Televisiosta infotaulu

Viestiketju alueella 'Ohjelmointi' , aloittaja okebo, 23.09.2018.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. okebo

  Rekisteröitynyt:
  14.11.2010
  Viestejä:
  133
  Selailin vanhoja viestejä aiheesta, mutta viestit oli aika vanhoja ja kehitys kehittyy. Kokeillaanpas onko uusia hyviä ideoita.

  Tarkoitus on tehdä pienen ravintolan menut ja muut infot pariin - ehkä kolmeen telkkariin. Ei tarvitse olla mitään hienoja ajastettuja ominaisuuksia. Ja tietysti mahdollisimman edullisesti.

  Nyt on omassa mielessä ajatus että hankkii edullisia telkkareita ehkä luokkaa 40" (ei tarvii mitään smartominauisuuksia). Niihin Chromecastit. Ja kirjautuminen ravintolan wifiin.

  Sisältö ei tarvitse olla päivittäin muuttuvaa (luultavasti, tarve voi muuttua kehityksen myötä). PowerPointilla tehdään videotiedosto jossa sivujen siirtymäajastus kohdillaan. Video Youtubeen ja sieltä sitten ohjataan Cromecastiin.

  Tämä voisi riittää ja toimia(?)

  No mitäs jos halutaan näyteikkunan telkkariin eri asia kun sisätilaan?
  Voiko sama laite (android) lähettää a) samaaa useammalle chromecastille b) erilaista Youtube videota useammalle chromecastille?

  Nyt tuli mieleen myös että voisihan Androidin (tabletin) näytön kokonaisuudessaan lähettää chromecastiin ja laittaa suoraan powerpointin tiedoston pyörimään - jäisi tuo videomuunnos pois.

  Onkos raatilaisilla hyviä ideoita?
   
 2. temZki

  Rekisteröitynyt:
  11.11.2010
  Viestejä:
  119
  YouTuben käyttäminen tähän tarkoitukseen tuntuu hassulta, tietääkseni loopilla ei videota saa sieltä pyörimään (vai saako?). Olisiko vielä yksinkertaisempaa käyttää television USB-liitäntää ja laittaa usb-tikulla tarvittavat kuvat pyörimään slideshowna?
   
 3. Grez

  Rekisteröitynyt:
  30.04.2001
  Viestejä:
  5 837
  Chromecastissa on vain 512 megaa muistia (josta kaikki ei ole vapaana pelkkään videon striimaamiseen), eli vaikka videon saisikin pyörimään loopilla, niin se luultavasti lataisi sitä aina uudestaan ja uudestaan youtubesta. Eli todennäköisesti kun verkkoyhteys ensimmäisen kerran tökkäisisi, niin videotkin pitäisi uudelleenkäynnistää.

  Itse laittaisin ehkä jotkut raspberry pi:t pyörittelemään slideshowta (kuvia ja/tai videoita) muistikortilta ja systeemin että ne saisi etänä päivitettyä wlanin yli. Tämä vaatisi toki enemmän konffausta / skriptien säätöä kun pelkkä Chromecast. Tuolla pelkällä chromecast-virityksellä kysymys on sitä paitsi väärällä alueellakin.
   
  Viimeksi muokattu: 30.09.2018

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti