Terrori-iskut Suomessa

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Jupiter, 14.06.2017.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. TaxiM Banned

  Rekisteröitynyt:
  12.12.2012
  Viestejä:
  1 652
  Hyvä pointti. Aina löytyy joku kirjoitus jonka varjolla voidaan hullujen ja mielisairaiden tekoja käyttää omien aatteiden edistämiseen. Fakta kuitenkin on että ihmisiä on aina seonnut ja tulee aina sekoamaan. Kuka riehuu uskonnon varjolla, kuka politiikan, kuka tupakan hinnan jne. Ei ne lopu koskaan koska ihmisyyteen kuulu erilaisuus ja se tarkoittaa että aina tulee olemaan sekä fiksuja ihmisiä että vähemmän fiksuja. Pidän kuitenkin parempana yhteiskuntana tätä missä ketään ei tietyn älykkyysosamäärän alle jäävinä neutralisoida vaan kaikille annetaan mahdollisuus ja vasta rikoksen tehneet tuomitaan. Kommenttiosioita seuratessa kylläkin usko on välillä koetuksella kun elämämkoululaisilla ei riitä älli kokonaiskuvan ymmärtämiseen vaan ihan tosissaan ja kunnon fundamentalistimeiningillä ajetaan jotain tietyn uskonnon tai ulkonäön omaavien karkoittamista jotta vältyttäisiin sen näköisiltä pipipäiltä. Muuten ihan hyvä mutta kun samassa hengessä halutaan välttää kouluampumiset ja rattijuopumukset niin tulee näille elämämkoululaisillekin lähtö. Ei jää käytännössä mitään ihmisryhmää jäljelle koska rikollisia löytyy kaikista ihmisryhmistä. Kaikista uskontokunnista. Pipipäitä kaikenvärisinä. Mutta ei anneta sen kokonaiskuvan haitata sitä sairasta fantasiakuplaa missä nuo oman elämänsä supersankarit elävät.

  Itse puukotuksesta minäkin mietin että onko tästä nyt oikein puhua terroritekona jos sitä vertaa johonkin pommi-iskuihin jne. No, tarkkaa määritelmää ei tosiaan taida olla. Mutta tuo termi vaan on omiaan lisäämään turvattomuuden tunnetta ja aiheuttaa pahimmillaan vaan lisää ylilyöntejä kun kotimaiset pipipäät saa bensaa liekkeihin. Toisaalta taas oli termi mikä tahansa niin ikävä juttu joka tapauksessa. Nykymaailma on tällainen. On samperi kaikenmaailman ampumisia ja puukotuksia. Poliisi oli onneksi nopeasti paikalla ja hoiti tonttinsa. Koska näitä ei etukäteen pystytä ilman kristallipalloa estämään niin yksi asia mitä voitaisiin silti tehdä on lisätä poliisin resursseja. Mitä mieltä muut? Olisivat vielä nopeammin paikalla kun joku pipipää flippaa.
   
  Viimeksi muokattu: 20.08.2017
 2. vanadoo

  Rekisteröitynyt:
  07.04.2016
  Viestejä:
  12
  Yhtä hyvin sotaa ja tappamista voi sitten perustella myös kapitalismilla, kommunismilla, diktatuurilla jne.
  Samanlaisia aatteita ne ovat ja hyvistä pyrkimyksistään huolimatta (vert. uskonnot), niitä tullaan aina käyttämään ahneuden ja vallanhalun välikappaleina.
   
 3. Rontto

  Rekisteröitynyt:
  04.01.2004
  Viestejä:
  1 763
  Nämä raamatun ja koraanin vertailut on aina yhtä naurettavia, aivan kaikki täysijärkiset ymmärtää niiden molempien olevan täyttä huru-ukkojen öhlötystä ja keskiaikaisten vallanpitäjien pelottelu tekstejä tyhmälle kansalle.
  Suomessa jostain raamatusta ei hae itselleen elämänohjeita tai edes kuulu kirkkoon kuin pehmeä päiset vanhat ämmät jotka pahimmillaan levittävät jeesus tulee lappuja, islami maissa taas nuorempikin porukka on jostain syystä niin yksinkertaisia että uskovat nämä jutut ja ovat valmiina posauttamaan itsensä niiden vuoksi.
   
 4. TaxiM Banned

  Rekisteröitynyt:
  12.12.2012
  Viestejä:
  1 652
  Elä jaksa. Ihan samalla tavalla hulluja on kaikissa uskontokunnissa. Ja ihan samalla tavalla ku sä irrotat koraanista jonkun lauseen ja käytät sitä KAIKKIA muslimeita vastaan niim ihan yhtä lailla muslimeilla olis oikeus irrottaa tuo lause raamatusta ja käyttää sitä KAIKKIA kristittyjä vastaan. Kumpikin näistä on väärin sillä molemmissa vain pahimmat pipipäät sikailevat ja he saattaisivat hulluuttaan tehdä sitä joka tapauksessa. Nyt vaan pääsevät puolustelemaan tekojaan yksittäisellä uskonnon kirjan säikeellä.

  Että elä kehtaa aikuinen ukko sönköttää tuollasta että joissakin maissa kaikki nuoriso olisi jotain pipipäitä. Teet vaan itestäs typerän muiden silmissä.
   
 5. JuhaH

  Rekisteröitynyt:
  30.01.2003
  Viestejä:
  1 873
  Ihan täyttä kukkua tämäkin. Ihan samalla tavalla vaikka Turkista ja Marokkosta löytyy hyvin maallistuneita islaminuskoisia (joiden mielestä koraanin perimmäinen sanoma on että kaikkea elämää pitää kunnioittaa) Mutta samalla löytyy niitä lahkoja joissa koraanista poimitaan palasia tukemaa lahkojen perimmäisiä tarkoitusta. Kaikkien uskonnollisten lahkojen kohdalla se perimmäinen tarkoitus löytyy sitten joko lasten naimisesta, rahan keräämisestä tai vallan hankkimisesta, riippumatta siitä onko kyseessä Isis tai vaikka pohjanmaan lestadiolaiset.
   
  Viimeksi muokattu: 20.08.2017
 6. Jupiter

  Rekisteröitynyt:
  28.08.2016
  Viestejä:
  752
  Ahaa.

  http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013071017247352_uu.shtml
   
 7. Rontto

  Rekisteröitynyt:
  04.01.2004
  Viestejä:
  1 763
  Varmast kaikissa oskonto kunnissa on kahjoja, pitäähän sitä olla vähän tollo edes kuuluakseen mihinkään uskonto kuntaan. Suomessa hyvin harva edes normaaleista työikäisistä edes kuuluu mihinkään uskonto kuntaan eikä niitä edes uskonnot kiinnosta paskan vertaa, islami porukoissa se uskonto on joku elämän tärkein asia eikä siitä voida luopua edes tanne tullessa kun pelätään imaamin saarnoissaan pitämää uhittelua.
   
 8. Tribal_

  Rekisteröitynyt:
  08.10.2003
  Viestejä:
  3 511
  Kyllä kristinuskoisissa myös niitä vanhoillisia ja äärimmäisiä tulkintoja hakevia ryhmittymiä on. Niitä vaan on aikalailla eri volyymissa, kuin islamissa. Islamin ongelma on sen äärimmäinen suvaitsemattomuus muita ja puolta omaa uskontokunnan väkeä kohtaan, jo tämä esiintyy todella suurissa määrin. Mikä taas ei ole niin iso ongelma muilla uskontokunnilla.
   
 9. vanadoo

  Rekisteröitynyt:
  07.04.2016
  Viestejä:
  12
  Räsänen tarkoitti kristinuskon syvintä periaatetta, että jokainen ihminen on vastuussa omista teoistaan.
  Ei voi tehdä Jeesuksen sanoman vastaisesti pahaa lähimmäiselleen ja vedota siihen iänikuiseen fraasiin. "minä tein vain sen mitä käskettiin".
  Jokaisen ihmisen pitäisi ottaa vastuu teoistaan, eikä vedota siihen, että näin on aina tehty ja tullaan aina tekemään.
  Klassinen esimerkki se natsisaksan juna-aikataulujen tekijä, joka mahdollisti kuljetukset kaasukammioihin.
  Jos valtio käskee sinun tehdä jotakin, sinun tulee itse miettiä onko se oikein vai väärin.
  Ihmisellä on omatunto tai moraali. Räsäsellä ja minulla Jumalan tahto.
  Toivottavasti sinulla moraali, joka estää sinua tekemästä lähimmäisellesi pahaa, vaikka mystinen esimies tai valtio sitä sinulta vaatisivatkin.
   
 10. JuhaH

  Rekisteröitynyt:
  30.01.2003
  Viestejä:
  1 873
  Ihan mielenkiinnosta, pystyisitkö vielä kertomaan millä faktapohjalla tai kokemuksella tällaista väität?
   
 11. Bnaut

  Rekisteröitynyt:
  26.08.2002
  Viestejä:
  272
  Tämä mielestäni tiivistää kaiken olennaisen.

  http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201708192200337151_u0.shtml


  Nämä sankarit, jotka heti ensimmäisenä ovat vetämässä "kristinuskossa on yhtälailla sekoipäitä" ovat juuri niitä, jotka estävät ääriajatteluun puuttumisen ja ehkäisyn tosielämässä. Esim. suojelupoliisin tiedossa on Suomessakin yli 300 potentiaalista teroa. Juttelin KRP:n kaverin kanssa ja useista saattaa olla muilta mailta saatua tiedusteluatietoa, että ovat toimineet jossain terroristiryhmittymässä ja mahdollisesti vielä vahvempaa epäilyä juuri tuollaisista massamurhista alueella. Yhden 24h seuranta maksaa 100 000€ / viikko eli eihän näitä oikeasti saada valvottua. Näille ei siis voida tehdä paskaakaan, koska ainoastaan siinä tapauksessa voidaan alkaa toimimaan, että näyttö on niin konkreettista, että se mahdollistaa oikeustoimet täällä Suomessa. Ja se vasta järjestön homma onkin, kuten näissä isis-veljekset ja kansanmurha oikeudenkäynneissä on nähty. Viranomaisille pitäisi antaa toimivaltuudet ottaa talteen tapaukset jo tiedustelutiedon perusteella, näitä paskiaisia ei saisi päästää täällä kävelemään vapaasti. Suomi tarvitsee myös oman ulkomaantiedustelun, nyt ollaan muilta saadun tiedon varassa tosin silläkään ei voida oikein tehdä yhtään mitään, kun eihän noista näyttö riitä oikeustoimiin. Ja vaadittavia lakimuutoksia ei varmasti saada Suomeen ikin', koska perustuslakiovaliokunnan vassarikommunistit mieluummin antavat 1000 teron kävellä kadulla kuin tehdä ennakoivia toimia esim. jenkeiltä saadun tiedustelutiedon pohjalta.

  Surullista, että meillä kävelee satoja sotarikollisia ja terroristeja kadulla nauttien sosaaliturvasta ja viranomaiset vielä tiedostaa asiaan. Mitään vaan ei voida tehdä.

  Näihin keskusteluihin lienee jo miljoonakertaa linkattu pew-researchinkin tutkimukset aiheesta. Kyllä se on aika paljon, että tietyissä maissa kolmasosa hyväksyy tämän tyyliset iskut ja siivilien tappamisen uskonnon kunnian puolustamiseksi. Onkohan esim. JuhaH ja TaxiM:tä sitä mieltä, että lukemat on samaa luokkaa vaikka suomalaisten fanaattisuudessa? Kaivetaan taas esiin mikäli niitä kaivataan...
   
  Viimeksi muokattu: 20.08.2017
 12. TaxiM Banned

  Rekisteröitynyt:
  12.12.2012
  Viestejä:
  1 652
  Totta kai luvuissa on eroja. Kaikissa mahdollisissa asioissa. Mutta ei ole oikea tapa karkottaa kaikki Pekat Suomesta Pekka Eric Auvisen tekojen takia. Oikea tapa on lisätä poliisin resursseja ja koventaa tuomioita. Ja siltikin pipipäitä tulee aina olemaan. Kaikissa ihmisryhmissä.

  On täyttä typeryyttä fantasioida jostain rikoksettomasta tai hulluttomasta yhteiskunnasta. Ja vieläpä luulla että nämä arjen sankarit itse olisivat jäljellä kaiken sen "puhdistuksen" jälkeen :D

  Edit: Oho, piti muokata kommenttia mut tulikin jostain syystä uus viesti lainauksella. Sorry.


  Ja @Bnaut, ei se estä mitenkään ääriainekseen puuttumista että tiedostetaan hulluja olevan muissakin ryhmissä. Sehän vain tarkoittaa että puututaan kaikkeen hulluuteen eikä vaan siihen mikä sinua eniten ärsyttää.

  Tuohon että pitäisi ottaa porukkaa talteen kaduilta niin... sä alat lähestyä itse noilla puheilla sitä väkeä ketä sieltä kaduilta kerättäis pois. Potentiaalinen väkivaltatapaus. Viha sumentaa jo arkielämää. Haluaa rajoittaa toisten ihmisoikeuksia epäilyksiensä takia. Pidettävä silmällä, laitetaan poliisin seurantalistalle.

  Tuotako sä itelles haluat? En mä nyt oikeesti vielä tämän perusteella pidä sua minään uhkana mut jos ajat tuollaista seurantaa niin sä oot kohta ite varmuuden vuoksi linnassa. Että oisko kuitenkin ihan normaali länsimainen lainsäädäntö parempi että ihmiset on tasa-arvoisia ja lain rikkomiseen puututaan ankaralla kädellä. Ois kunnon diktatuuria että "toisinajattelijat" pitäis kerätä talteen. Kunnon ISIS fundamentalismiä vaikket sitä tajuakaan.
   
  Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 20.08.2017
 13. Rontto

  Rekisteröitynyt:
  04.01.2004
  Viestejä:
  1 763
  Faktaa voit alkuun katsoa vaikka eroakirkosta.fi tilastoja.
  Kokemuksena voin kertoa etten ole missään työpaikoilla tai vastaavissa yhteyksissä tavannut ketään uskonnon harjoittajaa, ainoat mihin olen joskus törmännyt on olleet oven taakse tulleet jeesus kirjeiden levittäjät ja muutama muu vastaa va höyrähtänyt. Kirkoissa ei käy kuin vanhuksia ja nekin alkavat olla jo niin vähissä että kirkkoja joudutaan sulkemaan.
  Islamilaiset ovat taas niin innokkaita koraanistaan että vaativat uutta suurmoskeijaa.
   
 14. julla

  Rekisteröitynyt:
  23.09.2007
  Viestejä:
  7 461
  Joo, ei enää jaksaisi lukea noita TaxiM:n "jokaisessa uskontokunnassa on fundamentalistinsa". Pitäisi olla noiden tutkimustulosten perusteella selvää että Islamin uskoisissa tuo määrä, ja lisäksi se määrä joka nuo iskut hyväksyy, on aivan järkyttävä.
   
 15. vanadoo

  Rekisteröitynyt:
  07.04.2016
  Viestejä:
  12
  Johtuu ehkä siitä, että me Jeesuksen opetusten seuraajat pidämme niin vähän ääntä itsestämme :-)
  Olet todennäköisesti törmännyt vain fundamentalisteihin, etkä niihin uskoviin, maan hiljaisiin, jotka pyrkivät noudattamaan raamatun sanomaa omassa elämässään, tekemättä asiasta kovinkaan suurta numeroa.
  Kyllä meitä no vielä jäljellä, vaikka kertoessamme uskostamme, saamme aika usein negatiivista palautetta valitsemastamme tiestä.
  Kirkosta eroaminen ei poista ihmisestä uskoa.
   
 16. DocWeird

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2010
  Viestejä:
  5 702
  Silminnäkijän/syyllistä pesismailalla iskeneen kaverin sanomaa:
  Ensin valtion puolesta luodaan tilanne jossa syyttömien henki on uhattuna ja toisaalla varmistetaan ettei ole keinoja puolustautua.

  Mikäs sen parempi terroristeille; siinä missä järjestyslaki estää syyttömiä kantamista puolustusvälineitä, eivät terroristit tai rikolliset välitä kielloista paskaakaan.

  Mutta hei, säästytään yhdeltä snagaripuukotukselta vuodessa (joka korjaantuu sillä "iskin kerran ja se kuoli" -tapolla kuitenkin)...

  Edit: lähde:
  http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005333053.html
   
  Viimeksi muokattu: 20.08.2017
 17. TaxiM Banned

  Rekisteröitynyt:
  12.12.2012
  Viestejä:
  1 652
  Eikö muka kristittyjäkin hulluja ole? Eikö muka joka uskonnon varjolla ole tehty kaikenmaailman ristiretkiä yms. Pointti on se että joka uskontokunnasta löytyy hulluja ja normaaliälyisiä ja se normaalien sortaminen toisten takia ei ole oikein. Harmillista jos et kykene sitä ymmärtämään. Luulen että tajuat sen vasta sitten kun sut karkotetaan jonkun muun ihmisen teon takia ja sä vaan satut kuulumaan samaan ihmisryhmään. Koska tajuutko että et sä ole mikään diktaattori joka saa valita mitkä ryhmät karkotetaan ja mitkä ei. Sä sovit itsekin ulkonäkös ja harrastustes perusteella sataan eri joukkoon jossa vaihteleva määrä on perseilijöitä.
   
 18. Kaaaapo

  Rekisteröitynyt:
  06.08.2009
  Viestejä:
  2 494
  Ja on täyttä typeryyttä ajatella noin KAIKKI tai ei mitään. Teille ei tunnu ikinä menevän perille, että ei kukaan ikinä missään syytä kaikkia vajaata 2 miljardia muslimia terrorismista tai saati luule KAIKKIEN heidän olevan terroristeja. Mutta tutkimustenkin mukaan, länsimaissakin asuvista muslimeista huomattava määrä antaa tukensa itsemurhaiskuille, kunniamurhille jne. Lisäksi vielä suurempi osa haluaisi vaihtaa maansa lait sharialakiin. Länsimaiden ulkopuolella, eli siellä mistä esim nämä pakolaiset tulevat, prosentit ovatkin sitten ihan omaa luokkaansa.

  Sitten tämä väsynyt "mutta kristitytkin". Linkittäkäähän uutinen, kun kristitty on mennyt jumalan nimeen räjäyttelemään muslimeita tai katkomaan miekalla päitä. Löytyykö uutista vai pitääkö kaivaa historian kirjat esiin? Ei sovi ihan verrata uskontoja, jotka noin tuhat vuotta sitten olivat samalla viivalla, mutta toinen niistä on jatkanut kehitystä ja muuttunut tieteen ja sivistyksen edetessä. Toinen taasen on jäänyt sinne tuhannen vuoden takaiseen maailmaan. Tai voihan niitä verrata, mutta silloin pitäisi tajuta tuo ero, että toinen uskonto elää nykypäivää ja toinen tulee tuhat vuotta perässä.
   
 19. Tribal_

  Rekisteröitynyt:
  08.10.2003
  Viestejä:
  3 511
  Kyllä. Muutenkaan en vieläkään ole keksinyt, mitä yhteiskunnallisesti hyvää asiaa islam edustaa, tai joitain yksittäisiä pointteja, jotka olisi meillä huonommin, jotta tuota ideologiaa kannattaa sen kovemmin täällä tukea. Joku paremmin perehtynyt voi kyllä kertoa, jos kokee, että on paljonkin sellaisia asioita, joita meidän kannattaisi sieltä päin omaksua.

  Onko täällä joku väittänyt, ettei kristinuskossa ole hulluja? Miksi ristiretket tehtiin? Olisko sen takia, kun joku lähi-idästä hulluuden puuskissaan painoi eurooppaan päin.
   
 20. TaxiM Banned

  Rekisteröitynyt:
  12.12.2012
  Viestejä:
  1 652
  Jos vähän viitsit käyttää älliä niin hoksaat kyllä miksi aseet ja astalot eivät ole tervetulleita katukuvaan, viikonloppuiltojen nakkikioskijonoista puhumattakaan. Vai että valtio luonut tilanteen ja valtio estänyt terroristilta puolustautumisen... huh huh :D
  Muuta pois jos ei kelpaa. Jos et muuta tai kirjota jo rajan takaa niin mietipä hetki haluatko kulkea kaupungilla puukkojen seassa. Koska hulluja tulee aina olemaan, harvassa vaan onneksi.
   
 21. Kaaaapo

  Rekisteröitynyt:
  06.08.2009
  Viestejä:
  2 494
  Harmillista jos et kykene ymmärtämään, että ristiretket olivat noin tuhat vuotta sitten. Eivät viime viikolla, vaan TUHAT vuotta sitten. Se, että TUHAT vuotta sitten kristityt ovat tehneet ristiretkiä, ei oikein käy perusteeksi, että joka uskontokunnasta löytyy hulluja. Ja mistäs syystä ristiretkille lähdettiin?

  Muslimit tekevät "ristiretkiä" tänä päivänä, ymmärrätkö? Ja ei, en kirjoittanut, että KAIKKI muslimit. Mutta koitapas sinä erotella KAIKKIEN muslimien joukosta ne ristiretkelle lähteneet, niin voidaan sitten harkita niiden muiden auttamista. Ai ei onnistu vai?
   
  Viimeksi muokattu: 20.08.2017
 22. TaxiM Banned

  Rekisteröitynyt:
  12.12.2012
  Viestejä:
  1 652
  Nää sun "musta tuntuu että moni muslimi tukee itsemurhaiskuja" on täyttä roskaa. Tai saaha susta tuntua, oot vaan väärässä. Hyvä kuitenkin että sinäkin olet samaa mieltä, että ei ole oikein kiusata syyttömiä jonkun pipipään tekosista ihan vaan sen takia, että tämä toinenkin kuuluu samaan ihmisryhmään. :)
   
 23. jackcox

  Rekisteröitynyt:
  07.05.2016
  Viestejä:
  839
  Hyvä jos Jeesuksen oppeja noudattavia kristittyjä on olemassa. En ole vielä sellaista koskaan tavannut.
   
 24. jackcox

  Rekisteröitynyt:
  07.05.2016
  Viestejä:
  839
  Tuoreempiakin tapauksia on runsaasti:

  1600 -luvun katoliset/luterilaiset -teurastukset. Intiaanien tuho, joka eteni pitkälle 1800-luvulle. Voidaan myös pohtia miksi länsimaiden sotilaalliset iskut hyvin vahvasti kohdistuvat aina islamilaisiin maihin jo vuosikymmenien ja vuosikymmenien ajan.

  Islam ja kristityt ovat taistelleet enemmän tai vähemmän 1400 vuotta. Luulisi riittävän molemmille osapuolille, mutta uskonto on sairaus josta ei näemmä irti päästä.
   
 25. DocWeird

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2010
  Viestejä:
  5 702
  Mieti nyt ihan itse miten esim. kaasuaseiden täyskielto on vaikuttanut nyt vaikka naisten kykyyn puolustautua raiskaajia vastaan jotka ovat järjestään fyysisesti suurempia ja/tai aseistautuneita. Tai miten paljon helpompaa olisi puukkomieheltä päästä karkuun kyynelkaasulla kuin ilman.

  Toisaalta kaasulla ei kukaan voi tehdä perjantain kaltaisia iskuja, korkeintaan "jäynää" jossain yökerhossa, tms.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti