Tarvitseeko ihminen proteiinia?

Viestiketju alueella 'Ruoka ja juomat' , aloittaja Temetus, 16.12.2008.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Sipi^

  Rekisteröitynyt:
  28.12.2003
  Viestejä:
  187
  Tarkastelua tehdään eri tasoilla sen takia että, eri tasoilla olevat muutokset kertovat erkanemisesta evoluution aikana aikaisemmassa vaiheessa kuin toisella tasolla olevat. Kaikkien kauimmaisissa lajeissa ei enää ole geeneillä juurikaan DNA tasolla homologiaa (saattaa olla esim 1 geeni hajonnut 5 tai toisin päin), mutta proteiinin terttiääri/kvaternääri rakenne onkin hyvin samankaltainen proteiinien välillä. On myös huomattava että eri eliöillä on erilaisia mieltymyksiä käyttää kodoneita, toiset kodonit ovat erittäin harvinaisia (tai jopa toimimattomia) toisisissa lajeissa kun ne taas toisissa ovat yleisiä =>johtaa mutaatioihin DNA tasolla, mitkä eivät liity lainkaan geenin tuotteen ominaisuuksiin

  Lisäksi tarkastelun tasoon vaikuttaa se, mikä on tarkastelevan henkilön kiinnostuksen kohde ja koulutustausta. Geenitikkot tykkäävät tutkia DNA sekvenssejä ja proteiinien toiminnasta kiinnostuneet tutkivat vain proteiinien aminohapposekvenssiä, välittämättä niinkään DNA sekvenssistä.
  [signature]-Sipi
  [email protected][/signature]
   
 2. Himmler

  Rekisteröitynyt:
  15.09.2008
  Viestejä:
  397
  Väsyvät helposti kepeistäkin hommista. Esimerkiksi eräs tuntemani vegaani ei jaksanut lapioida lunta kuin 15 minuuttia ja oli sitten aivan poikki!

  Dokaamisesta en tiedä kun päihteitä ei tule käytettyä.
   
 3. MUROPAKETIN HINTAVERTAILU

  Päivän tarjoukset
  Yhteistyössä
 4. Himmler

  Rekisteröitynyt:
  15.09.2008
  Viestejä:
  397
  tupla postaus.
   
 5. Casey Fucking Ryback

  Rekisteröitynyt:
  14.10.2006
  Viestejä:
  613
  Tähän lisätään vielä alle 60kg paino miesvegaaneille.

  [signature]A.K.A Mr. T

  Compare your life to mine and then kill yourself![/signature]
   
 6. Vessapaperimuumio

  Rekisteröitynyt:
  21.08.2006
  Viestejä:
  215
  Niin, mutta vegaaneista suuri osa on kuvatun kaltaisia.
  [signature]"Jos, kävelystä lähtee töminää, niin silloin on kyseessä läski tai vammainen."[/signature]
   
 7. Temetus

  Rekisteröitynyt:
  31.08.2005
  Viestejä:
  285
  ...Ei kellään ois antaa tyhjennystä noihin ^

  [signature]Murolaiset piirettynä - saa antaa palautetta kuvista :)
  YHDYSSANAKUVIA.COM: Suomen kieltä ennennäkemättömällä tavalla.[/signature]
   
 8. Sipi^

  Rekisteröitynyt:
  28.12.2003
  Viestejä:
  187
  Proteiinit eivät keitettäessä hajoa aminohapoiksi vaan proteiiniin 3d-rakenne hajoaa/muuttuu. Asiaa voisi ajatella vaikka niin että luonnollisessa muodossa(=ehjänä) proteiini on kuin lankakerä, kun kerää keitetään, pyöritetään, ravistellaan ym. se vähitellen avautuu eikä muistuta enää alkuperäistä rakennetta. Proteiini koostuu tietyistä aminohapoista ja hajoaa myös aina näiksi aminohapoiksi. Tästä toki on poikkeuksia erittäin rankoissa olosuhteissa voivat tietyt aminohapot (2/20) muuttua toisiksi aminohapoiksi(niistä irtoaa aminoryhmä), mutta tällä ei ole ravintoarvon kannalta juurikaan merkitystä, koska elimistö osaa siirtää aminoryhmät takaisin.

  Ihmisen tarvitsemat aminohapot ovat saatavilla kaikista eliöistä (jotkut eliöt käyttävät lisäksi erikoisempia aminohappoja, mutta ihminen ei käytä), mutta toiset lähteet ovat parempia kuin toiset. Paremmuutta voi pohtia monelta eri kantilta: esim. Mitä muuta aminohappojen mukana tulee(vitamiinit, kolesteroli jne.), kuinka paljon sitä pitää syödä jotta saa tarpeen täytettyä, onko aminhappojen jakauma optimaalinen (toisia tarvitaan enemmän kuin toisia). Käytännössä varmaankin järkevintä on syödä monipuolisesti eli lihaa, kanaa, kalaa ja kasviksia. Maito on myös hyvä proteiinien lähde ja sen proteiinien koostumus on lähellä optimaalista aminohappojen jakaumaa.

  Entsyymit ovat käytännössä kyllä aminohappoja, on kuitenkin entsyymeitä joihin liittyy pienempiä orgaanisia yhdisteitä, jotka ovat välttämättömiä entsyymin toiminan kannalta. Lisäksi joidenkin entsyymien osana on RNA:ta ja jotkut entsyymit ovat pelkästään RNA:ta. On myös huomattava että kaikki proteiinit eivät ole entsyymeitä: osa proteiineista pakkaa DNA:ta, osa vastaanottaa ja välittää signaaleita, jne. Ihon ylin kerros koostuu keratiini luurangoista, mikä siis on proteiinia, samoin kuin kynnet ja hiuksetkin ovat proteiinia. Kaikkessa elävässä on proteiinia.

  Entsyymit katalysoivat kaikkia elimistössä tapahtuvia kemiallisiareaktioita ja lisäksi niiden avulla voidaan hyödyntää solun tuottamaa energiaa(joka sekin tuotetaan proteiinien avulla) esim. liikkeeksi (lihakset) ym. tai ajamaan jotakin energeettisesti epäedullista reaktiota esim. ATP:n synteesi. Ihmisestä löytyy valtava määrä erilaisia entsyymeitä.
  [signature]-Sipi
  [email protected][/signature]
   
 9. Nikodemus

  Rekisteröitynyt:
  23.12.2002
  Viestejä:
  109

  Siis luulet että Danzig syö vain tomaattia ja kurkkua ? Heh ei se voima ja lihas kasva ilman proteiinia

  Pieni quote Danzigin blogista
  " Supplements
  Vega : This is awesome. It has everything I need and it's quick and easy. Although not ideal, I could really live off of this with no problems. Their meal replacement uses hemp protein and pea protein as a base. When I'm taking this and/or The Ultimate Meal (see below) I find there's no reason for a multi-vitamin.

  The Ultimate Meal : I swear by this stuff, it's a whole meal and has made up a huge part of my diet for 3 years now.

  Organic food bar : These are great for cutting weight... there is some fat but it's good fat, and there's hardly any sodium.

  Clif Builders Bar : As far as protein bars go, these are the best tasting and pretty addictive... .

  Protein powders: I stay away from soy as a powdered protein supplement, because it doesn't have a full amino acid spectrum and has less protein content percentage.
  "


   
 10. Azu-nyan

  Rekisteröitynyt:
  14.02.2004
  Viestejä:
  3 388
  Kieltämättä kasvisruokavaliota voisi joskus huvikseen kokeilla vaikka parin vuoden ajan. Pitäisi vain osata syödä oikein. Tai sitten jotain niukkalihaista ruokavaliota. Olisihan se kivaa olla erilainen tässäkin asiassa.
  [signature][sub]Dopamiini on kuolevaisen elämän tarkoitus.[/sub][/signature]
   
 11. PredatoR

  Rekisteröitynyt:
  06.02.2000
  Viestejä:
  836
  E, ku quottasin vaan tota että joku sanoi että herneillä ei saa papua vaan on pakko syödä lihaa.
  Tottakai Mäk vetää prodea puuterina. Itsekin vedän, helpoin tapa.
  [signature]Hiljaa!
  Tai muutan Teidät suolapatsaiksi.
  -J.A.G-[/signature]
   
 12. TeknoR

  Rekisteröitynyt:
  10.08.2002
  Viestejä:
  16 464
  Ihminen tarvitsee tietyn määrän proteiinia per vrk jotta aivotoiminta pysyy normaalina. Tämä on fakta, mutta mistä löytäisi tätä asiaa tukevia kirjoituksia netistä?
   
 13. jeppejehupoika

  Rekisteröitynyt:
  07.01.2009
  Viestejä:
  2 437
  Lihastohtorin jostain artikkelista luin että rasva ja proteiini elimistölle tarpellisia (pakollisia) , ja etä ihminen voisi elää ilman hiilihydraatteja. En löytänyt nyt googlettelemalla lähdettä. Muistaakseni siinä käsiteltiin monipuolisesti proteiinin tarpeista, ei pelkästään lihaskasvulle, en mene vannomaan.
   
 14. Ultravga

  Rekisteröitynyt:
  28.02.2014
  Viestejä:
  768
  Nyt kun karppaajat ovat joko kuolleet tai tulleet järkiinsä niin herää ajatus että ei kai tässä olla herättelemässä henkiin taas tätä takavuosien kulttimaiset piirteet omaavaa ilmiötä jolla moni tuhosi oman ja läheistensä elämän ja aiheutti yhteiskunnalle satojen miljoonien vahingot ja menetykset. Eiköhän se ole jo selvää että vehnä ja jossain määrin muutkin viljat ovat välttämättömiä hyvinvoinnin kannalta. Tietysti sokerin ohella.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti