Terrori-iskut maailmalla

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Lifeless, 15.07.2016.

 1. ?

  Rekisteröitynyt:
  20.06.2007
  Viestejä:
  7 299
  Missä islam siellä terrorismi.
   
 2. splice

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2011
  Viestejä:
  11 940
  Saksassa väkijoukkoon ajaneella ei islamiin liittyvää motiivia

  Saksan Münsterissä väkijoukkoon ajaneella miehellä ei ollut islamiin liittyvää motiivia teolleen, kertovat saksalaisviranomaiset. Teoria islamin liittymisestä tapaukseen on pystytty sulkemaan tutkinnassa kokonaan pois, vaikka teon syytä ei vielä olekaan saatu selville.

  Kaksi keskustan ravintolassa työskennellyttä tarjoilijaa kuoli ja ainakin kaksikymmentä ihmistä loukkaantui, kun mies ajoi pakettiautolla ravintoloiden terasseilla istuvia ihmisiä päin. Lopuksi tekijä ampui itsensä.
  Saksan Münsterissä väkijoukkoon ajaneella miehellä ei ollut islamiin liittyvää motiivia teolleen, kertovat saksalaisviranomaiset. Teoria islamin liittymisestä tapaukseen on pystytty sulkemaan tutkinnassa kokonaan pois, vaikka teon syytä ei vielä olekaan saatu selville.

  Kaksi keskustan ravintolassa työskennellyttä tarjoilijaa kuoli ja ainakin kaksikymmentä ihmistä loukkaantui, kun mies ajoi pakettiautolla ravintoloiden terasseilla istuvia ihmisiä päin. Lopuksi tekijä ampui itsensä.


  Olis ihan mukava kun täällä ei spekuloitaisi olemattomia. Nähtävästi kuitenkin siis, tämä ei myöskään ollut ns. terrori-isku, ei poliittista tms. motiivia.

  Näitähän tulee kuitenkin lisää, jokasortin iskuja.
   
 3. Expire

  Rekisteröitynyt:
  13.12.2010
  Viestejä:
  89
  Ei ollut tp-hakija tai pakolainen vaan saksalainen....juu juu mutta oliko hänen nimensä kenties muhammed tai vastaava lähi-itä tyyppinen?? Tuskin taisi olla kanta-saksalainen... Ja aika paha sitä teon motiivia on tekijästä puristaa ulos jos veti kuulan kalloonsa. Ettei taas vaan siliteltäisi matonalle islamin aiheuttamia ongelmia...

  Just saying....
   
 4. Lazlo_

  Rekisteröitynyt:
  22.08.2007
  Viestejä:
  2 402
  Jens R. oli miehen nimi. Taisi olla ihan kanta-saksalainen. Ehkä ei kannata vauhkoontua ennen kuin asiaa on tutkittu.

  Just saying...
   
 5. The Grenadier

  Rekisteröitynyt:
  03.04.2008
  Viestejä:
  638
  Jees, kanta-saksalaiseltahan tuo vaikuttaa, just saying...

  https://mvlehti.net/2018/04/09/munsterin-terrori-iskun-tekija-katso-kuva/

  Jens Ruther, 48-vuotias sisustussuunnittelija, tappoi kaksi ihmistä ja vahingoitti kahtakymmentä ajamalla ravintolan edustalla istuskelleisiin ihmisiin Saksan Münsterissä lauantaina.

  Mail Online -lehdelle avautunut miehen tuttava kertoo, että terroristi oli käynyt Pariisin Bataclanissa pidetyssä konsertissa vuonna 2016 vain pari viikkoa ennen muslimien terrori-iskua sinne ja oli syvästi vaikuttunut iskusta.
   
 6. shaminy

  Rekisteröitynyt:
  10.12.2000
  Viestejä:
  7 587
  Vaikuttunut? Hän oli järkyttynyt että osui melkein iskuun. Hienosti taas MV lehti vääristää uutista. Kunnon Fakenews.


  Interior designer and bodybuilder Jens Ruther, 48, killed two in the attack before shooting himself. He had told friends of his 'shock' that he had attended a concert at the Bataclan shortly before the ISIS atrocity that left 89 dead.
  'He told me how shocked he was that he'd missed what had happened in the Bataclan theatre by just a couple of weeks,' a source who asked not to be named told MailOnline. 'It was something that stayed with him.
  https://www.thesun.co.uk/news/5996590/munster-attack-van-germany-fake-bomb-gun-home/
   
  Viimeksi muokattu: 09.04.2018
 7. innos

  Rekisteröitynyt:
  05.09.2001
  Viestejä:
  3 199
  Järkytys jättää vaikutuksen. Mutta jos kyseessä olisi sellaista järkyttymistä mitä koitat markkinoida, niin eikös silloin pitäisi ainakin yrittää itse olla lahtaamatta sivullisia.
   
 8. innos

  Rekisteröitynyt:
  05.09.2001
  Viestejä:
  3 199
  Berlin police arrest six over 'city-endangering' plot

  http://www.bbc.com/news/world-europe-43690192

  Taas ryhmäkepposteluyritykset saatu estettyä.


  Berlin police have arrested six people who they suspect of "preparing a grave city-endangering violent act".

  The arrests, of people aged between 18 and 21, came amid German media reports of a knife attack being foiled against Sunday's half-marathon in the city.

  A police spokesman said on Sunday there was no conclusive evidence the run had been the target of the alleged plot.

  Police say a number of searches have been made, with some electronics seized for further examination.

  Berlin Mayor Michael Mueller thanked the city's security forces for preventing an "impending attack with their vigilance and police work".

  Die Welt newspaper earlier reported that one man detained had planned to mount a deadly knife attack on participants and spectators at the half-marathon.

  The newspaper reported that those arrested were suspected of having links to a Tunisian Islamist who killed 12 people in the city in a December 2016 truck attack.

  Sunday's police statement said that several addresses had been searched along with two vehicles.

  The police declined to give further details.
   
 9. The Grenadier

  Rekisteröitynyt:
  03.04.2008
  Viestejä:
  638
  Oliko siis joku asia tuossa väärin siis? Mitäs väliä sillä oli oliko järkyttynyt?
   
 10. shaminy

  Rekisteröitynyt:
  10.12.2000
  Viestejä:
  7 587
  MV lehden uutinen antaa kuvan että hän olisi inspiroitunut iskusta tai että olisi jopa mukana sen suunnittelussa.
   
  Viimeksi muokattu: 09.04.2018
 11. Stoker

  Rekisteröitynyt:
  24.07.2000
  Viestejä:
  1 246
  Münsterissä väkijoukkoon ajaneesta meille kerrottiin:

  - Saksalainen
  - Saksassa syntynyt
  - Mielenterveysongelmainen
  - Ei yhteyttä terroristeihin
  - Ei poliittista motiivis
  - Nimi Jens Ruther

  Mutta jätettiinkö jotain kertomatta?

  [​IMG]

  Edit: Ylläoleva leviämään lähtenyt kuva ei ole tekijästä. Esim. täältä löytyy kuva Jensistä ja hyvinkin kantasaksalaiselle näyttää. USA:n ja Englannin malli jossa täysi-ikäisen rötöstelijän kuva ja nimi julkaistaan mahdollisimman nopeasti olisi hyvä ottaa muuallakin käyttöön.
   
  Viimeksi muokattu: 10.04.2018
 12. SniperFin

  Rekisteröitynyt:
  08.08.2002
  Viestejä:
  4 656
  Tuskin, ylivärittynyt kuva ei tee jenssistä ahmedia vaikka kuinka toivoo.
   
 13. Stoker

  Rekisteröitynyt:
  24.07.2000
  Viestejä:
  1 246
  Itsekin yhä uskon enemmän kantiksen olleen asialla tällä kertaa. Ei tosin olisi ensimmäinen kerta kun toisin selviää, kuten Münchenin "oikeistolaisen ostoskeskus ammuskelijan" tapauksessa.
   
 14. shaminy

  Rekisteröitynyt:
  10.12.2000
  Viestejä:
  7 587
  Taas tapahtunut terroriteko autolla. Tornotossa kuolleita jo kymmenen ja kymmeniä loukkaantunut. Tällä kertaa tekijän ulkonäkö, ainakin videon perusteella, viittaisi siihen , että lähinnä harrastaa kainalotuuletuksia. Kulttuurin rikastamista toki sekin. Kylmnähermnoista toimintaa kyllä Kanadan poliiseilta, siellä on asekuri kova. Jenkeissä olisi kuulapää täeytty lyijyllä ennen kuin olisi kissaa ehtinyt sanoa. Mahtaisikohan liipaisin ollut herkemmällä jos mies olis ollut musta tai arabi.

  https://www.cp24.com/video?clipId=1377667

  Jos ei nyt kuitenkaan kaikkia kuulapäitä rinnasteta kainalotuulettajaksi, niin motiivi lienee ollut "koulusurmia fanittava syrjäytynyt nörtti":

  Jonathan Dienst of NBC News reported that Minassian had allegedly researched and chatted online about the Isla Vista killings in California in 2014. The Isla Vista massacre occurred when 22-year-old Elliot Rodger killed six people and injured 14. He stabbed three men in his apartment, and then drove to a sorority house and shot three female students outside. Then Rodger drove to a deli and shot a male student, and then began driving through the city, shooting pedestrians and hitting some with his car. He was found with a self-inflicted gunshot wound to the head.
   
  Viimeksi muokattu: 24.04.2018
 15. Kaaaapo

  Rekisteröitynyt:
  06.08.2009
  Viestejä:
  2 494
  @yks-vesa-vaan, toivottavasti ehdit iloita riittävästi siitä malilaisesta sankarista, sillä nyt tuulee taas toiseen suuntaan.

  http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201805292200976781_ul.shtml

  Kaksi poliisia ja siviili ammuttu Belgiassa - hyökkääjä ”neutraloitu”

  Tiistai 29.5.2018 klo 12.18 (päivitetty klo 13.18)

  Ainakin kolme ihmistä ja epäilty ampuja ovat saaneet surmansa ammuskelussa Liegessä.

  Sivullisen kuvaamalla livevideolla kuului yksi laukaus, jonka jälkeen poliisit lähtivät liikkumaan sisään koulurakennukseen.

  Kaksi poliisia on saanut surmansa työtehtävissä Belgian Liegessä tiistaina. Belgialaismedian mukaan poliisit ampunut henkilö on "neutraloitu" eli tehty vaarattomaksi. Myöhemmin media täsmensi, että ampuja on kuollut.

  Nykytietojen mukaan ampuja avasi tulen poliiseja kohti kahvilalla. Kahden kuolleen poliisin lisäksi yksi poliisi haavoittui. Poliisien ohella tekijä ampui La Libre -lehden mukaan myös yhden siviilin, joka oli tapahtumahetkellä autossaan. Liegen syyttäjänviraston tiedottaja on vahvistanut uutistoimisto AFP:lle kolmen ihmisen ja ampujan kuoleman.

  Ammuskelun jälkeen tekijä pakeni läheiseen kouluun ja otti naisen panttivangiksi. Tiedotus on kuitenkin toistaiseksi ollut hajanaista ja eri tiedotusvälineiden saamat tiedot tapahtumien kulusta vaihtelevat.

  Sivullisten kuvaamilla videoilla kuuluu lukuisia laukauksia. Kuva- ja videomateriaalin perusteella paikalla oli huomattavan paljon poliiseja. Osa poliiseista oli vain käsiaseet, osalla oli taktiset varusteet ja konepistoolit.

  Välikohtaus alkoi noin puoli 11:ltä paikallista aikaa. Ampujan kuolemasta kerrottiin kello 11.

  Syyttäjänviraston mukaan ampujan pysäytti poliisin erikoisyksikkö.

  Tekojen motiivista tai ampujan henkilöllisyydestä ei ole toistaiseksi vahvistettua tietoa. La Libren mukaan ampuja olisi ennen tekojaan ylistänyt jumalaa arabiaksi, mikä voisi viitata ääri-islamistiseen tekijään. L'Avenir-lehden tietojen mukaan terroristista motiivia epäillään. Belgian terrorisminvastainen keskus on tyytynyt toteamaan, että kaikki vaihtoehdot ovat tutkinnan tässä vaiheessa auki.

  Viimeisimmän tiedon mukaan tutkinnan johto on siirretty terrorismisyyttäjille.

  Iltalehti.fi seuraa tilannetta.
   
 16. Proc

  Rekisteröitynyt:
  09.11.2000
  Viestejä:
  2 146
  Allahin suuruutta siellä on huudeltu, joten siirretty tuo edellinen viesti tähän ketjuun.
   
 17. Kaaaapo

  Rekisteröitynyt:
  06.08.2009
  Viestejä:
  2 494
  Aivan, enpä muistanutkaan että tämä ketju oli erikseen. Kiitokset.
   
 18. ?

  Rekisteröitynyt:
  20.06.2007
  Viestejä:
  7 299
  Autolla tehty terrori-isku Englannissa.
   
 19. day1

  Rekisteröitynyt:
  31.08.2008
  Viestejä:
  248
 20. Proc

  Rekisteröitynyt:
  09.11.2000
  Viestejä:
  2 146
  Kantaväestöä selvästi.

  [​IMG]
   
 21. ?

  Rekisteröitynyt:
  20.06.2007
  Viestejä:
  7 299
  REVEALED: 'Sudanese immigrant terror attacker' who drove around London for hours before smashing his car into cyclists outside Parliament leaving 15 hurt

  © Salih Khater, from Birmingham, veered off road into pedestrians and cyclists at Parliament Square at 7.37am
  © Emerged 29 year old drove from flat in Hall Green, Birmingham, to London on Monday before driving around
  © Cruised tourist hotspots around Tottenham Court Road before 1.25am and 5.55am before going to Whitehall
  © Crash came 17 months after Khalid Masood killed 5 on Westminster Bridge before murdering PC Keith Palmer

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  http://www.dailymail.co.uk/news/art...drove-London-hours-smashing-car-cyclists.html
   
 22. julla

  Rekisteröitynyt:
  23.09.2007
  Viestejä:
  7 596
  Lontoon terroriepäillyn nimi julki: Salih Khater – tämä hänestä tiedetään
  Muun muassa Reuters, BBC ja Sky News kertovat, että tiistaina Lontoossa terrorismista epäiltynä pidätetty 29-vuotias mies on nimeltään Salih Khater. Tieto on peräisin hallituslähteiltä sekä ”eurooppalaiselta turvallisuuslähteeltä”, mutta poliisi ei ole toistaiseksi sitä virallisesti vahvistanut.

  Britannian kansalaisen Khaterin kerrotaan olevan alun perin lähtöisin Sudanista.
  https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005791711.html
   
  Viimeksi muokattu: 15.08.2018
 23. innos

  Rekisteröitynyt:
  05.09.2001
  Viestejä:
  3 199
  Ja kuten arvata saattaa 97% Sudanilaisista palvoo vihajumalaa, valtion motto on "Victory is ours" ja kansallislaulun nimi on "We are the Soldiers of God, the Soldiers of the Nation". Otollista maaperää ja kasvualustaa.
   
 24. ?

  Rekisteröitynyt:
  20.06.2007
  Viestejä:
  7 299
  Pictured: 'Allahu akbar' shouting knifeman who killed his mother and sister and wounded one person before being shot dead by police in French 'jihadi town' in attack claimed by ISIS

  ® Knifeman killed his mother and sister in attack in Trappes, west of Paris
  ® Man, named as 36-year-old Kamal Salhi, reportedly shouted 'Allahu akbar'
  ® He fled to a house before re-entering the street where he was shot by police
  ® ISIS claim responsibility, saying man had heeded to their calls of attacks
  ® Came after speech by ISIS leader calling for'holy warriors' to continue fighting
  ® At least 50 from Trappes are thought to have joined ISIS in Syria and Iraq

  [​IMG]

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-6089987/One-killed-two-wounded-knife-attack-Paris.html
   
  Viimeksi muokattu: 24.08.2018
 25. ?

  Rekisteröitynyt:
  20.06.2007
  Viestejä:
  7 299
  Amsterdamissa rautatieasemalla partamuslimi taas tehnyt terrori-iskun puukottamalla viattomia siviilejä. Muslimi oli Angela Merkkelin kunniavieras:

  The dramatic moment Dutch police shot knifeman after he stabbed two people in rampage at Amsterdam railway station


  # Two people are understood to have been stabbed at Amsterdam railway station
  # Eyewitnesses say police fired three shots and that a suspect has been injured
  # The central station has since been evacuated and closed off to all rail traffic

  [​IMG]

  The suspect has a German residence permit, and Amsterdam police were in contact with authorities in Germany to find out about his background, according to the city government.

  http://www.dailymail.co.uk/news/art...people-stabbed-Amsterdam-railway-station.html
   
  Viimeksi muokattu: 01.09.2018
Tagit:

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti