
  Viestejä:
  4 339
  Ja kun kuolee sydäriin alle 30-vuotiaana niin ONPAHAN ELETTY HYVÄ NUORUUS, oikein kalapuikkoja ja kaikki! :kippis:
   
 4. StiNgeRWeb

  Rekisteröitynyt:
  07.09.2001
  Viestejä:
  3 034
  Nyt kun tässä on itse "pakon" edessä joutunut kotona syömään noita eineksiä kun on keittiöremontti meneillään ja se on vähän venähtänyt parin kuljetusvaurion ja parin kalustetoimittajan kämmin takia niin täytyy sanoa että jopa duunipaikan vieressä olevan lounaspaikan "kotiruoka" on ollut suorastaan mahtavaa evästä vaikka onkin varsin teollista mössöä. Alkaa kyllä niin kaipaamaan itse tehtyä kunnon ruokaa.

  Kylläpä maistui hyvältä kun tuli tänä iltana tehtyä vähän ruokaisampaa salaattia iltapalaksi. Perus salaattirunko eli salaatinlehteä, tomaattia ja kurkkua, joukkoon vähän oliiveja ja leipäjuustoa sekä (valitettavasti) kaupan valmis kanakuutioita. Oli ihan täyttävää evästä ja väittäisin tuota jopa todella terveelliseksi kun vertaa kaupan valmisaterioihin joissa ei tunnu olevan kuin rasvaa, suolaa, sokeria ja jotain tosihalpoja täyteaineita.

  Tuo mikroaaltouunilla ruuan teko ei oikein vaan suju kun on tottunut tekemään liedellä tai uunissa oikeaa ruokaa, joten aika pitkälti on tullut valmisaterioita ostettua. Viimeiset pari kauppareissua tosin ovat jo olleet ihan oikeasti hankalia kun mitään purkkiruokaa ei kertakaikkiaan tee mieli vaan monet tuotteet aiheuttavat jo sellaisen "yäk"-efektin pelkästä pakkauksen näkemisestä.

  No, onneksi lähden ensi viikoksi työkeikalle ja saa edes hotelliaamiaista ja ravintolaruokaa ja toivottavasti takaisin tullessa on keittiö jo kunnossa että pääsee tekemään sitä OIKEAA ruokaa. Se on ainakin ihan varma että heti kun pääsee oikeasti kokkailemaan niin ei tule hetkeen noihin eineksiin koskettua.
   
 5. Perse-Laakkonen

  Rekisteröitynyt:
  23.10.2015
  Viestejä:
  404
  No yäk kun kuullostaaa pahalta. Eikä varmasti noista "oikeista" ruoista tule kylläiseksi. Puoli kiloa kananugetteja ja ranskiksia kermakastikkeella ketsupin keru nin kyllä lähtee! Siis miten te voitte tulla kylläiseksi noilla kaninruoilla???
   
 6. Perse-Laakkonen

  Rekisteröitynyt:
  23.10.2015
  Viestejä:
  404
  Tempaisen muuten kohta naamariin tuon eilisen lasegnesetin uusix koska oli niin hyvää ja täyttävää ja tuotti kylläisyyydentunteen,.
   
 7. MadPike

  Rekisteröitynyt:
  08.03.2016
  Viestejä:
  2 160
  Vaikka Perse-Laakkonen onkin parodinen trolli pierujaan sytkällä polttavasta white trash juntista, niin onhan pelkillä eineksillä eläviä ja niistä pitäviä ihmisiä ihan oikeastikin olemassa.
  Tuo jatkuva liioittelu että kaikki muu on paskaa ja hokeilu täyttävyydestä yms. kyllä paljastaa trolliksi.
  Eikö se natriumglutamaatti ole se maaginen ainesosa jota noissa eineksissä on kilokaupalla, ja se ainesosa mihin Perse-Laakkoset kehittää riippuvuuden eikä ruoka maistu miltään ilman sitä?
   
 8. Jumputin

  Rekisteröitynyt:
  08.01.2002
  Viestejä:
  110
  Mikä olisi terveellisin ruokavalio oikeasti ihmiselle ja miksi se on niin vaikeaa? Siksi kun täytyisi vähentää syömistä oikeasti ja paljon.

  Vastaus löytynee ajalta metsästäjä-keräilijä, jonka ruokavalio koostui siitä mitä kiinni sai ja pitkiin niukkakalorisiin pätkiin. Ei se vilja itsessään ole se paha, vaan se, että sen myötä energian saanti helpottui huomattavasti ja liikaa.

  Jotta elimistö saadaan tilaan, jossa se korjaa tehokkaasti DNA tasolla syntyviä virheitä, täytyisi elää niukkakalorisesti, eli jatkuvasti hieman alle kulutuksen. Siihen ei moni pysty vapaaehtoisesti.

  Nykyään moni pyrkii edistämään terveyttään hyvin proteiinipitoisella ruokavaliolla ja liikunnalla. Se on hullunkurista siinä, että juuri esim. "gainssi" on tila, jossa DNA virheiden synty ja niistä johtuvien sairauksien mahdollisuus kasvaa. Toisaalta liikunta itsessään taas auttaa vähentämään telomeerien kulumista, joka sinänsä on terveyden kannalta se hyvä juttu.

  Nyky terveystrendi länsimaissa ei ehkä ole se paras terveyttä ja pitkää ikää tavoiteltaessa, mutta on huomattavasti helpompi toteuttaa, kuin jatkuvassa nälässä eläminen.
   
 9. frissy

  Rekisteröitynyt:
  28.10.2000
  Viestejä:
  6 033
  Jos ei lähde nälkä/tule kylläiseksi niin silloin ei vaan osata. Kyllä itsensä saa salaatilla ihan kylläiseksi kun uhraa edes vähän ajattelua sen tekemiseen. Toki jos syöt pelkän salaattipallon niin ei varmaankaan tule kylläiseksi.
   
 10. Mikkos

  Rekisteröitynyt:
  01.01.2004
  Viestejä:
  8 103
  Tai sitten ihmisiä on vaan erilaisia ja eri ihmisillä on erilaiset kylläisyyskäsitykset.
  Moni "terveellisesti" syövä sanoo tulevansa kylläiseksi määrästä, joka ei voi pitää paikkaansa. Varmaankin aivoilla on iso osa tässäkin asiassa; aivot kertoo että on kylläinen olo ettei tule syötyä liikaa.
  Toki tää toimii myös toisinpäin.

  Ihmisiä on erilaisia. Ja jokaisella on oma käsitys kylläisyydestä ja siitä koska lopettaa tai jatkaa syömistä.
   
 11. frissy

  Rekisteröitynyt:
  28.10.2000
  Viestejä:
  6 033
  Niin ja kyseisen reaktion voi laukaista myös tietyillä asioilla. Esim. tietyillä raaka-aineilla ja todellakin tuolla asialla on vain tekemistä aivojen kanssa. Vai vatsalaukkuko sen tunteen antaa? :)
   
 12. MadPike

  Rekisteröitynyt:
  08.03.2016
  Viestejä:
  2 160
  Onko esimerkkiä että mikä ei voi pitää paikkaansa?
  Vatsa kyllä venyy käytössä, ja jos syö päivittäin isoja annoksia niin siitä tulee normaalitila millä saavutetaan täysi olo. Jos ateriakokoa laskee vaikka puoleen, aluksi se tuntuu vähältä, mutta ajan kuluessa siihen tottuu ja pienempikin annos tekee täyden olon.
  Itse en jaksa syödä esimerkiksi tyypillistä karvakäsipizzaa, puolikas riittää melkein aina. Aiemmin kun söin niitä useammin niin silloin jaksoin.
   
 13. Leggins

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2010
  Viestejä:
  838
  Siis naurattaa jo ajatuskin että tyyppi vetää aina _vähintään_ kilon eineksia kerralla kera oluiden. Toistetaan väh. 2* päivässä ~6-8k kilokalorieuroa. Vaa-alle ei voi mennä kun ei sitä lukemaa nää kun maha tiellä.
  Elikkäs kyllä täytyy olla jo melkoinen mahalaukku, elikkäs elopaino _vähintään_ 150kg.

  Ei se housuunpaskominen mistään keliakiasta johdu, vaan tuosta paskasta mitä sinne suolenmutkaan ylhäältä työntää.

  Mutta tulipa päivän naurut tästäkin touhusta taas :rofl::rofl::rofl:
   
 14. naamaface

  Rekisteröitynyt:
  05.12.2010
  Viestejä:
  10
 15. ooceepappa

  Rekisteröitynyt:
  02.12.2007
  Viestejä:
  533
  :D Oikeassahan sä olet, mutta kaikkeen tottuu, lyömiseenkin.
  Kun jaksaa hetken verran katsoa mitä suuhunsa laittaa ja jättää esim. isolla kädellä päivittäistä hiilarimäärää pois niin kyllä se olo niin paljon kevenee että hymyssä suin voi jatkossa kiskoa niitä ituja. Eikä sen pakko ole olla mikään täyskielto. Ja jos viikolla syö terveellisesti niin sitten kiskoo ne perseet perjantaina tms. On se kuitenkin parempi kun olla ihan turvoksissa koko ajan ja vielä päälle ne perseet. :o
   
 16. aperi

  Rekisteröitynyt:
  20.12.2010
  Viestejä:
  76
  Joo, tämä olisi voinut olla kiinnostava lanka mutta pelkkää trollaustahan nuo aloituspostaajan viestit on.
   
 17. LeMuerte

  Rekisteröitynyt:
  29.05.2011
  Viestejä:
  275
  Ootko Perse-L kokeillu uppopaistettua voita? Ei valitettavasti saa (vielä) Suomesta eineshyllystä mutta pakastaminen kuuluu asiaan. Elikäs otat voipaketista leikellään sopivan kokoisia palasia jotka leivitetään ja sitten jäädytetään ja nakataan sitten rasvakeittimeen. Voi ja jauhothan ei maksa juuri mitään ja täähän on periaatteessa siis kasvisruokaa elikäs terveellistä ku mikä. Eikä tartte vetää kuin muutama paketillinen hyvän juoman kuten Red Bull-sikspäkin kanssa niin tulee täyteläinen fiilis.
   
 18. Perse-Laakkonen

  Rekisteröitynyt:
  23.10.2015
  Viestejä:
  404
  En ole kokeillut ja suoraan sanottuna kuulostaa aika ällöttävältä. Eihän tuo mitään ruokaa ole.

  Mutta mitä herkkuihin tulee, ihastuin friteerattuihin Mars-patukoihin vieraillessani Glasgowssa viime vuonna.

  En muuten ole juonut kaljaa viime lauantain jälkeen enkä syönyt eineksiä. Oikeastaan pelkästään kanaa (ei nugetteja) ja vihanneksia (kurkkua, tomaattia, paprikaa, parsakaalia) ja maltillisesti riisiä ja kvinoaa. No okei, toissa päivänä söin tuplapizzan mutta muuten aika tiukalla ruokavaliolla menty. Ei pieretä eikä paskata eikä oikeastaan ole nälkäkään, mutta kylläisyydentunnetta en ole tällä viikolla vielä saavuttanut (pl. tuo pizza) ja vaikka tuo kana&vihannekset-setti ei ole pahan makuista, ei se toisaalta ole erityisen hyvänkään makuista.

  Mutta jospa se tästä. Painoa on sen verran, että miinuskaloreilla on suht helppo pysyä vaikka söisi vähän reilumpia annoksia.
   
 19. Pusherman

  Rekisteröitynyt:
  02.08.2004
  Viestejä:
  8 891
  Vaihdat kaljan light beeriin ja se on siinä.
   
 20. LeMuerte

  Rekisteröitynyt:
  29.05.2011
  Viestejä:
  275
  Entä jos laitat pekonia sen voimökäleen päälle ennen uppopaistamista?
   
 21. Tranfire

  Rekisteröitynyt:
  02.06.2010
  Viestejä:
  1 222
  Kannattaa sitä ennen kuitenkin voidella se pekoninen voimöhkäle esim. voisulalla ja kiepauttaa suolassa, ainakin omaan makuuni parempaa noin ja makuakin löytyy.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti