Taittuiko nyt kurssilasku?

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja -Cone-, 09.04.2009.

Viestiketjun status:
Viestiketju on suljettu.
NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. ebolakani

  Rekisteröitynyt:
  07.04.2008
  Viestejä:
  3
  Esimerkiksi Suomen bkt on 60% euron siirtelyä vasemmasta kädestä oikeaan. Ei tällaista voida mitenkään suhteuttaa valtionvelkaan.
  Ainoa mikä voidaan suhteuttaa valtionvelkaan on (valtion rajojen sisällä) kierrossa oleva rahamäärä. Eli se rahamäärä jota valtio (teoriassa) voi verottaa.
  Ny-kun-ja-jos tekee tämän saman suhteutuksen muihin maihin huomaa, ettei yksikään maa tule maksamaan valtionvelkaansa pois. Rahaa ei ole. Eikä näin ollen ole myöskään saatavia.
   
 2. Og--

  Rekisteröitynyt:
  13.01.2004
  Viestejä:
  9
  Ebolakani kannattaa hörhöaatetta, jossa valtio rahoittaisi koko taloutensa rahaa printtaamalla. Valtion vastatessa noin puolta yhtesikunnan taloudesta, merkitsisi tämä noin 50% lisäystä rahamäärään vuosittain. Tämä taas johtaa noin 50% hintainflaatioon, mikä johtaa taas nopeampaan luottamuksen menettämiseen valuuttaan, jolloin hiinnat nousisivat huomattavasti nopeammin, kuin tuo 50%. Koska hintataso nousee nopeammin kuin rahamäärä, joutuu valtio myös kasvattamaan virkamiestensä ja sosiaaliavustustensa määrää tuota 50% korkeammaksi. Tämä taas lisää entisestään rahan arvon alenemista ja vaatii lisää printtaamista. Tee siinä sitten vuosien mittaisia investointipäätöksiä. Tätä koitettiin mm. Zimbabwessa, Saksassa ja lukuisissa Amerikan banaanimaissa. Ebolakanin utopiaan kuuluu myös verojen poisto, jolloin valtion paperirahalta poistuu myös sen nykyinen arvo, eli mahdollisuus maksaa veroja.

  Raha ei ole jotain, mitä pitäisi keskusjohtoisesti kontrolloida. Kaikki yhteiskunnat ovat kehittäneet itse spontaanisti itselleen rahan, koska raha on markkinoiden luonnollinen väline. Monet valtiot ovat ottaneet käyttöön paperivaluutan, jolla ovat pystyneet siirtämään varallisuutta itselleen aiheuttaen tuhoisia kuplia ja romahduksia. Markkinat itse ovat käyttäneet sellaisia valuuttoja, joila on jokin itseisarvo. Tällaisia ovat oleet vilja, tupakka, ja erilaiset metallit. Niilä on joko ollut käyttöarvoa kulutuksessa, tai arvoa niiden harvinaisuudestaan korukäyttöön. Nykyisin valtioidenvälisessä taloudeesa kulta on vielä arvossaan, huolimatta keskuspankkien mitätöintiyrityksistä. Paperivaluutoilla on ainoa käyttöarvo verojen maksu ja harvinaisuus pelkästään valtion uskottavuudesta kiinni.

  Talous toimii parhaiten, jos sillä on mahdollisuus käyttää korkealaatuista valuuttaa rahana. Paperivaluuttojen laatu ovat vallanpitäjien hetkittäisistä tuhlausinnoista kiinni. Yleensä vallanpitäjät tykkäävät tuhlata muiden rahoja, ja kun eivät voi tuhlata muiden rahoja suoraan, printtaavat he sitä itselleen, ja kieltävät muiden valuuttojen käytön.

  Inflaatiosta lisää: Milton Friedman PBS Free to Choose 1980 Vol 9 of 10 How to Cure Inflation
   
 3. valvoline

  Rekisteröitynyt:
  03.04.2003
  Viestejä:
  1 515
  Sano vain ihan suoraan että et siis ymmärrä. Ei tässä ole bkt:sta puhuttu sanallakaan ja jos sen tähän vedät mukaan, osoitat vain ymmärtämättömyyttäsi.
   
 4. Hobitton

  Rekisteröitynyt:
  08.06.2007
  Viestejä:
  447
  Voi jumalauta. Aina täälläkin triidissä saa käydä samat asiat läpi tuhat kertaa.

  http://murobbs.plaza.fi/1704036058-post3660.html

  Ja Ebolakani, olet ihan pihalla. Käy edes taloustieteen perusteet läpi ennen kuin tulet tänne jauhamaan paskaa.
   
 5. Damless

  Rekisteröitynyt:
  08.08.2008
  Viestejä:
  820
  Kyllä mulla on vaikea nähdä miten 500milj "köyhyyspaketti" yritysverotuksen puolella elvyttäisi realitalous eikä siitä syystä vaikuttaa kurssilaskuunkaan.
   
 6. ebolakani

  Rekisteröitynyt:
  07.04.2008
  Viestejä:
  3
  Zimbabwea tässä onkin jo jonnin verran käsiteltykin. Mugabe, yhdessä keskuspankin puheenjohtajan kanssa, kämmäsivät täydellisesti. Saksan Weimar:n tapaukseen liittyy myös muutama kämmi, sekä englannin tekemä taloudellinen hyökkäys (väärensivät rahaa ja dumppasivat sen kiertoon).
  Suosittelen etsimään lukemaan wörgl:n testistä (1, 2, 3, 4). Tulleepi vähän perspektiiviä :D
  Olet 100% oikeassa. Tällä hetkellä raha ei ole rahaa, ellei sitä ole lainattu (korolla tietenkin) tai jos sillä ei voi maksaa veroja.
  Tämä on se tilanne missä me elämme nyt. Mikäli yksilöllä ei ole kykyä ajatella "laatikon" ulkopuolelta, ei hänellä ole myöskään mahdollisuutta ymmärtää mitä kani on yrittänyt selittää. :D
  Se mitä Kani on tässä yrittänyt tuutata jotain tällaista (lyhyesti ja ytimekkäästi).
  Nykytilanne:
  - Pankit hallitsevat kierrossa olevaa rahamäärää ja näin ollen koko taloutta.
  - Hallitus ja eduskunta (koko byrokraattinen koneisto) ovat täysin polvillaan pankkien edessä (kaksi syytä: "vallan" keskittäminen ja raha, jota pankit hallitsevat).
  - Edellisestä johtuen valtiovaltaa(mme) käytetään toteuttamaan monopolikapitalistisia lakeja.
  Kanin visio:
  - Pankit eivät voi täydellisesti hallita kierrossa olevaa rahamäärää, koska valtiomme tulostaa (myös) rahaa ihan itse. Tämä raha kulutetaan kiertoon ostamalla kansalaisilta sellaisia palveluita joita yhteisön (eli valtion) halutaan tuottavan (terveydenhuolto, koulut, ruoka, sähkö ja niin edelleen).
  - "Valta" hajautetaan Suoralla Demokratialla.
  Älä sinä inflaatiosta huoli. Se on vain mörkö, joka on taltutettavissa äärimmäisen yksinkertaisilla tempuilla. Äläkä huoli julkisen sektorin paisumisesta. Suorassa demokratiassa sen (julkisen sektorin) rajat tulevat vastaan todella nopeasti (mitkä ne nyt sitten ovatkaan?).
  Rahan "arvo" oli se sitten kultaa, prikkoja, tupakkaa tai paperia perustuu kahdelle periaatteelle: Monopolille (kuka sitä tuottaa) ja/tai niukkuudelle.
  Kuitenkin loppujen lopuksi. Raha on vain vaihdonväline. Näin olen periaatteessa mikä vain voi ja onkin rahaa. Ja näin ollen vaihdonväline on täysin sovittavissa oleva asia! Ihan niin kuin oravanahkat, markat tai eurot.
  Tällä hetkellä rahaamme hallitaan täysin keskusjohtoisesti. Tämä on selvää. Ja jos emme pikaisesti saa uutta velattoman rahan lähdettä (muu kuin vienti), niin me olemme kertakaikkiaan lirissä. Kaikki raha joka meillä on palautuu takaisin sinne mistä se alunperin tulikin: pankkiin.
  "korkealaatuista valuuttaa rahana"... HAHHHAHHAHAA.
  MUHAHHAAA!
  LOL
  ROFLMAO!
  aaahahhahaa.. köh. köh..
  Anteeksi.
  Muuten olen 100% samaa mieltä. Siksipä "valta" täytyy hajauttaa. Muuta vaihtoehtoa ei ole.
  Nykyinen järjestelmämme on viemässä meitä kohti neofeodalismia.
   
 7. ebolakani

  Rekisteröitynyt:
  07.04.2008
  Viestejä:
  3
  Minulla on jo uskonto. En tarvitse toista.
  Taloustiede on uskonto. Ihan tosi!
  :D

  Ainiin.
  mitä tähän tulee http://murobbs.plaza.fi/1704036058-post3660.html
  Nuo saamiset ovat joillekkin myönnettyjä lainoja. Esimerkiksi Islannille on lainattu parisataa miljonaa. Parikymmentä miljaria on lainattu yrityksille ja niin edelleen.
  Kohta ne kaikki kirjataan tappioiksi. Miksi?
  Nyt kun valtio "imee" verottamalla rahaa pois kierrosta (maksaakseen valtionvelkaa), se samalla aiheuttaa sen etteivät yritykset voi maksaa velkaansa.
  Äärettömän yksinkertaista.
   
 8. valvoline

  Rekisteröitynyt:
  03.04.2003
  Viestejä:
  1 515
  Perusteluina ebola lainaa itseään, eikä edelleenkään kumoa yhtäkään vastaväitettä. Kenellähän tämä asia menee faktoista uskonnon puolelle..
   
 9. Damless

  Rekisteröitynyt:
  08.08.2008
  Viestejä:
  820
  Parikymmentä miljardia... tarkoitatko että eläkerahat on sotkettu kirjanpidossa?
   
  Viimeksi muokattu: 25.02.2010
 10. FLZ

  Rekisteröitynyt:
  21.05.2009
  Viestejä:
  197
  Tartun vain pariin kaikkein pöhköimpään kohtaan tekstissäsi:

  Mitä tarkoitat pankeilla tässä tapauksessa, keskuspankkeja, investointipankkeja+tms vai Suomussalmen Osuuspankkia+vast.? Ei tosin paljon väliä, millään näistä ei (nykytilanteen valossa) näytä olevan hirveän suurta kontrollia kierrossa olevaan rahamäärään saati koko talouteen. Paikallispankit sentään näyttävät pystyvän kontrolloimaan omia varojaan ja vastuitaan, suuremmat liikepankit käyvät omistajiensa taskuilla aina syklin pohjalla (miksi helvetissä puhutaan annista, kyseessähän on todellisuudessa negatiivinen osinko).

  Ennemminkin raha hallitsee pankkeja?

  Miten tähän väittämään suhteutuvat esim viime vuosien julkisen sektorin raju pöhöttyminen, kohoava kokonaisveroaste jne? Kirsikkana kakussa vielä laki ps-tileistä, jota koko finanssiala yhdessä rintamassa vastusti :)

  Kun 100% bruttokansantuotteesta tulee julkiselta sektorilta?

  Kun julkinen sektori syrjäyttää yksityisen sektorin, eikö olisi aihetta puhua neo-kommunismista?
   
 11. Og--

  Rekisteröitynyt:
  13.01.2004
  Viestejä:
  9
  Ebolakani on siis sitä mieltä, että talous toimii parhaiten, jos sillä on mahdollisimman matalalaatuinen valuutta käytössään? Sellainen valuutta, jonka määrä kasvaa vuosittain useilla kymmenillä prosenteilla? Odotan mielenkiinnolla, millä laeilla ebola estää hintojen, palkkojen ja ulkomaankaupan nousun vastaamaan kasvavaa rahatarjontaa.

  Talous ei toimi jos sillä ei ole käytössään realistista kuvaa tuotteiden tuotantokustannuksista ja kysynnästä. Neuvostoliitossa koitettiin tulla toimeen ilman rahaa, ja ulkomaankauppa hoidettiin vaihtokauppana(tämäkin taisi kuulua teidän teeseihin). Kun rahaton talous romahti muutamassa viikossa, joutui NL arpomaan tuotteilleen kuvitteelliset hinnat kopioimalla naapurimaiden hinnat omille tuotteilleen. Tämä ei kuitenkaan vastannut kyseisen maan talouden tilaa, ja seurauksena oli puutetta, jonoja ja resurssien tuhoamista. Ihmiset itse määrittelivät hinnat mustassa pörssissä, mikä heikesi tietenkin valtion uskottavuutta ja mustanpörssin kauppa julistettiin valtiopetolliseksi toiminnkasi. Tämä vaati tietenkin laajan urkkijaverkoston ylläpitämään tarpeeksi suurta kiinnijäämisen riskiä.

  Suoran demokratian ratakaisu olisi kai määritellä päivittäiset hinnat kansanäänestyksellä.

  Tämä ei toimi. Tuotteen tuotantokustannukset tietää parhaiten tuotteen tuottaja. Tuotteen ostoarvon tietää parhaiten se henkilö, joka tuotteen ostaa.
   
 12. henpecked

  Rekisteröitynyt:
  10.02.2007
  Viestejä:
  21
 13. ebolakani

  Rekisteröitynyt:
  07.04.2008
  Viestejä:
  3
  Kaikki pankit ovat kartellissa keskenään. Ihan jokaikinen. Syynä on vakavaraisuusvaatimus, joka on kaikilla pankeilla sama. Tämä on se "sääntö" joka hallitsee/hillitsee lainattavan rahan määrää (et ikinä arvaa mikä instanssi hallitsee vakavaraisuusvaatimusta?).
  Yli 90% kaikesta kierrossa olevasta rahasta on velkaa. Eli Jonkun ottamaa lainaa.
  Korkojen nosto aiheuttaa kierrossa olevan rahamäärän supistumisen nopeutumisen. Lainahanojen tiukentaminen tai jopa kiinni laittaminen aiheuttaa hirvittävän ongelman velkapyramidiponzille eli taloudelle.
  Taloutemme perustuu jatkuvalle ja yhä kasvavalle velkaantumiselle, mikäli se ei jatku (tai vähintäänkin kasva) koko homma kuivuu kokoon.
  Ääretön lama :D

  Julkisen sektorin pöhöttymiseen on vain yksi syy: toista tuhatta lakia ja muutama tuhat direktiiviä joista kukaan ei ota enään selvää. Tämä aiheuttaa tietenkin verojen kasvua, uusia veroja ja.. noh arvaat loput.

  Oi! Neofeodalisimia ei pidä ikinä, koskaan, sekoittaa julkiseen sektoriin. Koska neofeodalismissa sellaista ei ole :D
   
 14. ebolakani

  Rekisteröitynyt:
  07.04.2008
  Viestejä:
  3
  Mietitäänpäs hetkinen...
  Tässä kuussa valtio tulostaa palkkoina miljardi euroa tai markkaa tai slojenejä (tarkoittaa noin 13000 julkisen sektorin työpaikkaa). Samaan aikaan valtiolla on 22 prosentin ALV-vero paikallaan. Eli jokaisesta vaihdosta mikä tehdään "ryöstetään" 22 prosenttia.
  Kuukaudessa tällaisella saadaan ehkä kerättyä 200-400 miljoonaa.
  Seuraavassa kuussa valtio tulostaa vain puuttuvan osan 800 tai 600 miljoonaa. Ja näin jatketaan.
  Mitä enemmän raha kiertää eli mitä enemmän vaihtoja tehdään, sitä vähemmän uutta rahaa tarvitsee tulostaa. Tämä tarkoittaa sitä, että jossain vaiheessa uuden rahan tulostus tarve on todella vähäistä ja riippuvaista esimerkiksi pankkitalletuksista, sukanvarsista, hukkaan menneistä ja/tai tuhoutuneista seteleistä (biteistä?) jne.
  Mikäli kierrossa on "liian paljon" rahaa, nostetaan veroa ja odotetaan.
  Mutta tässäpäs hevletin hyvä kysymys: kuka ja/tai mikä määrittelee, että rahaa on kierrossa liian paljon?
  Miksi neuvostoliitossa yritettiin tulla toimeen ilman rahaa? Siksi koska äärettömän pieni porukka itsekeskeisiä ihmispoloja tiesivät sen minkä euvostoliitonkin harhaanjohtajat tietävät: Raha on absoluuttista tyhjästä luotua valtaa, jos-ja-kun siitä niukkaa (scarcity)!
  Itse asiassa kyllä. Mikäli joku palvelu on sellainen, että se halutaan halvemmaksi tai jopa ilmaiseksi niin ei muuta kuin kansanäänestys pystyyn! Miten joku asia voidaan saada ilmaiseksi? Se "juju" on tämän sisällä: Valtio tulostaa omaa rahaa, jonka se kuluttaa kiertoon ostamalla kansalaisilta niitä palveluita joita he (kansalaiset) haluavat yhteisön (valtion) tuottavan.

  Enään oikeastaan herää kysymys, että mitähän oikeastaan tapahtuisi jos-ja-kun meillä olisi oikea kansanvalta :)
   
 15. _o/ ALTTERI \o_

  Rekisteröitynyt:
  07.01.2004
  Viestejä:
  2 881
  Koron nousu vaikuttaa kulutukseen, lisää luottotappioita, vähemmän veroja valtiolle ja valtion korkokulutkin nousee :smoke: mut ei hätää, otetaan pikavippiä lisää ja maksetaan velalla korkoja :D
   
 16. valvoline

  Rekisteröitynyt:
  03.04.2003
  Viestejä:
  1 515
  Perustelu? Miten se näkyy? Lähde? Muuten sanon että puhut paskaa.
  Jälleen paskaa, Basel 2 on olemassa, mutta ei vaikuta kaikkiin pankkeihin. Tässä jo kysyttiin että mihin viittaat pankeilla? Pikavippifirma, talletuspankki, investointipankki, keskuspankki, valtioiden/kuntien rahalaitokset.. ym? Kaikilla ei kuitenkaan ole sama vakavaraisuusvaatimus.. Jopa Basel 2 mahdollistaa pari erilaista vaatimusta (Huomaisit tämänkin jos tietäisit asiasta jotain).

  Ebolalta tulee taas sellaista ripulitotuutta että ei mitään rajaa.
   
 17. J1mmy

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2001
  Viestejä:
  268
  ebolakanin kanssa ei kannata väitellä, se ei tiedä mitään taloudesta eikä usko mitään, eikä päähän jää mitään vaikka kuinka selittäisi. evolakani on samanlainen huuhaa-uskovainen kuin henkilöt jotka uskovat ufoihin ja astronomiaan, paitsi että tälläkertaa uskon ytimenä on tähtien sijasta rahan saatanallinen olemus.
   
 18. valvoline

  Rekisteröitynyt:
  03.04.2003
  Viestejä:
  1 515
  Jep, mikäli kaverin jutut ei kohta ala olemaan muuta kuin trollailua niin pitänee pyytää moderaattoreita moderoimaan tätäkin ketjua.
   
 19. jorgelius

  Rekisteröitynyt:
  11.12.2003
  Viestejä:
  741
  “If you tell a lie big enough and keep repeating it, people will eventually come to believe it.
  Joseph Goebbels

  tämä ihan sulle....
   
 20. ebolakani

  Rekisteröitynyt:
  07.04.2008
  Viestejä:
  3
  Jos on olemassa instanssi, joka määräyksillään hallitsee toisien instanssien ydinliiketoimintaa, niin kyllähän se on kartelli.
  Mutta onko se huono kartelli? Ei ainakaan pankkien mielestä :D

  No joo.
  Kani on tässä asiassa hieman "yksisilmäinen".
  Pankki ku pankki :D
  Tämän verran voisi rajata näin:
  - Se on yksityinen osakeyhtiö.
  - Sillä on pankkistatus (laki)
  - Se saa suurimman osan voitoistansa koroista, jotka maksetaan omasta tai toisen lainaamasta rahasta.
  - Rahamäärää, jota se voi lainata, hallitaan vakavaraisuusvaatimusta nostamalla tai laskemalla.
   
 21. Lasse_Luonnollinen

  Rekisteröitynyt:
  08.01.2010
  Viestejä:
  23
  Aihe oli kai "taittuiko kurssilasku". Taittui joksikin aikaa.
   
 22. valvoline

  Rekisteröitynyt:
  03.04.2003
  Viestejä:
  1 515
  Väärin, tuo ei ole kartellin määritelmä. Katso sanakirjasta.
  Väärin. Pankkeja on muinakin yritysmuotoina. Aiemmin sanoit että "Pankit hallitsevat kierrossa olevaa rahamäärää ja näin ollen koko taloutta." Mutta nyt rajaatkin valtioiden rahalaitokset ulos tästä määritelmästä, kyllä Suomen pankilla on isompi valta rahamäärään kuin Uukuniemen osuuspankilla.
  No tälläkin tavalla rajaat melkoisen määrän pankeista määritelmäsi ulkopuolelle.
  Taas kuvittelet että kaikki pankit lainaisi rahaa aina tappiin asti, mikä ei edelleenkään pidä paikkaansa. Monilla suurillakin pankeilla vakaraisuus on jopa 12-15%. Vakavaraisuusvaatimuksen muuttamisen ensisijainen tavoite esim eu-alueella ei ole rahamäärän rajoittaminen, mietipäs hetken mihin muuhun se saattaisi vaikuttaa.. Sitäpaitsi viimeaikoina Eu-alueella vakaraisuusvaatimus on vain laskenut.

  Yritit kai sanoa että Kani ei näistä asioista ymmärrä yhtään mitään?
   
 23. SheikYerbouti

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2003
  Viestejä:
  4 629
  Siinä meni samantien aikamoinen kasa paikallisosuuspankkeja ikkunasta.
   
 24. jjx

  Rekisteröitynyt:
  23.12.2001
  Viestejä:
  14 148
  Ehkäpä ebola onkin kynäniskan trolli, jonka on tarkoitus provosoida sinut ja muut jakamaan todellista tietoa :eek:
   
 25. Mama70

  Rekisteröitynyt:
  26.08.2007
  Viestejä:
  7 518
Viestiketjun status:
Viestiketju on suljettu.

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti