Proteiineista tulee aminohappoja kun ne pilkkoutuvat ruuansulatusjärjestelmässä.. Eiks je?
Aminohapoista:
"
Kaikki proteiinit ovat muodostuneet useista kymmenistä, jopa sadoista tai tuhansista polymeroituneista aminohapoista (polypeptidi). Proteiinien rakenneosina esiintyy noin 20 erilaista alfa-aminohappoa - kaikkia lajeja ei kuitenkaan ole mukana jokaisessa proteiinissa. Proteiinien aminohapot ovat optisesti aktiivisia ja kaikki L-isomeerejä, lukuun ottamatta yksinkertaisinta aminohappoa eli glysiiniä, jonka alfa-hiiliatomiin on amino- ja karboksyyliryhmän lisäksi liittynyt kaksi vetyatomia.
Osa aminohapoista voi ihmisen elimistössä muuttua toisikseen. Niiden joukossa on kuitenkin kahdeksan välttämätöntä aminohappoa, joita ihminen ei kykene valmistamaan muista vaan joita on saatava riittävästi ravinnosta."
Entsyymeistä:
"Entsyymit ovat tyypillisesti proteiineja,"
"myös RNA-molekyylit voivat olla entsyymejä"
Mutta toisaalta:
"Monissa proteiinientsyymeissä aktiivinen keskus
koostuu muusta kuin aminohapoista, usein aminohappoihin koordinoituneesta yhdestä tai useammasta metalli-ionista."
Onko siis niin, että entsyymit ovat proteeineja, mitkä ovat aminohapoista koostuvia juttuja?
-> Eli MUUSTA kuin.. eli valtaosa koostuu aminohapoista vai?
-> Metalli-ionista? Ei mitään tekemistä proteiinin kanssa vai?
Menee vähän vaikeeksi..
Edittiä sekaan...
Pystyykö joku selittämään minullekin tämän vielä paremmin tai oikein?
Click to expand...