Terrori-iskut Suomessa

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Jupiter, 14.06.2017.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. MorganKane_

  Rekisteröitynyt:
  01.01.2013
  Viestejä:
  2 433
  Haha, tämä on mainio. Hauska nähdä, että yhä löytyy Bas-faneja.

  [​IMG]

  Ja back:
  Aftonbladet vetelee taas tuttuun tyyliinsä...

  Ja yksi siis oli 15-vuotias tyttö, ei nainen.
   
  Viimeksi muokattu: 19.08.2017
 2. Karhuherra

  Rekisteröitynyt:
  03.02.2013
  Viestejä:
  1 348
  Eiköhän Sinkkonen ole jo ihan tarpeeksi saanut kuittailua osakseen tuosta kirjoituksesta, jonka hän laati silloisten hänen käsillä olevien tietojen valossa. Ideahan tuossa oli se, että ISISin riveissähän oli paljon vierastaistelijoita ja hän oletti että ISIS yrittäisi käyttää palaavia vierastaistelijoita pääsääntöisinä instrumentteinaan iskujen tekemiseen Eurooppaan, eikä suinkaan niin että niitä soluttautuisi pakolaisten sekaan. Hän oli väärässä. Sitä sattuu. Siitä otetaan opiksi ja yritetään seuraavalla kerralla olla hieman viisaampia.


  Niinistön kannanottoa:

  http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201708192200337458_u0.shtml

  Kieltämättä itsekin olin aika syvästi vaikutunnut sivullisten esimerkillisesta toiminnasta. Ihmiset pysyivät rauhallisina, riensivät auttamaan haavoittuneita ja lähtivät jahtaamaan hyökkääjää. Rehellisesti sanottuna tunnen pientä ylpeyttä, että saa tämmöisten ihmisten kanssa elää! :D Suomalaisuutta parhaimmillaan.

  Ja siis tuolla rauhallisuudella tarkoitin sitä, ettei tunnelma videotilanteiden perusteella ollut millään tapaa hysteerinen, mikä noissa terrori-iskuissa on aika tavallista. Jos pelko ja kauhu on se mitä hyökkääjä tavoitteli, niin aika säälittävä suoritus täytyy sanoa.
   
 3. SniperFin

  Rekisteröitynyt:
  08.08.2002
  Viestejä:
  4 656
  Eli ei ole mitään erikoispykälää ensimmäisestä terrorismi-iskusta, ihan normaalin lain mukaan mennään.

  Tähän vastasin:
   
  Viimeksi muokattu: 19.08.2017
 4. beatme

  Rekisteröitynyt:
  24.04.2013
  Viestejä:
  3 945
  "Joka terroristisessa tarkoituksessa tekee murhan, on tuomittava vankeuteen elinkaudeksi."

  Turha näitä on oikeastaan boldata. Murhasta tulee elinkautinen, oli se terroristinen tarkoitus tai ei.
   
 5. MorganKane_

  Rekisteröitynyt:
  01.01.2013
  Viestejä:
  2 433
  Suomen kuvalehdestä:
  Ja siis tuolla aiempana ketjussa lainatun toisen artikkelin mukaan takaa-ajajia oli kymmenkunta (kun tässä siis mainittiin, että vain 3 kpl). Vähän, hmm, erikoinen kirjoitustyyli artikkelissa. Ehkä tässä tavoiteltiin jotain Timo Soinin tyyliä. Tai dramatiikkaa peräti. Eräs juopunut IS-kolumnisti tulee myös mieleen.

   
  Viimeksi muokattu: 19.08.2017
 6. TeknoR

  Rekisteröitynyt:
  10.08.2002
  Viestejä:
  16 470
  aijaa että mukiloivat vielä porukalla sitä kun poliisit olivat paikalla. erikoista toimintaa.
   
 7. furesis

  Rekisteröitynyt:
  04.07.2013
  Viestejä:
  3 518
  Mullekkaan ei nyt ihan auennnut ritarien toiminta loppuvaiheessa. Poliisi ampuvat ja niputtavat matun maahan, jonka jälkeen tulevat lyömään pesarilla ja potkimaan...?
   
 8. skuutti

  Rekisteröitynyt:
  26.06.2002
  Viestejä:
  142
  Surullista tässä on se, että jos tätä ajatellaan vain kylmästi tekijän kannalta niin hänelle tämä teko saattaa olla vain hyvä sijoitus tulevaisuuteen.
  Kolmekymppisenä vapaaksi nauttien ilmaisesta ylläpidosta, harrastuksia ja koulutusta on vankilassa tarjolla ja taskurahaa.
  Voittaa varmasti lähtömaan olot.
  Sitten onkin jo vieraantunut lähtömaastaan/kotoutunut Suomeen, että ei voida palauttaa. Loppuelämä sitten Suomessa moniosaajana ja tulevaisuuden veronmaksajana.
   
 9. Pasi0

  Rekisteröitynyt:
  18.03.2013
  Viestejä:
  115
  Eiköhän se karkoteta sitten kun on tuomion istunut. Muistaakseni 20 vuotta on maksimi tuomio näissä tapauksissa, olisko jokunen vuosi sitten tullut voimaan.
   
 10. abp

  Rekisteröitynyt:
  26.08.2013
  Viestejä:
  159
  Tyylilaji on hyvin proosallinen, jos oikeasti kiinnostaa asian kulku niin odottaisin poliisin esitutkintamatskun julkitulemista. Saattaa muutamien "sankarien" tarinat muuttua vielä matkalla.
   
  Viimeksi muokattu: 20.08.2017
 11. PalleX

  Rekisteröitynyt:
  13.10.2002
  Viestejä:
  3 101
  Luulisi että tuossa tapahtui tapon yritys tai törkeä pahoinpitely vähintään, kun kerta tyyppi oli jo poliisin huostassa taltutettuna? Oikein polleana vielä kertoo kuin toi ois jotenkin hieno juttu...
   
  Viimeksi muokattu: 20.08.2017
 12. splice

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2011
  Viestejä:
  11 940
  Suomen islamilainen neuvosto tuomitsee Turun puukotukset

  Onhan tuo erikoista että terroristit yleensä ottaen pyrkivät verhoamaan tekonsa islamistiseksi ts. uskonnollissävytteiseksi teoksi, silti kerrasta toiseen viralliset uskonnolliset tahot tuomitsevat terrori-iskut ja päinvastoin liittoutuvat lähettävät sotavoimat kimppuun, kuten nähty esimerkiksi isiksen suhteen.
   
 13. beatme

  Rekisteröitynyt:
  24.04.2013
  Viestejä:
  3 945
  Se on vähän samanlaista, kuin tämä jalkapallofanien toiminta. Huudellaan IFK ja hakataan järjestyksenvalvojia.
  [​IMG]
   
 14. furesis

  Rekisteröitynyt:
  04.07.2013
  Viestejä:
  3 518
  Toivottavasti Abdul saa terveen paperit edessä kuitenkin olevasta mielentilatutkimuksesta. Silloin tekoa ei voida kuitata yksittäisen mt-ongelmaisen yksittäisenä avunhuutona, jolla ei ole mitään tekemistä oikeastaan minkään kanssa.

  Olisikin parempi suosiolla uskoa kaveria itseään ja hyväksyä, että Kafirin veri virtasi Allahin kunniaksi, ja näin ollen asialla on jotain tekemistä islamin kanssa.

  Onhan sekin toki mahdollista, että puukko viuhui psykoosissa, eikä Abdul ymmärtänyt todellisuudesta mitään, eikä häntä voida näin laittaa häkkiin, mutta tuomitsemishetkellä hänen katsotaan jo parantuneen ja voi siis kävellä vapaana ja terveenä miehenä oikeussalista ulos, kuten se Ior Bockin puukottanut intialainen.

  E: Niille humanisteille ja muille, jotka itkevät tippa linssissä, että miksi joku haluaa meille näin pahaa, vaikka olemme rauhaa rakastava ja suvaitsevainen yhteiskunta, niin vastaus löytyy koraanista:

  "Mutta kun pyhät kuukaudet ovat kuluneet, niin vuodattakaa pakanain verta missä tahansa heitä tapaattekin. Ahdistakaa ja piirittäkää heitä ja väijykää heitä kaikkialla, mutta jos he kääntyvät (oikeaan Jumalan uskoon), rukoilevat ja antavat almut, niin päästäkää heidät menemään. "

  Kaikki nyt eivät vaan jaa meidän länsimaisia arvojamme
   
  Viimeksi muokattu: 20.08.2017
 15. Jupiter

  Rekisteröitynyt:
  28.08.2016
  Viestejä:
  752
  Oli mt-ongelmainen tai ei, niin aika tehokkaasti toimi tuo kaveri. Veikkaan että vaatii suunnittelua ja harjoittelua tuollainen tempaus.
   
 16. JuhaH

  Rekisteröitynyt:
  30.01.2003
  Viestejä:
  1 873
  Pannaan nyt tasapuolisuuden vuoksi Raamatusta ne länsimaalaiset arvot tähän alapuolelle:

  5. Moos. 13:13-16 ”Jos saatte tietää, että jossakin niistä kaupungeista, jotka Herra, teidän Jumalanne, antaa teidän asuttaviksenne, on kelvottomia miehiä, jotka ovat viekoitelleet kaupunkinsa asukkaat palvelemaan muita, teille vieraita jumalia … teidän on miekalla surmattava sen kaupungin asukkaat. Julistakaa kaupunki Herralle kuuluvaksi uhriksi, hävittäkää se ja surmatkaa sekä asukkaat että heidän karjansa.”
   
 17. Endemon

  Rekisteröitynyt:
  16.05.2016
  Viestejä:
  759
  No jos nyt ainakin ymmärtäisivät jättää rakentamatta sen terroristien koulutuskeskuksen Helsinkiin.

  Sinäänsä tämä oli ihan odotettavissa, kerran tehtiin päätös päästää ne turvapaikanhakijat tänne. Sinäänsähän tämä oli täysin tietonen päätös päästää nämä terroristit tänne. Oltaisiin se toki voitu muutenkin valita.
   
 18. M4x1mumG4m3

  Rekisteröitynyt:
  17.12.2013
  Viestejä:
  123
  Vahvaa mutuilua, mutta lopputulema tulee varmasti olemaan se että "karkoitukset" jatkuvat ihan samalla lailla kuin ennenkin(=mahdollisemman kalliisti ja hitaasti), moskeija päätetään rakentaa ja vihakirjoituksista tullaan rankaisemaan paljon herkemmin. Youtubekin alkoi sensuroimaan kovalla kädellä kaikkea suoraa puhetta puhumattakaan muista vastaavista medioista.

  Parin viikon päästä tästä tapauksesta puhutaan vain "tapaturmana" jossa jokainen osapuoli kärsi, ja voivottelu ja ihmettely jatkuu. Mitään oikeita(kunnollisia) ratkaisuja ei tehdä.

  Seuraavaa "yksittäistapausta" odotellessa.
  Eduskuntavaaleihinkin on niin pitkä aika, mutta sekään ei taida auttaa, länsimainen poliittinen korrektius on nyt tosiaan koetuksella.
   
 19. Jupiter

  Rekisteröitynyt:
  28.08.2016
  Viestejä:
  752
  Tavallaan kyllä. Suomi on tullut jälkijunassa näiden ongelmien kanssa, joten täällä kylmässä pohjolassa on ollut yllin kyllin aikaa katsella maailman menoa sekä ennakoida että varautua tulevaan.

  Suomi on kuitenkin pieni ja nuori maa. Käytännössä hallituksemme identiteetti on aina ollut sidoksissa muiden valtioiden tahtoon. Meidän poliitikot ovat kansainvälisessä politiikassa kuin pystymetsästä repäistyjä untuvikkoja, eli käytännössä sokeasti seuraamme mitä mm. Saksa tekee ja tahtoo.

  Hallituksen retoriikka noudattaa edelleen samaa linjaa mitä muissa maissa. Ei ole odotettavissa että tämä tulee ikinä muuttumaan, ellei kansa joskus äänestä jyrkemmän linjan edustajia valtaan.
   
 20. beatme

  Rekisteröitynyt:
  24.04.2013
  Viestejä:
  3 945
  Osui ja upposi :D

  Lukee kuin piru raamattua...

  E: Piti lukea lisää. Siellähän neuvotaan heittämään eka kivi ja surmaamaan kaikki vääräuskoiset, oli se oma veli, sisko, äiti tai ystävä.
   
  Viimeksi muokattu: 20.08.2017
 21. TaksuX

  Rekisteröitynyt:
  03.06.2011
  Viestejä:
  3
  Täs pitäis tietää että raamatuntulkinnassa uudempi materiaali ylikirjoittaa vanhan. Eli kannattaa ehkä pysytellä uudentestamentin puolella jos jeesustella tahtoo. (Eikö tätä opeteta enää peruskoulussa nykyään? huhuh)

  Olennaista taitaa myös olla onko paljonkin tyyppejä ketkä ottavat ohjeensa suoraan jostain höpökirjasta.
   
 22. furesis

  Rekisteröitynyt:
  04.07.2013
  Viestejä:
  3 518
  Maallistuneissa kristinuskoisissa länsimaissa kukaan ei ole vaatinut satukirjan kirjaimellista noudattamista vuosisatoihin.

  Sen sijaan Lähi-Idässä ja muissa muslimimaissa on miljoonia ihmisiä, jotka vaativat oman höpökirjansa enemmän tai vähemmän kirjallista noudattamista vuosisatoja jatkuneen perinteen mukaisesti. Näistä maista nämä leviävät sitten jihadin roihu sielussaan meillekkin.
   
 23. vanadoo

  Rekisteröitynyt:
  07.04.2016
  Viestejä:
  12
  Osaamme me kristitytkin. Kysymys on vain siitä kuinka pyhiä kirjoituksia tulkitaan.
  Mooses 20:
  10 "Kun lähdette sotaan ja aiotte vallata jonkin kaupungin, tarjotkaa sille ensin rauhaa ja kehottakaa sitä antautumaan.
  11 Jos se suostuu ehdotukseen ja avaa teille porttinsa, velvoittakaa kaikki sen asukkaat tekemään alamaisinanne päivätöitä.
  12 Mutta jos kaupunki ei suostu rauhaan vaan ryhtyy taisteluun teitä vastaan, piirittäkää se,
  13 ja kun Herra, teidän Jumalanne, antaa sen teidän käsiinne, surmatkaa kaikki sen miehet.
  14 Naiset, lapset, karjan ja kaiken muun, mitä kaupungista löytyy, voitte sitä vastoin ottaa itsellenne ja pitää saaliina. Sen on Herra, teidän Jumalanne, antanut teille. [Joos. 8:2]
  15 "Näin teidän tulee menetellä kaikkien kaukana olevien kaupunkien kanssa.
  16 Mutta lähellä asuvien kansojen kaupungeista, jotka Herra, teidän Jumalanne, antaa teidän omaksenne, ette saa jättää jäljelle mitään, ette ainoatakaan elävää olentoa.
  17 Julistakaa nämä kaupungit Herralle kuuluvaksi uhriksi ja hävittäkää ne ja niiden asukkaat, heettiläiset, amorilaiset, kanaanilaiset, perissiläiset, hivviläiset ja jebusilaiset, niin kuin Herra, teidän Jumalanne, on teitä käskenyt. [4. Moos. 21:2+]
  18 Ellette hävitä heitä, he opettavat teille iljettävät tapansa, joita he ovat noudattaneet palvoessaan jumaliaan, ja niin te rikotte Herraa, Jumalaanne vastaan.
   
 24. vanadoo

  Rekisteröitynyt:
  07.04.2016
  Viestejä:
  12
  Pointtina ainakin itselläni oli, ettei uskontoa voi syyttää yksilön teoista.
  Raamatusta ja koraanista löytyy tulkinnasta riippuen hyväksyntä kaikenlaiselle terrorille ja sodalle.
  Mm. Bush tyhmempi perusteli Irakin tuhoamista Jumalan tahdolla.
   
 25. SniperFin

  Rekisteröitynyt:
  08.08.2002
  Viestejä:
  4 656
  Tottakai voi.
  Selkein ero kristinuskon ja islamin välillä on se, että kristinusko on läpikäynyt reformin, lisäksi islam väittää olevansa viimeisin painos, ei tule enää uusia painoksia, viimeisin ja ainut täsmälleen oikeat tekstit omaava.
   
  Viimeksi muokattu: 20.08.2017

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti