Talvivaaran kaivoksen turvallisuus

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Juise, 29.09.2010.

 1. Embankment

  Rekisteröitynyt:
  02.12.2006
  Viestejä:
  1 268
  http://www.iltasanomat.fi/taloussanomat/art-2000004876412.html

  Joo parempi tosiaan juua vaan sitä kaljaa kun Suomen luonnonvarat annetaan vuosikymmen toisensa perään lähes ilmaiseksi ulkomaisille veronkiertäjäkorporaatioille. Jäähän Suomeen sentään isoja kuoppia ja saastunut maaperä ja vesistöt.
   
 2. S62B50

  Rekisteröitynyt:
  16.06.2009
  Viestejä:
  7 270
  Liittyy Talvivaaraan miten?
   
 3. Sponssi

  Rekisteröitynyt:
  29.08.2006
  Viestejä:
  4 045
  Pakkohan sitä talvivaaraa on nyt pitää pystyssä vaikka väkisin, kun sen alasajo tulisi vähintään yhtä kalliiksi. Virhe tapahtui jo siinä vaiheessa, kun moisen paskan annettiin tapahtua.

  Kaivosteollisuus on samaa paskaa kuin turvetuotanto, sitä rakastetaan meillä niin paljon, että normaali etiikka ja moraali ei niissä touhuissa kuulu sanavarastoon ja se mikä muualla olisi laitonta on noissa touhuissa normi.

  Osaako joku muu nimetä jotain muita aloja kuin kaivosteollisuuden ja turvetuotannon, jossa on lupa vaikka tuhota muiden omaisuutta (tässä tapauksessa luonto). Täällä meilläpäin taisi vuoden yrittäjäksi jopa valikoitua joku turvetuottajakusipää.
   
 4. -ATE-

  Rekisteröitynyt:
  10.03.2003
  Viestejä:
  6 895
  Niin. Silkkaa paskaahan kaivosteollisuus on. Mihin sellaista muka kukaan tarvitsee.
   
 5. Sponssi

  Rekisteröitynyt:
  29.08.2006
  Viestejä:
  4 045
  No ilmeisestihän se on nimenomaan sitä. Jos se ei olisi, niin eikö se voisi toimia normaalein edellytyksin?
  Vai miksi kaivosteollisuus tarvitsee erikoisoikeuden paskoa ja sontia ja kaikenkukkuraksi olla vielä maksamatta siitä, jos itse teollisuudessa ei ole jotain rakenteellista vikaa?

  Ilmeisesti turvetuotantokaan ei voi toimia normaalien lainalaisuuksien mukaan, joten siihen pätee sama paskuuden logiikka kuin kaivosteollisuuteen.

  Kaivosteollisuuden perseilyn puolustajat ilmeisesti kuvittelevat, että mailmasta loppuisi kaikki kaivosteollisuuden tuottamien raaka-aineiden tuotanto, jos a) joutuisivat ostamaan vapailta markkinoilta maansa jossa toimivat ja b) saisivat paskoa vain omia maitaan ja mantujaan.

  Me eletään maassa, jossa jonkin arvokkaan mineraalin löytyminen läheltä omia maita on kuin syöpään sairastumiseen verrattava epäonni (joskin syövästä voi parantua). Kukaan ei hyödy asiasta, paitsi muutama kapinen koneyrittäjä. Häviäjiä on aina enemmän kuin voittajia (mittasi niitä ihmisten määrällä tai vahinkojen arvolla tai millä tahansa).
   
 6. -ATE-

  Rekisteröitynyt:
  10.03.2003
  Viestejä:
  6 895
  En tiedä mistä oikein pitäisi lähteä purkamaan kaiken tuon väärän ja vanhentuneen tiedon kanssa.
   
 7. Sponssi

  Rekisteröitynyt:
  29.08.2006
  Viestejä:
  4 045
  Aloita yhdestä.
   
 8. -ATE-

  Rekisteröitynyt:
  10.03.2003
  Viestejä:
  6 895
  Vaikka että kaivoslaki uudistui juuri ja ottaa maanomistajan huomioon. Maanomistaja saa kiinteän vuosittaisen korvauksen kaivoksesta ja sen lisäksi prosentuaalisen vuosittaisen korvauksen louhitun malmin arvosta. Nykyisillä tuotantomäärillä puhuisin ennemmin lottovoitosta kuin syövästä. Tuo on taas totaalista paskapuhetta että ympäristöä saisi paskoa mielin määrin.
   
 9. T-Rex

  Rekisteröitynyt:
  27.05.2001
  Viestejä:
  1 501
  On muuten ollut hilpeätä seurata keskustelua Terrafamen toiveista saada lupa ottaa uraanin talteenottolaitos käyttöön. Hyperventiloijat luulevat että uraani on kaivoksen päätuote ja että ko. talteenottolaitos on rakennettu salassa :)
   
 10. taxman

  Rekisteröitynyt:
  16.01.2001
  Viestejä:
  3 149
  Etkö huomaa, että maanomistajan sopimusvapautta rikotaan tuossa? (Toki tuo on parempi kuin entinen laki).
   
 11. vinklubrulez

  Rekisteröitynyt:
  29.09.2007
  Viestejä:
  11 845
  A-Talkissa taisi viime viikolla olla esillä laskelmaa jossa oli laskettu paljonko Talvivaarassa yhdessä "kasassa" on nikkeliä ja sinkkiä ja miten monta sataa miljoonaa Talvivaaran kulut ovat sinä aikana kun kasasta malmit rikastetaan ja mikä on niiden maailmanmarkkinahinta mitä "kasasta" voi saada.

  Sen perusteella nykyisillä metallien maailmanmarkkinahinnoilla niistä "kasan" metalleista saa puolet siitä rahasta mitä sinä aikana kaivoksen pyörittämiseen menee rahaa.

  Kyllä se on puhdasta höpöhöpöä, että Talvivaaran kaivos muuttuisi kannattavaksi vuonna 2018. Ja samanlaista höpöhöpöä on myös se, että Talvivaaran kaivosta kukaan yksityinen firma ostaisi edes yhden sentin hinnalla ja ottaisi kaivoksen vastuut kannettavakseen.

  Toki sen kaivoksen joku saattaa ostaa nimellisellä hinnalla jos valtio antaa riittävän monta sataa miljoonaa euroa tai miljardin pari siihen mukaan "kaupantekijäisiä".
   
 12. -ATE-

  Rekisteröitynyt:
  10.03.2003
  Viestejä:
  6 895
  Aika monessakin asiassa rikotaan maanomistajien sopimisvapautta niin Suomessa kuin ulkomaillakin koska päättäjät ovat niin päättäneet että yhteiskunnan kannalta parempi että ihmisillä ei ole kaikissa asioissa absoluuttisia oikeuksia omaan maahan.

  Kyllähän vitutus olisi syvä jos johonkin omalle syrjäiselle metsäpalstalle tai joutomaalle joku tekisi valtauksen ja kultakaivoksen ja sieltä alkaisi tulla itselle rahaa jotain muutaman kultakilon verran vuodessa ilman että täytyy laittaa tikkua ristiin. Ei saatana.
   
  Viimeksi muokattu: 23.11.2016
 13. weebee

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2000
  Viestejä:
  240
  "Kyllä se on puhdasta höpöhöpöä, että Talvivaaran kaivos muuttuisi kannattavaksi vuonna 2018. Ja samanlaista höpöhöpöä on myös se, että Talvivaaran kaivosta kukaan yksityinen firma ostaisi edes yhden sentin hinnalla ja ottaisi kaivoksen vastuut kannettavakseen."  Tämä vahvasti.
  Kaivos aloitti toimintansa 2008, eikä ole tuottanut voittoa missään vaiheessa. Aika hiljaista on että, kahden vuoden aikana näin tulisi tapahtumaan. Tuskin koskaan. Kallista on työllistäminen.
   
 14. Sponssi

  Rekisteröitynyt:
  29.08.2006
  Viestejä:
  4 045
  Niin eli paskaa tilannetta hiukan parannetaan joidenkin maanomistajien osalta ja nyt kyseessä onkin "lottovoitto". Ja en epäile hetkeäkään, ettetkö alkaisi termien semantiikasta kiistelemään, mutta ympäristöä ja varsinkin muiden omistamaa ympäristöä saa kyllä paskoa ja seuraukset on niin mitättömät, että on halvempi paskoa kuin koittaa ehkäistä.
   
 15. S62B50

  Rekisteröitynyt:
  16.06.2009
  Viestejä:
  7 270
  Puuh, näitä samoja juttuja kuulee rekkapenojen (yksi hölmöimmistä ammattikunnista) suusta. Kaivosta ajettiin vuonna 2008 ylös ja tässä vaiheessa maailmanmarkkinahinta putosi 50 000->20 000d/t ja lisäksi vesitaseen heikko hoito siihen päälle. Tällä hetkellä primäärikasasta on valmista vasta 60% elikkä toimintaan tarvitaan 4 primäärikasaa ja 4 sekundäärikasaa. Pari vuotta menneee, kun kaivos ajetaan ylös tavoitteeseensa.

  Hölmöintä mitä voi tehdä olisi ajaa se tässä vaiheessa alas ja aiheuttaa miljardin siivouslaskun. Alasajoon menisi jo pelkästään suunnitteluun useita vuosia. Aika näyttää.
   
 16. taxman

  Rekisteröitynyt:
  16.01.2001
  Viestejä:
  3 149
  Onneksi mahdollista alasajoa varten on lain vaatimuksesta otettu vakuutus, joka kattaa kustannukset. Eikun hetkonen ....
   
 17. S62B50

  Rekisteröitynyt:
  16.06.2009
  Viestejä:
  7 270
  Käsittääkseni näitä alasajoja ei maailmalla tunneta vielä tänä päivänä. Tässä on mahdollisuus olla ensimmäisiä.
   
 18. vinklubrulez

  Rekisteröitynyt:
  29.09.2007
  Viestejä:
  11 845
  Sitä toimintaa on "testattu" jo perkeleen monta vuotta ja vielä huonommalla menestyksellä.

  Jos ei suostu niihin aiempiin vuosien kokemuksiin luottamaan, niin voihan sitä testata halutessaan yhdelläkin uudella primäärikasalla ja aikanaan sekundaarikasalla. Siinähän sen saa selville miten se prosessi toimii ja miten kannattavaa se on ja miten ympäristöongelmat pysyvät hallinnassa. Jos homma ei toimi niin sitten ajaa koko paska alas pysyvästi ja jos toimii kannattavasti niin sitten myydä koko roska jollekkin yksityiselle firmalle.

  Tuollainen että pitää kasata neljä primäärikasaa ja neljä sekundaarikasaa on ihan puhdasta vedätystä ja apinan koijaamista. Eli siinä vain yritetään kusettaa siihen mahdollisimman paljon verorahaa ja toivotaan että parin vuoden päästä kun rahat on taas loppu ja homma osoittautunut toimimattomaksi niin toivotaan että rahaa olisi hassattu siihen jo niin paljon että maksaja ajattelisi ettei sitä kannata enää alas ajaa vaan lapata vain entistä enemmän rahaa.

  Samanlaista kusetusta homma on ollut ihan alusta alkaen tyyliin Pekka Perä.
   
 19. Dessembrae

  Rekisteröitynyt:
  18.03.2004
  Viestejä:
  49
  Asiantuntijan haastattelu Talvivaaraan liittyen :)

   
 20. S62B50

  Rekisteröitynyt:
  16.06.2009
  Viestejä:
  7 270
  Mahoton "asiaantuntijja", ei huano :psmoke::facepalm:

  Et muuten vastannut edellisiin kysymyksiini vaan hiljenit tyystin ja palasit jälleen trollaamaan. Ei huano.
   
 21. vinklubrulez

  Rekisteröitynyt:
  29.09.2007
  Viestejä:
  11 845
  Siinä ei tarvi kummoinen asiantuntija olla että ymmärtää että konkurssiin mennyt paskafirma joka ei tuota muuta kuin jättimäiset ympäristöongelmat on surkea "sijoitus".

  Toki sellaisia einareita löytyy jotka jaksavat edelleenkin uskoa siihenkin että Wincapitan valuuttarobotti alkaa toimia ja omat rahat jotka sinne tunkittu ovat kumuloituneet triljooniksi euroiksi.

  Toki yritystoimintaan kuuluu aina omat taloudelliset riskinsä, mutta kyllä se pitäisi ymmärtää pistää omistajan rahahanat jossain vaiheessa kiinni kun homma ei tuota todistettavasti koskaan mitään muuta kuin tappiota eikä tule koskaan mitään tuottamaan.

  Mielellään kyllä löisin vetoakin sen puolesta ettei Talvivaaran kaivos tuota euroakaan voittoa 2016, 2017 eikä 2018 vuosina. Tosin epäilen ettei niin hölmöä ihmistä löydy joka sen puolesta uskaltaisi lyödä vetoa että Talvivaaran kaivos on viimeistään 2018 vuonna voittoa tuottava firma.

  Yhtä "jännää" on seurata sitä milloin Talvivaaran kaivos alkaa tuottaa voittoa on se kun jänskättää milloin ne kymmenet tuhannet kaupat aukeavat josta OneCoin-leikkirahoilla voi ostaa oikeaa tavaraa. Sen tietää jo etukäteen kummastakin ettei niin tule koskaan käymään.
   
 22. smee

  Rekisteröitynyt:
  14.05.2009
  Viestejä:
  13 600
  Tuo suurempi nikkelin maailmanmarkkinahinta vain näyttää olleen pidemmälläkin välillä aikamoinen anomalia. Aika kuvaavaa on, että Talvivaaran mennessä nurinkin 2013 hintataso oli normaalitasoa korkeampi. Jos $20000/t hintaa pitää käyttää selityksenä kannattamattomuudelle, kannattaa tuon kanssa odotella jotain pidempiaikaisempaa nikkelipulaa markkinoilla.

  [​IMG]
   
 23. weebee

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2000
  Viestejä:
  240
  Näitä samoja juttuja on kuultu myös pitkin matkaa ja missä ollaan?
  Toki se olisi kaikille parasta, jos tilanne kääntyisi paremmaksi. Noh, katsellaan mitä tulee.
   
 24. Alghazanth

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2010
  Viestejä:
  1 576
 25. Tonto-

  Rekisteröitynyt:
  30.03.2008
  Viestejä:
  4 310
  Viimeksi muokattu: 19.01.2017

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti