Talvipyöräily

Viestiketju alueella 'Urheilu' , aloittaja Moreover, 16.12.2009.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Moreover

  Rekisteröitynyt:
  18.04.2005
  Viestejä:
  351
  Tänään taas töihin polkiessani ajattelin, että murossa on varmaan tämän lajin harrastajia, joita kovatkaan pakkaset eivät hätkäytä. Millaisia varusteita teillä ympärivuotisen pyöräilyn harrastajilla on? Miten estätte paleltumat tai liikahikoilun?

  Naama ja kädet on eniten koetuksella, joten mistäköhän saisi kohtuuhinnalla esim. kommandopipon, joka olisi lämmin mutta pitäisi myös tuulta? Jokin windstopper-malli saisi varmaan olla, ja paksu sellainen...samoin hyvät pakkaskintaat olisi eduksi.

  Penkinpäällinen löytyy jo, 10 euron retkipatjapäällyste tekee kyydistä jo paljon siedettävämmän...
   
 2. John Troll

  Rekisteröitynyt:
  08.12.2001
  Viestejä:
  10 161
  Kuka hullut nyt pyöräilee kun voi mennä mukavasti autolla.
   
 3. Moreover

  Rekisteröitynyt:
  18.04.2005
  Viestejä:
  351
  Kunto kohoaa, unenlaatu paranee, mieli virkistyy, rahaa säästyy, aikaa säästyy, auton moottori säästyy. Näen enemmän syitä pyöräillä kuin autoilla.
   
 4. Bazil

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2007
  Viestejä:
  57
  Haistakaa kaikki autotielläpyöräilijät pitkä vittu, talviaikaan etenkin olette todella huonoa seuraa liikenteessä.
   
 5. John Troll

  Rekisteröitynyt:
  08.12.2001
  Viestejä:
  10 161
  ts. persaukisten ja hippien hommaa.
   
 6. El Chapo

  Rekisteröitynyt:
  09.01.2002
  Viestejä:
  1 088
  Varusteleka - Kommandopipot
   
 7. Bazil

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2007
  Viestejä:
  57
  Ekoneuroottiset pyöräilijät ovat yhtä homoa sakkia kuin natsit. Ei ole jeesustelulla rajaa kun munamankelilla ajaa ja niin poispäin. En nyt puhu siis aloittajasta koska hän ei ole vielä puhunut ilmastonmuutoksesta. :smoke:

  p.s Omistan 1,5k fillarin ja ajan pyöräteillä aktiivisesti kesäisin.
   
 8. Espoorican

  Rekisteröitynyt:
  17.05.2000
  Viestejä:
  1 204
  Nastarenkailla ja levyjarruilla mennään cyclocrossilla.
  Varusteita löytyy onneksi riittämiin, koska tulee myös vaeltamista harrastettua ympäri vuoden.

  Ei tuo kyllä aina ihan turvalliselta tunnu..
  Tänäänkin joutui muutaman kerran heittämään Save vs. Fumblet.. :D
   
 9. Bazil

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2007
  Viestejä:
  57
  Ainiin ihan unohdin kun vitutti, ajoin 3 vuotta kouluun peruskamppeissa ja kaaduin joka talvi kerran. Sitten hankin auton ja pyörä on lepäillyt sittemin lämmitetyssä kellarissa. Ei sekään varmaan tykännyt talviajosta. Jos silloin joskus olisi ollut enemmän rahaa olisin suojannut naaman aurinkolaisella ja hienolla koko naaman peittävällä huivilla.
   
 10. McRuis

  Rekisteröitynyt:
  28.11.1999
  Viestejä:
  238
  Partioaitta Oy

  Tällaisen kanssa tullut käveltyä näissä -12c -> -17c asteen pakkasissa ja välillä kovaakin tullut puuskutettua, niin ei tunnu pipo yhtään kylmältä kosteanakaan kun hengittelee nenällä sisään ja suusta ulos.
  Varsinainen "windstopper" tuo tuote ei ole, mut ei nuo tuulet ainakaan kävelyvauhdissa ole saaneet tosiaan yhtään kylmän tuntua aikaan..
  Icebreakerillä on tuosta vähän järeämpääkin mallia olemassa, mutta sitä ei partioaitalla näytä olevan myynnissä. Jos varman päälle haluaa pelata, suosittelisin tuota Balaclava Midiä
   
 11. John Troll

  Rekisteröitynyt:
  08.12.2001
  Viestejä:
  10 161
  Kannattaa sitten pitää myös huolta siitä munamankelista että et rullaa jarruttomana jonkun kunnollisen kansalaisen auton eteen kun vaijerit on jäässä.
   
 12. kotti

  Rekisteröitynyt:
  14.08.2004
  Viestejä:
  485
  Riippuu ihan siitä, millaisista matkoista on puhe. Pari kilsaa -15 pakkasessa menee ilman suurempaa kerrospukeutumista tai kommandopipoa (pelkkä normipipo + normikaulahuivi), mutta yli 10km lenkit on ihan eri juttu. Oma kommandopipo tuntuu viileältä jo pelkän kypärän kanssa about nollassa asteessa ja kypärän alle ei mahtu mitäään kovin paksua. Nollakelissä kommandopipo ja potta päähän ja menoksi -> 10 tai enemmän pakkasta = kommandopipo naaman suojaksi ja kunnon pipo pääkopan päälle ilman pottaa. Alamäissä ja kurveissa pelkkä takajarru käytössä ja jalat ottaa valmiiksi vastaan, jos etupyörä lähtee luisumaan kurveissa. Kai sitä pitäisi vaihtaa eteen nastarenkaat, mutta en kuitenkaan aja normaalisti talvella kuin muutaman kilsan per päivä ja sekin tuttua reittiä.

  Kai sitä voisi ostaa paksumman kommandopipon tällaisia kelejä varten, mutta nuo matka mitä tulee normaalisti vaivallettua on sen verran lyhyitä, ettei tarvitse enempää.
   
 13. kotti

  Rekisteröitynyt:
  14.08.2004
  Viestejä:
  485
  Tuo on muuten ihan hyvä pointti. Syksyllä vaihdoin itse jarrupalat ja öljysin ketjut ja vaijerit jne itse, mutta tällaisella kelillä kaikki jarrutusvoima tuntuu olevan vain murto-osassa siitä, mitä se oli kesällä vanhoilla jarrupaloilla. Vaijerit kyllä tuntuvat pelaavan kunnolla, sillä kontakti vanteisiin on erinomainen pienelläkin voimalla, mutta jostain syystä jarrutusteho on aivan hanurista. En tiedä ovatko jarrupalat/vanteet jotenkin jäässä (pyörää säilytetään kuitenkin sisätiloissa) vai mikä ihme tämän aihetuttaa.
   
 14. Bazil

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2007
  Viestejä:
  57
  Veikkaisin että vanteet tehdään toisenlaisesta metallista kuin levyjarrut joka sitten aiheuttaa kehnon pidon, ei ole vielä tullut hyvin pakkasella toimivia vannejarruja vastaan mullekkaan.

  E: se vanteiden pinta taitaa muuten olla hieman karhea joten sinne pikkupikku rakoihin kertynyt kosteus saattaisi sitten jäätyä ja ne jarrut ovat ihan oikeasti jäässä.
   
 15. Taski

  Rekisteröitynyt:
  22.11.2006
  Viestejä:
  2 295
  Voi elämän kevät. Itselleni talvipyöräily ei aiheuta minkäännäköisiä lisätoimenpiteitä. Takki tiukasti päälle, kaulahuivi kaulaan ja hanskat ja pipo päähän. Ei se mitään rakettitiedettä ole.
   
 16. Sepander

  Rekisteröitynyt:
  15.03.2006
  Viestejä:
  4 974
  Talvella pyöräily(ja autoilukin) on paljon mukavampaa, kun liikenteessä ei ole yhtä paljon näitä sunnuntaipyöräiljöitä törttöilemässä. Sitten keväällä/kesällä kaivautuvat koloistaan ja taas pitää varoa.
   
 17. Mikkos

  Rekisteröitynyt:
  01.01.2004
  Viestejä:
  8 072
  Sama juttu.
   
 18. hati-

  Rekisteröitynyt:
  18.08.2008
  Viestejä:
  27
  Unohdit, että muutenkin ihan helvetisti hienompaa kuin autossa istuminen.
   
 19. Joops

  Rekisteröitynyt:
  06.11.2001
  Viestejä:
  29
 20. Diaz\

  Rekisteröitynyt:
  14.03.2008
  Viestejä:
  17 972
  Jep, nastarenkaita ei tarvitse jos osaa ajaa. Jarrutustehon kärsiminen havaittu täälläkin, mutta hyvin sitä pärjää kun on takana jalkajarru. Seitsemän vaihdetta passaa joka mäessä.

  Tosin tänä vuonna kävelen koulumatkani, kun se on luokkaa 100 metriä.
   
 21. B12

  Rekisteröitynyt:
  05.04.2002
  Viestejä:
  2 835
  Pyörällä on ollut tapana sotkea töihin kesät talvet. Matkaa nyt ei niin kauheasti kuitenkaan ole, 3km/sivu.

  Pukeutuminen ei nyt tuollaisella matkalla ole kovinkaan oleellinen asia. Pakkasta ollut enimmillään 30 raadin tuntumassa.

  Hanskat tulee olla hiihtohanskat, sillä tavan sormikkaat hajoavat saumoista hetkessä.. renkaina hyväksi havaitut ja pakkasta kestävät Bilteman nastat. Pito aivan uskomaton. Moni kehui, enkä uskonut ennen kuin kokeilin. Nokialaiset hajosivat ekana talvena. Hydrauliset levyjarrut, niin eipä jäädy vaijerit ja pitää keli kuin keli. Maasturi käytännössä oltava, sillä hybridit ym lelut jäävät hankeen jos lunta on yli 1cm. Lisäksi lokasuojan ja renkaan väliin pakkautuu lunta jos kurakaari lähes kiinni renkaassa.

  Vaijereissa ainoa aine mikä toimii on omatekoinen seos 50% CRC ja 50% isopropanoli, eli polttoaineen jäänesto. Valona pimeän aikaan Cree XPG-R5 ledillä oleva kiinalainen taskulamppu litiumakulla. Päihittää mopon valot.

  Tosikovilla yli 25 asteen pakkasilla pitää vähän tahtia hillitä, jotta ei keuhkot jäädy.
   
 22. Tatikkan

  Rekisteröitynyt:
  16.02.2007
  Viestejä:
  1 676
  Ei kukaan, paitsi köyhät kuten minä. Ja en helvetissä todellakaan ikinä ajaisi pyörällä talvella ellei olisi pakko.
   
  Viimeksi muokattu: 16.12.2009
 23. Dj. Liha

  Rekisteröitynyt:
  21.04.2000
  Viestejä:
  2 956
  Aijai niitä muistoja kun ala-aste -> lukio tuli poljettua fillarilla 5km aamua iltaa kelissä ku kelissä kouluun ja takas. Liikuntapäivinä mukana oli sukset taikka luistimet ja sitte välillä ryvettii jäätyneessä sohjossa koko helahoidon kanssa. Muutaman kerran meni 30 asteen pakkasella (kun niitä vielä oli etelässäkin) ketjut poikki ja syy-seuraussuhteena kassit mankeloitui. Silmätkin jääty joko auki taikka kiinni noissa oloissa.
   
 24. *Crispies*

  Rekisteröitynyt:
  13.12.2005
  Viestejä:
  1 676
  Jotakuinkin 30 kilsaa ja/tai reilu tunti on näillä keleillä minkä varpaat antaa myöten. Sekin kyllä korjaantuisi, jos panostaisi noihin kenkiin, mutta taitaapi nämä kovemmat pakkaset olla Suomessakin häviävä luonnonvara. Muuten päälle laitan verkkarit ja siihen päälle tuulihousut, yläpuolelle riittää T-paita ja päälle hupullinen snoukkatakki sekä ihan perus Haltin pipo. Käsiin villasormikkaat joiden päälle vedän vielä perusrukkaset. Näillä pärjää iisisti 20 pakkasissa ja ongelmaksi muodostuukin kuumuus ennenkuin kylmyys.

  Ei tuo mun fillari ainakaan piipahduksia kylmään ole valittanut, vaijerivetoiset osat toimivat tuon ajan siinä missä kesälläkin. (Sisäsäilytys) Kunhan vain muistaa ettei pese pyörää juuri ennen ajoa tai ainakin antaa sen kuivua varmuudella kuivaksi.. kokemuksesta tuokin tuli opittua; alamäkeäkin jäisellä pyörällä liikenteen seassa ilman jarruja yli 40km/h nopeudella tullut testattua..

  Talvifillaroinnin todelliset haasteet eivät liitykään itse pakkaseen vaan ennemmin siinä nollantienoissa olevaan juuri sataneeseen nuoskalumeen. Se tarttuu kuin liima ja tukkii kaikki mahdolliset kolot lopulta estäen renkaiden pyörimisen. Näitä päiviä taisi viime talvena olla kaksi tai kolme, joten ei suuresta jutusta ole kyse kuitenkaan. Etenkin kun melko nopeasti auratkin poistavat suurimmat lumet jopa kevyenliikenteenväyliltä. (Ja pahoittelut teille autoilijoille, jos olen sattunut poistamattoman lumen takia häirinneeni jo putsatulla autotiellä..)

  Turha tästä kuitenkaan tehdä mitään autot vs fillarit väittelyä edes talveksi sillä harrastukset ovat mitä ovat. Fillarointi vaan on edullisempi, terveellisempi ja kaupunkialueella jopa nopeampikin tapa edetä paikasta A paikkaan B; myös talvella. Mukavuudesta ei aina voi kuitenkaan sanoa samaa, mutta hei, ollaanko sitä aivan kokonaan kuiteskaan sokerista!? ;)
   
 25. Kampele

  Rekisteröitynyt:
  05.01.2008
  Viestejä:
  22 798
  Saatanan pakkaset.

  1km kouluun ja se pitäis veivillä, pitäis kai pipa ostaa eikä pitkätkasarit ole varmaan myöskään huono valinta..

  Niin ja pyörästä taka gummi paskana, ts. ei se tyhjenny kokonaan, mutta niin että kun pyöreilee menee vanteella jos ei 2p välein pistäs "täyteen"

  Tänään oli -10c aamulla pakkasta, niin ei meinannu edes kompressori lähteä käyntiin, "iihniihniihnnii PÖRRRRRRRRRRRRRR" ^^

  Ei varmaan kohta lähde, jos -20c pakkasta, niin jää kumit pumppaamatta. :(
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti