Tee se makkara itse. Reseptejä ja kokemuksia

Viestiketju alueella 'Ruoka ja juomat' , aloittaja kansaIainen, 02.09.2011.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
  1. kansaIainen

    Rekisteröitynyt:
    11.05.2003
    Viestejä:
    5 895
    Joskus saattaa lykästää, ja saa vaikkapa sian puolikkaan edukkaasti, peura jää auton alle tai mäyrä ammutaan jäniksenä. Minne lihat? Vanha konsti on tehdä sisälmyksistä ja huonommista lihoista makkaraa, se jalostaa huononkin lihan kilpailukykyiseksi, parhaimmillaan jopa suureksi herkuksi.

    Kerro omista makkarantekopuuhistasi, laita kuvia ja reseptejä.

    tässä alkuun yksi makkarantekijän bloki, jonka tänä aamuna bongasin, kun ameriikan tuttu ihastui maksamakkaraan ja kertoi, ettei sellaista saa lainkaan USAsta: voihan sitä tehdä itsekin.
     
  2. Nemostelija

    Rekisteröitynyt:
    16.05.2008
    Viestejä:
    1 773
    Tämä tuli tarpeeseen. Ei oikein ole mitään pomminvarmaa reseptiä vielä kehittynyt, joten haku jatkuu. Itselläni on käsikäyttöinen, tinattua valurautaa oleva kasikoon mylly + suppilosetti edellä mainittuun. Edullinen ja luotettava. Suolet olen hankkinut tukkutorin votkinilta, ei niitä enää kaupoista tahdo saada. Lampaan- ja siansuolta on ollut ainakin ennen valikoimassa. Lammas ilmeisesti parempaa nakkityyppisten pötkylöiden tekoon, itse en ole kokeillut.

    Joulumakkarat pitää tehdä, joten tässä on hyvää aikaa treenailla. Kunhan riistaa alkaa tulla myyntiin, niin olen haukkana paikalla. Peuraa, mmm.
     
  3. kansaIainen

    Rekisteröitynyt:
    11.05.2003
    Viestejä:
    5 895
    Vois kokeilla tehdä sellaista turkulaista laukkamakkaraa, missä on isohkoja karkeita sipulin- ja lihanpaloja ilman sen kummempia soosseja, pakko sinne sekaan kai on jotain mössömpääkin laittaa, että sisus pysyy kasassa, ne laukkamakkarat, mitä sain Turusta, oli semmoista hajoavaa sorttia, syöminen oli hankalaa. Maku oli kyllä hyvä. Ne oli Kauppahallista.
     
  4. kurkimies

    Rekisteröitynyt:
    29.04.2009
    Viestejä:
    6 433
    Kauhukeittiössä väänsivät suoleen makkaraa, loppujen lopuksi hyvin vaikeaa saada kunnollista.
     
  5. reif

    Rekisteröitynyt:
    12.08.2010
    Viestejä:
    249
    Ei mielestäni mikään kummoinen temppu.

    Eka eka makkarakokeilu ei ihan toiminut, sillä menin esikeittämään ne kypsiksi. Rasva tihkui ulos kuoreen tehtyjen reikien kautta ja lopputulos oli kuivahko. Seuraavalla kerralla tulee varmaan kypsennettyä uunissa miedossa lämmössä tai sitten savustaa.
     
  6. destiny

    Rekisteröitynyt:
    04.08.2004
    Viestejä:
    65
    Parhaat makkarat mitä olen maistanut ovat aika järjestäen sisältäneet puolet possua ja nimenomaan niitä rasvaisimpia osia. Varmaan saa aika huoletta laittaa pelkkää sian ihraa sen 30% sinne. Kuiva jauhettu köntti lihaa ei ole mikään paras makunautinto ja omat räpellykset ovat olleet aika mitäänsanomattomia, joten ei niistä sen enempää.
     
  7. kansaIainen

    Rekisteröitynyt:
    11.05.2003
    Viestejä:
    5 895
    Rasva ei ole oikeastaan kosteutta. Makkaratehtaassa laittavat makkaramassan sekaan jäähilettä ja liotettuja jauhorouheita, esim. ohrarouhetta tai vehnärouhetta (ohrasuurimot tehosekoittimella muruiksi tai mannaryynejä). Silputtu sipuli, paprika, persilja, lipstikka, tuovat myös kosteutta massaan.
     
  8. S62B50

    Rekisteröitynyt:
    16.06.2009
    Viestejä:
    7 270
    Ei kyllä kauheita vaadi, että voittaa suomalaisen teollisen jauhomakkaran.
     
  9. Pesusieni

    Rekisteröitynyt:
    13.03.2013
    Viestejä:
    173
    Herätellääs vanhaa ketjua...
    Kertokaas kokeneemmat onko tosiaan näin että possun suoli, 5m, maksaa melkein kympin!?
    Ostin Jumbon cittarista pienen nyytin possun suolta ja rupesin kotona kattomaan hintaa niin meinasin lentää selälleni kun kuitissa luki 9€.
    Tarkoitus olis kokeilla tehdä omia makkaroita; täytteenä porsaan kassleria, silavaa, naudan sisäpaistia ja mausteita.
     
  10. Moebbels

    Rekisteröitynyt:
    23.10.2011
    Viestejä:
    559
    Itämaisista ruokakaupoista voi pakastealtaasta löytää halvemmalla. Viimeksi kun näin niin puolen kilon loota taisi maksaa kuutisen euroa.
     
  11. Pesusieni

    Rekisteröitynyt:
    13.03.2013
    Viestejä:
    173
    Kiitos vinkistä, onkin osterikastike päässyt loppumaan niin täytyy ottaa sitä samalla! :cool:
     

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti