Terra Nova [FOX]

Viestiketju alueella 'TV-sarjat, elokuvat ja musiikki' , aloittaja crrc, 07.02.2011.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. DenieD

  Rekisteröitynyt:
  18.11.2005
  Viestejä:
  508
  Tusinasarja, eipä oikein mitään jännitystä. Jos dinot olisivat popsineet kaikki teinit niin katsoisin ehkä seuraavan osan.
   
 2. Melbac

  Rekisteröitynyt:
  15.01.2001
  Viestejä:
  10 374
  Ketä oikeasti kiinnostaa dinosaurukset?.:D
   
 3. Melbac

  Rekisteröitynyt:
  15.01.2001
  Viestejä:
  10 374
  Joku alienit tulee käymään scenario voisi olla ihan mielenkiintoinen.Tai sitten marsissa on joku alienien sivilisaatio joka asuttaa maata myös tms.:)

  /edit
  Miksi noilla ei ole helikoptereita tms tuolla ollenkaan?.Samoin toi että tyypit joutu kävelemään sieltä alkupaikasta metsän läpi sinne asuinpaikkaan tuntu vähän hölmöltä koska eivät olleet tehneet edes teitä sinne.
   
  Viimeksi muokattu: 29.09.2011
 4. Stanleyjub

  Rekisteröitynyt:
  20.04.2010
  Viestejä:
  179
  Lentoliskojen kiima-ajan parittelurituaalit olisivat helikoptereille liian tuhoisia.
   
 5. Pe-Te

  Rekisteröitynyt:
  13.12.2000
  Viestejä:
  10 382
  TV sarjassa pannaan rahaa mitäs täs oli, 4M / jakso ja sitten avatarissa tms 200M+ / 2 tuntia. Onhan tuossa nyt melkoinen ero.

  Pe-Te
   
 6. Mandalorian

  Rekisteröitynyt:
  13.02.2007
  Viestejä:
  964
  No kai tätä nyt katsoo jos ei muuta ole. Pilotista olisi saanut noin 17 kertaa paremman jos ne teinit olisi vaikka silvottu hengiltä ja korkeintaan yksi selvinnyt sieltä hädin tuskin.

  Varsinainen /facepalm oli kun se tyttö joka lähti juoksemaan paniikissa pitkin metsää selvisi hengissä... Mitä helvettiä :confused:
   
 7. lapsus linguae

  Rekisteröitynyt:
  06.10.2003
  Viestejä:
  1 633
  Ihan puhdasta kaupallista laskelmointia se on. Kovan linjan tieteissarja vetoaa nuorehkoihin miehiin, mutta jos lisätään konseptiin aivotonta saippuadraamaa, sarja vetoaa myös naisiin. Kun lisäksi vältellään väkivaltaa, seksiä ja kirosanoja, saadaan kakaratkin mukaan kohdedemografiaan. Taiteellisessa mielessä lopputulos on tietysti ihan täyttä paskaa (kuten oli Jerichossa, Falling Skiesissa ja vähän Walking Deadissakin), mutta katsojaennusteet näyttävät hyviltä. FS:n kohdalla tällä reseptillä päästiin jopa toiselle tuotantokaudelle.
   
 8. nkossu

  Rekisteröitynyt:
  23.05.2008
  Viestejä:
  2 801
  Just hyvältä huonolta sarjalta tää vaikuttaa! Tulee kyllä katsottua, toivottavasti ei lopu kesken..
   
 9. Mavericc

  Rekisteröitynyt:
  02.07.2000
  Viestejä:
  1 586
  Cerwinin postaus osui kyllä nappiin. Tosin seurattaviin tämäkin sarja pitää vioista huolimatta ainakin tässä vaiheessa laittaa, pros > cons.

  Niistä kivien raapusteluista heräsi heti ajatus, että ehkä tässä aikastriimissä Maassa on tai on jossain lähimenneisyydessä ollut jotain vierasta älyllistä elämää, ja siitä saataisiin aikaan vielä ties mitä mielenkiintoista tarinaa. No, olihan se kaunis ajatus...
   
 10. kaappimuro

  Rekisteröitynyt:
  11.11.2009
  Viestejä:
  771
  Innolla odotan perheen siirtyvän sixereiden kelkkaan, koska ne ovatkin oikeasti "hyviksiä" jotka taistelee pahaa Terra Novaa vastaan. I've seen this shit before. ::soemk::
   
 11. JannicaJessica

  Rekisteröitynyt:
  02.12.2010
  Viestejä:
  125
  Jep, Falling Skies tuli mieleen, en vaan muistanut sarjan nimeä enää...
   
 12. Bosseking

  Rekisteröitynyt:
  04.07.2009
  Viestejä:
  665
  -
   
  Viimeksi muokattu: 26.03.2020
 13. Volmari

  Rekisteröitynyt:
  20.09.2004
  Viestejä:
  1 713
  Nuo imdb:n rankingit saa jättää huomiotta sarjojen osalta, ihan liian korkeita arvosanoja lähes kaikille sarjoille. Tai ainakaan niitä ei pidä vertailla leffojen arvosanoihin, tuo 8.6 rating olisi jo poikkeuksellisen hyvä leffa.
   
 14. CognaC

  Rekisteröitynyt:
  09.03.2000
  Viestejä:
  2 741
  Tarkoitit varmaan loittonee.
   
 15. Bosseking

  Rekisteröitynyt:
  04.07.2009
  Viestejä:
  665
  Joo, typo.
   
 16. Tege Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  13.06.2005
  Viestejä:
  34 936
  Perusscifi juttua tämä on. Katsotaan, että paraneeko vaiko ei.
   
 17. Walking With Dinosaurs, vuodelta 1999, rahaa reilu 1.5M / jakso

  T-Rex - attack of the dinosaur - BBC - YouTube

  Primeval, 2007-2010, rahaa noin 1,5M / jakso

  Primeval Walk The Dinosaur - YouTube

  Terra Novassa CGI ei kuitenkaan mielestäni ole läheskään suurin ongelma.


  Tämä oli kieltämättä varsin huvittava juonikuvio. Ensin sarjassa maalaillaan tummaa kuvaa maailmasta, missä perhe on neljä ja se siitä. Sitten paljastuukin, että kolmannesta lapsesta selviää... sakolla?!? Lapsi saa jäädä perheen luo ja lääkäriäiti ei selvästikään kärsi minkäänlaista sanktiota, koska hänet valitaan valtaisasta ihmisjoukosta spesiaalitapauksena mukaan Terra Novaan. Ilmeisesti yhteiskuntakaan ei asiaa kovin pahana pidä, esimerkkinä pojan nätti tyttöystävä* (joka unohtuu päivässä).

  Tämä olisi selitettävissä myös hyvällä käsikirjoituksella. Ainakin itse keksin pari mahdollisuutta:

  1) Nörttityttö ei olekaan niin fiksu kuin kuvitellaan. Tässä olisi tarkalle katsojalle avaus moniulotteisen ja syvällisen hahmon rakentamiseen, kun pala kerrallaan nörttityttö paljastuukin olevan aivan muuta kuin mitä esittää.
  2) Stargate ei vienytkään muinaiseen aikaan maapallolla, vaan täysin toiselle planeetalle, ehkä jopa nykyajassa.

  Todennäköisin selitys on kuitenkin mainitsemasi käsikirjoittajien typeryys.


  * Mistä vetoa, että se tulevaisuuteen jäänyt tyttöystävä tulee seuraavan sakin mukana Terra Novaan, ja sitten puidaan massiivisen angstista kolmiodraamaa pojan ja kahden tytön välillä.
   
 18. Oltorno

  Rekisteröitynyt:
  03.01.2004
  Viestejä:
  7 623
  Aika avoimilla mielin tulee suhtauduttua scifihumppaan, mutta tämä ei kyllä pilootin perusteella iskenyt paljoa.

  Nyky scifin vitsaukseksi koen kyllä tuon kaikille jotain asenteen ja teinit. Mietin kovin mistä tuo alko, mikä toi nuo teinit scifin kiusaksi ja sitten tuli valaistus! Smallville! Siinä se 10 kautta teini draamaa since -01. Stargatekin selvisi ilman teinejä pitkän aikaa ennenkuin vasta tuossa viimisessä oli pakko ottaa mukaan sellanenkin.

  Imo nuo teinit pilaa sarjan heti kättelyssä. Homma tipahtaa heti sinne teinitasolle toisinsanoen sarja ei tunnu yhtään 'vakvalta' vai miten sen nyt sanois. Miettikää ny mitä teinit olis tehny vaikka B5:selle, BSG:lle tai star trekissä jotain teini draamaa. Voi, että mitä paskaa nekin olis sen jälkeen olleet.

  Ihan varmaan niillä kässärinkirjottajilla olis kapasiteettia luoda jotain muuta kuin tuota paskaa mitä nykyään tulee, mutta pakotetaan ottamaan mukaan teinit yms. katsojaluvun muka kasvattajat. Mitä meikäläinenkin oli jotain alta 12 kun kattelin innoissani B5:sta. Muistan hyvin kun mökilläkin tuli päivystettyä töllön edessä 2h kattelemassa jotain orttodoksien messua kun oli B5:sen tilalla eikä tiennyt tuleeko se sen jälkeen vai ei mutta ei voinut missata mahdollisuutta.

  Itkettää kyllä osaksi, mitä paskaa tuolta nykyään tulee. BSG oli meikäläisen mielestä viimosin oikeasti katsomisen arvonen scifi sarja. Ja se 'jatkosarja' piti pilata juuri niillä vitun teineillä...

  e: Jottei masennu liikaa niin kait pitää alottaa B5:sen kahtelu uudestaan. Viimekerrasta kun on aikaa...
   
 19. qurqo

  Rekisteröitynyt:
  02.12.2006
  Viestejä:
  847
  Tekijät ainakin Lostin katsonut. Kyllä jäi ihan WTF fiilis tästä pilotista. Eikö tuo aikarepeämä ollut yksisuuntainen, joten mistä edes tiesivät, että mihin surmansuuhun ovat ihmisiä lähetelleet? Vai onko siinäkin sama feature, kuin Stargatessa, että radiosignaali kulkee molempiin suuntiin? Laittoivat sen luotaimen portista läpi, ja sitä ei tulevaisuudesta löytynyt, joten päättelivät siitä, että portista pääsee toiselle aikajanalle? Ei tullut kenellekään mieleen, että sen on voinut joku löytää, tai se on voinut tuhoutua tai hautautua. Mikähän virtalähde edes kestää 65miljoonaa vuotta?

  CGI menettelee, mutta se kukkulakohtaus oli kyllä aivan käsittämätömän tökerö. B5:n oli paremmat maisemarenderöinnit. Luodinkestävät dinot ja dinonkestävät teinit oli kyllä aivan käsittämätöntä paskaa.
   
 20. fly_er

  Rekisteröitynyt:
  23.01.2004
  Viestejä:
  5 089
  +1 :kippis:

  Ei ole kunnon scifiä tullut sitten BSG:n loppumisen. Kaikki on ollu joko hirveää sontaa tai sitten kuopattu ekan kauden jälkeen.

  Tuskin tulee enään BSG:n tasoista scifi sarjaa ulos IMO.
   
 21. power

  Rekisteröitynyt:
  19.09.2001
  Viestejä:
  48
  Itselläni tuli Avatarin ja Lostin lisäksi etenkin pääosapariskunnan osalta mieleen Eureka. Tosin ilman huumoria. Ei tässä pilotin aikana ollut yhtäkään edes etäisesti hyvää "letkautusta", vaan todella kuivaa teinidraamaa. En voi käsittää miten angstinen teinipoika voisi tuoda tv-sarjalle yhtäkään katsojaa. Mikä laskelmointi tässä on takana? Kukaan ei voi pitää noin ärsyttävästä tyypistä. En odota sarjan saavan kovin suurta menestystä.
   
 22. emerik

  Rekisteröitynyt:
  23.05.2005
  Viestejä:
  6 796
  Aika erilainen oli toi jakso mitä olisin kuvitellut. Jotenkin ajattelin, että se olisi ollut erähenkisempi jossakin vaarallisessa viidakossa ja vihamielisessä maailmassa. Pohjustus alussa oli aika turha tulevaisuudesta ja myös näyttelijät aiheuttivat aika tylsän fiiliksen. Tohtori ja poliisi? Ihme kun ei ollut asianajaja toinen. Teinit vielä menee jos niille vain olisi fiksut kohtaukset ja henkilöinä kiinnostavia. Ihan turhaa toimintaakin sekaan vielä heitetty jotta katsojia saataisiin. No joo, ei ole mun juttu.
   
 23. last-user

  Rekisteröitynyt:
  28.05.2007
  Viestejä:
  421
  Joutui naamapalmuttamaan aika rankasti klassista angstaavaa teinipoikaa ja muuta teinidraama-paskaa. Tähän päälle muut typeryydet ja stereotypiat, jotka ketjussa jo lueteteltu niin voi elämä tätä nykytrendiä...

  Antaa tälle 5-10 jaksoa aikaa nousta siivilleen ja sitten tipahtaa seurannasta, jos ei parane. Perkeleen Spielberg!
   
 24. Siron

  Rekisteröitynyt:
  01.08.2002
  Viestejä:
  1 673
  Tulihan tuo nyt sit katottua. Saa kyllä tulla lisäkäänteitä rutkasti tai edetä juttu, jos aikoo pitää mielenkiintonsa. Tietty alussa aina pitää esitellä miljöötä, henkilöitä (osa ihan karseita), tulevaa pääjuonta ja sivujuonia. Alkuosa tuntui vähän hätäiseltä ja mitättömältä. Nopea yleiskatsaus ja ryynit ränniin, sitten jo luvattuun maahan joka ei vielä kovin luonut tunnelmaa, että olisi kovin mukaansa tempaava, eikä missään vaiheessa oikein tullut tunnetta tai samaistumista tapahtumiin vai pitäisikö sanoa myötäelämiseksi. Tällähetkellä vähän semmoinen sarja, että voisi kuvitella katselevansa keittiön telkkarista sivusilmällä, samalla kun tekee ruokaa ja ei haittaisi vaikka välillä muutama minuutti jäisikin välistä.

  Joku mainitti, että kovasti ketju näyttää SG-U-ketjulta, mutta huono se on ylistääkkään tämmöistä sarjaa, ainakaan näin alkujaksojen perusteella. Saa nähdä jos muuttuisi ajankulussa, tosin epäilen kun taustapiruna Spielberg. Kunhan ei ala jar jar binksejä kohta hyppimään seassa.
   
 25. TRed

  Rekisteröitynyt:
  16.10.2004
  Viestejä:
  885
  Eipä ollut häävi aloitusjakso.. mikä helvetti siinä on, että jokaiseen sarjaan pitää tunkea tuota teini-angsti-draama-paskaa.

  Ja mitä tehdään kun yksi dino tassuttelee auton ympärillä, no ei ainakaan koiteta ampua sitä päivänvalossa vaan odotetaan, että niitä kertyy x määrä ja sitten sohitaan pimeään viidakkoon muutama lippaallinen ja huudetaan niin perkeleesti.. se taatusti auttaa.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti