Tekstipeli tekeillä

Viestiketju alueella 'Ohjelmointi' , aloittaja ThePixeli, 19.09.2017.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. ThePixeli

  Rekisteröitynyt:
  08.08.2017
  Viestejä:
  3
  Heipä Hei!

  Päätin tehdä oman Teksti peli sarjan (ainakin aluksi). Ekassa pelissä ideana on puolustajina suojella kuningasta hyökkääjiltä, hyökkääjinä taas tappaa kuningas. Pelin pää mekaniikka on sijoittelu moodissa, jossa täytyy sijoittaa rajalliset joukot ympäri peli kenttää, ja lopulta pistää hyökkäys käyntiin. Kaikki oli valmista, mutta tänään tuli seinä vastaan, kooditaitoni on luokkaa ameeba! Eikä kirjastoonkaan voinut mennä koodaus kirjoja kattoo, no täytyy myöhemmin alkaa koodaa sitä :(. Mutta juu, mitäs mieltä, pelaisitteko sellasta peliä?
   
 2. Kubbih

  Rekisteröitynyt:
  18.09.2003
  Viestejä:
  982
  Kyllä tuolla ulosannilla ja koodaustaitojen puutteella näkösällä on elinikäinen projekti. Toki jos saat pari kaveria jeesaamaan ilmaiseksi. Toinen ideoi ja toinen koodaa. Sinä voit sitten istua vaikka kirjastossa. :)
   
 3. WolliJee

  Rekisteröitynyt:
  17.05.2011
  Viestejä:
  25
  Suosittelen tekemään pelit Unityllä. Paljon helpompaa kuin muilla työkaluilla. Toisena vinkkinä ehdotan, että älä kuuntele ihmisiä, jotka sanovat, että et osaa tehdä jotain. Melkein kuka tahansa pystyy opettelemaan nykyisin koodaamaan, koska opetusmateriaalia on helposti tarjolla. Tästä linkistä löytyy tutoriaaleja: https://unity3d.com/learn/tutorials
   
 4. JayCool

  Rekisteröitynyt:
  23.03.2005
  Viestejä:
  258
  En tiedä missä seinä on tullut vastaan, mutta jos lähdet kylmiltään tekemään peliä, jossa on mahdollisesti monimutkaista logiikkaa, niin suosittelen eka tekemään yksinkertaisen pelin esim. yksi osa-alue tulevaa peliä.
   
 5. ThePixeli

  Rekisteröitynyt:
  08.08.2017
  Viestejä:
  3
  Oukkei! Kiitos viesteistä! Eli seinä tuli vastaan siitä, kun en osaa YHTÄÄN koodata, ja en tällä hetkellä pääse katsomaan koodikieleen perustuvia kirjoja, josta voisin opetella koodikieltä. Tarkoitus olisi tehdä pienimuotoinen tekstipeli tyyliin Qbasicilla. Strategia tyyppinen linnan puolustus peli on mielessä. Ja mitä toiseen tekijään tulee, kaverini eivät ole kiinnostunut aiheesta, joten minun täytyy työskennellä kahta kovemmin! Ja kiitos @WolliJee vinkeistäsi :) tuo toinen vinkkisi auttoi todella paljon. Ensimmäiseen vinkkiin pitää valitettavasti sanoa ettei koneeni pyöritä Unityä :(. Miten tekeväni pelin vanhalla windows xp professional koneellani.
   
 6. AIF Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2003
  Viestejä:
  6 585
  Paha neuvoa, kun minäkään en osaa koodata yhtään. Mutta perstuntumalta sanoisin, että netistä saisi huomattavasti paremmin ohjeita kuin kirjastosta. Eli Googleen vaan hakusanaa "how to make my first text based game" tms. Yleensä netistä löytyy tutoriaalit melkein kaikkeen wc pöntön asennuksesta moottoripyörän kaasuttimien huoltoon.
   
  Viimeksi muokattu: 20.09.2017

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti