Tällainen naudan lihapala löytyisi, kuinka marinoida ja säilöä ilman pakastinta?

Viestiketju alueella 'Ruoka ja juomat' , aloittaja n0mel, 08.04.2015.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. n0mel

  Rekisteröitynyt:
  14.07.2008
  Viestejä:
  89
  Linkki: http://i.imgur.com/PU0dOAV.jpg

  Linkin kuvan naudan sisäfile löytyisi. Painoa 1,8 kg. Poikkeuksellisen halvalla lähti, mutta reilusti lihaa yhdelle hengelle. Minulla kun ei ole pakastinta käytössä, haluaisin marinoida/säilöä lihan avattuani pakkauksen niin, että se säilyisi jääkaapissa mahdollisimman pitkään.

  Työkaveri ehdotti, että leikkaan reilun paksuisia viipaleita ja teen öljystä marinadin jossa runsaasti valkosipulia, pippuria, rosmariinia ja timjamia. Kuulemma jos liha pysyisi öljyn peitossa/ilmalta suojattuna, se säilyisi pitkäänkin jääkaapissa. Voisin sitten siitä paistaa pannulla palasia tarpeen mukaan.

  Toivoisin vinkkejä Muron spesialisteilta ennen kuin avaan paketin. Mikäköhän olisi paras/maukkain vaihtoehto tällaisessa skenariossa? Marinadeille toki löytyy verkosta reseptejä liikaakin, mutta entäs se säilyvyys marinadissa? Pitääkö olla ilmalta suojattuna, esim. mitä jos säilön pakastepussissa lihapaloja marinadiin peitettynä?
   
  Viimeksi muokattu: 08.04.2015
 2. frissy

  Rekisteröitynyt:
  28.10.2000
  Viestejä:
  6 033
  Beef jerkyä!
   
 3. n0mel

  Rekisteröitynyt:
  14.07.2008
  Viestejä:
  89
  Ihan kiva idea :) Mutta tarkoitus olisi kyllä saada ihan lisukkeiden kanssa ateriaan tästä lihaa. Beef jerky tosin olisi vastaus säilytysongelmaani :P
   
 4. Sompi

  Rekisteröitynyt:
  27.07.2011
  Viestejä:
  308
  Joko kuivaat sen jerkyksi tai sitten autoklaavaat painekattilassa. Pari tuntia 1,8 barissa lasipurkin sisällä tappaa lihasta kaikki bakteerit, jonka jälkeen se säilyy käytännössä ikuisesti purkin avaamiseen asti.
   
 5. Jesmo1

  Rekisteröitynyt:
  30.08.2007
  Viestejä:
  3 625
  Eihän tuota mitään järkeä ole säilöä mitenkään, tuollaisen palan syö muutamassa päivässä. Säilyy avattunakin aivan riittävän pitkään kunhan laitat jääkaapin kylmimpään kohtaan, 1-3c niin hyvä.
   
 6. juhat1000

  Rekisteröitynyt:
  16.08.2014
  Viestejä:
  1 694
  Samaa mieltä kuin Jesmo. Vajaa kaksi kiloa vaan, kyllä se muutamassa päivässä menee.
   
 7. djankka

  Rekisteröitynyt:
  06.09.2001
  Viestejä:
  717
  Naudan sisäfilettä ei kannata pilata marinoimalla sitä. Putsaa ensin kalvot pois fileestä. Kokonaisen sisäfileen putsaaminen on ensikertalaiselle ehkä hieman hankala tehtävä, mutta nyrkkisääntönä sen verran, että kun leikkaat filettä käyttöön, niin aloita sieltä ohkasemmasta päästä ja pidä pala säilytyksessä niin isona kuin mahdollista, jotta bakteeripintaa on mahdollisimman vähän. Tyypillisesti säilyy noin 3 päivää siitä, kun vakuumipussi on rikottu. Jos haluat pidentää säilytystä, niin jaa file 3 osaan ja tee yhdestä osasta "riimihärkää", yhdestä osasta pihvejä ja lopuista vaikka jotain helvatan hyvää kiinalaista, missä naudanlihasuikaleita tarvitaan. Useat (paremman luokan) kiinalaiset ravintolat käyttää naudan ulkofilettä/sisäpaistia niihin nautasapuskoihin, joita ei lounaslistalta löydy, lähinnä sen takia, että sitä ei tarvitse kypsentää puolta päivää, jotta siitä saa mureaa.

  Tai vaihtoehtoisesti pyydät muutaman kaverin kylään ja väsäät niille kunnon pihvit ja vaikka valkosipuliperunoita.

  Riimihärän ohje
  http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/60818/Riimihärkä/

  Härkää kiinalaisittain
  http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/44236/Kiinalainen grillihärkä/
   
 8. Orkesteri

  Rekisteröitynyt:
  18.01.2011
  Viestejä:
  488
  Antaisin suosiolla kaverin pakastimeen säilytettäväksi. Kannattaa valita luotettavin kaveri, mieluiten kasvissyöjä.
   
 9. valurauta

  Rekisteröitynyt:
  23.01.2010
  Viestejä:
  2 476
  Makuja on monia, mutta 3x300g sisäfilepihvit ilman kummempia marinointeja ja lopusta joku oman maun mukainen lihapata. Lihapadan voi kokata muutama päivä paketin avaamisen jälkeen, ja se säilyy jääkaapissa n. viikon.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti