Television katselu valokuidun kautta

Viestiketju alueella 'Internet, tietoturva ja muu tietoliikenne' , aloittaja Aksuli96, 25.12.2014.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Aksuli96

  Rekisteröitynyt:
  09.01.2011
  Viestejä:
  592
  Taloon siis asennettu juuri valokuitu, mutta ei ole vielä operaattorin kanssa sopimusta eli ei ole vielä nettikäytössä. Mutta miten tuo käytännössä toimii jos haluaa valokuidun kautta katsella TV:tä? Tällä hetkellä siis antennin kautta televisio niin liitetäänkö tuo valokuitu kodin sisäisiin koaksiaalikaapeleihin? Entä onko totta, että jos talossa on monta televisiota niin niissä voi katsoa vain yhtä kanavaa samanaikaisesti? Tuohonkin varmaan jokin niksi löytyy tuon ongelman ohittamiseen että voisi katsoa eri kanavia eri televisioissa?
   
 2. Melbac

  Rekisteröitynyt:
  15.01.2001
  Viestejä:
  10 374
  http://fi.wikipedia.org/wiki/IPTV

  Eli todennäköisesti jokaiseen kämppään tulee iptv boxi+vdsl (jos eivät vedä valokuitua joka kämppään).Se mitä kanavia sieltä näkyy ilmaiseksi ja mitä voi tilata on taas ihan isp kohtainen.
   
  Viimeksi muokattu: 25.12.2014
 3. olkitu

  Rekisteröitynyt:
  13.03.2014
  Viestejä:
  2 470
  Kertoisitko mikä operaattori on kyseessä? Ainakin Elisalla reilu 3 vuotta sitten asennettu kuitumuuntimessa on kaapeliTV liitäntä, josta voit jakaa siitä TV:lle ja sitten Elisalla myös Elisa Viihde palvelu, josta voit katsoa TV:tä.

  Soneralla on vastaava palvelu, Sonera Viihde.
   
 4. Melbac

  Rekisteröitynyt:
  15.01.2001
  Viestejä:
  10 374
  Sonera ainakin käyttää helsingissä vdsl:llää talon jakamosta->asuntoihin.Toi elisan systeemi talojakamo->asunto menee kaapelimodeemin kautta?.
   
 5. olkitu

  Rekisteröitynyt:
  13.03.2014
  Viestejä:
  2 470
  Tässä ei kerrottu tarkaan talon tyyppiä... Kuitua voidaan vetää monella tapaa...

  Turussa jossa asun on usein vedetty siis Kuitu talonjakamoon -> VDSL... Minulla on hieman uudempi ja sielä on Kuitu talonjakaamoon -> Ethernet

  Mutta se riippuu onko omakotitalo vai kerrostalo / rivitalo... Nyt voisi aloituspostaaja kertoa hieman tarkemmin talosta niin voidaan suositella parasta vaihtoehtoa.
   
 6. Pakana

  Rekisteröitynyt:
  01.01.2000
  Viestejä:
  4 474
  Omakotitalossahan se kuitu tulee suoraan taloon. Jos kuitu on esim elisan tai soneran toimittama, niin sen kylkeen saa kaapelitv:n joko automaattisesti tai jollain lisärahalla, kummassakin tapauksesa operaattori toimittaa lootan jonka kyljestä tulee ulos normaali antennisignaali joka yhdistetään koaksiaaliverkkoon.

  En sitten tiedä sako maxivisionin tms kautta tilattua normikanavatkin ip:n yli jos kuitu on jonkun sellaisen operaattorin joka ei tv palveluja toimita.
   
 7. vinklubrulez

  Rekisteröitynyt:
  29.09.2007
  Viestejä:
  11 833
  Uusissa kohteissa omakotitaloihin tuodaan kerralla useampi kuitu. Usein yhdestä niistä tuodaan kaapeliteevee.

  Kuidun päähän kytketään siinä mediamuunnin. Mediamuuntimesta sitten antennijohto vahvistimeen ja siitä jaetaan edelleen talon antennipistokkeisiin. Operaattorin pitää kytkeä se toinen pää keskuksessaan sitten omaan kaapeliteevee verkkoon kun siihen liittyy.

  Kannattaa kuitenkin pohtia perusteellisesti kaapelitelevisioon liittymisen järkevyyttä. Kustantaa esimerkkksi DNA:lla noin 200 euroa liittyminen ja sitten jatkossa noin 60 euroa vuodessa kaapeliteeveen perusmaksuja.

  Kaapeliteeveen perusmaksulla ei saa oikeastaan mitään muuta kuin samat kanavat kuin antenniverkossa näkee maksutta. Lisäkanavinina on lähinnä Yle Teema HD (joka tulee parissa vuodessa todennäköisesti myös antennijakeluun) ja sitten pari jeesuskanavaa, ranskalainen uutiskanava ja MTV niminen tositeevee moskaa lähettävä kanava jolta joskus muinoin tuli musiikkivideoita 24/7.

  Kaapeliteeveen liittymisen hinnalla saa ostettua oman satelliittiantennisysteemin jolla näkee yli tuhat maksutonta tv-kanavaa yhdessä katselupisteessä.

  Kaapeliteeveen kuukausimaksujen hinnalla saa vaikka Maxivisionin iptv-systeemin jolla näkee muun muassa suomenkielisen Eurosportin ja Discovery kanavan. (Satelliitin kautta näkyvä maksuton Eurosport on saksankielinen.)

  Satelliitin ja iptv:n kautta saa tilattua kaikki samat maksukanavat mitä saa kaapelinkin kautta kuukausimaksulla tilattua.
   
 8. Melbac

  Rekisteröitynyt:
  15.01.2001
  Viestejä:
  10 374
  Taidat puhua omakotitalosta kun taas alkuperäinen postaaja puhuu kerrostalosta?.Toi että liittyy dna:n verkkoon mahdollistaa todennäköisesti sen dnan kaapelimodeemin(tai ethernetin jokaiseen kämppään,tulee maksamaan kivasti kun ton jälkiasentaa) sekä kaapelikanavat dvb-c digiboxin kautta ja ne maksulliset kanavat mitä dna nyt tarjoaa kaapeliverkkoon.Noi iptv:t toimii muutenkin juuri niin hyvin kuin nettikin (tai sen streamin lähettäjän laitteet) toimii eli dvb-c boxi on paljon luotettavampi ja tv:stä näkyy ohjelmaa vaikka netti olisikin poikki.Millään 200€:llä et taida saada kunnon lautasta ja kerrostaloissa lautanen on todennäköisesti hyödytön koska sitä ei saa asentaa talon ulkopuolelle ja kämpästä ei ole suoraan yhteyttä satelliitiin yms.Lautasessa on myös säävaraus mitä kaapelitv:ssä ei ole.. :D
   
  Viimeksi muokattu: 26.12.2014
 9. kurkimies

  Rekisteröitynyt:
  29.04.2009
  Viestejä:
  6 434
  Ja tuollainen 60e/vuosimaksu on todella pieni maksu siitä, että kanavat näkyvät ja toimivat. Yksi vikakäynti saattaa maksaa enemmän kuin vuosimaksun määrän. Esim. vanhukset eivät halua erillisiä iptv-bokseja tai luottotiedoton ei saa sitä nettiä. Eipä tuolla 200 eurolla saa varsinkaan yli 180cm lautasia. Jotkut haluavat varsinkin katsella BBC:n ohjelmia ja osa ohjelmista ei tahdo näkyä kuin yli 240cm lautaselta.

  Ja kerrostaloon saattaa antenniverkon saneeraus maksaa sen verran paljon, että moni taloyhtiö ei lähde tuohon. Siinä, missä taloyhtiö hommaisi ne satojen/tuhansien eurojen satelliittilaitteistot ja mahdollisesti ukkosen armoilla, niin kaapelioperaattori hoitaa noiden huollon.
   
 10. vinklubrulez

  Rekisteröitynyt:
  29.09.2007
  Viestejä:
  11 833
  60 euroa kaapeliteeveen perusmaksusta on minusta paljon rahaa. 200 eurolla saa kunnolliset UHF, VHF ja FM-antennit ja laadukkaan vahvistimen. Niillä vehkeillä ne tv-kanavat näkyvät ongelmitta parikymmentä vuotta ja usein pidempäänkin ennen kuin niitä tarvii uusia. 20 vuoden aikana kaapeliteeveestä pitää maksaa 1200 euroa perusmaksuja.

  Oma satelliittiantenni ja laadukas satelliittidigiboksi maksaa noin 200 euroa. Sillä saa jo neljä eri satelliittia näkyviin.

  90 prosenttia niistä mielenkiintoisista tv-kanavista näkyy Suomessa jo metrisellä antennilla.

  BBC:n ja ITV:n salaamaton lähetys on tarkoituksella suunnattu mahdollisimman tiukasti Britanniaan jossa ne näkyvät jo 40 sentin antennilla. Suomessa BBC:n kanavien katselu vaatii noin 5 metrisen antennin. Sen kokoisia antenneja ei tosiaankaan minnekkään kerrostalon parvekkeelle asenneta eikä oikein kaava-alueella omakotitalon pihoillekkaan. Pelkkä perustus antennille vaatii pari kymmentä tonnia betonia ettei tuuli vie koko roskaa.

  Itseasiassa BBC:n kanavat näkyvät Suomessa 70 sentin antennilla suunnasta 27,5W. "Salauksena" siinä on BISS. Virallisesti niitä ei saa kuitenkaan Suomessa katsoa ja epäviralliset tavat eivät kuulu Muron sääntöjen mukaan sallittuihin aihepiireihin.

  Kerrostalossa oma satelliittiantenni vaatii sen, että on antennilta esteetön näkymä satelliitin suuntaan. Parvekkeelle jalustalle asennettu lautanen ei vaadi edes mitään lupia taloyhtiöltä. Jos antennin kiinnittää talon rakenteisiin kiinteästi tai asentaa vaikka kerrostalon katolle niin se luonnollisesti vaatii taloyhtiöltä luvan.
   
 11. Aksuli96

  Rekisteröitynyt:
  09.01.2011
  Viestejä:
  592
  Tännehän onkin tullut paljon asiatekstiä! Kyseessä on siis tosiaan omakotitalo johon juuri vedetty valokuitu ja alueen valokuituverkko on uusi. Palveluntarjoajana olisi Sonera.
  Lueskelen teidän viestejä tänään myöhemmin perusteellisemmin.
   
 12. smee

  Rekisteröitynyt:
  14.05.2009
  Viestejä:
  13 600
  VDSL2 on tietenkin käytössä vain vanhemmissa taloissa, joissa ei ole ethernetiä vedetty asuntoihin vaan pitää käyttää puhelinjohtoja. Sonera Viihde on minulla toiminut aivan hyvin tuolla virityksellä, tosin sen boksin käyttöliittymä on vähän kökkö. Ei ole kuitenkaan ollut juuri katkoksia tai isompia häiriöitä. Jos kuitu on vedetty omakotitaloon asti, luulisi toimivan vielä varmemmin. Kaapeli-TV:n tuominen kuitua pitkin on taas eri asia, mutta sekin on tosiaan mahdollista jos haluaa perinteisen kaapeli-TV:n.
   
 13. Aksuli96

  Rekisteröitynyt:
  09.01.2011
  Viestejä:
  592
  Varmaan juurikin tuon perinteisen kaapeli-tv:n tuominen valokuidun kautta on nyt huonompi vaihtoehto kuin soneran IPTV-palvelu.
  Jos tuota Sonera Viihdettä nyt rupeaa käyttämään niin kuinka luotettava sen toimivuus on ja kuinka paljon se tulee kustantamaan verrattuna antennitelevisioon? Antennimaksuissa varmaan ainakin säästyy. Entä saako tuota kautta HD-lähetyksiä? Ilmeisesti myös Watson on yksi vaihtoehto.
   
 14. olkitu

  Rekisteröitynyt:
  13.03.2014
  Viestejä:
  2 470
  Toimivuus... jaa ei ainakaan kovin hyvä toimivuus... HD lähetyksiä tulee kyllä...

  Nyt se toimii kun heittää sen Inteno DG301AL pois ja pistää tilalle Asus RT-N56U:n
   
 15. Aksuli96

  Rekisteröitynyt:
  09.01.2011
  Viestejä:
  592
  Entä jos haluaa vain peruskanavat näkyviin? Onko Sonera Viihde silloin edes vaihtoehto? Mietityttää vain tuo että jos perus kaapeli-tv:n kautta katsoo niin näkyykö silloin oikeasti vain maksimissaan yksi kanava kaikissa talon televisioissa? Tässä talossa kun on 3 televisiota ja melkein kokoajan katsotaan eri kanavia eri televisioissa.
   
 16. olkitu

  Rekisteröitynyt:
  13.03.2014
  Viestejä:
  2 470
  En tiedä Sonerasta mutta Elisalla ainakin kaapeliTV:stä tulee siis kaikki peruskanavat... Välillä kyllä on ollut ongelmia jossakin kanavissa...

  Sonera Viihteeseen kuuluu pääasiassa peruskanavat... lisäkanavat hankitaan erikseen kanavapaketeilla.

  Sonera Viihteessä saa siis vain yksi IPTV boksi per asunto mutta esimerkiksi VLC:n avulla on mahdollista katsoa peruskanavia mm. tietokoneen avulla.
   
 17. vinklubrulez

  Rekisteröitynyt:
  29.09.2007
  Viestejä:
  11 833
  Suosittelen sitä omaa harava-antennia. Kustantaa noin 200 euroa yhteensä asiallinen UHF, VHF ja FM antennit sekä vahvistin yhteensä. Niillä näkyy seuraavat vuosikymmenet ilman lisämaksuja kaikissa talon telkkareissa haravaverkon kautta tulevat hd- ja sd-kanavat ja radiotkin toimivat.

  Jos lisää kanavia kaipaat ilman kuukausimaksuja, niin noin 200 eurolla saat satelliittiantennisysteemin bokseineen jolla näet yhdessä katselupaikassa yli tuhat maksutonta tv-kanavaa ja tulee mahdollisuus tilata halutessaan myös suomalaisia maksuteevee kanavapaketteja (Lähinnä Viasatin ja Canal Digitalin paketit joissa suomalaisia kanavia ja kanavia suomalaisella tekstillä).

  Jos maksullisia kanavia kaipaa pienempinä paketteina tai sitten Ruotsin kanavia, niin sitten ottaa rinnalle Soneran Viihde, Watson, Maxivision ja mitä niitä onkaan. Niistä tahtoo kuitenkin mennä se 6-10 euroa perusmaksua kuussa vaikka niistä ei katsokkaan muuta kuin peruskanavia ja katselupisteitä ei ole kuin yksi per päätelaite/tilaus. Eli ne peruskanavat kannattaa laittaa muuten näkyviin ilman perusmaksuja jolloin sen maksullisen iptv-palvelun voi heivata mäkeen milloin tahansa jos maksaminen ei enää inspiroi.
   
 18. Aksuli96

  Rekisteröitynyt:
  09.01.2011
  Viestejä:
  592
  No tämä valisti hyvin! Täytyy harkita tuollaista parempaa antennia tai sitten perus kaapelia valokuitua pitkin jos se on mahdollista. IPTV-palvelulla ei kyllä tässä taloudessa tee juuri mitään.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti