Terassistereot

Viestiketju alueella 'Viihde-elektroniikka, kamerat ja Hifi' , aloittaja B12, 17.03.2014.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. B12

  Rekisteröitynyt:
  05.04.2002
  Viestejä:
  2 623
  Kevät tulossa ja innostuin ajatuksesta laittaa omakotitalon takaterassille jonkinlaisen äänisysteemin. Nyt siellä on puolikkaan maitotölkin kokoinen honottava ja rutiseva radio tyyppiä "tilaajalahja".

  Arkistoja penkomalla löytyi 80-luvun Yamaha rx-330 viritinvahvistin, jossa kaikki potikat ja kytkimet rutisivat ja pätkivät. Puhdistamalla tokeni kuntoon. Plan b oli joku tripath tai autostereo jos ei olisi saanut korjattua. Läytyy myös joutavana virheettömät Audiowell (OR) A-102 lattiakaiuttimet.

  Ämyrit meinasin laittaa terassin välikaton sisään harvan verholaudoituksen päälle kartiot alaspäin ja korokkeiksi jotkut sopivat palikat. Diskantti toki saattaa vähän kärsiä. Pitää suojata pölyltä muovilla tms. Onhan niitä virallisiakin ulkokaiuttimia, mutta useimmilla muovipurkeilla ei oikein pääse alle 100Hz ja subbari nyt on oma lukunsa. Viritinvahvistimelle meinasin askarrella puisen kotelon pölysuojaksi toki jäähdytys huomioiden. Vettä ei terassille pääse ja kamat saa talveksi sisätiloihin.

  Äänilähteksi vahvarin radio ja lataava iphone-telakka, johon tarvittaessa bluetooth-adapteri kiinni. Wlan on talossa.

  Onko immeisillä millaisia äänentoistolaitteita pihakäytössä? Itse meinasin aluksi lähteä nollabudjetilla olemassaolevia varaston rojuja hyödyntäen.
   
 2. Tukkeuma

  Rekisteröitynyt:
  26.11.2004
  Viestejä:
  1 028
  En usko että se vahvistin kestää kauaa jos jätät sen ulos. Se puukotelo ei suojaa kosteudelta joka tiivistyy yön aikana laitteisiin. Aikaisin aamulla huomaat sitten kun vahvistimen pinnalla tihkuu vesipisarat ja tippuu sinne sisälle.
   
 3. B12

  Rekisteröitynyt:
  05.04.2002
  Viestejä:
  2 623
  Komeroita penkomalla löytyi
  Ikean joku "räkki", mikä on kahden laitteen korkuinen lastulevyhökötys lasiovella. Siihen mahtuu hyvin vahvari, telakka, jatkojohto katkaisijalla ja usb virtalähde telakalle. Virrat saa kätevästi poikki jatkojohdosta. Tuo kaste arvelutti itseäkin vähän. Entä jos ompelee kaapin päälle paksusta kankaasta hupun, jonka laittaa kun ei käytä ja yöksi? Tarranauhalla helmoista kiinni räkkiin. Luulisi tasaavan kosteutta jonkin verran?
   
 4. Tukkeuma

  Rekisteröitynyt:
  26.11.2004
  Viestejä:
  1 028
  Ainahan sitä voi yrittää, mutta kyllä se kosteus yleensä pääsee sisälle lämpötilan vaihteluiden myötä, jos laitteessa ei ole tiivistä kuorta. Sisäkäyttöön tehty on sisäkäyttöön tehty. Elä myöskään laita sisäkäyttöön tarkoitettua jatkojohtoa sinne pihalle ettei tule sähköiskua. Ulkokäyttöön on omat jatkojohdot. Itse mietin äänentoistoa joskus niin että ostaisi olohuoneeseen vahvistimen josta löytyy multizone-tuki. Vahvistin jäisi sisälle ja ulos vedettäisiin pelkät kaiutinkaapelit. Musiikin/volyymin ohjaus tapahtuisi sitten ipadilla tai puhelimella wlanin yli joka yltää myös terassille.
   
 5. Tommi_82

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2003
  Viestejä:
  3 308
  Itsellä oli takapihan terassilla tuollainen "puu"kuorinen, parin kympin halpisradio, ehkä puoli kesää se jaksoi toimia kunnes meni mykäksi, tuolle hajoamiselle on osaa oikein muuta syytä keksiä kun kosteuden, vaikka radio oli ikkunalaudalla pitkän katoksen alla, eli suoraan laitteeseen ei päässyt vettä mistään.
   
 6. Käääpä

  Rekisteröitynyt:
  14.06.2010
  Viestejä:
  491
  Parempi tosiaan olis pitää vahvari sisällä ja sitten vaikka bluetooth-adapterin avulla ohjata toistoa kännykällä ulkoa käsin. Piuhat kaikattimilla esim ikkunan välistä.
   
 7. djankka

  Rekisteröitynyt:
  06.09.2001
  Viestejä:
  717
  Itsellä on kuvankaltainen laite ollut jo neljä kesää terassilla, alkuperäisen subin kanssa. Kaiuttimet ovat "jotain" muuta sarjaa. Ei ole kosteudesta ottanut ainakaan vielä itseensä. Käytössä huhtikuusta marraskuuhun lähes päivittäin

  [​IMG]
   
 8. B12

  Rekisteröitynyt:
  05.04.2002
  Viestejä:
  2 623
  Se muovipurkkiradio on nyt ollut terassilla kesät talvet kolme vuotta ja toimii sen minkä toimii. Viime kesänä käytin auki ja tiukkasin antennin johtoa. Ei näkynyt hapettumia tms.

  Jos tuohon Yamahan käyttöön päädyn, meinasin laittaa räkin takaseinään jonkin moninapaliittimen, millä saa kajarin johdot pikakiinnityksellä ja koko lootan nostettua sisään kun pidempään käyttämättä.
   
 9. E_Mustakari Banned

  Rekisteröitynyt:
  31.05.2006
  Viestejä:
  754
  Meillä oli kommuunikämpän terassin ylälaudoituksen sisällä Pioneerin 80-luvun stereosarjan vahvistin- ja nauhuriosa. Voi olla, että ennen oletettua loppusijoitusta sitä vähän lakalla sääsuojattiin, muttei misään tapauksessa kovin perusteellisesti. Mitään vikaa siihen ei tullut, edes potikat eivät alkaneet rahista, vaikka laite näytti vähintään suosta nostetulta kun sen vuosia myöhemmin avasin.
   
 10. JJTM

  Rekisteröitynyt:
  29.08.2000
  Viestejä:
  1 202
  Mulla on 3kpl vastaavia kuin tälläiset:
  [​IMG]

  Omalle pihalle noi on vielä kaivamatta, kun terassi tulee vasta ensi kesänä, mutta kaverin pihalla ovat kuullostaneet ihan hyville. Saa huomaamattomasti sellaisen mukavan taustamusiikin, eikä tarvitse välittää vaikka sataisi päälle. Eli noihan siis kaivetaan maahan ja kaiuttimen nuppi jää vaan näkyviin. Äänilähteenhän noille tarvitsee.

  Toisaalta jos helpolla haluaisi päästä, niin hyvälaatuinen bluetooth kaiutin ja musiikit soittelee puhelimen spotifystä.
   
 11. B12

  Rekisteröitynyt:
  05.04.2002
  Viestejä:
  2 623
  Räkkiä/lootaa tuunasin jo sen verran, että kävin ikeasta hienot rosteriset kantokahvat. Tahtoo sanoa ne klassikkomallin 40cm pitkät rosteriputkesta tehdyt keittiökaapin vetimet 7€/2kpl. Ruuvasin kaapin yläkanteen kiinni. Nyt koko setin voi nostaa kohtuukätevästi sisälle tsarvittaessa. Hyllystä löytyy kaikenlaisia moninapaliittimiä, mistä pitää värkätä pikaliitin kajarin johdoille.
   
 12. Ben Dover

  Rekisteröitynyt:
  13.09.2007
  Viestejä:
  826
  [​IMG]

  Tuollaiset roikkuu terassin seinällä, ja niitä ohjailee sisällä oleva Onkyon vahvistin. Zone 2 -toiminnolla saa ohjattua näitä erikseen, ei tarvitse sisällä olevia kaiuttimia huudattaa samalla.
   
 13. Bazie

  Rekisteröitynyt:
  21.02.2006
  Viestejä:
  357
  Laita vahvistimen sisään silicageelipusseja.
   
 14. xtr

  Rekisteröitynyt:
  24.01.2002
  Viestejä:
  100
  Sama konfiguraatio itsellä, paitsi kaiuttimina DLS MB6i:

  [​IMG]
   
 15. JiiAa

  Rekisteröitynyt:
  29.10.2002
  Viestejä:
  813
  Autotallissa ollut tähän asti Technics merkkinen 80-luvun stereosarja. Elektroniikka ottaa väkisinkin kosteutta itseensä (eristetty talli, ei kuitenkaan lämmitetä koskaan) ja merkit alkaa jo näkyä joten siirsin setin muuhun käyttöön ja laitoin tilaukseen tämmöisen 160W Hi-Fi Stereo Amplifier MP3 Player for Car/Motorcycle - Blue + Silver (SD/USB) - Free Shipping - DealExtreme ja kaveriksi ebaystä kymmenellä dollarilla sopiva poweri millä saa voimaa suoraan seinästä.

  Ainakin revikoiden mukaan asiallinen värkki hintaansa nähden. Veikkaan että "tehot" riittää minunkin käyttöön aivan varmasti. Myöskin sisäänmenoja löytyy mukavasti, eli esim. puhelimella soittelu piuhan nokasta onnistuu.

  Teknarin erillissarja vei tallin pöydältä turhan paljon tilaa, tuo uusi ratkaisu mahtuu minne vaan. Tärkeintä on että FM radio pelaa, ja löytyy muistikortti/usb-tikku liitännät random mp3 soitteluun. Tuostahan puuttuu soitettavan biisin nimen näyttö, mutta tuohon hintaan minulle aivan sama...

  Tämmöistä budjettiratkaisuakin kannattaa miettiä jos ei kultakorvaile patiolla. Tuohon postikuluineen ~18€ hintaan ei haittaa vaikka ostaa joka kuuntelukaudelle uuden... Tuohan on muka auto/vene/mopo käyttöön tehty, eli saattaa kestääkkin pihalla ihan hyvin.
   
 16. novoiperkele

  Rekisteröitynyt:
  21.09.2001
  Viestejä:
  1 715
  Välikaton laudoituksen ja kajarin väliin telttapatjaa ja kajarit kyljelleen melko lähelle ulkoseinää kartiot rännejä kohti ettei tule seisovia aaltoja. Jos saa koolausten päälle, niin parempi. Mielellään talveksi sisälle.

  Vahvari mielellään sisälle, mutta kestää pari kesää jos nostaa aikaisin syksyllä sisälle. Yleensä putsaus riittää. Musaa voi soittaa esim. puhelin->bluetooth receiver->vahvari jos ei jaksa käydä sisällä vaihtamassa biisiä.

  Suojamuovit ja kotelot pitää kosteuden sisällä, eli en suosittele.

  Ulkokajareissa on yleensä huono saundi verrattuna isoihin kaappeihin. Avara tila syö matalat äänet tehokkaasti.
   
 17. B12

  Rekisteröitynyt:
  05.04.2002
  Viestejä:
  2 623
  kajarit saan kattotuolien päälle toisesta päästä ja joku kakkosnelosen pätkä toiseen päähän korokkeeksi. Tein vahvarin päähän kajarijohdoille pikaliittimen nelinapaisesta tietokoneen molexista.
   
 18. romulusko

  Rekisteröitynyt:
  14.02.2010
  Viestejä:
  198
  Millasen powerin tolle tilasit?
   
 19. hsalonen

  Rekisteröitynyt:
  15.08.2009
  Viestejä:
  10 441
  Jos olet Helsingissä, mulla on tuohon sopivia ylimääräisiä 12V powereita kymmenellä eurolla. Jos olet kauempana ja ei ole kiire, eBay on halvempi.
   
 20. B12

  Rekisteröitynyt:
  05.04.2002
  Viestejä:
  2 623
  Olipas harvinaisen näppärä löytö. Tuollainenhan olisi ihan täydellinen.
   
 21. B12

  Rekisteröitynyt:
  05.04.2002
  Viestejä:
  2 623
  Kesä on nyt kuunneltu aloitusviestin kokoonpanolla. Lisänä lataava iphone-telakka, jossa bluetooth. Radiota ja spotifyta lähinnä soitettu. Äänenlaatu hakkaa 90% ravintoloiden terasseista. Diskanttia piti nostaa 3dB laudoituksen takaa. Terassista osa on seinän syvennyksessä ja sivuille eli naapureiden suuntaan ei kuulu juuri mitään. Toimiva systeemi kaikkiaan ja äänenlaatu oikein mainio.
   
 22. B12

  Rekisteröitynyt:
  05.04.2002
  Viestejä:
  2 623
  Kajarit menivät muuhun käyttöön ja ostin tilalle tuommoiset: http://www.thomann.de/fi/ld_systems_sat_62_w_g2_pair.htm
  Olivat B-stockina alennuksella. Ääni ei über hifiä, mutta taustamusaan ok.

  Aion asentaa katonrajaan terassin takaseinälle. Terassi on n. 4m leveä ja 2m syvä syvennys talon seinässä ja jatkuu 4x4m ulkoterassina missä katettu paviljonki. Kuinka kauas sivuseinistä kajarit tulisi asentaa, vai nurkkiin?
   
  Viimeksi muokattu: 28.02.2016
 23. JJTM

  Rekisteröitynyt:
  29.08.2000
  Viestejä:
  1 202
  Vanha treadi, mutta minkäs teet kun vuodet vierii. Aihe tuli mieleen, kun mainitsemani kaiuttimet tulivat avaamattomassa paketissa vastaan varastosta :)

  Terassi tuli tehtyä, mutta kaiuttimia en saanut koskaan aikaiseksi upottaa. Eli jos joku tuollaista suunnittelee, niin nämä joutaisi eteenpäin edullisesti.

  Tuollaisia:
  https://www.parts-express.com/tic-gs5-mini-omni-garden-speaker-pair--302-120
   
  Viimeksi muokattu: 27.03.2019
 24. Tommi_82

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2003
  Viestejä:
  3 308
  Ai että houkuttelis :think:

  Millasta hintaa oot aatellu?

  Noi ei siis tarviis muuta kun kaivaa maahan ja vetää kaiutinpiuha äänilähteestä ja sillä selvä?

  Kestäneetkö miten talvea vai pitääkö aina kaivella ylös..?
   
 25. JJTM

  Rekisteröitynyt:
  29.08.2000
  Viestejä:
  1 202
  Pahoittelut myöhäisestä vastauksesta, ei tuo notifikaatio näköjään pelannut minulla.

  Käytännössä just noin. Kaverilla nuo on ihan kesät talvet terassin alla koloissaan. Se hattu estää päältä valuvan veden.

  Vaikka 50e kaikista kolmesta olisi mulle ihan riittävä.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti