Tefal Actifry vaiko Delonghi Rotofry - kokemuksia?

Viestiketju alueella 'Ruoka ja juomat' , aloittaja chesterfield, 21.05.2012.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. chesterfield

  Rekisteröitynyt:
  18.02.2010
  Viestejä:
  214
  Kokemuksia siis kaipaisin, fiilispohjalta en osaa näistä itse valita.
  Vanhan friteerauskeittimen kanssa läträäminen alkaa pikku hiljaa v-tuttamaan, vempele vaatii 3 litraa öljyä ja sen kaataminen takaisin astiaan on turhan työlästä + suorattaminen pitää tehdä itse.

  Vaihtoehtoina olisi siis Tefalin Actrifry ja Delonghin Rotofry. Toki muitakin voi ehdottaa jos paremmasta on tietoa.
  Friteeratun ruoan teko on kivaa, käyttö on enimmäkseen kanansiiville, nuggeteille, ehkä silloin tällöin ranskalaisille ja tempura/vastaavalle. Actifry vaikuttaa idean puolesta hyvältä, mutta lopputulos mietityttää - mahtaako esim. kanansiivistä oikeasti tulla sillä rapeita. Youtuben valikoima ja muut arvostelut näyttävät enimmäkseen keskittyvän ranskalaisiin, mutta ne olisivat meidän käytössä varmaankin vähemmistössä. Rotofryn perinteisempi tekniikka tuottaa varmastikin halutun lopputuloksen ja öljyn jälkikäsittely vaikuttaa helpolta. Mitäpä siis tehdä...
   
 2. papuwokki

  Rekisteröitynyt:
  25.01.2005
  Viestejä:
  2 678
  Itellä on Actifry.
  Ite tykkään noista Actifry ranskiksista, eivät ole niin rasvasia kuin oikeassa rasvakeittimessä tehdyistä. Ranuista tulee rapeat päältä ja pehmeät sisältä.
  Muuta en ole tuolla tosiaan tehnyt kuin ranskalaisia joten en osaa sanoa miten sopii muuhun puuhasteluun.
   
 3. MUROPAKETIN HINTAVERTAILU

  Päivän tarjoukset
  Yhteistyössä
 4. Mikkos

  Rekisteröitynyt:
  01.01.2004
  Viestejä:
  8 103
  Eli se siis toimii? Teetkö raakaperunasta vai pakastepusseista?
   
 5. valurauta

  Rekisteröitynyt:
  23.01.2010
  Viestejä:
  2 476
  Molempia laitteita näyttää saavan amazon.co.uk:sta, ja niihin löytyy kymmeniä ellei satoja käyttäjäarvioita. Molemmat ovat saaneet niin ylitsepursuavaa suitsutusta kuin täystyrmäyksiä.

  Aktiivikäyttäjät ovat saaneet Actifryn syttymään tuleen ja Rotofryn ampumaan kantensa vaarallisesti ilmaan, ehkä läikyttäen kuumaa öljyä käyttäjän päälle. Kumpikin ilmeisesti hapertuu Brittien kovassa käytössä käsiin.
   
 6. papuwokki

  Rekisteröitynyt:
  25.01.2005
  Viestejä:
  2 678
  Juu kyllä toimii. Raakaperunasta teen, joskus kokeilin pakasteesta ja tulin siihen tulokseen että tuleevat paremmiksi uunissa.
   
 7. chesterfield

  Rekisteröitynyt:
  18.02.2010
  Viestejä:
  214
  Päädyin Rotofryhyn. Hain laitteen eilen ja testasin sitä kanansiivillä ja tikkuranskalaisilla. Molemmista tuli erinomaisen hyviä ja laitteen käyttö oli helppoa. Putsaus oli ihan kohtuullista - laitteen pohjakulho pestään sen ollessa koneessa (ei ole irroitettavissa) ja pesuvesi valuu pois rasvanpoistoletkusta. Friteerauskorin voi pestä koneessa.
  Hajua tuli koneesta ulos jonkin verran, mutta huomattavasti vähemmän kuin aikaisemmasta OBH Nordican halppiskoneesta. Öljyä riittää koneelle litra per keittokerta ja sen saa poistoletkusta helposti takaisin pulloon.

  Lopputulos - tulen tekemään friteerattua sapuskaa selkeästi aiempaa useammin. Vempele tekee hyvin pitkälle mitä luvattiin.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti