Tee

Viestiketju alueella 'Ruoka ja juomat' , aloittaja hyperion, 04.12.2005.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Photiou

  Rekisteröitynyt:
  23.11.2005
  Viestejä:
  928
  Kiinalaisista mustista teelaaduista kannattaa katsastaa Keemun Hao Ya ja kultaiset Yunnan-teet. Imperial Tea Court on hyvä nettikauppa, mikäli haluaa parasta laatua.
   
 2. salmon

  Rekisteröitynyt:
  09.11.2002
  Viestejä:
  1 042
  Täytyy yrittää hommata jossain vaiheessa. Postit hiukan rajoittavat tilausta, kun pienissä lähetyksissä ne maksavat verran kuin tee.
   
 3. Photiou

  Rekisteröitynyt:
  23.11.2005
  Viestejä:
  928
  13$ näytti olevan halvin toimitus, ja kun ei osta halvinta teetä niin ei postin osuudesta tule kohtuutonta (esim. 40$/113g Imperial Keemun Hao Ya). Ja $~€ kun ottaa alv:n huomioon.
   
 4. smillp

  Rekisteröitynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  132
  Itse olen viimeisen vuoden aikana koukuttunut kunnolla Pu'erhiin. Maut vaihtelevat tunkkaisen multaisesta jopa hieman hedelmäiseen. Vaikka kakkuja ja tiiliäkin on tullut koitettua, niin nykyään on pääasiassa tullut käytettyä irtonaisia lehtiä (loose) ja haudutettua niitä teepallon kanssa mukissa niin pitkään kuin puolen litran mukissa juotavaa riittää. Tämähän on toki periaatteessa hyvin väärin, mutta sopii omaan makuuni täydellisesti :) Yhden pallon täyttämällä juo kaksi tai kolme mukia niin, että makua riittää jokaiseen, joten riittoisasta tavarasta puhutaan.

  Suomessakin on tätä herkkua tarjolla jonkin verran, mutta valikoimissa on todellakin toivomisen varaa ja siksi onkin tullut suosittua kiinalaista nettikauppaa. Awazon Pu-erh Tea on toimittanut tilaukseni perille aina kolmen viikon sisällä myös sillä halvimmalla postitusvaihtoehdolla, vaikka uhkailevat 4-8 viikon toimitusaikaa sivuillaan, ja postikulut vaihtelevat tilauksen painon mukaan, joten pienempiäkin määriä voi tilata ilman, että postitus maksaa enemmän kuin tee itsessään. Tuo kauppa myy myös aika monista tuotteista 25 grammaisia maistelueriä, joten sekä ripeä että raw'ta sekä iättämisen tuomien makuerojen kokeiluun pääsee halutessaan helposti kiinni.

  Jos joku muukin on Pu'erhin ystävä, niin otan hyvin mielelläni vastaan vinkkejä siitä, mitä seuraavaan tilaukseen kannattaisi pistää!
   
 5. JackSparrow

  Rekisteröitynyt:
  09.03.2013
  Viestejä:
  160
  Itse kyllästyin rooibos-teehen, mutta ei löytynyt pitkään aikaan mitään hyvää korvaajaa kun perinteisistä teelaaduista en oikein perusta. Sitten törmäsin sattumalta inkiväärijuoman reseptiin, ja uusi suosikki löytyi. Valmistus vaatii toki enemmän vaivaa, mutta isomman satsin voi toki laittaa jääkaappiin ja juoda myöhemmin.

  Inkiväärijuoma - Kotikokki.net - reseptit
   
 6. Nks

  Rekisteröitynyt:
  16.02.2008
  Viestejä:
  1 055
  Mitäs mieltä teen ystävät ovat teen uutosta n. 94 asteisessa vedessä. Nimittäin omistan tommoisen wilfan kahvinkeittimen, josta saa kätevästi n.7dl:n suodatussäiliön tippalukon mekaanisesti suljettua, eli voisi valuttaa kätevästi vedet suodatussäiliöön, antaa siellä uuttua tarvittavan ajan ja sitten valuttaa kannuun. Teen pitäisi ilmeisesti uuttua hieman korkeammassa lämpötilassa. Tekeekö tuo lämpötila teelle siis mitään muuta, kuin ettei makua irtoa niin paljoa? Kuten tekstistä voi päätellä, olen kahvin ystävä ja vasta tutustumassa teen ihmeelliseen maailmaan. Kiitos ja anteeksi näistä kerettiläisistä kysymyksistä. :)
   
 7. Photiou

  Rekisteröitynyt:
  23.11.2005
  Viestejä:
  928
  Sopiva lämpötila riippuu teelaadusta: 94C on hyvä mustalle teelle. Vihreistä teelaaduista taas saa kitkeriä liian korkealla veden lämpötilalla. Esim. senchalle 70-80C on sopiva ja gyokurolle vaikka 50C.
   
 8. jau91 Banned

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2007
  Viestejä:
  219
  Osaisitteko suositella nettikauppoja. Suomalaiset on jo koluttu läpi. Lähinnä Oolong-teet sekä erikoisemmat mustat olisi hakusessa. Plussaa olisi mahdollisimman halvat toimituskulut
   
 9. salmon

  Rekisteröitynyt:
  09.11.2002
  Viestejä:
  1 042
  Nyt on tullut testattua aiemmin suositeltuja kiinalaisia Keemunista ja Yunnanista. Tilasin teet teavivre:stä, eli kiinasta siedettävän hinnan ja alhaisten kulujen takia. En halunnut heti tilata satasella teetä ja tuolta sai kohtuu hintaan setin testipusseja. Juuri tällä hetkellä mustat teet ovat hieman alennuksessakin. Yli 30 dollarin tilaukset tulevat postikuluitta. Listalta löytyy myös oolongeja ja vihreitä mutta laadut ovat vihreissä ja mustissa kiinalaisia.

  Melkein kaikki teet olivat hyviä. Ainoastaan dragon pearl -palluroista en pitänyt. Lisää tilasin bailin gonfu:a. Verrattuna vaikka darjeelingeihin, maut ovat hyvin erilaisia. Hieman maltaisia eivätkä niin kepeitä kuin darjeelingit. Itse kuitenkin tykästyin noihin ja tein vielä uuden tilauksen samasta paikasta. Toimitus toki kestää hyvän tovin, olisikohan mennyt kolme viikkoa ja teet ovat tällä hetkellä luonnollisesti hieman iäkkäitä kevään poimintoja.

  Kyseistä nettikauppaa voin kyllä suositella. Erityisesti jos haluaa tutustua erilaisiin teelaatuihin vielä siedettävällä hinnalla. Varmaan kaikista on tilattavissa 7g näytepussi tai 14g näyte ja lisäksi on saatavilla useita näytelajitelmia, joissa yhden näytteen hinta on hieman alhaisempi. Tilauksen yhteydessä saa vielä ilmaisen näytteen tai pari riippuen tilauksen loppuhinnasta.
   
 10. Satelite

  Rekisteröitynyt:
  10.11.2004
  Viestejä:
  4 584
  Nostellaas vanhaa ketjua... Tätä Turkkilaista "omenateetä" eli sitä jauhoa joka sekoitetaan veteen tekisi kovasti mieli mutta ei viitsisi Turkkiin varata reissua pelkän teen takia. Saisiko sitä tilattua mistään?
   
 11. Manne

  Rekisteröitynyt:
  10.09.2000
  Viestejä:
  1 636
  Itse olen tilannut brittien ebaysta. Ja Helsingissä on ainakin noita turkkilaisia kauppoja jotka myyvät sitä.
  http://alanyaorientalmarket.fi/?product=lezzo-omena-juomajauhe
   
 12. Jupuna

  Rekisteröitynyt:
  24.09.2000
  Viestejä:
  854
 13. Laitetaanpas omia suosikkeja tänne. Olen varsinkin maustetun vihreän teen ystävä, mutta jotkin mustat ja valkoiset laadut kelpaavat myös. Lisään aina hunajaa teehen.

  Idän pikajuna (musta-vihreä)
  Oikein valmistettua Idän Pikajunaa maistaessa ymmärtää, miksi puolet maailmasta juo teetä. En yleensä pidä mustasta teestä, mutta tämä laatu vei heti mennessään. Täyteläinen ja hienostunut maku jalostuu entisestään kirkkaalla hunajalla. Haudutus n. 90°C 3-4 min.

  Samuraimiekka (vihreä)
  Samuraimiekan syvän kirsikkainen aromi vie makumatkalle keskelle kukkivien kirsikkapuiden Japania. Haudutuksen kanssa on oltava tarkkana, koska hiemankin liian kuuma tai pitkä haudutus irrottaa vastenmielisen voimakkaan happaman maun teelehdistä. Haudutus max. 70°C ja haudutus korkeintaan 4 min. Vaativa, mutta antoisa teelaatu.

  Verraton Soursap (vihreä)
  Kepeän raikas ja makeahko vihreä laatu. Ei kestä kuumaa haudutusta kuten muutkaan vihreät teelaadut, mutta tätä voi liottaa pannussa jopa yli puoli tuntia maun juurikaan kärsimättä. Haudutus max. 75°C, 3-30 min.

  Dream of Spring (luomu) (vihreä)
  Kuvaus on hyvin osuva: keväisen pirtsakka laatu, joka kutittelee makuhermoja juuri sopivasti. Haudutus n. 70°C 3-4 min.

  Green Pear (vihreä)
  Green Pear on todella makea vahvasti päärynäinen laatu, joka on kuin nestemäistä karkkia varsinkin hunajan kanssa. Kelvannee myös niille, jotka eivät pidä tavallisesta teestä. Haudutus n. 70°C 3-4 min.

  Kuutamo (luomu) (valkoinen)
  Kuutamo on jännittävän makuinen valkoinen teelaatu, jossa ei maistu monien valkoisten laatujen vahvasti ruohoinen pohjamaku. Maku tuo vahvasti mieleen talven ja varsinkin sinisen hetken. Haudutus n. 60°C 3-4 min.
   
 14. SSG1

  Rekisteröitynyt:
  19.05.2004
  Viestejä:
  496
  Tuli ostettua emännälle matchaa joululahjaksi kun tuo tuohon tykästyi asuessaan Japanissa.

  Ostin samalla itselleni senchaa. Meillä on vain noita perkeleen pieniä teepalloja. Osaakos kukaan sanoa mistä saa tiheäsilmäistä laajaa haudutusvekotinta? Esimerkiksi sellainen sylinterin muotoinen, lehtikoriksi sitä taidetaan kutsua.

  Olen nähnyt valmiita pakkauksia joissa on lehtikori ja astia, mutta saako noita lehtikoreja jostain suhteellisen edullisesti?
   
 15. Photiou

  Rekisteröitynyt:
  23.11.2005
  Viestejä:
  928
  Suosittelisin senchalle japanilaista teepannua - niissä on yleensä jonkinlainen sihti ja suhteessa iso kansi (= helppo puhdistaa). Ippodosta olen tilannut kaksi teepannua ja ovat olleet hyviä (http://shop.ippodo-tea.co.jp/kyoto/shopf/goods/index.html?ggcd=902012).
   
 16. EvilTwin

  Rekisteröitynyt:
  22.07.2003
  Viestejä:
  807
  Teesiivilöitä on varmasti kaikissa teetä myyvissä kahvi-/teekaupoissa. Teeli-merkkinen siivilä on toiminut hyvin ja ei ole tullut kyllä mitään läpi, sen verran tiheää verkkoa on. Cremassa myytävät Finumin siivilät näyttävät täsmälleen samoilta.
   
 17. salmon

  Rekisteröitynyt:
  09.11.2002
  Viestejä:
  1 042
  Itselläni myös Teeli ja se on kyllä todella hyvä. Verkko on paljon tiheämpi mitä normaaleissa teepalloissa.
   
 18. hermannipelle

  Rekisteröitynyt:
  01.04.2013
  Viestejä:
  2 437
  Tommonen ollut käytännöllinen teesiivilä--> http://www.ebay.com/itm/New-Stainle...54fe061&pid=100005&rk=5&rkt=6&sd=282244808621

  Sitten oli käytössä jokin ihmeen aasialainen posliiniteepannu ja yllättävän arvokas sellainen. Siivilässä aivan törkeän pieniä reikiä ja tosi hankala saada ne teepurut pois sieltä. Ekaksi se mainitsema siivilä on tarpeeksi hyvä ja ei kannata tosiaan mitään pulveriteetä ostaa(Joulupukin Pajakylästä löytyi sellaista roskaa. Kannattaisi vähän panostaa, että ei japanilaiset turistit katoa sieltä)

  Liptonin sitruuna tee ollut oikein hyvä, Forest Fruit tee ja muut Liptonin kokoelma teet. Forest Fruit kylläkin alkanut kyllästymään. Hailakkaat vihreät teet ei maistu niin kuin kirjaimellisestikaan.

  Testasin Lidlin sitruuna pussiteetä niin tosi mautonta verrattuna tuohon Liptoniin.

  Teeliikkeistäkin tullut haettua ja jossain Tallinnan liikkeessä ne oli kylvänyt sekaan sokerikiteitä tai maustettuja sellaisia. Kukkia ja pippurin näköistä tavaraa ollut noissa myöskin. Onhan se eksoottisen näköistä.
   
 19. H1N1

  Rekisteröitynyt:
  21.10.2007
  Viestejä:
  235
  Aloin kiinnostumaan vihreästä teestä ja varsinkin sen tuomista terveyshyödyistä. En kuitenkaan usko sen olevan mikään ihmeidentekijä, mutta terveellistä se joka tapauksessa on ja kuulemma auttaa pienissä määrin verensokerin hallinnassa joka olisi minulle tärkeää. Pidän myös vihreän teen mausta eniten.

  Kysynkin nyt, että mistä saisi tilattua "aitoa" vihreätä teetä sillä kaupan pussiteet on jo koitettu. Ja onko jotain suositeltavia merkkejä?
   
 20. Suiza

  Rekisteröitynyt:
  15.11.2000
  Viestejä:
  990
  ..
   
  Viimeksi muokattu: 11.10.2018
 21. linuxisnotunix

  Rekisteröitynyt:
  21.05.2014
  Viestejä:
  442
 22. Jupuna

  Rekisteröitynyt:
  24.09.2000
  Viestejä:
  854
  ebayssä on mahtavat valikoimat
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti