Tampereen teknillinen TTY ja DIA 2015 haut (+TiTe ja muu DI) mielipiteitä

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Jezme, 09.02.2015.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Jezme

  Rekisteröitynyt:
  23.06.2010
  Viestejä:
  5 075
  Harmittaa kyllä, kun viime DIA-haut menin kusemaan.. Ei oikein tullut armeijan takia luettua pääsykokeisiin, arkena ei ollut aikaa ja viikonloppuisin ei sitten jaksanut motivoida itseään. Elättelin toivoa pääsystä TuTalle TTY:lle, mutta jäin pisteen vajaaksi suorapääsystä. Noh, sitten lähdettiin rovalta pääsykokeisiin ja jäin taas sen pari pistettä vajaaksi TTY:lle pääsystä, jonka vuoksi päädyin sitten LUT:n TuTaan. Nyt jälkikäteen ajateltuna, olisi pitänyt laittaa esim. TTY:n tite kakkosvaihtoehdoksi lut:n tutan sijaan ja sitten olisi voinut ilman ongelmia testailla sitä ja hakea muualle TTY:lle.. Siinä vähässä mitä pääsykokeisiinkin luin tein sen virheen, että luin fysiikkaa jonka koe meni ihan rimanalitukseksi kun taas kemian koe meni hyvin ja sitä kertaamalla olisi irronut viimeiset pisteet..

  Osittain mieltymyksiini nykyisiin TTY:n hakuihinkin voi vaikuttaa tuo viimekerralta jäänyt paska fiilis. En tiedä uskallanko hakea TuTalle, kun tiedän että TiTeen ja muihin pääsisin suoraan todistuksella. Sitten taas jos joutuu pääsykokeisiin ja ne onnistuu taas kusemaan, voi paskimmillaan käydä siten ettei pääse mihinkään. Ja en osaa sanoa ovatko matematiikat ja muut vielä unohtuneemmat kuin tuolloin, LUT:n tutassa ei kauheammin ole päässyt muuta harrastamaan kun lukiotason fysiikoita.
  Tuota olen aika paljon pohtinut sen mielekkäimmän linjan ohella, pitäisi kuitenkin olla varma sisäänpääsy ja asuntokuvioitakin auttaisi se, kun saisi toukokuussa tietää pääsyn heinäkuun sijaan. Toisaalta, en voi loppuelämääni kyllä rakentaa tuon suorapääsyn mukaan.

  Osittain häiritsee sekin, että en ole kokenut tätä puolivuosikasta TuTalla LUTissa kovinkaan mielenkiintoiseksi. Kyllähän käsitellään hyödyllisiä asioita, mutta aika tylsiä. Toisaalta en ole kerennyt lukemaan kuin logistiikan ja innovaation peruskurssit ja talousviestintää. Silti vähän mietityttää uusiksi Tutalle haku, jos se ei muutu mielekkääksi myöhemminkään. Toisaalta en kyllä tiedä onko TiTekään mielekästä tai mitä oikein lukisin. TiTe nyt on lähinnä semmonen, mistä on vapaa-ajan kiinnostuksia koneiden puuhailun ja muron kaltaisilla paikoilla pyörimisessä. Taloushommia en ole sinäänsä selaillut, enkä tiedä kuinka aktiivisesti jaksaisin alkaa seurailemaan, joten en tiedä kuinka tuo TuTa tulevaisuudessa sujuisi. Ehkä siihen voi innostuakkin kun alkaa ymmärtämään, mutta..

  @dibs: Millaista tuo TuTa + ohjelmistotekniikka/tuotanto on? Ja osaatko sanoa millaisiin tehtäviin tijo kaverisi ovat työllistyneet? Häiritsee kun tuo voisi olla kiinnostava, mutta tuosta kuulee tosi samanlaisia tarinoita kuin TuTastakin (eli lähinnä näitä "tosi hyvä ja työllistävä, ehdottomasti sinne jos haluat töitä" vs. "en koskisi pitkällä tikullakaan tuohon paskaan").
   
 2. Haaskis

  Rekisteröitynyt:
  01.06.2009
  Viestejä:
  1 609
  Toki jos ohjelmointi työnä kiinnostaa niin sitä voi opetella koodaamaan myös harrastuksena ja opiskella jonkin täydentävän tutkinnon kylkeen... :P
   
 3. Jezme

  Rekisteröitynyt:
  23.06.2010
  Viestejä:
  5 075
  Eikai TiTe DI koulutus niinkään suoranaisia koodareita varmista, ainakaan päätarkoituksena? Toki osahan voi noihinkin hommiin mennä ja jäädä, mutta... Eikös DI olisi enemmänkin tuollaisen koodausprojektin vetäjä tms., muttei varsinainen rivikoodari? Tai sitten muita IT-alan juttuja. Joku voisi itseasiassa oikeasti kertoa, mitä kaikkea TiTe-DI:nä voisi tehdä?

  Tuo yleistys siitä, että TiTe DI:stä tulee koodari, on yksi asia mikä alunperin sai minut olemaan hakematta ykkösvaihtoehtona TiTelle.. Osittain siksi, etten tiedä miten paljon pidän tuollaisesta koodaushommasta ja siksi, että haluaisin kuitenkin itse joskus johtaa noita projekteja tai olla esimiehenä, mikä osittain sai valitsemaan TuTankin kun yleistettynä sieltä tulee "johtohenkilöt".
   
  Viimeksi muokattu: 11.03.2015
 4. tuomasantti

  Rekisteröitynyt:
  15.04.2009
  Viestejä:
  188
  Aiempaan tarinaani voisin vähän jatkaa.

  Tosiaan joskus 4. vuoden aikana löytyi kaverin kautta osa-aikainen työ, jonka ohessa sitten sai loput kurssit käytyä. Sitten tulikin se ongelma, että pitäisi saada se dippatyö tehtyä, niin mitäs jos työnantajaa ei hirveästi kiinnostakkaan siihen resursseja panostaa. Se on voi voi. Useampi vuosi meni ja työnantajakin vaihtui. Lopulta sitten sai kerjättyä itselleen edes jonkinnäköisen viitekehyksen, johon täysin työajan ulkopuolella sitten suht laiskasti vajaassa vuodessa sai dippatyön väännettyä firmalle.

  Kyllä aikoinaan Tampereella tuntui suht hyvin olevan työpaikkoja tarjolla (ohjelmistosuunnittelija, sovelluskehittäjä), mutta sitten tosiaan riittää, että hakijoissa on 1-2 pätevämpää kaveria niin menee jobi sivu suun. Ja kuluneet vuodet eivät ainakaan auttaneet työhaastatteluissa muistamaan nimityksiä ja termejä.

  Töissä käytännössä samoissa hommissa olen kuin amk-insinööritkin. Kai se jossain asioissa silloin tällöin tulee esiin, että vähän eri kantilta on kursseja käyty. Se optimityö olisi ehkä jokin projektipäällikkö tai suurempia linjoja suunnitteleva ohjelmistoarkkitehti, muta kyllä nykyhommassakin saa itseään omiin tarpeisiin tarpeeksi toteuttaa.

  En ole katunut.
   
 5. pkuitune

  Rekisteröitynyt:
  11.12.2004
  Viestejä:
  537
  Mikähän mahtaa olla teknillisten yliopistojen koulutuslinjoista se, josta valmistuttuaan työllistyy parhaiten? Itselläni on sellainen kutina perseessä, että alkaa diplomi-insinööreistäkin olemaan jo alasta riippumatta ylitarjontaa työmarkkinoilla. Itse kirjoittelen paraikaa diplomityötä energiatekniikkaan liittyen ja toivon todella, etten pääse heti valmistuttuani hyödyntämään työttömyyskassan palveluita :)
   
 6. Baabloo

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2006
  Viestejä:
  179
  Ei kai energiapuolelta työttömäksi valmistuta? Rakentamisen parissahan ollaan yhä edelleen menossa tiukempaan suuntaan ja varmaan muillakin aloilla tarvitaan energiatekniikan osaajia?
   
 7. Jezme

  Rekisteröitynyt:
  23.06.2010
  Viestejä:
  5 075
  Niin, no lääkäriksihän sitä kannattaisi mennä, jos parasta yliopistokoulutusta ajatellaan, mutta ei oikein löydy tarpeeksi kiinnostusta sille alalle vaikka opiskelemaan pääsisikin..
  Kyllähän sitä DI:nä voi alastakin riippuen aina varmaankin ulkomaillekkin hakea, jos Suomesta ei löydy töitä.

  Kyllähän nuo ainakin väittävät että työllistyvyys olisi kuitenkin 98% luokkaa vai mitä nyt olikaan. Tiedä sitten sitä, kuinka moni noista oikeasti tekee "oman alansa töitä".
  Tutasta ainakin kuullut, että niin laajat työllistyvyysmahdollisuudet ettei pitäisi olla ongelmia työllistyä. TiTen puolelta on uutisoitu, että tulevaisuudessa Euroopassa olisi aika suurtakin pulaa osaavista, koulutetuista työntekijöistä. Bioteknologia nyt varmaan on se tulevaisuuden ala millä aina löytyy töitä. Energialtakin luulisi löytyvän, kyllähän tuo on tulevaisuudessa yhä tarkempaa ja "mediaseksikkäämpää" touhua.

  Eipä sitä paljoa paremmin tosissaan millään alalla taida mennä tai töitä varmasti voi olettaa löytyvän, paitsi terveyshuollon puolella. Sitäkin olen miettinyt, että pitäisikö väkisin lukea itsensä lekuriksi, mutta en tiedä riittääkö motivaatio vaikka palkka+työllistyvyys olisikin aika mukava. Ehkä luen mieluisamman DI koulutuksen ja kokeilen onneani tulevaisuudessa. Ainoa mikä on todennäköisesti kohtuuvarmaa on se, että tulevaisuudessa tarvitaan entistä enemmän korkeakoulutettuja ihmisiä.
   
 8. FireFly classic

  Rekisteröitynyt:
  16.01.2001
  Viestejä:
  8 037
  Nyt kun TTY:stä halutaan tehdä jonkinlainen b-luokan yliopisto Tampereen T3 hankkeen kautta (amiskorkeiden ja yliopistojen liittäminen samaan syssyyn) kannattaa myös miettiä tosissaan Aaltoa, Lappeen rantaa tai Oulua mikäli haluaa tutkinnon jolla on jotain uskottavuutta myös jatkossa.
   
 9. Jezme

  Rekisteröitynyt:
  23.06.2010
  Viestejä:
  5 075
  Siis mitä? Itse olin osittain hakemassa TTY:lle, kun se olisi hieman arvostetumman oloinen. Nykyiselläänhän tosissaan opiskelen LUT:ssa tuotantotaloutta. Eipä sillä LUT:n maineellakaan kauheasti kehuskella, vaikka uskon että se tulee tulevaisuudessa parantumaan. Onhan siinä jo nytkin näkyvissä jonkinmoista kehitystä, esim. suosion kasvussa.
  Jokatapauksessa LUT:n varmaan jäisin, jos Tampereella ei esim. sattuisi asumaan pitkäaikainen tyttöystävä, joka myös opiskelee siellä. Lisäksi Tampere kaupunkina ja kulkuyhteydet kotipaikkakunnalle, ovat paljon parempia kuin Lappeenrannassa. Aalto ei oikein muutenkaan nappaa, en halua opiskella pk-seudulla, tarkoituksella lähdin poispäin sieltä. Kalliit asunnot, vaikea löytää asunto jne. Muutenkaan en itse hyötyisi mitään Aaltoon lähdöstä vs. Lappeenrantaan jääminen.

  Jotenkin tuntuu kaukaa haetulta, että TTY:n maine katoaisi yhtäkkiä. Ja onko tuollainen yhdistäminen edes oikeasti tapahtumassa? DI-tutkintohan sieltä kuitenkin tulee, eikä mitään amiskorkean papruja. Onhan se alkuperäinen Teknillinen korkeakoulukin vaihdettu Aalloksi ja yhdistetty minkälie taide- ja kauppalinjojen kanssa.
   
 10. Feni

  Rekisteröitynyt:
  13.10.2013
  Viestejä:
  22
  Siihen kannattaa valmistautua että miltei kaikkien tiiminjohtajien ura alkaa koodarina. Kukaan ei ole päästämässä kokematonta DI:tä vetämään yhtään mitään tiimiä. Softaprojektien budjetit ovat yleensä kuitenkin miljoonaluokkaa. Oma tittelini on tällä hetkellä lienee ohjelmistokehittäjä, mutta käytännössä merkittävä määrä ajasta menee koodaillessa. Tarvittaessa revin speksiä asiakkaasta irti, autan arkkitehtuurisuunnitteluissa/katselmoin, teen sisäistä konsultointia osaamista teknologioistani, teen asennuksia, dokumentoin ja paljon muuta. Puhtaat koodarit ovat lienee nykyään katoavaa kansanperinnettä, sillä oletuksena ainakin meillä on että tarvittaessa ihmiset osaavat repiä speksiä irti, suunnitella muutokset/uudet ominaisuudet, toteuttaa ne, testata ja vieläpä mahdollisesti asentaa ne asiakkaan ympäristöön.

  Tuo että jossain vaiheessa päädytään projektin vetäjäksi on ihan normaalia urakehitystä. Tämän jälkeen voi olla vielä esim. myyntiä, konsultointia tai jotain kovaa teknistä osaamista. Mistä ikinä tykkääkin. Jos tuoreen ja kokemattoman dipan laittaisi tommoseen projektin vetovastuuseen, niin tuloksena asiakas vetäisi projektia.

  Mitä tulee tuohon Tampereen yliopistojen yhdistämiseen, niin se on käsittääkseni vasta idea josta "on aloitettu selvitys". Eli en ottaisi liikaa stressiä siitä, vaikka se jostain ihmeen syystä päätettäisiin toteuttaa, niin byrokratian rattaat liikkuvat hitaasti ja olet varmasti valmistunut sitä ennen.
   
 11. FireFly classic

  Rekisteröitynyt:
  16.01.2001
  Viestejä:
  8 037
  http://www.tatte.fi/?x103997=454343

  Kyllä tuota valitettavasti ajetaan kuin käärmettä pyssyyn ja on annettu lausuntoja, että asia on jo päätetty mutta tehdään nyt nimellinen selvitystyö ensin.
   
 12. Jezme

  Rekisteröitynyt:
  23.06.2010
  Viestejä:
  5 075
  Miksi tuo siis sitten välttämättä tekisi TTY:stä nykyistä huonomman B-luokan yliopiston tai sieltä saaduista papereista nykyistä huonompia?

  Jos TTY "pyyhitään pois", niin eihän Suomessa ole sitten muita "päteviä" teknillisiä, kuin pk-seudun suuri ja mahtava Aalto. Eipä tosissaan LUT:n maineellakaan ainakaan tällä hetkellä pitkälle ratsasteta ja itse en ainakaan edes koskaan ole Oulua pitänyt "teknillisenä" tai edes muistanut että sieltäkin jotain dippoja valmistuu. Aalto, TTY ja LUT ovat ne tämänhetkiset ja ainakin itselläni jäänyt tälläinen kuva nykyhetkestä:

  Aalto = "Se paras, ainoa oikea koulu, josta saa ylivertaiset paperit." Itse koen Aallon yliarvostetuksi ja osittain sen imagoa luovat vain suurin koko ja pk-seutu, ei niinkään muutoin ylivertainen koulutus. Saa korjata.
  TTY = "Se perushyvä teknillinen, johon menevät keskitason tyypit ja ne, ketkä eivät halua Aaltoon." TTY:llä on mielestäni aika neutraali ja hyvä maine, jäänyt kuva siitä että sillä on näistä kolmesta ehkä rehellisesti totuudenmukaisin julkikuva.
  LUT = "Se teknillinen, johon hakevat huonot ja laiskat. Ei pärjää TTY:lle tai Aallolle koulutukselta ja papereilla ei tee mitään." LUT:lla on aika epäreilu maine, mikä johtuu osittain varmaan sijainnista ja koulun sijainnista, joka osittain laskee pääsyrajoja mikä taas vaikuttaa valintarajoihin madaltavasti, luoden taas huonoa kuvaa helppona kouluna. Toisaalta myös 50% valitaan todistuksella, mikä edelleen madaltaa rajoja kun parhaat eivät osallistu kokeisiin ja sisään pääsee keskivertotodistuksellakin, kun valittavia kokeen perusteella on paljon. Jokatapauksessa, onhan täällä tosiaan noita ketkä eivät välttämättä muualle pääsisi mutta on myös niitäkin ketkä olisivat vaikka halutessaan päässeet todistuksellaan suoraan Aaltoon. Koululla on kuitenkin ihan laadukkaanoloista opetusta ja laajat mahdollisuudet opiskella kaikkea.

  Aaltoon siis en haluaisi hakea siksi, että ei oikeastaan kiinnostaisi asua PK-seudulla.Muualla rahat riittävät paremmin kaikkeen kun koko opintotuki ei kulu vuokraan ja en näe itse syytä hakeutua väkisin mielestäni yliarvostettuun Aaltoon. Voisihan siitä tietysti olla hyötyäkin, että paperit sieltä saisi, mutta en tiedä kiinnostaako viettää siellä viittä vuotta.
  LUT:ssa on hieman sama ongelma kuin Aallossa, koulu itsessään on mukava ja johan täällä asuisin, mutta kaupunki on mitä on..
  Tampereella puolestaan (ainakin nykyisellään) näen lähinnä etuja verrattuna LUTtiin. Koulun maine on parempi, joukkoliikenne toimii Tampereella paremmin kuin Lappeenrannassa ja Tampereella on muutenkin enemmän kaikkea. Paras kaupunki kolmesta kaikinpuolin. Ideana olisi lisäksi muuttaa tyttöystävän kanssa perhekämppään, jolloin saisi viihtyisämmän ja tilavemman asunnon (vs. nykyinen solu), joka tulisi vielä nykyistä edullisemmaksi. Lisäksi Tampereelta on helpompi matkustaa pk-seudulle (ja halvempi) verrattuna Lappeenrantaan ja tuolla pitää aina välillä kuitenkin käydä sukuloimassa.

  Hyvä nyt kuitenkin, että asia tuli esille, mutta edelleen: Miksi siis tuo muutos tekisi TTY:stä esim. LUTtia huonomman B-luokan teknillisen, jossa ei kannattaisi opiskella? En itse varsinaisesti ymmärrä, kun en skenaariota tunne. Vai johtuuko tuo vain siitä, että samassa lafkassa olisi akateeminen DI tutkinto ja sitten amk:n "huonot" sh, tradenomi ja perusinssi tutkinnot?
   
 13. jsmp

  Rekisteröitynyt:
  18.08.2011
  Viestejä:
  101
  Jezmelle vaihtoehtoinen suunnitelma: Mene TTY:lle sisään sille linjalle jolle pääset. Suorita kandin opintoja riittävä määrä kohtuullisilla keskiarvoilla (jotain kolmosen ja nelosen väliin, riippuu linjasta) ja vaihda sitten linjaa. Kandin opinnot on aika pitkälti samoja kaikilla linjoilla, tuskin tarvitsee edes lukea mitään "ylimääräisiä" kursseja.

  Tampereen T3 projekti on mielestäni hiukan arveluttava. Periaatteessa se voi lisätä opiskelijoiden valintamahdollisuuksia, mutta saapa nyt nähdä. Muutamalla kurssilla on ollut TAMK:in opiskelijoita samassa porukassa ja ainakin mulle on jäänyt tuntuma että heidän tiedoissa jopa perusasioissa on paikoin aukkoja. Otos on tosin pieni. Toivottavasti kandivaiheen kursseja ei helpoteta jatkossa TAMK:in ehdoilla. T3:nen ei kyllä tule ihan heti, taitaa revohka vaatia mm. lakimuutoksen.
   
 14. niko.m

  Rekisteröitynyt:
  31.03.2013
  Viestejä:
  1 179
  Aika erilainen käsitys kuin itsellä on muodostunut. Käsittääkseni TTY:n maine kestää vertailun Aaltoon, eikä Aaltoa pidetä niin ylivoimaisena. LUT:sta samaa mieltä, ei se kuulemma niin huono ole kuin maine antaa ymmärtää. Mutta käsittääkseni TTY ja Aalto ovat samalla tasolla (tekniikan ala). Sen jälkeen tulee varmaan åbo academy (vai mikä hitto se nyt on), sitten muut.
   
 15. mansikki

  Rekisteröitynyt:
  14.03.2013
  Viestejä:
  1 075
  Lainaus tekin sivuilta.
  Perus puuvillapaita taitaa hieman vetää kotiinpäin palkkakyselyissä ja laskea palkkaa kaikki lisät, lomarahat, ylityöt sun muut ja vedättää tilastoja ylöspäin. En itse olisi todellakaan valmis maksamaan kaverille ketä joutuu pari vuotta kaitsemaan tuollaisia kuukausipalkkoja ensimmäiseen vuoteen mistään hommista, kun kyse on käytännössä harjoittelijasta.

  Suosituksilla voi pyyhkiä korkeintaan suositusten laatijoitten persettä.
   
 16. Jezme

  Rekisteröitynyt:
  23.06.2010
  Viestejä:
  5 075
  Niin, siis tämä on aika yleinen ja tätä hain osittain. Siis jos parasta etsitään, niin yleensä Aalto mutta tuohon kyllä vaikuttaa puhdas koko ja sijainti. Ei TTY kuitenkaan huonompi ole ja yleisesti ottaen siellä valmistuvia pidetään hyvinä ja koulua arvostetaan. LUT ny taas on poikkeus ja en itse varsinaisesti haluaisi opiskella koulussa, jolla on ansaitsemattoman huono maine ja vielä kaupungissa, missä en varsinaisesti viihdy. TTY on "parempi" ja Tampereella olisi noin muutoinkin kaikki asiat nykyistä paremmin koulun ulkopuolella.

  Lähinnä edelleen mietityttää: Miksi tuo Tampereen sekoilu heikentäisi itse TTY:n mainetta ja tekisi vaikkapa LUT:sta yhtäkkiä paremman. LUT varmaan pysty aliarvostettuna jonkinaikaa, työelämään päästyä meriitit siellä ovat vaikuttavampia kuin koulu josta sain todistuksen (kunhan on se DI todistus) ja onhan Aaltoonkin isketty samaan kouluun taidetyypit teknillisten kanssa. Eli onko se tuo AMK:n väheksyminen ja iskeminen saman katon alle vai onko tälle perusteltu syy? Kiinnostaisi oikeasti.
   
 17. mansikki

  Rekisteröitynyt:
  14.03.2013
  Viestejä:
  1 075
  öby äkädemy on ihan leikkikoulu. Sinne pääsee jos vain puhuu rannikkoruotsia edes sinnepäin ja hyvävelimeininkillä saa tutkintotodistuksen. Täysi jämäkoulu tuo rannikkoruotsalaisten lammikko.
   
 18. Johan_V

  Rekisteröitynyt:
  16.01.2007
  Viestejä:
  4 102
  Riippuu siitä, miten yhdistäminen käytännössä toteutetaan. Jos on mahdollista suorittaa kursseja muissa laitoksissa, niin periaatteessa tuo on vain hyvä asia. Jos taas esimerkiksi peruskurssit yhdistetään, lopputulos on vääjäämätön tason lasku. Tämä johtuu siitä, että kurssin on pakko läpäistä tietty määrä osallistujista, vaikka samalla kurssille osallistujien tasoa heikennetään ottamalla mukaan AMK:n opiskelijoita. Toisaalta myös AMK:n opettajat ovat heikompitasoisia kuin TTY:n.
   
 19. Jezme

  Rekisteröitynyt:
  23.06.2010
  Viestejä:
  5 075
  Niin, no toivottavasti noita kursseja ei olla yhdistämässä. Eihän siinä ole järkeä että AMK:sta tullaan suorittamaan vaikeita yliopistokursseja mihin ei ole valmiuksia ja joudutaan karsimaan tasoa. Luulisi ja toivoisi kuitenkin että lähinnä avoimuus kouluissa lisääntyy ja esim. TTY:ltäkin olisi mahdollista ottaa AMK kursseja jos löytyy hyödyllisiä jne. Vähänniinkuin LUTissakin voi opiskella Katilla.

  Mutta siis jos nimellisesti kaikki muuttuvat vaikka samaksi lafkaksi ja opintoja voi avoimesti ottaa laitosten välillä, ei tuolla liene negatiivista vaikutusta. Tuntuisi aika käsittämättömältä, että TTY (ja normiylipisto?) hyväksyväisivät tuon muutoksen jos se heikentää tuota tasoa. Mutta en tosiaan tiedä miten tuo toteutetaan, tietääkös Firefly kun B-luokan yliopistosta puhui ensimmäisenä.
   
 20. cereous

  Rekisteröitynyt:
  17.05.2008
  Viestejä:
  316
  Alustavasti ainakin puhuttu, että Tampere3 TAMK pääasiassa olis vastuussa kandivaiheesta, ja yliopistot hoitas siitä etiäpäin. Ite mielelläni näkisin kyllä, että TTY:lläki olis harjotteluja. Sais sitä kautta tuntumaan työelämään.

  Ja, jos vielä mietit, että mihin TTY:llä kannattaa hakea, niin TiTellä webbitekniikoita ei voi opiskella enää pääaineena. Kurssit siirtynyt TiJon puolelle, että sivuaineeks on vielä mahdollista saada TiTellä, kun nykyään voi vapaasti valita sivuaineeks mitä vain. Tampereella kuitenkin iso osa firmoista tekee webpuolen hommia, niin ne kurssit on kyllä hyödyllisiä. Nykysin myös ohjelmoinninperuskursseilla käytetään kielenä Pythonia, entisen C++ sijaan.
   
 21. Jezme

  Rekisteröitynyt:
  23.06.2010
  Viestejä:
  5 075
  Onko tämä sitten se, miksi @FireFly classic näkee TTY:n muuttuvan B-luokan paikaksi? Onko tuo sinäänsä niin merkittävä juttu, johan nykyiselläänkin periaatteessa AMK inssi vastaa tekniikan kandia ja valmistunut inssi voi suoraan aloittaa DI vaiheen yliopistolla.

  Joo, kyllä edelleen kuumeisesti pohdin mihinkä sitä sitten hakisi, että saisi linjan mikä olisi kenties mielekäs mutta millä sitten ennenkaikkea työllistyisikin ja oikeuttaisi 5v opinnot. TiJostakin kuulisin kyllä mielelläni noita lisänäkemyksiä, @ekkiNr noista aiemmin kertoikin mutta lisätieto/mielipiteet eivät koskaan ole pahasta. TTY kuitenkin ymmärtääkseni ainoa paikka missä moisia edes koulutetaan.
   
 22. Cusetusmo

  Rekisteröitynyt:
  16.01.2013
  Viestejä:
  187
  Voinen lohduttaa että suomessa tuskin ketään kiinnostaa vittuakaan jonkun koulun "maine". Jenkkien hapatuksia tuollaiset. Sama juttu numeroiden kanssa.

  Ainoa asia mikä (lähinnä ensimmäistä) työnantajaa kiinnostaa on että onko jotain lappua ylipäätään.
   
 23. Jezme

  Rekisteröitynyt:
  23.06.2010
  Viestejä:
  5 075
  No tälläiseen alan itsekin kallistumaan. Tietysti osittain tuo maine ja arvosanat ovat enempi itselleni tärkeitä asioita kuin esim. työnantajalle. Kokisin esim. itse mielekkäämmäksi opiskella arvostetummassa ja "paremmassa" TTY:ssä kuin LUT:lla, noin motivaationkin kannalta. Arvosanoilla minulle oli lukiossa vielä aika paljon merkitystä, osittain siksi että haluan hyvät arvosanat mutta myös siksi, että lukiossa niillä oli oikeasti väliäkin. Yliopistostakin haluaisin valmistua itseäni varten hyvin arvosanoin, mutta tärkeinhän on valmistua.

  Ja joo, eihän Suomessa niinkään ole tärkeää mistä on valmistunut tai millä arvosanoin. Ehkä isoin merkitys pyrkiessä sinne ensimmäiseen työhön, jolloin ei ole välttämättä muuta mitä tarkastella kuin kouluhistoria. Ajan myötä paperit kuitenkin menevät varmaan tosiaan siihen "ihan sama missä opiskelit tai millä arvosanoin, kunhan on se akateeminen koulutus + työkokemusta". Mites sitten, onko noilla suurempaa merkitystä jos esim. haluaisin lähteä DI tutkinnon jälkeen töihin muualle Eurooppaan, vaikka Saksaan? Tuleeko suomalaisesta koulusta valmistuneena tätä jenkkien "arvosanat+koulu" tyylistä tarkastelua muualla maailmalla?

  Kuitenkaan en ole esim. TTY:llekkään hakemassa maineen tms. takia, vaan yleensä sen takia että Tampere kaiken kaikkiaan olisi paras vaihtoehto. Ainoa mikä ehkä huolestuttaa on se, jos tuo Tampere3 vaikuttaisi oikeasti heikentävästi TTY:n opetustasoon, eikä pelkkään sieltä valmistuneen tunteisiin kun samalla luennolla voi sen teekkarin lisäksi olla AMK:lainen. Eli pääasiana itselle kuitenkin itse koulun suhteen se, että saan laadukasta opetusta jolla pärjään työelämässä tulevaisuudessa, niin Suomessa kuin kenties ulkomaillakin.
   
 24. FireFly classic

  Rekisteröitynyt:
  16.01.2001
  Viestejä:
  8 037
  No vaikea nähdä miten amk-voisi hoitaa kandivaiheen samalla tasolla ellei opiskelijamääriä leikata todella rankalla kädellä (mitä en ole missään kuullut ehdotettavan), kun amk:hon valuu jatkuvasti opiskelijoita jotka eivät selviä niistä DI:n perusopinnoista.

  Mutta jos ensi syksynä aloitat, niin todennäköisesti ehdit aikalailla pois alta.
   
 25. Jezme

  Rekisteröitynyt:
  23.06.2010
  Viestejä:
  5 075
  Ensi syksynä aloitan ja saan kuitenkin sen 0,5v todennäköisesti hyväksilukuja, joten luulisi kerkeävän alta pois. Kunhan ei vaikuta DI-vaiheeseen. Mutta joo, hyvä pointti mitä en itse ajatellut.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti