Teinejä katoilee

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Berenger, 30.01.2009.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Mteho

  Rekisteröitynyt:
  07.06.2001
  Viestejä:
  436
  Eihän poliisi alkanut sitä bemaria aktiivisesti hakea käymällä kyseisenlaisen bemarin omistavien luona vaan julkisuudessa kyseli onko tällaisesta enempää havaintoja ja jos tällainen porukka oli tähän aikaan paikalla, niin voisiko porukka ilmoittautua jos nyt ei ole mitään salattavaa.

  Poliisihan on minusta jatkuvasti luottanut juuri logiikkaan ja siihen miten näissä tapauksissa yleensä käy eli Kestiä etsittiin skootterin lähistöltä, lammet tutkittiin jne. Ehkä jos kenkä olisi varmuudella tunnistettu Kestin kengäksi, niin lampea olisi tutkittu vielä tiheämmin. Kannattaa kuitenkin muistaa, että jos Likolammia olisi tutkittu täikamman kanssa heti alussa tai kengän löydyttyä, niin tällöin ei olisi varmaankaan ollut resursseja etsiä kauempaa mahdollisia muita todisteita ja mikä huuto siitä olisikaan tullut jos kyseinen kenkä olisi paljastunut jonkun toisen samanlaiseksi kengäksi? Maastosta on varmati löytynyt iso kasa tyhjiä oluttölkkejä, siideritölkkejä, nenäliinoja ja vaikka mitä. Ei kaikesta voi olettaa, että "Ahaa, täällä se onkin jatkanut juomista ja tässä se on itkenyt kun löytyi nenäliina".
   
 2. jak_pdgm

  Rekisteröitynyt:
  25.11.2005
  Viestejä:
  1 638
  Jep. Mutta jos Karoliina olisikin ollut muualla tai lisäetsinnöistä huolimatta ei olisi löydetty.
   
 3. Marce

  Rekisteröitynyt:
  03.08.2005
  Viestejä:
  177
  Ei hyvää päivää, kuinka typerää porukkaa tuonne murhikseen postailee. Kenkä oli löydetty rantavedestä, juuttuneena pohjamutaan, eli toisin sanoen jalka on vedetty ulos kengästä ja jatkettu syvemmälle. Murhan johtopäätös: vahvistaa kk:n eksymisen lampeen. Eikös tuossa vaiheessa jo havahtuisi ja kääntyisi takaisinpäin? Jätetyt tavarat ja 100 m kuolemaan, itsemurha.
   
 4. Peridermal Jesus

  Rekisteröitynyt:
  01.02.2009
  Viestejä:
  2 809
  Aika selkeä tapaturma.
  En oikein tajua mistä tämä itsemurha juttu tulee, kun mikään ei viittaa siihen?
   
 5. taakho

  Rekisteröitynyt:
  09.01.2007
  Viestejä:
  68
  Humalaisen ja kolaroineen teinin käyttäytymistä ei pidä olettaa rationaaliseksi. Se nyt voi tehdä mitä vaan muutenkin, paniikkitilanteessa varsinkin.

  Occamin partaveitsi. Vähiten ylimääräisiä oletuksia vaatii se, että tämä oli tapaturmainen kuolema.
   
 6. crashi

  Rekisteröitynyt:
  17.07.2001
  Viestejä:
  478
  Rantavedestä.. 2 metrin syvyydestä lehtien mukaan.


  edit: Selventää.
  "Likolammin ranta on hyvin upottava. Pientä rantapoukamaa peittää paksu, mutta petollinen neulasmatto. Silmin katsoen näyttää siltä, että vettä olisi vain kymmenisen senttiä, mutta rantaan painettu keppi uppoaa pahimmillaan noin kahden metrin syvyyteen ennen kuin tavoittaa pitävän pohjan."

  Aamulehti
   
 7. starsailor

  Rekisteröitynyt:
  06.05.2008
  Viestejä:
  65
  Katsomalla aamulehden videon reitistä skootteri-lampi ja ottaen huomioon, että tapahtuma hetkellä oli pimeä (joskaan ei säkkipimeä), niin laittaa ainakin minut ihmettelemään, että miten ja miksi tuon ikäinen tyttö lähtee hortoilemaan pitkälle metsään? Jos vastaus on humalantila ja yleinen sekavuus, niin tämä ei ole silti se loogisesti todennäköisin vaihtoehto, vaan epätodennäköinen, joskin tässä tapauksessa näin on todennäköisesti käynyt. Jos menee hankalaksi ymmärtää mitä tarkoitan, niin tarkoitan tilannetta, jossa 100kpl 15-vuotiasta tyttöä kolaroi humalassa ja lähtee skootterilta jonnekin. Niin näistä valtaosa kävelee varmaan takaisin tielle ja selviytyy hengissä. Vain ainiharva lähtee hortoilemaan pimeään metsään, päätyen järveen ja hukkuu. Tältä pohjalta tilanne on epälooginen, vaikka tässä tapauksessa se olisi todennäköisin tapahtumaketju.
   
 8. Marce

  Rekisteröitynyt:
  03.08.2005
  Viestejä:
  177
  Mielestäni liikaa sattumia tapaturmaksi: skootteri hylätty tavaroineen lähimmän lammen viereen ja kuin sattumalta myös hukuttu sinne? Tuollaisessa lätäkössä ei ole pohjavirtauksia, joten jos vain horjahtanut, miksi kenkä on jäänyt rantaveteen ja ruumis ei? Lammen rantoja kierreltiin jo saman vuorokauden aikana.
   
 9. starsailor

  Rekisteröitynyt:
  06.05.2008
  Viestejä:
  65
  On todennäköisesti käynyt niin, että horjahtanut lampeen ja uponnut syvälle, samalla vetäen vettä keuhkoihin. Ponnistanut jolloin kenkä jäänyt pohjaan kiinni, mutta vettä keuhoissa selviytyminen rannalle ei ole enää onnistunut. Humalassa aistimukset, kuten kehon reaktio pidättää hengitystä kun joutuu veteen voi häiriintyä ja tästä syystä hukkuminen on tavanomaista juuri humalassa. Kun vettä menee keuhkoihin, niin käsittääkseni yksin selviytyminen voi olla hyvin hankalaa.
   
 10. Peridermal Jesus

  Rekisteröitynyt:
  01.02.2009
  Viestejä:
  2 809
  Ootko ikinä kävellyt suolla. Siinä ehtii ottaa monta askelta vielä senkin jälkeen, kun kumppari irtoaa jalasta. Siinä myös helposti kaatuu.
   
 11. Marce

  Rekisteröitynyt:
  03.08.2005
  Viestejä:
  177
  Kylmä vesi ja kaksikin askelta, täytyy olla melkoinen kooma ellei havahdu olevansa järvessä kuivan maan sijasta.
   
 12. Mteho

  Rekisteröitynyt:
  07.06.2001
  Viestejä:
  436
  Miksei se vaan voinut kävellä epähuomiossa veteen ja mennä paniikkiin? Eiköhän Kesti jossain vaiheessa ennen kuolemaansa tajunnut ettei enää ole kuivalla maalla, mutta sen tajuaminen ei varmaankaan ole käynnistänyt rauhallista tilanteen tarkkailua ja rannan etsimistä vaan varmaankin panikointia ja huonoja ratkaisuja.

  Edit:

  Kolaroitu skootteri + tyttö uskoo olevansa humalassa, niin ehkä hämärä polku tuntui turvallisemmalta kuin löydetyksi tuleminen. Ehkä posteljoonin auto kuului ja valot näkyivät jolloin Kesti päätti mennä piiloon tai jos luuli esim. poliisiksi, niin juoksi vähän kauemmaksi karkuun. Tai jos jossain viereisessä talossa on liiketunnistimella olevat pihavalot, niin jos semmoinen vaikka olisi syttynyt ja sitä säikähtänyt. Käsittääkseni mitään valaistua polkua tuosta ei paikalta johda pois eli jonkun tullessa tietä pitkin ainoa keino mennä piiloon on joko talon piha tai pimeä polku.

  En usko siihen, että Kesti olisi ensimmäisenä metsään pinkonut skootterin kolaroituaan vaan on yrittänyt käynnistää sitä ja kun skootteri ei ole käynnistynyt, niin ei ole sitten poiskaan päässyt. Ilmeisesti kuitenkaan tuossa ei ole pitkään mennyt metsään menon ja epäonnistuneitten käynnistysyritysten välillä kun ei ole keneltäkään kaveriltaan ehtinyt yrittää soitella neuvoja tai kyytiä.
   
  Viimeksi muokattu: 09.09.2011
 13. Pargaspoliisi

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2002
  Viestejä:
  1 899
  ....+1
   
 14. jak_pdgm

  Rekisteröitynyt:
  25.11.2005
  Viestejä:
  1 638
  Itse kerran "eksyin" metsään tutulla alueella ja haahuilin siellä noin tunnin, kun lähdin kävelemään 90 astetta väärään suuntaan tarkoituksena oikaista, suorin reitti olisi ollut vieressä kulkeva asfalttitie.

  Joskus kiersin puoli kaupunkia kun olin menossa baarista kaverille, alkuperäinen suunta oli 180 astetta pielessä.

  Kerran lähdin Tampereella kaverilta ja olisin varmaan kävellyt vahingossa seuraavaan kaupunkiin jos en olisi kysynyt vastaantulijalta suuntaa, sitten soitin taksin.

  Ei tuo siis mielestäni kovin erikoiselta kuulosta. :rolleyes:
   
 15. W210 Banned

  Rekisteröitynyt:
  02.01.2011
  Viestejä:
  30
  :smoke:
   
  Viimeksi muokattu: 26.08.2012
 16. Alpa Chino

  Rekisteröitynyt:
  19.02.2010
  Viestejä:
  1
  Tämä on aika uskottavaa. Itse olen pohtinut myös mahdollisuutta että törmättyään on tullut kiire juosta vähän kauemmas siltä varalta että joku kuuli törmäyksen. Tuskin on halunnut jäädä kiinni humalassa ajamisesta, vaikka se tuntuu yleinen skootterityttöjen harrastus nykyään olevankin. Siinä sitten pyyyhkäissyt pimeässä pusikon läpi ja turvalleen jorpakkoon.
   
 17. Nämä ovat mielestäni juurikin niitä loogisimpia päättelyitä. Jos mopoikäinen kolaroi kännissä jonkun pihaan tuhoten sieltä samalla omaisuutta (aita), niin tuskin siinä vaiheessa ensimmäisenä tulee mieleen kulkea valojen alla kaikkien näkyvillä. Kyllä siinä ensimmäisenä juostaan karkuun ettei jäädä kiinni ja mikäpä siihen olisi parempi kuin juosta kohti pimeää. Tätä tukee myös esim. lompakon jääminen skootteriin. Skootterin luota on poistuttu kiireellä ja ajattelematta (ts. paniikissa).
   
 18. Jaake

  Rekisteröitynyt:
  24.08.2001
  Viestejä:
  1 722
  Oletko koskaan ajellut moottoriajoneuvolla kännissä? Jos et et varmaankaan käsitä, että silloin ihan jokainen auto on kyttäauto ja jokainen ihminen soittaa kytät.

  Otetaan sata rattijuoppoa, jotka ovat kolaroineet talon eteen ja katsotaan moniko heistä kolarin jälkeen lähtee kävelemään suuntaan, josta ne kytät paikalle todennäköisimmin tulee. Jos siis eivät ole jo tulossa (lehdenjakaja). Oletataan nyt kuitenkin, että nämä sata rattijuoppoa eivät ole täysin sekaisin tai siinä mielentilassa, että millään ei ole mitään väliä.

  Metsä on täysin looginen vaihtoehto. Syy metsään menoon voi olla toki jokin muukin, mutta itse laittaisin rahani poliisin pelkoon. No tämä ei koskaan selviä.
   
 19. Otsonalle

  Rekisteröitynyt:
  09.03.2011
  Viestejä:
  162
  (En ole ajellut mutta) kuulostaa enempi pilvenpolttamiselta tuollainen että jokapuolella olisi näitä. Sitä en ymmärrä kun ei ole kokemusta mutta nehän ne kuvittelevat kaikenlaista (havainnoinut vaan joskus nuorempana), humalaiset taasen ei ole humalassa vaikka pari mäyristä ja yksi viinapullo olisi mennyt, enempikin moikkaavat (veikkaan) jos kuvittelevat että ihan olisi virkavaltaakin lähettyvillä.

  Metässä on marjoja, puolukoita yms. eikun keräämään. :)
  Loogiselle se ei kuulosta, helpoin paikka poliisikoiran löytää känninen tai pilvenpolttaja.
  Vallu on Suomen paras huumekoira | Toista | YLE Areena | yle.fi
  Näitä vain lisää niin löytyy enempi.
   
 20. jak_pdgm

  Rekisteröitynyt:
  25.11.2005
  Viestejä:
  1 638
  Pilven polttaminen ja hallussapito on Suomessa rikos, samoin humalassa ajaminen. Humalassa yleisellä paikalla esiintyminen taas ei ole rikos, tai ainakaan ketään ei kiinnosta.

  Joskus kun peltoautolla ajeltiin tiellä ilman korttia ja jäätiin vaikka lumipenkkaan toivottomasti jumiin, niin totta kai siitä siirryttiin vähän kauemmas eikä jääty odottelemaan kyttiä tai vittumaisia kyläläisiä.
   
 21. a1mo

  Rekisteröitynyt:
  04.12.2008
  Viestejä:
  995
  Kyllä minä muistan lukeneeni jostain lehdestä ym uutisesta, että hätäpaikannusta yritettiin useaan kertaan juuri ma-ti aikana. Ja puhelin meni mykäksi jo maanantaina klo 5.

  Aamulehti
   
 22. starsailor

  Rekisteröitynyt:
  06.05.2008
  Viestejä:
  65
  Aivotärähdyksen voi sulkea pois, koska siinä tilassa ei juostu holtittomasti pimeässä metsässä sataa metriä, vaan lähinnä tekee mieli istua paikoillaan tai maata, on meinaan kokemusta. + kovasta tärskystä jäisi jälki ja tälläisestä ei poliisi puhunut. Tälli otsassa voisi olla myös jonkun ulkopuolisen aiheuttama mistä ei ole epäilyä.

  Humalantilakin jää todennäköisesti vain omaisten tietoon, koska ruumiinavauspöytäkirja on luottamuksellista tietoa. Tämä toimitetaan vain poliiseilla ja omaisille, eikä sitä saa julkaista ilman omaisten lupaa tai tuomioistuimen päätöstä (rikostapaukset). En näe miksi omaiset haluaisivat julkaista kuolleen tyttönsä promillelukemat lehtien palstalla.
   
 23. Jauho_81

  Rekisteröitynyt:
  27.03.2008
  Viestejä:
  360
  Huoh, katsokaa nyt ihmeessä tuo Aamulehden video, jossa toimittaja mittaa kepillä rantaveden syvyyttä niin kyllähän tuo keppi uppoaa sen verran syvälle, että ei ole ihmekään jos tuonne pimeässä vahingossa humpsahtessa ei pääse enää kipuamaan rannalle. Ja rantavedessä olevat lehdet/tuuheat havut vielä antavat vaikutelman että siinä on tukevaa maata alla parisen metriä pidemmälle kuin todellisuudessa.

  Tapahtumat ovat edenneet jokseenkin näin: Karoliina on törmännyt skootterillaan aitaan tiukassa mutkassa (kääntösilmukka Likolammenkadun päässä) ja pelästynyt, että joku läheisistä asukkaista soittaa poliisit paikalle (= kakkaa niskaan rattijuopumuksesta). Hätääntyneenä lähtenyt metsään piiloon ja mahdollisesti luullut, että se on oikotie takaisin Villilänniemeen, josta hän lähti (suuntavaisto sekaisin). Tullut järven rantaan ja pimeässä pulskahtanut havujen peittämään yli 2 metriä syvään veteen pääsemättä enää ylös. Loogista eikö?
   
 24. GirlT

  Rekisteröitynyt:
  18.06.2008
  Viestejä:
  674
  Yksi selitys metsikköön menemiselle voisi olla kusihädän yllättäminen. Tää kuulostaa aika halventavalta kommentilta, jos ei ole käynyt nois...tyttö kuollut ja kaikkea. Puoli kolmelta yöllä en itse lähtisi toimittamaan hätää kovin syrjäisille paikoilla kuitenkaan. Ehkä tyttö on huomannut matkalla kivan rannan ja käyny kännipäissä vähän katsomassa rantaa...kenties nojaillut johonkin heikkoon oksaan samalla ja molskahtanu veteen.
   
 25. tollo2000

  Rekisteröitynyt:
  16.01.2001
  Viestejä:
  116
  Muuten hyvä, mutta keppi uppoaa pehmeään maahan aivan eri tavalla kuin jalka tai käsi... Pystyn työntämään kepin lähes metrin syvyyteen ihan normaalin hiekkapohjaisen meren rannassa, jossa vettä on 30 cm. Silti kyseinen pohja kantaa ihan normaalisti. En tarkoita tällä sitä, etteikö tapaturma olisi mahdollinen, mutta nämä "upottavuutta" koskevat asiat tulisi kuitenkin huomioida kriittisesti. Jos Likolampi on ihmisiä napsiva suo / lentohiekka (= esimerkiksi uppoaa kokonaan tai on mahdoton päästä ylös), niin sinne pitäisi laittaa kieltomerkit ja varoitukset lapsia silmällä pitäen... :P

  En ole vielä löytänyt tietoa siitä, että mikä on poliisin arvio mahdollisesta kohdasta, josta veteen olisi päädytty... tällähän on myös merkitystä, jos haluaa spekuloida tapahtumakulkua... ihan mihin tahansa suuntaan.

  Jos hukkuminen on tapahtunut aivan rantaan, niin ihmetyttää kyllä pirusti, että miten ruumiskoira ei ole haistanut... ruumiskoirien kyky tässä on aivan käsittämätön. Ainahan tietysti voi viitata ihmisen tekemään virheeseen, kylmään veteen, yms. Mutta kyllä poliisin omat asiantuntijatkin olivat yllättyneitä tästä ja eivät aiheetta.

  Edelleen minua ihmetyttää suuresti, että miten täällä osa tuntuu olettavan, että veteen molskahtaminen = hukkuminen. Aivan niin kuin normaalilla älyllä / normaalilla kyvyillä varustettu ihminen ei osaisi "edes käsipohjaa uida", jos vettä on korkeintaan metri. Tietysti tässä tapauksessa lammen ranta on "upottava" yms. mutta siis tässä ei ole kyse mistään kolmivuotiaasta. Tämä on siis karrikoitua, kun en jaksa toistaa itseäni kymmenettä kertaa, mutta siis ... haloo?! Humalatilalla on tietysti vaikutusta, mutta edelleenkään ei ole tiedossa syytä olettaa, että hukkunut olisi ollut aivan umpihumalassa. Kuten täällä on useita kertoja todettu, niin sammumalla voi hukkua vaikka soppakulhoon... sillekin on olemassa jokin todennäköisyys.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti