Tabascolle korvaaja?

Viestiketju alueella 'Ruoka ja juomat' , aloittaja Jaake, 23.05.2006.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
  1. Chaos__AD

    Rekisteröitynyt:
    11.11.2004
    Viestejä:
    3 507
    Jaa-a, paha sanoa.
    Tuo on kuitenkin niin tulista, että siinä ei oikein "maistu" muu kuin tuo chili.
    Voisin kuvitella vastaavanmakuiseksi chilin ja pirtun sekoitusta.

    No pippurisumutteena ainakin toimisi =)
    [signature]""Mielipide on kuin pyllynreikä, jokaisella on yksi ja ne kaikki haisee""
    -EX hannes86-[/signature]
     
  2. JaTaMa

    Rekisteröitynyt:
    05.06.2001
    Viestejä:
    2 401
    Itse olen tykästynyt (ainakin) paikallisesta S-Marketista löytyvään

    [​IMG]
    Thai Kitchenin Hot Chili Sauceen.

    Testailin kymmenkunta eri soosia paikallisista liikkeistä, kun perus Tabascon etikan maku alkoi tympimään. Tämä on enemmän "soosimaista", kuin Tabasco ja ehkä aavistuksen tulisempaa. Hiukan vaikea verrata, kun maku on aivan erilainen. Suosittelen testaamaan.

    Edit: tätä löytyy sitten Sweet chili saucenakin, että tarkkana kun ostaa :)
     
  3. MUROPAKETIN HINTAVERTAILU

    Päivän tarjoukset
    Yhteistyössä
  4. Rapakala

    Rekisteröitynyt:
    02.12.2002
    Viestejä:
    11
    miten nuo säilyy jos pullo avattu?
    hyllyssä on amazonin habaneroja liemessä purkki sekä nuita pikkupulloja 4 eri lajia, http://www.viherpeukku.com/mausteet_cat_140_14001.html
    tabascoa ollut vuosia hyllyssä ja ainakin se ei maun mukaan mennyt mikskään.
     
  5. Alex_F

    Rekisteröitynyt:
    25.10.2000
    Viestejä:
    1 904
    Yleensä näyttäs säilyvän avaamattomina vuosia ja avattuna - oikein säilytettynä joitain kuukausia. Se etikka on aika potkiva säilytysaine.

    Nyt tuli postista Pepper-kingin jauheet ja pari kastiketta + rocis 10+ karkit.
    Karkkia ei pystynyt imeen loppuun asti (sellanen kurkkupastillin kokonen) - henki meinas lähtee jo ekan kerran kun sylkee pukkas suuhun ja sen vahingos nielas :)

    Boh Jolokia (tmv..) tuli kans 30g tilattua. Ei tuolla mitään tee - sormenpäällinen tuota jauhetta ja ei maista pariin tuntiin oikeen mitään.

    Miedommat kastikkeet oli tosi nannaa - jälkiruokakastikkeet erityisesti. Sitten tuo 1milj scovilleen kastike käy varmaan ens kesän muurahaismyrkystä - ei sitä voinut syödä.

    Pitäydyn jatkossakin miedommissa (eli joissain tabasco - habanero välimaastossa tai sitten makeissa ja miedoissa chileissä) mausteissa jotta voi edes nauttia mausta.

    Amazonit on sopivan makusia ja tuo mainostettu Chipotle on erityisen herkkua mm. chipsien ja nachojen kanssa. Sitä ja creme fraichea - NAM!
    -sham-
    [signature]Registered BigSigu Remover 36-75511
    *** cre.ations , MakeZine , Dangerouslyfun, [url="http://www.instructables.com]Instructables[/url] ***[/signature]
     
  6. Alex_F

    Rekisteröitynyt:
    25.10.2000
    Viestejä:
    1 904
    Ei etikkaa kaakaoon!!!

    "Oikeaoppinen" Chili suklaa kaakao menee niin, että teet lemppari kaakaota (jos oot "guru", niin käytät oikeeta sulatettua suklaata, etkä jauheita) ja sekoitat siihen chilijauhetta.

    Sitten maun mukaan laitatko anchoa, jalapenoa, cayenneä (tätä käytetään eniten ravintoloissa) tai jotain red savinaa tai naga morichia. Ite laitan yleensä perus cayenneä, koska suklaa peittää aika hyvin chilin aromit.

    Nannaa on se, että laittaa suklaa, chili, appelsiini kastiketta jätskiin.

    [signature]Registered BigSigu Remover 36-75511
    *** cre.ations , MakeZine , Dangerouslyfun, [url="http://www.instructables.com]Instructables[/url] ***[/signature]
     
  7. Voffe

    Rekisteröitynyt:
    14.09.1999
    Viestejä:
    1 084
    Eikös noita ois tarkotus käyttää ruuanlaitossa eikä vetää paljaaltaan? Luulis että se sormenpäällinen jauhetta isommassa satsissa ruokaa ei aiheuta ihan samanlaista vaikutusta kuin pelkältään vedettäessä.
    [signature]Näin puhui Voffe[/signature]
     
  8. Jona

    Rekisteröitynyt:
    12.06.2000
    Viestejä:
    777
    Ha! Tuo on hyvää, ja todella riittoisaa. Taitaa olla jo vuoden ikäinen tuolla jääkaapissa tuo purkki, vieläkin on jäljellä :)

     
  9. Alex_F

    Rekisteröitynyt:
    25.10.2000
    Viestejä:
    1 904
    Niin-joo, vaan kaikkea pitää koittaa "raakana", että jotain vertailukohtaa saa.
    Jossain chili con carnessa tai keitossa vois toimiakkin pienenä määränä, mutta niin v*ttumaisen tulista oli että pitäydyn perinteisimmissä cayenne, chipotle, tabasco yms. jauheissa.

    Mulle ei tuon kyseisen lajikkeen aromikaan oikein osunut kohdilleen - enemmän tuntuu irti saavan makua ja "kärkeä" miedommista lajikkeista.

    Toki jos joku tietää hyvän annostelusuhteen tuolle, niin kiinnostusta kyllä riitää.


    [signature]Registered BigSigu Remover 36-75511
    *** cre.ations , MakeZine , Dangerouslyfun, [url="http://www.instructables.com]Instructables[/url] ***[/signature]
     
  10. Voffe

    Rekisteröitynyt:
    14.09.1999
    Viestejä:
    1 084
    Joo, mä en kyllä ite edes juuri käytä chiliä mausteena. Tai no, melkein joka ruokaan kyllä vähän jotain kaupan peruschilirouhetta lykkään, mutta noin muuten. Välillä toki tulee tehtyä jonkunlaista intialaissävytteistä safkaa, mutta sillon tulee käytettyä noita etnokaupoissa myytäviä currytahnoja, joista saa sitä tulisuuttakin sopivasti, mutta muita makuja huomattavasti enemmän.
    [signature]Näin puhui Voffe[/signature]
     
  11. dravokka

    Rekisteröitynyt:
    08.12.2002
    Viestejä:
    238
    Tabascoa kaakaoon, mitä vittua? :_D
    [signature]:-([/signature]
     
  12. Alex_F

    Rekisteröitynyt:
    25.10.2000
    Viestejä:
    1 904
    Nuo tahnat on mainioita. Monesti sidosaineena on jotain hyvinkin paljon maukkaampaa kuin tomaatti tai etikka.

    Jännä miten erilaiselta currytahnat (vihreä, punainen) maistuu vertattuna siihen mitä työpaikkaruokalassa puhutaan curryna tai curryjauheena.

    Muutenkin eri maustetahnat on aika pop etenkin jos paistaa jotain. Ei räisky niin pahasti.

    [signature]Registered BigSigu Remover 36-75511
    *** cre.ations , MakeZine , Dangerouslyfun, [url="http://www.instructables.com]Instructables[/url] ***[/signature]
     
  13. Somnia^

    Rekisteröitynyt:
    08.05.2007
    Viestejä:
    236
    Heh, tätäpäs tuli tänään iteki kokeiltua, muutama habanero siisteiks siivuiks, pari valkosipulia, ja oliiviöljypulloon. Nyt vesi kielellä odottelen että olis valmista..
     
  14. Mito1982

    Rekisteröitynyt:
    12.06.2003
    Viestejä:
    123
    Tein viikonloppuna habanerokastiketta Inferno:n sivuilta löytyvällä ohjeella: http://javu.kapsi.fi/inferno/viewtopic.php?t=3571&highlight=&sid=e783d48d92180c7c2d2fa74c367ef162

    On muuten hyvää soosia. Itse laitoin yhdeksän habaa tuon seitsemän sijaan, mutta lisäsin myös muutaman mango-siivun, jotka olivat sokeriliemessä.

    On erittäin hyvää soosia, tulisuudeltaan habanero tabascon vertaista, mutta maultaan paljon parempaa. Tuolla ohjeella tulee parisen litraa soosia ja tarvikkeisiin meni 9-10? rahaa. Tarvikkeista jäi yli myös seuraavaa kertaa varten ;).
     
  15. Moonshades

    Rekisteröitynyt:
    09.01.2001
    Viestejä:
    1 166
    Mitenkähän on säilymisen kanssa. Meinaan parissa viikossa yleensä (ainakin kaupasta ostetut) Habanerot on jo tuhdissa homeessa. Eikä tuo öljy kai mitenkään erityisesti estä pilaantumasta? Omakasvattamat nyt ovat niin tuoreita, että sen pariviikkoa kai säilyvätkin.
    [signature]Ugh.[/signature]
     
  16. puki

    Rekisteröitynyt:
    23.11.2006
    Viestejä:
    82
    Oma suosikkini on Prismasta löytyvä thai Aroi valkosipuli-chilikastike.Melko jytyä jos verrataan noihin makeisiin sweet-litkuihin ja olen itse maistellut tuota riisin ja kanafileiden kanssa, eikä ollenkaan hassumpaa.Ei ehkä todella vahvaa, mutta tuollakin jalapeno-mies saa ehkä hien hieman nousemaan.

    Edit:Tabascossa häiritsee etikka.Tosin sopii erittäin hyvin keittojen lisämausteeksi.
     
  17. Somnia^

    Rekisteröitynyt:
    08.05.2007
    Viestejä:
    236
    Kaipa ton öljyn pitäis estää hometta kasvamasta.. tai jotain. emmätiä, sen näkee sit :D
     
  18. mcduck

    Rekisteröitynyt:
    09.06.2004
    Viestejä:
    1 401
    Itse korvasin Tabascon Dave's Insanity Saucella.. On ainakin riittoisaa tavaraa, eikä maistu etikalta.

    Toisaalta hyllyssä on myös pullo Chipotle Tabascoa, mutta tuo on aika erilaista tavaraa, enemmän kastiketta kuin maustetta.

    Yleensä tulee kuitenkin käytettyä ihan vaan tuoreita chilejä, tai paremman puutteessa chipotlejauhetta.
    [signature]"Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety"[/signature]
     
  19. Somnia^

    Rekisteröitynyt:
    08.05.2007
    Viestejä:
    236
    Oi hitto, tein ton Mito1982 mainitseman linkin pohjalta, muokatun version tosta soosista, ja tää on niin hyvää ettei tosikaan.

    Freesataan:

    3rkl öljyä (itse käytin oliiviöljyä)
    2 omenaa
    1 iso sipuli
    3-5 isohkoa habaneroa pilkottuna pieneksi
    2-3 valkosipulin kynttä

    freesauksen jälkeen lisätään kattilaan:

    1dl omenaviinietikkaa
    2-3dl sekahedelmämehua
    1rkl paprikajauhetta
    2rkl perunajauhoa

    Keitetään ja sekoitellaan kunnes neste on melkein kokonaan haihtunut, sen jälkeen survotaan sauvasekoittimella ja annetaan hautua kannen alla hetken.
    Tässä just patongin välissä syön pelkkää tota, ja ai että on hyvää.
     
  20. dataneekeri

    Rekisteröitynyt:
    21.03.2007
    Viestejä:
    37
    Tulipa tehtyä uusi kokeilu noilla rocis nameilla. Kokeilkaapas tehdä chilisalmari noilla namusilla.
    Sekoitin vain yhden 9+ vahvuisen namin, pussin perinteisiä turkinpippureita ja noin puoli litraa vodkaa keskenään.

    Tuli niin hyvää että tehdään toistekkin. Jos herra Baldrick on kuulolla, hän voi vahvistaa että hyvää tuli.

    EDIT:meni nickit sekasi
     
  21. Jona

    Rekisteröitynyt:
    12.06.2000
    Viestejä:
    777
    Estää pilaantumasta, säilyy todella kauan. En edes tiedä kuinka kauan, aina on öljy loppunut ennen tuota pilaantumista. Kuukausista vähintään kuitenkin puhutaan.

    Tuossa pöydällä on joku pullo missä on öljyssä kaikenmaailman värikkäitä chilejä ja systeemejä, ainakaan kahdessa vuodessa ei ole minkäänlaista muutosta näkyvissä.

     
  22. Jona

    Rekisteröitynyt:
    12.06.2000
    Viestejä:
    777
    Käytä varoen sitten, tuosta tulee todella jyrkkää tavaraa. Ennen käyttöä kannattaa maistaa öljyä hieman, ettei pääse yllättämään :)

     
  23. Moonshades

    Rekisteröitynyt:
    09.01.2001
    Viestejä:
    1 166
    Tuossa vaan pisti silmään se, ettei chilejä edes kuumennettu. Suoraan öljyyn vaan?! Ei sillä, että se kuumentaminenkaan botulismilta suojaisi, jos se sen jälkeen säilötään eikä syödä heti.

    Tuolta ChiliInfernon puoleta löytyi linkki tällaiseen artikkeliin:
    http://www.saunalahti.fi/arnoldus/botulism.html

    Tekstin loppuosassa puhutaan ruoan säilönnöstä. Ei sen kanssa kannata arpapeliä pelata, testata säilyikö vai ei. Kyseessä on kuitenkin normaalin ruokamyrkytyksen sijasta mahdollisesti hengenlähtö.

    Tuosta botulismista kyllä vois tehdä ihan oman thredinsa.
    [signature]Ugh.[/signature]
     
  24. Jona

    Rekisteröitynyt:
    12.06.2000
    Viestejä:
    777
    Suoraan öljyyn olen laittanut, tosin suht nopeasti tuo purkki on aina mennyt. Ei oireita so far, mutta linkkisi olivat hyviä. Tällä hetkellä tuota öljyä ei olekaan, teen seuraavat ohjeiden mukaan.

    Suomessa aika harvinaista, mutta kuitenkin ilmeisesti mahdollista. "Ilmaantuvuus Euroopassa 1988-97 - Neljä maata (Itävalta, Suomi, Kreikka ja Hollanti) ilmoitti 0 tapausta koko kymmenvuotiskautena."
    http://www.ktl.fi/portal/suomi/julkaisut/kansanterveyslehti/lehdet_1999/4_1999/botulismi_eu-maissa/

    Ehkä jos tuota säilyttäisi _kauan_, niin sitten riski olisi jo suurempi. Onhan se parempi tietysti olla varovainen, jos vaihtoehtona on myrkytys tai hengenlähtö.
     
  25. Moonshades

    Rekisteröitynyt:
    09.01.2001
    Viestejä:
    1 166
    Jep, aika harvinainenhan tuo kyllä näyttäis kuitenkin olevan. :)
    Mutta esim. Italiassa 412 tapausta. Ja juuri Italiassahan porukka tekee paljon omia säilykkeitä, joten kyllä siinä varovainen saa olla.
    [signature]Ugh.[/signature]
     
  26. StiNgeRWeb

    Rekisteröitynyt:
    07.09.2001
    Viestejä:
    3 034
    http://www.saunalahti.fi/arnoldus/botulism.html :
    "Lihavalmisteissa käytetty nitriitti, joka säilyttää lihan punaisena, estää botulinumbakteerin kasvun, minkä vuoksi botulismin vaara on punalihavalmisteissa vähäinen. Lisäksi yli 10 % suolaa ja yli 2 % etikkaa estävät botulinumbakteerin kasvun."

    Elikkä pistetään pikkasen suolaa ja etikkaa sooseihin joukkoon niin eipä tule botuliinia.
    [signature]StiNgeR Web - Tietokoneet ja elektroniikka
    Koordinaatteja TomTomiin[/signature]
     

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti