Tämä hattu painoi uutena 42kg

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Zini, 31.03.2012.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Hemuli__

  Rekisteröitynyt:
  09.11.2001
  Viestejä:
  531
  Eiköhän ne metsätyypit ole tuolla syrjäpaikassa asunut aina.

  Meinaan jos vihreät keräisi kolehdin juuri tuollaisia erikoisia metsätyyppejä varten että voisivat ostaa niillä rahoilla kämpän hieman lähempänä asutusaluetta ettei olisi liian lähellä susia.
   
 2. WinterIsComing

  Rekisteröitynyt:
  15.03.2010
  Viestejä:
  947
  Keskivertometsästäjä tuskin elinaikanaan sutta näkee.
  Silloin kun näkee on se yksilö jo liian peloton eikä enää pelkää ihmisen hajua.
   
 3. WinterIsComing

  Rekisteröitynyt:
  15.03.2010
  Viestejä:
  947
  Kerrotko vielä millä tavalla sudet saataisiin hävitettyä kokonaan suomesta kun itärajan puolelta tuleee nykyisinkin täydennystä koko ajan?
  Sudet eivät tunnetusti ole valtakunnan rajoja noudattaneet eivät passeja ja viisumeja rajavartioille esittäneet.
   
 4. Nemostelija

  Rekisteröitynyt:
  16.05.2008
  Viestejä:
  1 773
  Eiiii, ehei. Homma menee niin, että kun kaupunkilaista ärsyttää tai pelottaa kaupungin asiat, cityhippihomojen käsketään muuttaa muualle. Kun maalaista ärsyttää tai pelottaa maaseudun asiat, ruvetaan laittamaan elukoita kylmäksi, mäkeä matalaksi ja kaikkia vastaan väittäjiä levyksi. In Finland we have this thing called...


  Jos hesarin juttuhistoriaa katsoo, niin sieltä löytyy mm. lappilaisten nuorten tarina jossa mielipiteet olivat kuin suoraan muron kehä3-vihaajilta. Sitä vaan ei kukaan muista, koska niinhän asiat ovat ja se on totuus. Nyt kyllä nousee helvetinmoinen häly siitä, miten Helsingin Sanomat uskaltaa kirjoittaa muustakin kuin raitiovaunuista.

  P. S Eräs p-karjalalainen ampui koiran sutena, saako sen isäntä käydä Sakon kanssa kylässä oman kodin puolustamisen ja vaimon silmien nimissä, vai päteekö tämä asenne vain eläimiin jotka eivät ammu takaisin?
   
 5. Rikama

  Rekisteröitynyt:
  08.06.2009
  Viestejä:
  2 022
  Meinaatko että jos jossain asutuksen lähellä nähdään susi, poliisi käy ampumassa sen, vai joku yksityishenkilö? Joillakin alueilla tulee susille todella herkästi kuulaa kalloon, kuin myös karhuille.

  Asun itsekin korvessa, ja 100m säteellä on nähty ilves, kettu, karhu ja susi. Näistä nyt kettu ei mikään peto ole mutta tuntuu että nekin pääsevät usein hengestään..

  Muttajoo, ei ainakaan normaalia ole se että paukutellaan lähistöltä sudet ilman lupia
   
 6. Rikama

  Rekisteröitynyt:
  08.06.2009
  Viestejä:
  2 022
  Keskivertometsästäjelle ei ole ihme eikä mikään nähdä sutta. Ainakin pitkillä passikeikoilla voi olla hyvinkin mahdollinen tapahtuma, jos liikkuu alueilla joilla susia löytyy.
   
 7. 1001001

  Rekisteröitynyt:
  24.11.2010
  Viestejä:
  1 118
  Joo kyllä niitä näkee jos osaa oikeilla alueilla liikkua. Olen ollut mukana ajoreissulla, jonne tuttava vei "katsomaan susia". Lupasi ja lupaus piti. Kyllä metsämiehet tietää susien alueet ja liikkeet, ei täällä montaa metsänkolkkaa ole, jota ei joku metsämies seuraisi.
   
 8. Pulpa Imago

  Rekisteröitynyt:
  06.06.2006
  Viestejä:
  2 563
  Kerron heti sen perään, kun luet viestin, johon vastasin. Jos kuvitellaan tilanne, jolloin susia ei enää ole, niin silloin laji on hävinnyt. Jos niitä tulee rajan yli, niin tilanne ei enää ole sama kuin Oestrus Tauruksen kysymyksessä.
   
 9. DarkestShadow

  Rekisteröitynyt:
  22.04.2009
  Viestejä:
  1 720
  Asia mies :smoke:
   
 10. frokki

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2005
  Viestejä:
  416
  -
   
  Viimeksi muokattu: 20.02.2017
 11. ole_tarkka_ota_pirkka

  Rekisteröitynyt:
  29.03.2012
  Viestejä:
  1
  Minusta siinä, että ihmiset ampuvat susia _metsässä_ ei ole mitään valittamista. Jos siellä metsässä on petoja(ihmisiä) jotka ovat susia ylempänä ravintoketjussa, niin silloin susi ottaa tietoisen riskin mennessään toisten reviirille. Turha siitä on itkeä.
   
 12. Hunajamuro85

  Rekisteröitynyt:
  25.08.2010
  Viestejä:
  887
  Reviiri pitää sitten olla merkitty virtsamerkein.
   
 13. -ATE-

  Rekisteröitynyt:
  10.03.2003
  Viestejä:
  6 922
  Onko sitten antaa jotain vaihtoehtoa sille hirvikantojen kontrolloinnille, kuin metsästys?
   
 14. jaywalker71

  Rekisteröitynyt:
  11.11.2005
  Viestejä:
  697
  Metsästys on kuten lähes kaikki muutkin harrastukset harrastus johon pääsee mukaan suht halvalla ja saa uppoamaan loputtomasti rahaa jos niin haluaa. Kuten muukin erätouhuilu. Saahan pelkästä patikoinnistakin kalliin harrastuksen jos niin haluaa.
   
 15. madmind

  Rekisteröitynyt:
  25.10.2006
  Viestejä:
  26
  Olen samaa mieltä siitä, että susikantaa kontrolloitaessa pitäisi pyrkiä kohdistamaan kaadot niihin laumoihin, jotka ovat käytöksellään osoittaneet tottumista ihmisiin ja ihmisasutukseen. Susia voidaan ihan hyvin metsästää samalla tavalla kuin muitakin petoeläimiä - luvalla ja hallitusti; ei täällä kukaan ole ajamassa susien metsästyksen totaalikieltoa.
   
 16. madmind

  Rekisteröitynyt:
  25.10.2006
  Viestejä:
  26
  Yksi kerta saattaa olla sattumaa, joka ei toistu (ja lukeutuu ihmisen osalta siihen syrjässä asumiseen liittyvien riskien hyväksymiseen); toistuvat visiitit ovat toki eri asia.

  Metsästäjien on siis turha yrittää perustella susien hävityshimoa ainakaan sillä, että koira saattaa vammautua tai kuolla susien kynsissä metsästyksen aikana, kun kyseessä kerran on ihan tiedostaen ja vapaaehtoisesti otettava riski.
   
 17. -ATE-

  Rekisteröitynyt:
  10.03.2003
  Viestejä:
  6 922
  Pyöräilijöiden on siis aivan turha perustella pyöräilykypärän käyttöä ainakaan sillä, että päähän saattaa sattua tai tulla pysyvä vamma pyöräilyn aikana, kun kyseessä on ihan tiedostaen ja vapaaehtoisesti otettava riski.
   
 18. Don Kerosene

  Rekisteröitynyt:
  08.11.1999
  Viestejä:
  1 453
  Jos niitä susia on täällä 140, niin niillä ei ole enää minkäänlaista merkitystä ekosysteemille. Kerätään loput tarhaan jälkipolville katseltavaksi ja se siitä. Jos on joskus asunut alueella missä susia voi tulla pihaan, niin tuskin noita puolustelee.
   
 19. Allah

  Rekisteröitynyt:
  13.07.2002
  Viestejä:
  352
  Puhuin kyllä nimenomaan noista perämetsien keskikaljajormista, en kaikista metsästäjistä. Minulla ei ole mitään hyvin järjestettyä ja selvin päin suoritettavaa metsästämistä vastaan. Enkä ole vihervasemmistolainen, vaan kokoomuslainen. Älä yritä löytää yleistävää loukkausta sellaisesta tekstistä, jossa sellaista ei ole esitetty.
   
 20. Samaani-man

  Rekisteröitynyt:
  27.03.2010
  Viestejä:
  805
  No kyllä ne suden metsästämät saaliseläimet ovat usein tietyn populaation heikoimpia yksilöitä ja näin sudet tarjoavat muille populaation yksilöille paremmat elinmahdollisuudet. Eikä sitä lajin merkitystä tietylle ekosysteemille yksilömäärällä mitata. Esimerkiksi oli haapoja koko Suomessa sitten 100 tai 100 000, niin ihan yhtä merkittävä avainlaji se on suomalaiselle metsäekosysteemille, piste.

  Onko Suomen susimäärä oikeasti noin hälyyttävän pieni? Onko kenelläkään tietoa, että miten laajasti muissa maissa on susia jo tarhattu? Nimittäin vaikka susia aletaan tarhaamaan Suomessa, niin ei se välttämättä takaa lajin säilymistä. Noin pienessä yksilömäärässä alkaa tulemaan se ongelma, että sisäsiittoisuus kasvaa ja susien voi olla vaikeaa löytää lisääntymiskumppania. Toiseksi tarhauksessa joudutaan käymään vaihtokauppaa muiden tarhojen kanssa, mikä tuskin ihan halpaa hommaakaan on, jos halutaan risteyttää mahdollisimman kaukaista sukua olevat yksilöt keskenään. Ja kun tässä yhteiskunnassa kun näyttää tuo raha ratkaisevan kaiken.

  Joo, itsellä ei ole kokemuksia näiden susien aiheuttamista haitoista, mutta eiköhän niillä susilla ole samanlainen oikeus elää kuin meilläkin. Ongelma vain on se, että joillakin on se tosi asia hakusessa, että eläimet eivät elä irti luonnosta. Ei voida siis pienentää susien määrää vaikka 50 yksilöön ja todeta, että nyt on hyvä, kun susia on vielä jäljellä ja niitä on niin vähän, että ne eivät enää tule ihmisten ilmoille. Kun mikään laji ei tule selviämään, jos sen kantaa supistetaan liian pieneksi.
   
 21. Nemostelija

  Rekisteröitynyt:
  16.05.2008
  Viestejä:
  1 773
  Jos kysytään niiltä jotka haluavat susia ampua, kyseessä on vain cityvihreiden hippien suuri huijaus ja oikeasti susia kävelee joka nurkalla vastaan. Luontoporukat taas laskee kannan pienemmäksi, ja väittävät metsästäjien liioittelevan laskentaa.

  Tämäkin väittely kantojen suuruudesta on aivan totaalisen naurettavaa me vs. te -paskaa. On se kumma kun aikuiset ihmiset eivät saa laskettua 1+1 niin, että molemmat tahot saavat tulokseksi 2.
   
 22. WinterIsComing

  Rekisteröitynyt:
  15.03.2010
  Viestejä:
  947
  En tiedä saitko bannit tästä kommentista. Toivottavasti et sillä logiikka on ihan sama kuin aiemmassa kirjoituksessa jossa todettiin olevan oma vika jos päästää koiran metsään jossa on susia.

  Odotellaan saanko sitten minäkin bannit jolloin on osoitettu että joku muron mode on kyllä todellisuudentajunsa kadottanut cityvihreä.

  Se että susi poistetaan tavattaessa ei ole sama asia kuin että niitä varta vasten lähdettäisiin metsästämään. Toki lähdetäänkin mutta silloin viranomaiset yleensä pyytävät apua. Tosin siinäkin ollaan tehty periaatepäätös että ei ole tarvis jos ei huvita. Tämä siksi että viranomaisten toiminta susien kohdalla ei ole yhtenevä susien kohdalla. Häirikkö karhut ja loukkaantuneet hirvet kyllä lähdetään aina hoitelemaan jos "käsky" käy.
   
 23. WinterIsComing

  Rekisteröitynyt:
  15.03.2010
  Viestejä:
  947
  Valitettavasti susien metsästysluvista päättävät tahot jotka eivät tunne paikallista tilannetta, ja tai joita painostetaan olemaan antamatta tarvittavia lupia. Juuri siksi tilanne on ajautunut tähän pisteeseen. Vähän sama juttu kuin aikoinaan koijärven kohdalla. Molemmissa on kyse kansalaistottelemattomuudesta jonka eräs puolue avoimesti hyväksyy.
   
 24. WinterIsComing

  Rekisteröitynyt:
  15.03.2010
  Viestejä:
  947
  Jos susi tulee liian lähelle ihmisasutusta se ei enää pelkää ihmisen hajua ja on aina riski. Siksi jokainen pihapiiriin eksynyt susi on syytä poistaa. Silloin kun sen ensimmäisen kerran pihapiirissä kohtaa on se todennäköisesti siellä ja lähiympäristössä jo useasti vieraillut.

  Eli autoilijan on turha itkeä hirvikolarin jälkeen hirviä olevan liikaa koska aina on olemassa riski ja ihan vapaaehtoisesti lähdetty liikkeelle. Tai tielläliikkuja kun jää rattijuopon alle. Vai olisiko niin että riski tietenkin yritetään saada niin pieneksi kuin mahdollista (hirvikannan koon minimointi varsinkin ruuhkasuomessa, rattijuoppouden kriminalisointi ja valvonta, häiriösusien (=jokainen susi joka ei pelkää ihmisen hajua) poistaminen...
   
 25. WinterIsComing

  Rekisteröitynyt:
  15.03.2010
  Viestejä:
  947
  Suomessa asuvan susikannan koolla ei ole oikeastaan mitään merkitystä koska itärajan yli tulee kokoajan uusia yksilöitä täyttämään tyhjiä aukkoja sitä mukaan kun "omat" yksilöt poistuvat.
  Siksi suden metsästys pitäisi suorittaa seuraavalla tavalla: jokaisesta tunnetusta laumasta metsästettäisiin 2 yksilöä (tai isoista laumoista 5%) vuosittain. Kaikki ihmisten pihapiiriin tulleet yksilöt saisi ampua.
  Tällä ei olisi mitään vaikutusta suomen susikannan kokoon pitemmällä tähtäimellä. Sen sijaan sillä olisi positiivisia vaikutuksia: sudet oppisivat pelkäämään ihmisen hajua ja siksi välttelemään ihmisiä. Tällöin itseasiassa paljon nykyistä suurempikin kanta voisi elää ilman ongelmia ihmisen läheisyydessä. Toinen positiivinen tekijä olisi kannan geeniperimän helpompi laajentuminen kun rajan takaa olisi helpompi tulla täyttämään syntyneitä aukkoja laumoissa.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti