Tee-se-itse lonkero?

Viestiketju alueella 'Ruoka ja juomat' , aloittaja karva, 02.10.2010.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
  1. karva

    Rekisteröitynyt:
    19.02.2003
    Viestejä:
    110
    Hei!
    Olen vaihto-oppilaana Itävallassa ja kärräsin mukanani tänne muutaman lonkeron. Muutama vaihtari ehti sitä maistaa ja moni tykkäsi. Kiinnostaisi sekoitella jotain vastaavaa juomaa. En viitsisi alkaa mitään kiljuja käyttämään, mutta onko jollain reseptin tynkää jolla voisi sekoittaa jotain lonkeron kaltaista?

    Jos joku tietää kuinka sekoittaa jotain, edes sinnepäin, kertokaa heti.

    Kiitos!
     
  2. VAT69

    Rekisteröitynyt:
    16.06.2004
    Viestejä:
    3 154
    Giniä ja greippilimsaa? Luulisi tämän jo tyhmempikin tietävän?
     
  3. MUROPAKETIN HINTAVERTAILU

    Päivän tarjoukset
    Yhteistyössä
  4. mishrak

    Rekisteröitynyt:
    14.06.2002
    Viestejä:
    411
    Greippilimsaa ja giniä?

    Edit: hidas
     
  5. purre

    Rekisteröitynyt:
    13.04.2008
    Viestejä:
    46
    Ja vaikka vähän limeä vielä sekaan.
     
  6. SiB77

    Rekisteröitynyt:
    22.09.1999
    Viestejä:
    5 819
    Greippiä, sokeria, vettä, hiivaa. Mikroon 30s ja valmista.
     
  7. karva

    Rekisteröitynyt:
    19.02.2003
    Viestejä:
    110
    Greippilimsaa ei oikein tunnu lähikaupasta löytyvän. :( Unohtui lisätä aloituspostaukseen.
     
  8. pallokorva

    Rekisteröitynyt:
    01.04.2003
    Viestejä:
    109
    Giniä, greippimehua ja soodaa?
     
  9. karva

    Rekisteröitynyt:
    19.02.2003
    Viestejä:
    110
    täytyy kokeilla.
     
  10. Jaake

    Rekisteröitynyt:
    24.08.2001
    Viestejä:
    1 727
    Pakko sitä on ainakin osa kiljua sotkea sekaan, jos haluaa mukaan sen maitokaupan "lonkeron" kiljunmaun.
     
  11. Shaolin

    Rekisteröitynyt:
    12.03.2002
    Viestejä:
    677
    Ginilonkerohan kehitettiin helsingin olympialaisiin
     
  12. Whig

    Rekisteröitynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    6 305
    Ja jos taas siirrettäisiin, kun näyttää olevan niin vaikea ymmärtää näitä alueita...
     
  13. Lazzu

    Rekisteröitynyt:
    20.05.2009
    Viestejä:
    219
    Romaniassa tehtiin lonkeroa siten, että otettiin greippimehua (kun ei ollu limsaa), giniä ja soodavettä. Näistä sekoitettiin punertava juoma, mutta maku oli hyvin lähellä oikeaa.
     
  14. Upp3

    Rekisteröitynyt:
    19.02.2002
    Viestejä:
    915
    Eikö paikallinen Lidlkään palkitse?
    Tosin taitaa olla greippilimsa pois muodista siellä, kun täällä sitä lojuu lavakaupalla...
     
  15. [FIN]Jonezy

    Rekisteröitynyt:
    28.04.2004
    Viestejä:
    668
    öööh, purista tuoreista greipeistä mehua, giniä, soodaa?
    työläs, mutta, delegoit illanistujaisissa kaikille omat greipit, sooda- ja ginipullot.

    "make your own hangover" tai "DIY hangover" :D
    luulis olevan menekkiä...
    jatkojalostat ajatusta ja alat myymään lippuja tilaisuuksiin...

    (tallensin viestin siltä varalta, että susta tulee miljonääri...)
     
  16. Meifels

    Rekisteröitynyt:
    02.07.2003
    Viestejä:
    2 586
    Koita tehdä ilman väkeviä ihan vain greipeistä, sokerista ja hiivasta. toki tulee aika kuivaa mutta jos huolellisesti tekee ja lappoa niin saa hiivat pois. Kuivaahan siitä tulee kun hiiva kuluttaa kaiken sokerin mutta jos sitä vielä makeuttais keinotekoisesti jollain makeutusaineella jota hiiva ei käytä.
     
  17. hati

    Rekisteröitynyt:
    14.01.2001
    Viestejä:
    1 293
    Paskaahan siitä tulee.
     
  18. hati

    Rekisteröitynyt:
    14.01.2001
    Viestejä:
    1 293
    Lonkkuhan on pitkä juoma. Eli greippiä ja giniä.
     
  19. Jaake

    Rekisteröitynyt:
    24.08.2001
    Viestejä:
    1 727
    Hyvin sanottu siellä takana. Koskaan en ole tähän ikään hyvää kiljua saanut, eikä siinä onnistu näköjään panimotkaan, koska myös heidän kiljuissaan on ihan se sama paskanmaku tallella.
     
  20. paskalokki

    Rekisteröitynyt:
    30.07.2009
    Viestejä:
    7 962
    Viime vuoden Ruisrockissa oli Riihimäkeläiset sällit naapurileiristä tehneet kiljua (koittivat tosin lonkeroksi tehdä maustamalla yms.) ja siihen lisäsivät greippilimua sitten, oli ihan hyvää tavaraa ja alle 10 prosenttista ehkä.
     
  21. Jewh0

    Rekisteröitynyt:
    08.08.2004
    Viestejä:
    256
    Giniä ja spriteä tullut käytettyä korvikkeena Euroopanmatkoilla. Ei luonnollisesti ihan 1:1, mutta toimii. (Ainakin huomattavasti paremmin kuin Gin Tonic esimerkiksi)
     
  22. Uula

    Rekisteröitynyt:
    07.08.2002
    Viestejä:
    460
    Schweppesin Bitter Lemonia luulisi löytyvän. Ajanee saman asian, vaatinee tosin hieman makeutusta koska tuo on muistaakseni aika kuivan rapsakkaa.
     
  23. suburban_substance

    Rekisteröitynyt:
    18.03.2001
    Viestejä:
    779
    Eikö lonkeroa todellakaan mistään muualta saa?

    Luulisi olevan hyvä markkinarako...
     
  24. wii4ever

    Rekisteröitynyt:
    28.01.2009
    Viestejä:
    2 101
    Lonkerohan valmistettiin suomessa juuri vartavasten helsingin olympialaisia varten, tuskin sitä muualta saa kuin suomesta (ja virosta, ehkä ruotsista & venäjältä).
     
  25. Enrique Carioca Banned

    Rekisteröitynyt:
    05.04.2001
    Viestejä:
    2 334
    Noh, on niitä muitakin mielipiteitä kuultu ulkomaalaisilta. Silloinen kämppäkaverini Saksasta maistoi juomaa ja kuvaili makua sanoilla: "Phyh! Mosquito oil!"
     
  26. zibbelin

    Rekisteröitynyt:
    02.04.2006
    Viestejä:
    62
    Brandylonkeroa tulee silloin tällöin tehtyä. Eli brandy + pommac.
     

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti